Annem bizi rezil ediyor

Siz aynı konuyu okuduğumuzdan emin misiniz? Konu sahibesi "ben hemşireyim kocam doktor bizim klasımız sarsılıyor" diye yakınıyor da. Ayrıca anneniz kaç yaşına gelmiş kadın, istediği gibi de giyinir. Sizin bakmanıza gerek yok o kendine bakabilir. Hele ki hastaysa ve pazar pazar hastaneye gidiyorsa şık gitmesini bekleyemezsiniz herhalde. Bu durumda ondan utanmak vicdansızlıktır

Sizin istemenizle olmuyor. Annenizin tercihi bu, kaç yaşına gelmiş kadın. Bu yüzden utanacaksanız size ayıp
Biz annemle uyumluyuz. Ayrıca nerde ne giyeceğini bilir. Bence herkes nerde ne giyeceğini bilmeli. Utanmak ayrı ben asla annemden utanmam . Ama sizinde dediğiniz gibi yaşını başını almış bi insan nerde ne giyeceğini bilmeli

konu sahibinin annesi üzerinden yorum yapıyorum :)))
Niye tanıyor musunuz? :))

Şık giyinmez belki ama düzenli temiz ütülü giyinmeli. Herkesin bir standardı vardır. Mesela yukarıdaki arkadaşın annesi jean giyermiş onun standardı bu kalkıp yırtık basma etekle okula gitse adım gibi eminim şok olur, çünkü onun standardı jeandir böyle olamaz.
Konu sahibinin standardı nedir acaba? Bunu bilmeden herkes konuşuyor ama ben ona göre konuşuyorum.
Takım elbise giysin gelsin istemiyordur herhalde :)

Hastaneye nasıl gidiyorsunuz kızlar gerçekten merak ettim.

Ben eğer hastaneye gidecek kadar hastaysam saçımı bile taramamış oluyorum, eşim götürüyorsa pijamayla bile gidebilirim

İyi de bakın ilk mesajında diyor ki, “tedavi” için hastaneye gelmiş.
Pazar günü ütülü kıyafetle hastaneye giden var mıdır gerçekten?

Standardını bilemem de "annem klasımı sarsmak için uğraşıyor" o kadar çirkin bir cümle ki, gerisi tırs :)

Konu sahibinin sıkıntısı annesinin nerde ne giyeceğini bilmemesinin annesi için yarattığı sıkıntı değil bu durumun kendisinin ve doktor kocişinin klasını sarsması. Kendisinin ve doktor kocişinin annesi yüzünden rezil olduğunu düşünüyor. Biz bu tiplere halk arasında haspam diyoruz

Sabah 5 de kalkıp inekleri sağan, saman basan Çiftçi bir kadın, ütülü kıyafeti nereden bulacak da giyecek? Her yer beyaz yakalı mı dolu ütülü gitsin. Belki evinde ütü bile yoktur. Almak zorunda mı? Bence değil. Peki bu kadın hasta olduğunda hastaneye gitmesin mi?

Ya ne kadar boş düşünüyorsunuz. Ben hastanede eczacıyım. Şık giyinen doktor hemşire görmedim. Üniversite sınavında en başarılı olan en şık giyinmeli diye bir şey yok, artık insanların etiketine bakmayı bırakın.Kötü giyinen bir doktora bu ne biçim doktor demiyorsam annesine de bu ne biçim doktor annesi demem.

İyi de bakın ilk mesajında diyor ki, “tedavi” için hastaneye gelmiş.
Pazar günü ütülü kıyafetle hastaneye giden var mıdır gerçekten?
Yahu sorun ütü de değil ki. Neden anlatamıyorum acaba. Ben de hasta olduğumda çekerim pijamamı giderim ama benim pijamam da bana göredir. Yani sırıtmaz ki. Anlatmak istediğim bu işte. Zira daha fazla yazmayacağım ben fikirlerimde netim çünkü öyle anneler de tanıyorum. Sırf evladı rezil olsun diye Çar çaput ne varsa giyip de onun yanına giden.

İşte o kadının standardı odur sırıtmaz ki. Ama başkasının o değildir. Emin’im ki konu Sahibinin annesi de çiftçi değildir :)

İşte o kadının standardı odur sırıtmaz ki. Ama başkasının o değildir. Emin’im ki konu Sahibinin annesi de çiftçi değildir :)
Sizinki çifte standart ama. ''O öyle giyinsin, standwrdı o, bu böyle giyinsin standardı o değil'' olur mu yahu:) 'Ütülü'' giyinmeli sözünüze istinaden yazdım. doktor hastasının standardına mı bakmalı, hastalığına mı?

Niye tanıyor musunuz? :))

ben tanımıyorum ama siz tanıyorsunuz sanırım direkt kadını basma etek ve çamaşır sulu bluz kalıbına sokmuşsunuz. ütüsüz olduğunu nereden çıkardınız giydiklerinin?

benim annem basma etek giyse ve çevreden olumsuz muameleye maruz kalsa annemi uyarırım o kadar duyarsız değilim. durumum varsa da güzelce anlatırım bak böyle böyle diye. annem de küçük değil 55 yaşında kadın neyi nerede yapacağını bilir ama sizin örneğinizden devam ediyorum.

üzülürüm ama bunu kendime yontmam. hatta insanların şekilci olduğundan bile dem vururum belki o anki moduma bağlı. ama asla buraya gelip "annem klasımı sarsıyor" demem. çünkü ortada sarsılacak klas göremedim. siz konu sahibinin annesinin durumu olduğu halde giyinmemesini savunuyor olabilirsiniz ama bu durumda annesinden utanıp klasını sarstığını düşünmesini haklı bulmanız bana garip geldi. umarım yanılıyorumdur öyle düşünmüyorsunuzdur.

ortada basma etek lafı yokken bu örneği vermeniz de komik olmuş. babaannem basma etek giyer. babamın kitabının tanıtımında gururdan gözleri dolarak başındaki yazmanın ucuyla siliyordu gözlerini. aklımıza gelmedi ona takım giydirmek. tüh yahu.

bu konuya son yorumum budur. konu sahibi annesinin durumu olduğu halde giyinmemesinden yakınabilir ama annesinin olmayan klasını sarstığını düşünmesi bana göre normal bir davranış değil.

Elbette olabilir öyle anneler.

Bakın başıma ne geldi.
İlk doğumumdan sonra eşimin iş arkadaşları tebriğe gelecekler, ilk kez evimize geliyorlar. Kv gitmiş şalvar giymiş, ki benim kv sadece köye gittiğinde şalvar giyer, ya da evde işlenirken. Şok oldum görünce, ama o kadar. Fikri zikri ne olursa olsun, ben ondan sorumlu değilim, kendi kararlarını kendi verecek. Evet hoşlanmadım ama kendimi rezil olmuş da hissetmedim. Ne yapabilirim ki sonuçta.
Konu sahibinin cümleleri o yüzden bana doğru gelmiyor. Annesi bilinçli yapmış olsa bile annesinin kendisini uyandırdığını düşünmesi hem kendisine hem annesine biçtiği değer açısından hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…