- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.573
- 248
Yahu bir arkadaş da yanlış anlamisti beni. Ben burda anneyle değil konuyu açan arkadaşla empati kurdum. Cevap verdiğim yazıya tamamen katılıyorum demiştim. O yazıyı okumayinca yanlış anlıyorsunuz. Demek istedim ki; eğer bu kızcağız annesine hesap sorarsa belki annesinin geçmişte yaşadığı bir şeylerden dolayı bu kadar acimasiz olduğunu öğrenir de bir nebze olsun ferahlar.
Burda insanların dertlerine yorum yaparken maksat derdini paylaşan arkadaşımızın acısını azaltma, paylaşma ve ona akıl verip yol gösterme amacı gutmeliyiz. Anne musveddesi, vicdansız kadın vs gibi sözlerle bu arkadaşımızın derdine ortak mi oluyoruz yoksa kendimizi mi tatmin ediyoruz. Hissedilen kötü duyguları tamir etmek yerine pekistirmeyelim istedim ben.
Belki de en iyisi bir terapistten yardım almak. Allah gonlunu hoş tutsun
siz konuyu okudunuz mu merak ettim
yani mesela, annesinin 14 yaşındayken onu boğmaya çalışıp, boğazını kanatana kadar sıkmasının
veya diğer üyenin annesinin kafasına ve göğsüne baltayla vurmasının
veya diğer üyeyi annesinin 4-5 yaşında bile kemerle dövmesinin
veya annelerinin bir üyeyle kardeşini kış günü sabahtan akşama kadar çorapla karlı parkta bekletmesinin
hatta daha daha beterlerinin
mesela nasıl bir sebebi olabilir sizce?
aklınıza gelen ihtimal nedir mesela bu üyeleri rahatlatacak?
ha pardon
bir de bu annelerden bazılarının hala pişman olmayıp, sen haketmiştin diyor olduğu gerçeği var, bunu da göz önünde tutun tabi cevap verirken
Son düzenleme: