• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem bizi hiç sevmiyor ama şimdi hergün ağlıyor

Yahu bir arkadaş da yanlış anlamisti beni. Ben burda anneyle değil konuyu açan arkadaşla empati kurdum. Cevap verdiğim yazıya tamamen katılıyorum demiştim. O yazıyı okumayinca yanlış anlıyorsunuz. Demek istedim ki; eğer bu kızcağız annesine hesap sorarsa belki annesinin geçmişte yaşadığı bir şeylerden dolayı bu kadar acimasiz olduğunu öğrenir de bir nebze olsun ferahlar.

Burda insanların dertlerine yorum yaparken maksat derdini paylaşan arkadaşımızın acısını azaltma, paylaşma ve ona akıl verip yol gösterme amacı gutmeliyiz. Anne musveddesi, vicdansız kadın vs gibi sözlerle bu arkadaşımızın derdine ortak mi oluyoruz yoksa kendimizi mi tatmin ediyoruz. Hissedilen kötü duyguları tamir etmek yerine pekistirmeyelim istedim ben.

Belki de en iyisi bir terapistten yardım almak. Allah gonlunu hoş tutsun

siz konuyu okudunuz mu merak ettim
yani mesela, annesinin 14 yaşındayken onu boğmaya çalışıp, boğazını kanatana kadar sıkmasının
veya diğer üyenin annesinin kafasına ve göğsüne baltayla vurmasının
veya diğer üyeyi annesinin 4-5 yaşında bile kemerle dövmesinin
veya annelerinin bir üyeyle kardeşini kış günü sabahtan akşama kadar çorapla karlı parkta bekletmesinin
hatta daha daha beterlerinin
mesela nasıl bir sebebi olabilir sizce?
aklınıza gelen ihtimal nedir mesela bu üyeleri rahatlatacak?

ha pardon
bir de bu annelerden bazılarının hala pişman olmayıp, sen haketmiştin diyor olduğu gerçeği var, bunu da göz önünde tutun tabi cevap verirken

Son düzenleme:
Annen seni istemezse kimse istemez diyorsun ya bence bu doğru değil. Eşin ve çocukların seni istiyor. Ben de seni seviyorum ve iyi olmanı istiyorum. Kendine bu kadar yüklenmene içim elvermiyor benim. Her insan değerlidir bunu sakın unutma.Ama şuna çok inanıyorum önce kendine değeri kendin vereceksin sonra başkası verecek, sen kendine değer verip sevmezsen insanlar da sana hor davranıyorlar canım.
Sagolun cok ama cok sagolun

Bu konuda nolur bana yazmayin nolur yalvariyprm su an sakinlesemiyorum yalnizm esim yok nol ur

Annesiyle boyle sorun yasayan cok varmiş ben tek degilmişim derler ya anne bu tabiki seviyordur bence her anne sevmiyo evladini sevse ayrim yapmaz evladini uzmez bu kadar, başkalarini düşündüğü kadar çocuğunu da düşünürdü. malesef bende annemden cok cektim halada cekiyorum bugun beni birkez daha
yaralamayi başardi cok teşekkür ediyorum ona benim kaynanamin gorumcemin esimin beni düşündüğu kadar dusunmedi hala daha oyle bende yuzleşmek cok isterdim malesef yapamiyorum yine kendini haklida cikartir yani saflimdanmidir iyi niyetimden midir nedir bilmiyorum bazi seylerin farkinda olsam da tekrar hiç birsey olmamiş gibi devam ediyorum ve bu konuda kendime cok kiziyorum tabi yine yarin obur gun birsey olsa uzulurum.
Suan tek bildim seyde ona hakkimi helal etmicem
Not : oyle içimi dokmek istedim

Yahu bir arkadaş da yanlış anlamisti beni. Ben burda anneyle değil konuyu açan arkadaşla empati kurdum. Cevap verdiğim yazıya tamamen katılıyorum demiştim. O yazıyı okumayinca yanlış anlıyorsunuz. Demek istedim ki; eğer bu kızcağız annesine hesap sorarsa belki annesinin geçmişte yaşadığı bir şeylerden dolayı bu kadar acimasiz olduğunu öğrenir de bir nebze olsun ferahlar.

Burda insanların dertlerine yorum yaparken maksat derdini paylaşan arkadaşımızın acısını azaltma, paylaşma ve ona akıl verip yol gösterme amacı gutmeliyiz. Anne musveddesi, vicdansız kadın vs gibi sözlerle bu arkadaşımızın derdine ortak mi oluyoruz yoksa kendimizi mi tatmin ediyoruz. Hissedilen kötü duyguları tamir etmek yerine pekistirmeyelim istedim ben.

Belki de en iyisi bir terapistten yardım almak. Allah gonlunu hoş tutsun

Sizin kadar minnoş olamıyorum ben. Gerçekler bunlar maalesef konu sahibinin annesi kötü ve zalim biri.
Gidip annesine sorması neyi değiştirir ki? Nasıl bir cevap alacak sizce? Annesi gelip eline ayağına kapanıp af mı dilemiş? Neden olanları telafi etme yükümlülüğü konu sahibinde olsun.
Konu sahibinin annesnin nasıl biri olduğunu hatırlayıp durumu kabullenip annesi ile görüşmemesi gerek.

zaten normal bi yaramazlikta demedim bunlari belki hala kucuk oldugunun vcrdigi rahatlikla dedim. abisi savunmasiz bi cocuk. kizim kafasina surekli sert oyuncaklarla vuruyordu. oyle bi cinnet aninda deyiverdfim. bi daha demem insallah. gerci hemen ardindan pisman olup sevgimi gosterdim zaten surekli seni seviyorum derim ikisine de gun icinde ama bilinc altina yerlessin istemem. bir daha dilimi isirir demem :KK43:
sonrasında telafi etmişsin unutmuştur o merak etme annesi , benim unutmama sebebim de tam olarak bu sonrasında sevildiğimi hiç hissetmedim yanı hiç hatırlamıyorum annemin beni bağrına basıp sevdiğini

Böyle birldiğim birkaç kötü insan var.Çocuğunu döver dövmez bilmem ama kötü niyetli.Hiçbir halt olmuyor.

Şıp diye gidiyorlar çoğu.Bu zulmu görenlerin psikolojileri darmadağın ama onlar hatırlamıyor.Kendilerini

haklı görüyor zulm ettiklerini nankörlükle suçluyorlar.(her bir mesajı tek tek okudum.Okuyorum)

Kötüye birşey olmuyor.Olan mazluma oluyor.
Olur canım olur ilahi adalat 20 yıl sonrada olsa tecelli eder.

Evet en güzel yıllarımı mahvetti her gece dua ediyordum sabahı öleyim diye.Bir türlü ölmüyordım.Bir kere beni boğmaya kalkıştı 14 yaşındayken boğazımdan kan gelene kadar sıktı.Direnmedim fazla çünkü istiyordum ölmeyi.yaşamanın bir anlamı yoktu
Su yazdigin kanimi dondurdu resmen bi anne olarak birak bunu yapmayi eline cop batsa annenin ici acir yorumlari okumadim belki soylemisinizdir ama uvey olabilirmisiniz mesela babanizin evliyken bir hatasindan ??

Su yazdigin kanimi dondurdu resmen bi anne olarak birak bunu yapmayi eline cop batsa annenin ici acir yorumlari okumadim belki soylemisinizdir ama uvey olabilirmisiniz mesela babanizin evliyken bir hatasindan ??
Üvey sevilmez öz sevilir mantığı yok ki. İçi sevgi dolu olan üvey öz ayırt etmez tüm çocuklarını sever. Bu nedenle üyenin üvey olduğunu düşünmüyorum. Gaddar bir anneyle yaşamak çok zor...

Benim de avaz avaz bağıramadığım yaşanmışlıklarım var. Yaralarım var. Bu yaralar şimdiye taşındı, başka alanlarda etkisini gösteriyor. Sevgiye açken değil sevgi, beter şeyler tatmak içimi paramparça etti. Sevgili konu sahibine görüşme diyorum. Gençlikte bir insanın yaptıkları yıllar geçince affedilir boyuta gelmiyor. Açılan yaralar da kapanmıyor. Bazı insanların durup artık” ben ne yaptım, pişmanım.” demeleri gerekiyor. Hala “neden?” sorusunu sorması akıl alır gibi değil. Alzeihmer sorunları yoksa neden sorusunun cevabı zaten ortada.

Siz ailenizle çoktandır hakettiğiniz sevgiyi yaşayın, huzurlu olun inşallah.

Ben pişmanlıklara inanmayan biriyim, bir anne ile evladı arasında çok özel bir bağ vardır, evlat suç bile işlese , anne benim evladım bunu yapmaz der, o derece analar evlatlarının arkasında dimdik durur, durmalıdır da, her zaman gerçek anneleri üzmeyelim derim, çocuğuyla , çocuğunun yaptığı hatalarıyla vurmamak lazım. Yaradılış gereği bu böyledir, ya nasıl olur da bir anne çocuğunu bu derece üzer, bu derece saldırır anlayamıyorum, belli ki onun psikolojisi bozuk diyeceksiniz, niyeyse o psikoloji erkek evlatlara gelince gayet yerinde. Bilmiyorum bu konular çok hassas konular bilir kişi değiliz hiç birimiz , ancak ben konu sahibinin yerinde olsam zinhar yüzüne dahi bakmam, Eğitim hayatıyla oynanmış bir genç kız var ortada ona rağmen dimdik ayakta durmuş, evlenmiş , okumuş çocuğu bile olmuş, Allah yardım etmiş kısacası, iyi insanlarla karşılaşmış , herkes bu kadar şanslı olur muydu arkadaşlar?
Annenin de evladın da hayırlısı..

Üvey sevilmez öz sevilir mantığı yok ki. İçi sevgi dolu olan üvey öz ayırt etmez tüm çocuklarını sever. Bu nedenle üyenin üvey olduğunu düşünmüyorum. Gaddar bir anneyle yaşamak çok zor...
Yoo kendi oz cocuguna cani gibi bakip uvey olani dislayan bir suru insan var evet buda normal degil ama var maalesef

merhaba hanımlar...Derdim annem,4 kız kardeş ve 2 erkek kardeşle 6 kişiz.Annem küçüklüğümden beri hatırlıyorum hergün döverdi bizi (sadece kızları).Ben açık olduğum için en çok dayağı ben yerdim(8 yaşında şiddetlendi)Hele lise yıllarımda yediğim dayağın haddi hesabı yok.Hatırladıkça annemden nefret ediyorum.Hatta Lise birdeyken bir kere onunla konuşmuştum “kapanırsam beni sever misin?”bunu sorduğumda 15 yaşında çocuktum.Çalışkan bir çocuk olmama rağmen dayaktan ve hakaret küfürlerinden korktuğum için okula doğru düzgün gidemiyordum.Babamsa aksine bize çok düşkündü.Maddi durumumuzda iyiydi babamın verdiği harçlıklara el koyardı.Aldığı oyuncak ve elbiseleri yırtar atardı.Yemeği çok yesem(biraz iştahlı çocuktum)beddua ederdi.(yine diyorum maddi sıkıntımız hiç yoktu)Ben de aç kalkardım masadan hep.Eğer saklamamışsa gidip ekmek zeytin gizlice alır yatakta yerdim.Lise bitiği gibi daha 17 yaşındayken evlenme kararı aldım yeni tanıştığım biriyle.Hemen gelip istemelerini söyledim sebebini söylemeden.Zaten annem dünden razıydı vermeye.Babam biraz zorluk çıkardı ama annem ikna etti.Kaynanamla aynı evde yaşadım üniversite okuyordum o zamanlar işime de yaradı.Sıcak değildi ama anneme bin basıyordu her konuda düşünün kimsesizliğimi hep yüzüme vuran bir kaynana ama ona rağmen seviyordum kendisini.Enazından yememe içmeme giyimime karışmıyordu diye içten kendimi teselli ediyordum.Ben üniversiteyi bitirdiğim gibi işe yerleştim çoçuğum oldu tabi ayda bir annemle de görüşüyordum.Ama yaptıklarını hiç unutmadım ömrüm boyunca.şimdi bir kızım var ona baktığımda annem neden beni sevmedi diye hep geçiriyorum içimden.kızım bir lokma fazla yendiğinde çok mutlu olurken gelişme çağında bir lokmayı çok gören anne sen neden neden neden! Bir yıldır görüşmüyorum komuşmıyorum bazen eşimi arayıp soruyormuş “neden gelmiyor aramıyorsunuz beni?”diyeağlıyormuş.Annemin komşusunu pazarda görüyorum bazen annen çok ağlıyor gelmiyorsun gitmiyorsun diye.Çok çöktü.gerçekten çok çöktü.Ama içimden gelmiyor.Hep dayakları küfürleri hakaretleri ve yemek vermeyişi geliyor aklıma unutmuyorum unutamıyorum

Bunlari unutamazsin ama unutmus gibi yaparsin istersen.

Ben olsam gorusmem. Aglasin derim. Ben agladim savunmasiz cocukken simdi sira onda.

Ebeveynlerin cogu boyle. Zamaninda yapiyorlar sonra ilgi alaka bakim bekliyorlar. Yapmazsan sen hain evlat oluyorsun, o yaptiklarini coktaaan unutmus oluyor.

Uzme kendini, bu sayede eminim mukemmel bir anne oldun. Komsuyu akrabayi bosver. Nasil mutlu olacaksan oyle davran.

silimo silimo witch hunt witch hunt sizin annelerinizin pskolojik problemleri vardır kesin yıllarca ruh hastası olarak yaşamışlar.Ben Hmileyken depresyon geçirdim ve ikiz gebeliğim vardı.Hergün Ansiyete.depresyon,okb,takıntı obsesyon herşeyi yaşıyordum.Beyin hücrelerim ölüyor sanıyordum.Geceleri 1 saat uyutmazdı beni depresyon 24 saat bozuk plak gibi acı çekiyor cocuklar dogduktan sonra kendimi öldürmeyi düşünüyordum.Eşim deli oldugumu cocuklara dogduktan sonra zarar vereceğimi düşünoyordu.İnsanların önünde ölüp kalmaktan.Allahın beni cezalandırdıgını düşünüyordum hep.Dogurduktan sonra daha beter oldum hastane bile paklamadı beni.Sabahları uyanmak istemiyordum artık 24 saat boyunca acı çekiyordum.Ruhum cançekişiyordu.Ben o şekilde çocuklarıma 7 ay annelik yaptım :KK61::KK61: Rabbim belkide onlar için iyleştirdi beni.Bu kadar acı içindeyken sırf onlar karnımda diye kıymadım canıma

Şimdi utanmadan evlatlarından ilgi beklemeleri de rezilligin dibi. Sen kiz doğdu diye daha bebekken ölsün diye aç birak yıllarca eziyet et bir sevgi kırıntısını bile çok gör sonra evladım gelsin beni doktora götürsün diye ilgi bekle sürünerek öl be.

Parça parça etti bu konu beni, görüşmeyin, öldü der geçersiniz. Rabbim hakedene nasip etsin evlat sahibi olmayı.

Öz evladıyım malesef bir ara ablam ve abim de şüphelenmişti ama onun gençliğinin aynısıyım ve belgeler de var yani öz kızıyım

Masmavi bir yol Masmavi bir yol , @iyivegucluol , @benefitss , witch hunt witch hunt
bu konunun açık durması sizi rahatsız ediyorsa silimo silimo 'ya rica edin kapattırsın konuyu
hani ben kendi adıma bunu hiç istemem, çok merak ederim sizleri
ama çok üzülüyorsanız, konu devam etmesin istiyorsanız bence silimo silimo 'ya söyleyin
Evet istemiyorum her okuduğum mesaj yüreğimi dağlıyor ve etkisinden çıkamıyorum diğer arkadaşlarım da üzülüyor lütfen konuyu kapatsın yöneticiler

Son düzenleme:
Back
X