Annem bizi rezil ediyor

Hayat işte sen hemşire ol kocan doktor olsun sonra annen gelip senin klasını bozsun, seni rezil etsin

Sonra yaş kaç 13 mü deyince kızıyorlar. Giyime göre statü belirleyen bir ergenler kaldı, hele ki kendi annesini bu kadar aşağılayan birisine sadece acırım. İsterse tüm dolabı ünlü tasarımcıların kıyafetlerinden oluşsun. Sizin gibi insanları da iki kelimeyle tanımlıyorlar:

Sonradan
Görme

Bu arada benim babam da yazlikta kisa kollu kareli gomlek altina keten sort, ayagina corap ustu sandalet giyiyor
Bahanesi de seker hastasiyim ben, corapsiz ayagimi vurur, sanki oncesini bilmiyoruz
Ama ne utanicam yahu, guluyoruz sadece, bakimli ve temiz olduktan sonra, gerisi onun zevki... babam benim dovmelerime saygi duyduktan sonra ben onun sandalet alti corabina saygi duymayacak degilim

yahu şu konuyu kapatın lütfen rica etsem .. gördükçe sinirim atıyor anne konusunda çok hassasız .. gorgusuzluğun dibi yani..ilk okul çocuğu gibi.. annesinden utanan bi buldumcuk .. gören annesi kötü birşey yapmış sanacak .. tevbe yarabbi daha neler okuyacağız bu gidiş nereye Allah sizin gibi sağlıkçılardan korusun anneleri ve hastaları

O senin annen begensende begenmesende o kadın sebebiyle hayattasin kendi kaliplarina sigdirmaya çalışman doğru değil tamam belki annenin güzel kıyafetlerini her zaman kullanmamasi dogru olmaya bilir ama onu öyle sevmelisin. Hiçbir annem evladım rezil olsun istemez.

Senin klasin(!)olsun diye yillarca kendinden fedakarlik eden kuafore makyaja giysiye para yatirmayip sana veren o kadin.Ne de guzel kiymet biliyor evlatlar,ayrica bi insan giyimine ozen gostermiyorsa mutsuzdur onu elinden tutup kaldiracak bi el istiyordur hakaret etmek yerine annene manen destek ol

Siz ciddimisiniz? Keşke annem olsaydı da saçımdan sürüyerek yolda dolastirsaydi diyen insanlar tanıdım. Bence siz anneniz den değil bunları düşünecek kadar okumuş cahil oluşunuzdan utanmalisiniz

En tatlı cevap, sarılasım geldi

30 sayfa yorumları okumadım (Çok üşeniyorum şu an) niçin banlandı acep konu sahibi?

Ya ben yarı yarıya hak verdim konuya; itici kelimelerle anlatılmış ama sitemin daha yalın halini düşündüm, belli yerlerin belli giyimleri var, ya da özen göstermek ile ilgili, biraz saygı meselesi gibi, öyle bir şeyler. Oğlum büyüse mesleğini eline alsa, onu iş yerinde ziyarete giderken (İsterse sanayide çalışsın), giyimime bi ayar çekerim şahsen, direkt anne-evlat olarak empati yapıyorum. Utanabilir insan ister istemez, atıyorum annem vakti zamanında Okul Aile Birliği toplantılarına vb. markete giderken giyilen kapı önü terliğini giyip, üzerine yelek atıp gelse, ben kötü hissederdim. Giyecek bir şeyi olmasa da giyse ammenna ama varken böyle umursamaz davranmak, hoş olmaz gibi. Bu biraz evlada saygı olayı sanki.

Annen seni rezil ediyormu bilemem ama boyle itici bir konu acarak sen kendini rezil ettin.
Annen hastahaneye gelirken bir dahaki sefere kuafore gitsin,stiletto giysin ha birde abiye tovbe ya hastahabeye gelen hastalari kiyafetiylemi yargiliyorusnuz.
Bence annenizi siz rezil ediyorusnuz bu kibrinizle

Guzelce kirmadan tatli tatli konussaniz. Anne burada dedikodu yapiyorlar gelirken biraz daha ozenli gelirmisin deseniz.

Türk toplumunda anne babanın maddi durumu sebebiyle çocukları eleştirilir. Aaa doktor kızı var hakim oğlu var kılığa bak derler. Çocukları yardım etmiyor demekki ne ayıp diye kınarlar. Doğru değil ama yapılıyor hatta belki biz bile yaptık farkında olmadan.
Şimdi konu sahibi konuyu açarken ne kendi ne de eşinin mesleğinden bahsetmeden, annem nerede nasıl giyileceğini bilmiyor, ona güzel kıyafetler aldığım halde onları giymiyor, eski ve özensiz giyiniyor, bazen rahatsız oluyorum bu durumu annemi de kırmadan nasıl düzeltebilirim deseydi keşke...
Ama mesleklerin belirtilerek klas sarsılmasından bahsetmesi onu haksız duruma getirdi. Konu sahibini şöyle anlayabilirim. İşyerinde arkadaşları hemşire kızı doktor damadı var kadının haline bak, demekki evlat olarak yardımcı olmuyorlar diye arkasından kınayabilir ki Bizim toplumumuzda bu fazlasıyla yapılıyor.
Konu sahibi arkadaşım daha genç olduğunu ve bu söylediklerinin bunlara bağlı oldupunu düşünerek, annene düzgünce anlatsan “annecim arkamızdan konuşuyorlar, hem bak sana ne kadar güzel kıyafetler aldım. Beğenmediysen birlikte çıkalım alışverişe, ben seni her haline sever sana kurban olurum. Ama insanları konuşturmayalım hakkımızda” diyebilirsin.
Benim nacizane fikrimse o anneye o insanların içinde öyle sarılır ellerini öper, ilgi ve saygı gösteririm ki onlar kendi kötü düşüncelerinden utansın...

Dimi ne kadar masummuş gibi rahat yazmış Bravo acaba kendisi ne kadar manevi ilgili anne ile .. para herşeyi halletmiyor demek ki.. herkes evlat olamıyor maalesef.. Allah içinize Gönül güzelliği merhamet versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…