Annem bizi rezil ediyor

yahu boşuna tartışıyorsunuz konu sahibi ailesiyle aynı şehirde bile yaşamıyor..
velev ki konu doğru pazar günü hastaneye acil bir durum varsa gidilir ne yapacaktı kadın bazanın altından döpiyesini çıkartıp ütüleyip mi gidecekti..
ayrıca konu sahibesi neden ilk mesajıma cevap vermediniz?

Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Nice elbiseler gördüm içinde insan yok! Mevlana

Insanları kıyafetleriyle yargılaman cok ayıp, hele de bu kisi annense...
Sen altına yaptıgın zamanlar senden igrenmeyen kadına nasıl bir vicdanla böyle davranıyorsunuz?

Basma eteği okadar küçük görme canım.. mesela şalvarlar moda eskiden olsa kimse sokakta giymezdi ama şimdi tv'de ağzı yüzü kibar konuşacağım diye yamulan sözde modacılar giyince moda akımı olup çıkıyor.. basma etekte yakında moda akımı olur :)) eskiden bi yerimiz yırtılsa annelerimiz yama yapardı ama şimdilerde yamalı olan herşey moda... çamaşır sulu görüntülü şeyleri millet kapış kapış alıyor...
Ne olmuş yani annemin kıyafetinin bi tarafında çamaşır suyu varsa...
Bizim pislettiğimiz yerleri temizlemek için oluyor o çamaşır sulu kıyafetler...

Aliskanlik. Bazanin altinda neden guzel kiyafetleri saklıyor biliyor musunuz? Eskiden oyle her istediklerini alamazlardi annelerimizin jenerasyonu. Mesela ev kirasi olurdu mutfak masrafi olurdu bir de okuyan cocuklari. Aldiklari guzel bi iki kiyafette ozel gunlere saklanirdi. Insanlarin aliskanliklarini degistirmek zordur.
Cok rahatsizsaniz tavsiyem kotu oldugunu dusundunuz kiyafetleri kaldirin yenilerini hediye alin. Ama bu yuzden annenize kizmayin. Etrafta alayci bakanlar varsa onlarin gorgusuzlugu onlarin ayibi.

Yahu alti ustu hemsiresin duyan da sanacak nasa da bilim insanisin neyin klasi hangi klas? Haa pardon doktor esi olmanin size tanidigi klas mi yaziiik Annenizi oldugu gibi kabuledin demek ki boyle olmaktan hoslaniyor ya da utaniyorsaniz soyleyin yaniniza gelmesin.

Konu sahibinin meslegini yererek, hemsiresin ne klasin var ki sarsilacak, ceo olsan klasin sarsilirdi demis oluyorsunuz farkinda misiniz?
Bence kiyafetleri, kirli, yirtik, asiri deforme degilse salvar terlik hic farketmez, ama ben de yakinlarimin (yenisini giyebilecek durumu varken) eski kirli giysiler giymesini istemem.
Kayinvalidem de oyledir, durumlari gayet iyi, cocuklarinin ikisi ogretmen, biri doktor, biri yonetici ama ustunde düğmeleri kopmus, iplikleri agarmis pardesuyle dolasir, bence hic hos degil. Insan yaşı ya da statusu ne olursa olsun kendine ozen gostermeli, ama bunu çocukları icin degil kendi icin yapmali.

Son düzenleme:
Çok haklı da bulmadım haksız da, klasınızın sarsılacağı bir durumunuz yok ama herkes ister anne babasının güzel tertipli düzgün giyinmesini.

ille de öyle olsun istiyorsanız annenizin ne kadar eski kıyafeti varsa toplayıp atın. Onun ihtiyaclarına uyum sağlayacak sekilde yeniden dizin dolabını. Başka seçeneği olmayınca mecbur sizin aldıklarınızı giyer. Ama alırken kendi zevkinize değil onun yaşına zevkine hitap eden şeyler alın.

İşte bunlar hep "desinler"... Annesinin başka yerlere özensiz gitmesinden şikayetçi değil sadece kendi iş yerine öyle gelmesinden sikayetci. Konuyu neresinden tutsam elimde kaliyor. Söylenecek o kadar şey var ki.
Annen senin aldığın şeyleri giymek zorunda değil beğenmiyor belki? Rahat edemiyor belki? Kadın basma eteğe alismissa öyle giyinir temiz olduktan sonra kimseye laf demek düşmez.

Aklıma Fatma Girik'in kapıcı oldugu filmi geldi kızıda ondan utaniyordu yazık çok yazık nasıl insanlar olduk böyle ye kurkum ye devri sanane kadının kiyafetinden görüntüsünden umarim hastalarada kıyafete göre önem vermiyosundur

sirf polemik icin acilmis konu cani sıkılmış galiba pazar günü

Ben beni doğuran büyüten okutan annemin giyimine herşeyine kurban olurum .. sizin üslubunuz yanlış buraya direkt rezil oldum şeklinde yazmanız sizin yanlış yolda olduğunuzun kanıtı .. içinizdeki bu kibirden kurtulun lütfen .. meslek sahibi olmuş ama insan olamamış diye anca buna denir

Her zaman gittiğimiz Ankara’da ki özel hastaneye gittik içeride şalvarını giymiş dedem ve yemenini bağlamış bir nine vardı bekleme salonuna girince özentisizde olsalar o memleketimin insanının üzerine sinmiş inek tavuk kokusunu öyle bir içime çekip şükrettim ki rabbim hayvancılıkla uğraşan insan sayısını arttırsın diye. Heleki bu kişi benim akrabam olacak yanımda gururla taşırım bu sizin ezikliğiniz. Şükredinde anneniz başınızda.

Herkes ne yazarsa yazsın, çogunun gerçek fikirlerini yazdıgını zannetmiyorum . insanların yoksa anlarım bu şekilde giyinmesini ama varsa neden daha güzel giyinmesin, neden bakımlı olmasın ki bunda ne zarar olabilir üstelikte kendinide daha iyi hisseder, ama sizde utanmayın annenizden..sizin yerinizde olsam garderobunu düzenler tüm eski kıyafetleri atar yeni ve uyumlu kıyafetleri anlatır anneciğim bu şekilde daha güzelsin sen yok, yoksul değilsinki diye tatlı sözlerle giyinme kültürü oluştururum mesela bunu yapabilirsiniz

Alın teriyle yapılan her meslek kutsaldır. Ama buraya "annem benim klasımı sarsmaya çalışıyor" dersen hangi klas ne klası derler adama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…