Annem beni sinir ediyor

Kibledim ben bu arkadaşı, cevapları çok saygısızca. Boşuna cevap yazmaya gerek yok. Herkese ''he aynen, tabi tabi'' falan kıvamında şeyler yazıyor. Sinir olmaya lüzum yok boşuna.
Karşısındaki insan kendini de paralasa ben en doğruyum diyen insana hep bunu yapmışımdır . anlamayana he diyip geçiceksin
 
Öncelikle bi anne evladı kaç yaşında olursa olsun onu düşünür.

Benim rahmetli annem 7 çocuk büyüttü. Yokluk da çekti. Makina yokmuş, evde su yokmuş. 7 çocuk peşpeşe doğmuş. Sabahtan yatana kadar hep iş yaparmış. Birde babam ağır yemekler severmiş onları da yaparmış.

Nerdeyse 40 yaşlarına dayandılar halaa da aç yatmayın der zorla yedirirdi rahmetli.

Şimdi senin annen belli ki paso yatıyor. 1 kap yemek yapmak ya da 10 _ 11 gibi kahvaltı hazırlamak neden zoruna gidiyor anlamadım. Belli ki babanı eşten adamdan saymıyor ya çocuklarını. Miskinliğe tembelliğe alışmış.

Herkes baban için kendisi yapsın demiş. Ben demiyorum. Annen 7 24 ne yapıyor peki. Hani iş kadını olsa anlıcam, çalışıyor yetemiyor diye. Gerçi burda çalışan ve ev hanımlığını da yapan birçok kadın var. Üstelik küçük çocukları da var.

Demem o ki sen yapma. Bırak 1 bardak çay yapmasını da bilsin aç göndermesin eşini!!
 
Kalkmiyorsa mecbur siz hazirlayin sonucta ders calisacaksiniz belki 12de uyanacak o uyanana kadar bekleyecek degilsiniz. Babaniz hazirlasin kahvalti hazirlamak da bir sey yok zaten dolapta olan seyleri cikarip koyacak domates salatalik diler yumurta kizartir bu kadar. Ben okula giderken annem sabahlari uyanmazdi kendimiz sut isitip kahvaltilik yerdik. Bazen babam uyanip tost yapardi halen de kardeslerimin kahvaltisini babam hazirlar. Sinava calisirken zor oluyordur vakit dar ama annenizin uyanmasina kadar acliktan derse adapte olamazsiniz.
 
Açık yazayım eğer babanıza kahvaltı hazırlamıyor olsaydı çok da sorun etmeyin derdim de, okula gidecek bir çocuk olunca işin içinde ben farklı düşünüyorum.. yani en azından yarım saat uykusundan fedakarlık yapabilir.. çok düzenli bir ailede büyüdüm belki de onun için, çocukların kahvaltısız okula gitmesini ya da ders çalışmasını istemezdim.. ama yapmıyorsa da siz yapın, diyecek bir şey yok gibi..
 
Bu ne herkes yaptığı tüm ev işlerinin hırsını benden çıkarıyor?
Yoo ben acısını falan çıkarmıyorum ki o nereden çıktı? Hadi babanı geçtim tamam adam çalışıyo yoruluyo yemek hakkı eyvallahta sen sırf sınava hazırlanıyosun diye annen sana yemek hazırlamak zorunda değil ki 23 yaşındasın sınava hazırlanmak bahane değil kusura bakma.
Eğer annen tüm ev işlerini ya da sorumluluklarını ihmal ediyosa bir şey diyemem.Eğer öyleyse ortada ev işlerinden kaçmaktan çok daha başka bir sebep vardır diye düşünüyorum.
 
Annen bikmis. Kari koca arasinda ne yasandigini sen bile bilemezsin. En az 24 yillik evliler. Bu kadar rahatsizsan annenle arkadas gibi konusabilirsin. Annecim senin kahvaltilarini cok ozledim gibi veya anne pazarlari soyle ailecek kahvalti yapsak guzel de bir film koyariz gibi. Kocaman kizssin. Sinir olmayla olmuyor bu isler.
 
Konunun yemek olmadığını bin kez belirttim. Konu babamın kavga çıkarcağını bile bile annemin rahat davranması bi kap yemek yapabilir çok zor değil
iyide baban kavga cıkarkcak diye annen hep yemek hazırlamak zorundamı haftaları bolun o zaman 2 gun sen 2 gun baban 2 gun annen hazırlasın kadın 30 senedir bıkmıstır ne olcak
 
valla annen idealimdeki anne ohh misss bende kendi anneme diyorum yapma etme kadın sabah 8 de kalkmıyosa babam sacma sacma kavga cıkarıyo babamın ise 30 sene boyunca sabah 5 te cıkardı evden ve annem 4 te kalkar ille yumurta kaynatır cam demlerdi kadın bıktı babam emeki hala aynı düzeni istiyo uyumuyoda mubarek sabah 7 de ayakta tabi 10 da yatıyo dedeler gibi anneme cok kızıyorum keske benimde annem kendine boyle deger verse valla erkeklere ne kadar versen o kadar ister

ben annemi gördükte yapmıyorum valla
 
Saka mi bu konu?
Babanin eli ayagi yok sanirim.
Insanlar kac yasina geliyorlar ama kendilerini doyurmaktan acizler resmen.
Kahvalti, aksam yemegi kadinin gorevi degildir. Hadi erkekler oyle goruyor anladik da bari kadinlar birbirimize destek cikalim.
 
24 saat ders calismiyorsundur.Burdan feryat edecegine koy bir tencere su makarna yap ye.Kadin da ister hazirlar istwr hazirlamaz .Baban da ister bagirir ister bagirmaz.Bende sevmem yeni gelin gibu kalk kahvalti hazirla falan.Koca insnlarsiniz soyleyin yemek .Anneni suclayacagina biraz babani sucla .
 
Bu yıllardır ciddi bi sorun olsaydı ayrılırlardı dmekki cok farkli sebepler var birinden biri demedi mi bu nasil aile olmasada olur diye.Anneniz zorla mi evlenirildi acaba falan diye bile düşündüm
 
Gören de tek finale çalışan, üniversite okuyan öğrenci sizsiniz sanacak. Kahvaltı hazırlamaya yardım etmediğiniz zaman atom parçalıyorsunuz herhalde. Benim koskocaman çocuklarım sırayla beni kahvaltı hazırla diye çağırsa hazırlayacağım varsa da hazırlamam. Eşim de kalkıp kahvaltı hazırlayayım diye bekleyecek öyle mi? Siz de ara bulmak, kavga çıkmasını engellemek için annenize yükleniyorsunuz bravo. Ara bulmak isteyen evlat neden babasına konuşmuyor biraz da? Ailecek kahvaltı yapılmak isteniyorsa madem bir gün sizi alıp dışarı götürmesini söyleyin. Ya da kardeşinizle siz hazırlayın, annenizi 'onno bozo kohvolto hozorlo' diye değil sana kahvaltı hazırladık diye uyandırın. masaya oturacak kişiler aynı sonuçta yine ailecek kahvaltı yapılmış olacak, kimin hazırladığının ne önemi var dert hep birlikte olmaksa? Çok garip aile ilişkileri var gerçekten, sen yorulma ben yapayım der genelde aile bireyleri birbirlerine.
 
Kac yasindasin bilmiyorum ama foruma uye olduguna gore yemek yapabilecek kapasiten var kadin kim bilir kac yasinda kac gun gun yuzu gorecek bende sana gicik oldum. Ciksin gezsin mutlu olsun niye bu durumdan rahatsizsin hatta sen cikar anneni gezdir jyuzunu guldur kadinin. Yemek yapmamismis vah vah kazik kadar olan kizi ac kaldi. Sukret ki bir annen var hayatta sukret ki okuyorsun. Gecende biri annesi icin simaran annem diye konu acmis ya ananizin yakasini birakin daha dun sizin pesinizde kosmaktan disari cikamiyordu begenmediginiz ananiz.
 
Ne desem bilemedim..
Gezsin tozsun uyusun buna bisey diyemeyiz sonucta o da insan ve hakki ama bunu belirli saatler icinde yapsa daha duzenli olur.
11 den sonra kalkmak yerine 10 da kalksin... yada hafta sonu gec kalksin tabi ki ama hergun ayni sekilde gec kalkilinca duzensizlik oluyor

Disari tabiki cikacak kendine zaman ayiracak hergun ciksin gezsin tozsun ama bunu aksam ustu cikmak yerine oglen ciksin aksam ustu donsun evine.. Bu cok zor birsey degil ki..
Babanin yada senin karnini doyurmasi degil mevzu herkesin eli ayagi tutuyor yemegini yapip yiyebilir ama senin ve babanin bunu dile getirip uzuldugunu bildigi halde hala ayni seyi yapmasi ilginc geldi bana..
Anne yada kadin kole degil bunlar bambaska seyler ama su an benim icin bile hergun 11 den sonra kalkmak yada aksama yemek hazirlamamak bir luks ! Her sabah 6 bucukta kalkiyorum keske 10 - 11 de kalkma imkanim olsa.. Yani demem o ki sizin annenizden istediginiz hayat bircogumuz icin luks.. Annene sabah 6 da kalk , disari hic cikma hep yemek hazir olsun vs demiyorsunuz ki gayet guzel bir sekilde 11 den once kalksin, disari ciksin ama babamdan once donsun diyosunuz ben isteklerinizde abarti birsey goremedim.. Ailede ki huzursuzluk buyuklerden cok cocuklari etkiliyor. Bak senin de derslerini etkilemis..
Al karsina bu olayin derslerini ve gelecegini etkiledigini guzel bir dille konus
 
Son düzenleme:
Ben evde eşimle işleri paylasirim yardım değil iş bölümü derim her zaman.
Haftanın 5 günü calisan bi kadın olarak hafta sonu istediğim saatte kalkarım.
Mesela eşim o gün evdeyse ben işten geliyorsam yemeği ondan beklerim ben demeden o da yapar zaten.
Ama burada ki anneye pek hak veremedim açıkçası.
E sen zaten haftada 5 gün uyuyorsun gönlünce.
Hafta sonu 2 gün bi zahmet kalkiver kahvaltı hazırla ki o da çok erken bi saatte degil yani 11 de.
E iyi o zaman herkes yorgun bıkmış tükenmiş diye biraksin işi gücü benim mesleğim çok zor mesela salayim işleri ben tukendim diye .
O zaman nasıl üreten bi toplum olacağız?
Ev haninlarina çok büyük saygı duyuyorum ve somurulmelerine de karşıyım.
Ancak burada sanki ev hanımı anne evdekileri sömürüyor gibi geldi bana.
Bir de konuda nedense herkes ısrarla kendi fikrini dayatmaya çalışmış .
Herkes nedense anne tarafından bakmış empati kurmuş ama kimse konu sahibiyle empati kurmaya çalışmamış.
Aynı evde anneyle yaşayan o demek ki bir şeyler canına tak etmiş ki burada konu açmış.
Bu şekilde çok da özgürlükçü olmuyoruz bence.
 
anneden yaşça gencimdir

hafta içi kahvaltı hazırlamıyorum

hafta sonu Cumartesi krep vs mükellef kahvaltı hazırladım

pazar 10 a kadar yatmışız ki benim çocuğum küçük kahvaltı hazırlayamıyor tek başına

eşim kalktı hazırladı

baba kahvaltısı dedi yedik güzelce

hayat paylaşınca güzeldir

uyuyorsa uyuyordur

o gün onu dürtüklemek yerine yağa 4 yumurta kırmak zor değildir

sonra sakince bu ortamın sizi gerdiğini, basit şeylerde sizin de destek olacağınız ama onun da sizi babanızı ailenizi önemsemesini istediğinizi söylersiniz ama bunu kavga ile değil tatlılıkla yapmalısınız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…