Annem beni sinir ediyor

Konu sahibinin anlattigi kadariyla yetinmeyip satir aralarindan fal bakmak modasi cikti..
kadin hizmetci degil tamam da erkek köle mi 50 yasinda haftanin yedi gunu calis. evin gecimini temin et. haftanin iki gunu iki öğün yemek çok görülsün.
bunun erkeklikle kadinlikla alakasi yok. ben kadin olarak aksama kadar calistigimda ve esim de evde oldugunda ondan yemek ve düzenli ev bekliyorum.

bir kap yemeği babanız da yapabilir zor değil
işte burada sorun anneniz değil babanızın eli ayağı tutarken bir yemek için annenizle kavga etmesi
kadın bıkmış demek ki
istemiyor hazırlamak
Her zaman ayni sey oluyorsa sorun bence.

bir kahvaltı için aile huzurunuz bozuluyorsa pek de sağlam değilmiş demek ki...
normalde bir evde herkes yetişkinse ilk uyanan ya da erken kahvaltı yapması gereken kimse o hazırlar kahvaltıyı, bizde hep babam hazırlardı mesela, çünkü annem ev hanımıydı istediği saate kadar uyurdu, babam erkenden kalkar kahvaltıyı hazırlar bizi okula bırakır işyerini açardı, hala da o hazırlar 40 senelik evliler, hiç bunun mevzu olduğunu duymadım aralarında.
huzur denen şey öyle 2 kap yemek için bozulmaz, sizin huzurunuzun bozulacağı varmış.

Annede kabahat baştan kızını alıştırmamış evin sorumluluk alanı olduğuna
Evet kızı bi odada re
Ben de sizin annenize sinir olmanıza sinir oldum. Haberi var mı sizin onun kahvaltı hazırlamayışına sinir olduğunuzdan çok merak ettim. Haberi olsa çok üzülürdü eminim.
Bu ne herkes yaptığı tüm ev işlerinin hırsını benden çıkarıyor?
vah vah kadın biraz gün yüzü görsün derken? bizim ailede dışarıda yemeğe gitmek gezmeye gitmek çok matah bişey değil bu bir. Eski nesilde okuduğunu anlamaktan aciz heralde bu iki. Konunun görgüyle olan ilgisi ne alaka oraya hiç girmeyeceğim zaten. Bi peynir bi domates koymak değil konu ayrıca siz heralde hiç zor bi bölümün en can alıcı sınavına girmek ve ona hazırlanmak ne demek bilmiyosunuz heralde saniyeler bile önemlidir bu üç. konu ben de değilim zaten babamın bu konuda hassas olması (doğru ya da değil) bu dört.

Evet ya elli paragraf yazı yaz gidip bir kelimeyi seçip galeyana geliyorlar cidden ilginç

Hmm benim annemde biraz öyle... babama üzülüyorum biraz bazen o yapmaya çalışıyor yemeği ama beceremiyor. Oluyor böyle durumlar çok dert etmemelisin. Bence babanı kafala, onunla yiyin için iki yumurta menemen bile yeter insana. Baba kız çıkın gezin annenizde almayın yanınıza. Sizi gördükçe izledikçe bazı şeylerin farkına varacaktır çünkü insan bazı şeyleri ancak kaybedince anlar. Eğer aranıza katılmak ailenize dahil olmak isterse görevini sorumluluğunu bilecek.

Bazıları siz koca insanlarsınız anneden beklemeyin vs demiş ama hayır efendim hiçte öyle değil eğer anne es olmussak bazı sorumluluklarımız vardır
anne evin temel taşı gibidir huzur kaynağıdır ben ne anneler biliyorum hem dışarda hem içerde didinen
Bir evde annenin varlığı her dem hissedilmelidir
Bir kek kokusu bile bazen anneyi simgeler
Evde pişen yemeğin kokusu o evi mutlu ve huzurlu kılar
Ben böyle düşünüyorum aksi düşünen elbet vardır ama mutlu bebek mutlu çocuk mutlu birey bunlar hep anneden kaynaklıdır
Tamam yükümüz fazla kadın olarak çok çaba göstermek zorundayız ama değil mi ki cennet annelerin ayakları altında
Boşuna değil kesinlikle
Birçok anne de bu dediklerimi mutlulukla yapar
Bebeğimin karnını gönlünü güzelce doyurdum mu benden mutlusu olmaz çok şükür...

Konu sahibi annenize bunları söyleyip onun varlığını hissetmeye ihtiyacınız olduğunu ifade ederseniz Eminim sizi anlayacaktır

Ben çalışıyorum, sabahları da kahvaltı hazırlıyorum. fakat yazınızı haksız buldum. Çalışan bir erkeğin, ev hanımı ya da çalışmayan bir kadın ile evlenip, sen yatıyorsun ben köle gibi çalışıyorum mantığıyla kadına psikolojik baskı yapmasına karşıyım. Babam yıllarca yaptı anneme bunu. Sonunda boşandılar.
Annem de hazırlamazdı hiç kahvaltı. Hatta ben ortaokul, lise hayatım boyunca kalktım kendim hazırladım yemeğimi, öğlenleri de okuldan gelip kendim hazırlar yerdim. Bu konuda annemi anlıyorum. Mutsuzdu, yılmıştı, kendi mutsuzluğunu bize de yansıttı.o yüzden ilişkimiz kopuktur. ama ne yapsın? Kendini mi paralayacak? Yanlış bir evlilikti, 18 inde cahilken evlenmiş, ne kocasını ne bizi benimsedi.
İlk gençlik zamanları değil de yaşlandıkça, kadının yatıp erkeğin çalışması kocalara batıyor. Evlenmeseydin kardeşim o zaman çalışmayan kadınla. Evine hizmetçi diye nikahlanmana gerek yok. gidip ütü, çamaşır, bulaşık işlerine bakan gündelikçi alsaydın madem.

Okuduğum en mantıklı yorum valla Ne o öyle Yok anne mecbur mu hizmetçi mi die konu sahibi belirtmiş ısrarla ders çalışıyorum die e babası da işe gidiyormuş anne bi kap yemek yapsa bi kahvaltı hazırlasa çok mu

Çok teşekkür ederim yorumunuz için:)

Öss, kpss, ales hepsine girdim. Üstelik evliyken atandım. Yani sizin gibi bir odaya kapanıp, ben ders çalışıyorum bana dokunmayın diyerek hayattan soyutlanmadım. Hali hazırda da çalışıyorum. Ortaokuldan beri annem uyur, kahvaltıyı ben hazırlarım. Bu konuda onu sorgulamadım. Aramızdaki duygusal ilişkiyi sorgularım fakat kalkmadı,kahvaltı hazırlamadı bilmem ne... 16-17 yaşında olsanız duygusal dünyanız buna yol açıyor derim, ama sizin yaşınızdaki Biri için annesini bu açıdan eleştirmek pek vicdanlı bir davranış değil.

Evet çok iyi anlamışsınız aynen evet

Evet çok iyi anlamışsınız aynen evet

Onca yoruma rağmen bi an bile 'acaba anneme karşı biraz daha anlayışlı mı olsam' demediniz.
Sanırım sadece sizi anlıcak bir kaç insana ihtiyacınız vardı.
Sorununuzu nasıl çözüceksiniz peki? 'Annecim bak bdv deki arkadaşlar da bana katılıyo bence kalkıp bize kahvaltı hazırlamalısın' mı diceksin?

Tavrın zaten açık. Annene sabır diliyorum. Sen de odanda otur ''bana ne bana ne ben küçük kız çocuğuyum, ders çalışıyorum, ayağıma yemek getirin, suyumu verin'' diye diye takıl.

Bu kadar hizmete, alakaya, ders çalışmaya bir astronot olmanı bekliyoruz artık senden. Hadi eyv.

Annenin içinden gelmiyordur belki bilmediğin problemleri vardır. Benimki de yemek yapmaz. Kahvaltıyı zaten babam hazırlar,utulerini kendi yapar. Pazara o gider,market vs hep babamda. Annem sadece akşam yemeği yapıyor. Tek çeşit yeriz zaten pilav makarna vs olmaz. Klasik sebze yemeği o da. Onu da yapmıyor çoğunlukla icimden gelmiyor diyor. Sevmiyor çünkü babamı çok problemleri oldu. Sizinki de öyle bir şeydir belki. Belki kadın depresyondadir

Hey Allahım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…