- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.829
- 348
Konu sahibi 14 yaşındayken 20 yaşında ki eşiyle kaçmış. Yani eşi, annesinin çocuk yaştaki kızını kaçırmış. Anne şikayetçi olmuş. Ama konu sahibi şikayetçi olmamış. Annesi hala adam tutuklanır belki bir gün diye bekliyormuş. Şikayetini geri çekmemiş Galiba kadıncağızın içinde kalmış bazı şeyler. Şimdide boşa ben çocuklarına bakayım sen okulunu oku diyormuş.Anne istiyor diye gül gibi evliliğimi bitirmezdim tabiki de. Anne de olsa baba da olsa koca da olsa herkes durması ve müdahale etmemesi gereken noktayı bilecek. Eğer kaçtığınız için kızgınsa eşinize değil size kızgın olması gerekiyor. Hedef saptırması bu. Ama sorun kacmanizdan öte başka birşey olabilir. Iyi gozlemlemeniz lazım.
Anladığım kadarıyla suç duyurusunda bulunmuş. Hatta annesinin hala şikayetini çekmediğini belki bir gün tutuklanır diye beklediğini yazmış konu sahibi.Yani annenin nefretini anliyorum ben. Ne kadar nikah kiyildiysa (resmi o yaslarda zaten mümkün degil) da adam gözünde elinden cocugunu calip yatagina atan kisi. Ne zaman görse aklina geliyordur. Kizi icin susmustur zamaninda. Ama dogru olan bu degildi. Simdi bosanmasini isteyecegine suc duyurusunda bulunacakti
Evet çok kaprisli bi kadın oldugum dogru ama aramızdaki sevgi birbirimiz için herşeyi yapmayı katlanmayı saglıyor demekki eşimi savunmasam zaten oda katlanamaz ben ona daha çok düşkünümdür ama bazen canıma tak ediyor işteOkumaya 4 sayfa dayanabildim, eşinize yazık. Ailesiyle tersleştikçe boşanalım bari diyen, ev sahibi darlayınca ben annemin evine yerleşeceğim diyen ve boşanmayı göze alan bir kadınla yaşamak zor olsa gerek!
Küçük yaşta kaçıp evlenmişsiniz, bir hata etmişsiniz ama okuduğum kadarıyla iyi ve sizi seven bir adamla evlenmişsiniz. Bu adamı niye bencil annenize ezdiriyorsunuz? Anneniz bencil olmasa beşiğinde bebeğiniz varken ‘boşan gel kocandan’ demezdi, kızım mutlu der razı olurdu veya sizinle de konuşmazdı.
Ezdirmeyin kocanızı, kötü söz söylerse eşiniz hakkında alın çocuklarınızı gidin evinize. O çocukların gözündeki baba imajını yıkmaya me hakkı var annenizin? Böyle giderse çocuklar ya babalarından nefret edecekler ya da anneannelerinden ama o zamana kadar nefret tohumları ekilmiş olacak zihinlerine. Ne eşiniz aileniz hakkında kötü söz söyleme hakkına sahiptir ne de aileniz eşiniz hakkında... Hatta bir düzeltme yapayım kendime, şu an asıl aileniz eşiniz ve çocuklarınızla olan aile. Birinden boşanacaksanız bu anneniz olmalı.
Siz eşiniz hakkında iyi olan şeyleri söylemeye çekiniyorsunuz ama anneniz istediği gibi söylenip sövebiliyorsa sizin tavrınızda bir yanlışlık vardır. Anneniz de demeli ki ‘damat hakkında kötü konuşursam kızım bana kızar tadımız kaçar, şu çok bilen çenemi kapatayım huzurumuz kaçmasın.’ Ama anneniz rahat şekilde söylenip boşan diyor çünkü siz yumuşak davranıyorsunuz. Koyun elinizi belinize kocam o benim, lafını bil de konuş de gerekirse gitme bir daha.
Gerekirse tek göz oda evde yaşarım yine de evimin huzurunu bozdurmam evimin dışından birine.
Ben yazdıklarımı geri alıyorum, küçük yaş derken 17-18 falan diye düşünmüştüm 14 yaşındayken 20 yaşında biri tarafından kaçırılıp evcilik gibi evlilik hayatı sürdüğünüzü bilmiyordum. Eşiniz hakkındaki iyi düşüncelerim de tamamen silindi gitti. İyi olan biri 14 yaşında bir çocuğu kaçırıp evine kadın yapmaz, ahlaklı bir insan kaç yaşında gösterirse göstersin bir çocuğu ailesinden, okulundan, geleceğinden çalıp kaçırmaz. Büyük gösteriyordum, eşim de büyük sanmış diyorsunuz, hiç mi konuşmadınız, ortaokula ya da liseye gittiğinizi kıyafetinizden hiç anlamadı mı? Ya da tanışır tanışmaz kaçmaya mı karar verdiniz yoksa 14’ten daha da küçük müydünüz ilişkiniz devam ederken?Okumaya 4 sayfa dayanabildim, eşinize yazık. Ailesiyle tersleştikçe boşanalım bari diyen, ev sahibi darlayınca ben annemin evine yerleşeceğim diyen ve boşanmayı göze alan bir kadınla yaşamak zor olsa gerek!
Küçük yaşta kaçıp evlenmişsiniz, bir hata etmişsiniz ama okuduğum kadarıyla iyi ve sizi seven bir adamla evlenmişsiniz. Bu adamı niye bencil annenize ezdiriyorsunuz? Anneniz bencil olmasa beşiğinde bebeğiniz varken ‘boşan gel kocandan’ demezdi, kızım mutlu der razı olurdu veya sizinle de konuşmazdı.
Ezdirmeyin kocanızı, kötü söz söylerse eşiniz hakkında alın çocuklarınızı gidin evinize. O çocukların gözündeki baba imajını yıkmaya me hakkı var annenizin? Böyle giderse çocuklar ya babalarından nefret edecekler ya da anneannelerinden ama o zamana kadar nefret tohumları ekilmiş olacak zihinlerine. Ne eşiniz aileniz hakkında kötü söz söyleme hakkına sahiptir ne de aileniz eşiniz hakkında... Hatta bir düzeltme yapayım kendime, şu an asıl aileniz eşiniz ve çocuklarınızla olan aile. Birinden boşanacaksanız bu anneniz olmalı.
Siz eşiniz hakkında iyi olan şeyleri söylemeye çekiniyorsunuz ama anneniz istediği gibi söylenip sövebiliyorsa sizin tavrınızda bir yanlışlık vardır. Anneniz de demeli ki ‘damat hakkında kötü konuşursam kızım bana kızar tadımız kaçar, şu çok bilen çenemi kapatayım huzurumuz kaçmasın.’ Ama anneniz rahat şekilde söylenip boşan diyor çünkü siz yumuşak davranıyorsunuz. Koyun elinizi belinize kocam o benim, lafını bil de konuş de gerekirse gitme bir daha.
Gerekirse tek göz oda evde yaşarım yine de evimin huzurunu bozdurmam evimin dışından birine.
Anladım iyi olmamis tabi. Ama zaten 18 yaşın altında çocukla evlenme gibi bir teşebbüs içerisine girildiğinde kadın şikayetçi olsun olmasın kamu davası açılıyor diye biliyorum. Onun dışında konu sahibi evliliğimden mutluyum diyor boşansa kim ne kazanacak ortada çocuklarda var. O yüzden saygı sevgi içerisinde mevcut sartlar yaşanıyorsa evlilik birliğinin devam etmesinden yanayım her zaman.Konu sahibi 14 yaşındayken 20 yaşında ki eşiyle kaçmış. Yani eşi, annesinin çocuk yaştaki kızını kaçırmış. Anne şikayetçi olmuş. Ama konu sahibi şikayetçi olmamış. Annesi hala adam tutuklanır belki bir gün diye bekliyormuş. Şikayetini geri çekmemiş Galiba kadıncağızın içinde kalmış bazı şeyler. Şimdide boşa ben çocuklarına bakayım sen okulunu oku diyormuş.
Boyle bir durumda sikayet esas alinmaz o adam herhalukarda hapse girerdi .Konu sahibi 14 yaşındayken 20 yaşında ki eşiyle kaçmış. Yani eşi, annesinin çocuk yaştaki kızını kaçırmış. Anne şikayetçi olmuş. Ama konu sahibi şikayetçi olmamış. Annesi hala adam tutuklanır belki bir gün diye bekliyormuş. Şikayetini geri çekmemiş Galiba kadıncağızın içinde kalmış bazı şeyler. Şimdide boşa ben çocuklarına bakayım sen okulunu oku diyormuş.
Annen kafayı yemiş 11 senelik yuva ve çocuklar var. Kendisi kocasından ayrılsın bakalım nasıl oluyormusEşimle kaçarak evlendik annem beni affetti amacıyla eşimi affetmiyor 11 sene oldu eşim bayramlarda gitmez istemezler ailem yani o istiyo aslında annem o evdeyken gelmez eve o gidince gelir işin tersi annemlerin evinde oturuyoruz ama annemler köyde oturuyo arada bi gelirler babam konuşur bitek abim falan da sevmez ben çocuklarla giderim köye yanlarına eşim gelmez bayramlar falan zehir olur ayrı ayrı geçer. Ben iki tarafıda idare etmekten yoruldum. Ama evlerine taşınmamı falan annem istedi torunlarını çok sever benide çok sever bpşanmamızı çok istiyo kurban kescem diyo ama bizde çok iyiyiz eşimle öyle bişey söz konusu değil İki arada bir derede kaldım siz napardınız mesela annem bugün gelcem dayınlarda kalcem sabah sana gelirim diyo bende saçmalama gel eşim yatar zaten diyom yok inat siz napardınız bu durumda canım çok sıkılıyo moralim bozuluyor
Tövbe tövbe boşanma tabikiEşimle kaçarak evlendik annem beni affetti amacıyla eşimi affetmiyor 11 sene oldu eşim bayramlarda gitmez istemezler ailem yani o istiyo aslında annem o evdeyken gelmez eve o gidince gelir işin tersi annemlerin evinde oturuyoruz ama annemler köyde oturuyo arada bi gelirler babam konuşur bitek abim falan da sevmez ben çocuklarla giderim köye yanlarına eşim gelmez bayramlar falan zehir olur ayrı ayrı geçer. Ben iki tarafıda idare etmekten yoruldum. Ama evlerine taşınmamı falan annem istedi torunlarını çok sever benide çok sever bpşanmamızı çok istiyo kurban kescem diyo ama bizde çok iyiyiz eşimle öyle bişey söz konusu değil İki arada bir derede kaldım siz napardınız mesela annem bugün gelcem dayınlarda kalcem sabah sana gelirim diyo bende saçmalama gel eşim yatar zaten diyom yok inat siz napardınız bu durumda canım çok sıkılıyo moralim bozuluyor
Çocuğu alıkoymak ve tecavüz etmekten hiç tutuklanmamış mı yani adam ? 14 yaş aile izin verse bile evlenemez ya.Konu sahibi 14 yaşındayken 20 yaşında ki eşiyle kaçmış. Yani eşi, annesinin çocuk yaştaki kızını kaçırmış. Anne şikayetçi olmuş. Ama konu sahibi şikayetçi olmamış. Annesi hala adam tutuklanır belki bir gün diye bekliyormuş. Şikayetini geri çekmemiş Galiba kadıncağızın içinde kalmış bazı şeyler. Şimdide boşa ben çocuklarına bakayım sen okulunu oku diyormuş.
Adamin suci ne onlar istemiyormusdamat bey kaynanasının verdiği evde oturmayacak o zaman
Adamin suci ne onlar istemiyormus
ertik evlenmissin cocuklarin var esini seviyorsun annen durmasi gereken yeri bilmiyor demekki. senin duygularina onem vermiyor mu? yuva dagitmak bu kadar kolay mi yaa.Eşimle kaçarak evlendik annem beni affetti amacıyla eşimi affetmiyor 11 sene oldu eşim bayramlarda gitmez istemezler ailem yani o istiyo aslında annem o evdeyken gelmez eve o gidince gelir işin tersi annemlerin evinde oturuyoruz ama annemler köyde oturuyo arada bi gelirler babam konuşur bitek abim falan da sevmez ben çocuklarla giderim köye yanlarına eşim gelmez bayramlar falan zehir olur ayrı ayrı geçer. Ben iki tarafıda idare etmekten yoruldum. Ama evlerine taşınmamı falan annem istedi torunlarını çok sever benide çok sever bpşanmamızı çok istiyo kurban kescem diyo ama bizde çok iyiyiz eşimle öyle bişey söz konusu değil İki arada bir derede kaldım siz napardınız mesela annem bugün gelcem dayınlarda kalcem sabah sana gelirim diyo bende saçmalama gel eşim yatar zaten diyom yok inat siz napardınız bu durumda canım çok sıkılıyo moralim bozuluyor
O konuya bende anlam veremedim. Konu sahibi şikayetçi olmamış. O zaman ki kanunlar mı o şekildeydi bilmiyorumÇocuğu alıkoymak ve tecavüz etmekten hiç tutuklanmamış mı yani adam ? 14 yaş aile izin verse bile evlenemez ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?