- Konu Sahibi gurbaaprenses93
-
Tabiki takardım çalışıyorum ben de eşimdeBazı yörelerde takılan tamı borç olur.
Sizin oralarda da öyleyse eğer , size bilezik takana bilezik takmanız gerekir. Geri takabilecek durumda mısınız ?
altınlarınız neden annenizde duuyor ki?Kızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Hayır annemde durmuyor daha takılmadan konuşmuş akrabalarla annemaltınlarınız neden annenizde duuyor ki?
en başından alsaydınız ya keşke evinize?
biraz karışık anlatmışsınız ya da ben anlayamadım ama,anladığım kadarıyla yorum yapayım.
annenizle durumu açık açık konuşun bence. ve altınlarınızı alın.
akrabaların haberdar olduğunu,çok kötü bir izlenim oluştuğunu falan söyleyin,ne bileyim
Ben her şeyi kendim ödedim .Nişan salonu ,çeyizler ,aldıkları bileziklere kadar benn karşıladmCok ihtiyaclari varmi? Size ne kdr destek oldular dugunde ne yaptilar?
Bazi yorelerde evet boyle ama annemde kayinvalidemde 6 ay sonra gelenleri nisan takilarini herseyi bize birakti.
Ben her şeyi kendim ödedim .Nişan salonu ,çeyizler ,aldıkları bileziklere kadar benn karşıladm
Tabi bublardan yine erkek tarafının haberi olmadan yaptımBen her şeyi kendim ödedim .Nişan salonu ,çeyizler ,aldıkları bileziklere kadar benn karşıladm
Yani mesela dayımın kızı evlenirse annem bilezik ben çeyrek takacakmışımBen anlamadım şimdi. Akrabaların bilezik alıyor, annen sen karşılığını veremezsin diye onları kendine alıyor. Yerine çeyrek takıyor sana. E peki çeyrekleri annen aldıysa ve akrabalar bileziklerin karşılığını annenden zaten alacaksa sen çeyrekleri kime takacaksın?
Ama ailem hiç masraf yapmadı ki.ben onların aldığı bileziklere kadar aldım .Olay sen zaten geri takmazsin olayi degil, bunu yapan herkes anlasmali.
Siz cok masraf yaptiniz x e ceyrek takalim ustunu size verelim siz bilin ceyrek takmadigimizi.
Bizde de vardie bu adet.
Annem kalbul etmedi o ayri.
Ama gorumcemin dugununde boyle oldu.
Geline sembolik biseyler gerisi el altindan anne babaya.
Kimde peki bilezikler anlayamadm. Düğünde takılan altınlar borç, emanet mantığıyla takılıyor.Hayır annemde durmuyor daha takılmadan konuşmuş akrabalarla annem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?