Ben senin konun gıyabında, bunu yaşayan diğer kardeşlerime de yazmak isterim.. Konu başlığını tasvip etmedim ancak içeriği değerli.. Bu yaş civarı aynı durumda olduğunu düşünen kardeşlerim varsa, belki onlara ulaşırım sayende..
Konu "Anne" olunca akan sular durur, hissedebiliyorum.. Baktığımız pencere kayıp aniden değişir manzaramız... Çünkü annelerimiz asla bir kadın değildir.. Annedir.. Biz bunu biliriz çünkü sadece o kanaldan sevgi alıp, sevgi vermişizdir. Evlat olduğumuz için bu hiç bilmediğimiz ve aslında bilmememiz gereken özelini düşünmeyiz, aklımıza bile gelmez.. Babamızla bile düşünmek tuhaf gelebilir bazen.. Çünkü annedir nihayetinde.. Asla bir kadın değildir.. Cinsiyetsizdir, kutsaldır... Seni çok iyi anlıyorum..
Yaşın daha çok ufak.. Hayatta bazı anlar olur, zayıf hissedersin.. Hayatın yükü omzundadır, biraz da yorulmuşsundur, iyi şeyler duymaya ihtiyacı olur insanın.. evlatlarından, hayattan, çevresindekilerden... Bazen güzel bir kadın bile olduğunu unutabilir koşturmaktan.. İşte o anlarda, bazen birine ihtiyaç duyabilirsin.. Bu kötü ve çirkin bir şey değildir... Kadın olmaktır bu... Büyüdükçe bunu öğreneceksin, korkma.. Öğrendiğin zaman ne kadar iyi anlayacaksın anneni, bana güven.. O zaman aklanacak zaten gözünde.. "Demek ki o da böyle mi hissetti" diyeceğin örneklemeler olacak hayatında.. Başkasında göreceksin veya belki kendin yaşayacaksın.. Sadece özel bir telefonu karıştırdığın için hazır olmadığın bir yaşta keskin gelecek bir gerçekle karşılaştın.. hepsi bu... Bunu unutmaya gayret etmelisin..
Annen hala senin annen.. Senin için hala ölebilecek kadar seni çok seviyor.. Hala evlatları onun için hayatının merkezinde.. Annen hala seni ve kardeşlerini doğurup, sevgiyle yoğurmuş, tüm sorumluluklarını alan, güzel bir anne eminim.. Şu anda onu yargılamanı istemiyorum. Bazı değerlendiremediğin şeyleri küçük önyargılarla değiştirebilirsin, sadece suçlayabilmek için... Doğru bir zaman değil bunun için, bana güven...
Annen hala senin güzel annen... Hiçbir şey değişmedi...
Hayatınıza müdahale ettirmediği, çirkin bir ilişki içine sizi sürüklemediği, canınızı direkt sıkacak bir şey yapmadığı müddetçe, ona biraz alan tanı... Bu hepiniz için çok daha iyi olacak.. Lütfen bana güven...
Ve annene...