- 6 Ağustos 2014
- 816
- 2.792
- 313
- 44
- Konu Sahibi gurbaaprenses93
-
Bende….Ben anneme borc vermezdim annem de bana borc vermez.
Kalsa da vermicem bana gelen bir şey yok ki .O zaman bu durumda sizin için önemli olan size ne takıldığı
Siz takilan çeyrek kadar takicaksiniz
Bilezik borcu annenizin sorunu baştan böyle yapmasaymis
Birde şöyle bir durum var
İleride anneniz odeyemezse ne olacak.
Allah gecinden versin ama ölüm olur,hastalık olur.
Bilezik veren akrabalarınız sizin için takip borç vermişse size de borç kalır mı diye düşündüm açıkçası.
Ben kimseyi kırmamaya çalıştıkça çok yoruldum artık.Günde 2 paket sigara içer mi insan sanki tek sırdaşım sigara gibiKizim sen bu dunyaya cile cekmeye mi geldin. Denk geliyorum konularina bakiyorum hep bir dert hep bir sorun. Hem de hic oyle hafife alinacak gibi degiller. Ne ailenden ne esinden no turlu kafan rahat degil. Peki nereye kadar.. simdi daha gencsin. Ustunu ortuyorsun bazi seylerin de ilerde bir yerde patlak verir tum bunlar ve bakarsin ki vakit cok gec...
Ne zaman bu gidisata dur diyeceksin. Me Zaman kendi iplerini eline alacaksin.. farkindamisin kendi hayatina sahip cikman gerekiyor. Durup bir dakika ya noluyoruz diyip tum bu depdebenin karsisina gecip, soyle bir uzaktan bakman gerekiyor artik senin..
Biz mesela okulda bile evlenen oluyor ,çocuğu olan oluyor karşılık beklemeden okulca altın alıyoruz zorda diye .Şöyle bir düşününce ailem ,akrabalarım benim için çok da masrafa girmedi .Yuva kurarken yardımları olmadı .Kendi okulumdan iki çeyrek geldi hanelimin çalıştığı yerden de borca girmişsin kullanırsın deyip verdilerAma çok mantıksız değil mi? Takının amacı evlenenlere yardım etmektir. Takıları anneler alacaksa kime ne faydası olur, hiç takmasınlar daha iyi
Yeni öğrendim ,düğünümden 8 ay kadar geçti zaten söylemedi başta söylese ona göre borca girerdim .Benim telefonum bozulmuştu sadece telefon parası kadar altını aldık eşimle geri kalanını kasaya attıkAnnenizin yaptığı belki dogru degil ama
Sizin bu denli kafaya takmanız abartı !
Zaten altınlarınızı ya eşinizin ailesi alacaktı
Ya da eşiniz bir sekilde bozduracaktı
Bu arada bana ne taktılarsa ben de akrabalarıma onu taktım
İade gibi bir şeymiş işte.
Kusura bakmayın ama anneniz resmen altinlarinizi çalmış. Eşinizin yerinde olsam ve bunu öğrensem sıkıntı çıkarırdim.Kızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Kesinlikle Yani farkında değil yaptığı işin .ticari anlamda borç olrak düşünüyorsa yine biz zararlıyız .Çeyrek meyrek takma. Yine zarar sen dersin. Akrabaların bilezik almış. Annende bileziklerin yerine çeyrek almış. Çeyrekleri alan annen, yani akrabaların ekstra çeyrek almamış anladığım kadarıyla.
Madem bu işler borç usulüne göre yapılıyor sizin kimseye çeyrek borcunuz yok. Çünkü kimse size çeyrek takmamış
Çeyrek takarsanız da onlar bir bilezik almışken sizden bir bilezik ve bir çeyrek çıkmış olacak.
normal sanki, sonuçta anneniz de onlara takacakKızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?