Annem bizi rezil ediyor

Zaten kendisi meslektn girmese hic kimse komu sahibini ordan elestirmeyeck ama hemsireyim doktorum bilmem ne diyip sonra da klasimi sarsıyor diyince insanalr doğal olarak ne hemşiresi ne doktoru nr klası diyor amaç hemşireliği eleştirmek değil

Konunun hemşirelikle olan ilişkisi bence olayın hastanede geçmesi ve kadının oraya evladını ziyaret amaçlı falan değil direk tedavi amaçlı gidiyor oluşu.
Yani şurada yaşlı hasta bir kadından bahsediyoruz, şöyle şöyle giyinmeliydi diye, valla ben utandım

Harika bir yorum iste bu

Canım yapıcı bir yorum yapmışsın, ama burada şöyle de bir durum var.
Tamam evlatlarımızı severek isteyerek doğurduk ve bakıyoruz, fedakarlık yapıyoruz, karşılığında da bir şey istemiyoruz ama bi zahmet kılığımıza kıyafetimize kadar da onlar için yaşamamızı beklemesinler evlatlar da. Bu yüzden, kadın sana bakmış büyütmüş, sen böyle yapıyorsun diye eleştirenleri ben daha doğru buluyorum şahsen.

Kusurabakmayın da, klasım sarsılır deyince bende sizi reisi cumhur karısı sandım. Çokta klasınız yok sarsılmasın diye endişe duymayın. Mezarına gitmek zorunda kaldığınız gün anlarsınız ki anneniz yokken bu hayatta hiçbirşeyin tadı yok. O an dersiniz ki annem hayatta olsa da çuval giyse

Ayrıca ne kadar saçma yazıyorsunuz biz mesleğini belirttigi için yazmıyoruz öyle sorun eşinin doktor kendisinin hemşire oldugunu yazması değil meslekleri nedeniyle "klas sahibi" olduklarını düşünmesi. Beyin beyincik yazmadan önce biraz da siz düşünün.

Annenin giyiminden hoşlanmıyor olabilirsin bunu anlarım.Kalbini kırmadan yapabileceğin tonla şey var bu konuda.Oysa sen uzaktan izleyip utandırıyor,rezil ediyor demeyi tercih ediyorsun.Bizi diyorsun bir de.Eşini de kastederek.Bu konuda eşine ot yemek düşer.Konuşmaya bile cesaret edememesi lazım.Hem kendin hakir görüp hem başkalarının da öyle görmesine izin veriyorsun.Hiç yakıştıramadım bir evlada.

Ister hemsire ister doktor ister avukat....

ŞALVAR BILE GIYSE YIRTIK BILE GIYSE O ANNE... O KADINDAN BIR TANE....ANNE O ANNE

konu sahibesi daha öncede düğünde önceden biriktirdigi 50 bin lirayla takı alıp düğünde takiliyormus gibi gosterip sonra satmayı düşünmüş... sanırım cok fazla el gün ne der modunda. esinin mesleğinden dolayı insanların kendisine on yargili davrandığını zannediyor. halbuki tüm sorun kendi içinde. belkide kimse annesinin kıyafetine bakmadı bile..buyuk ihtimalle altbenlikten gelen bir kompleks var..

Canim bende zaten ilk yorumumda bu yazdigina benzer birsey yazdim :)
Bana
ana o ana
Garip ana cilekes ana yaklasimi komik geliyor.

Doğru bir kıyaslama olmayacak biliyorum ama o doktor olan eşiniz size saygı duymuyor, kavgalarınızda sizi incitiyor, küfürler ediyor.
Anneniz ise belki güzel giyinmiyor ama size doğuruyor, büyütüyor, meslek edinmenizi sağlıyor.
Şimdi soruyorum size hangisi daha insan?

Bir anne olarak üzüldüm doğrusu, tamam herkes imkanları dahilinde güzel giyinmeye çalışmalı ama hastaneye tedavi için gelen annenin üzerine giydiği manto, altındaki günlük etek üstüne giydiği triko kazak ve ayakkabı içine giydiği patik çorap da ayıplanacak birşey yok, hastalığı nedir bilmiyorum ama belki soğuk algınlığıydı, ayakları üşüyordu patik çorap giydi kim bilir ?

Belki kendinizi yanlış ifade ettiniz ama anneniz sizi rezil etmemiş, insanların ne dediğini önemsemeyin, kimse hastaneye düğünlük giyimle gitmiyor.

Hastaneye nasıl gidiyorsunuz kızlar gerçekten merak ettim.

Ben eğer hastaneye gidecek kadar hastaysam saçımı bile taramamış oluyorum, eşim götürüyorsa pijamayla bile gidebilirim
Konu sahibi resmen baslikta bile "annem bizi rezil ediyor diyerek asil sorunu yazmis.
Sadeece kendini dusunen bencil ve burnu havada bir evlat.O anneye cok acidim yazik.
Ben hastaneye gidiyorsam hastayimdir.Giyinmeyi suslenmeyi dusunmem dogal olarak.hatta seninde dedigin gibi pijama gecelik ne olursa ustumde ne varsa gittigim bile oldu.(Hatta gecenlerde gecelikle gittim ayagim alcidaydi)

Ahh bu kendini yuklseklerde gorup ailesini kucumseyen evlatlar aynisini yasamayacakmi saniyorlar acaba?

Keşke herkesi olduğu gibi kabul edebilsek. Bu kadar kompleksli olmasak. İsmi lazim değil bir ülkede mesela kadın doktor fakat eşi apartman görevlisi olabiliyor. Statü farkı onlar için anlamsız. Gelinlik giymiyorlar, ev eşyası düzmüyorlar, altın takı anlamsiz. Bunun yerine geziyorlar bol bol.
Mühim olan niyetler temiz olsun. Gerisi gerçekten boş ve geçici.

Tamamen katiliyorum, bir kadinin giyimiyle bu sekilde elestirilmesi cok üzücü, ama bir meslek grubunun da "hemsirenin ne klasi olacak" diye elestirilmesi de o kadar uzucu.
Yani konu sahibi ben ust duzey burokratim dese annesinin giyiminden utanmasi hakli mi olacaktı.... gibi gibi bilmem anlatabildim mi...
Yani konu sahibi yanlista, ama onu eleştirme sekli de en az onun annesini elestirme sekli kadar yanlis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…