- 13 Temmuz 2018
- 1.786
- 3.625
- 83
- 35
- Konu Sahibi gurbaaprenses93
-
Gayet iyi tanıyorm ama işte 3ün beşin hesabını yapamam ben. Ondaki değerimi gördüm para daha önemli.. Her zamanda yüzüne vuruyorm.Bunca yillik annenizi tanimadiniz mi? O uyaniklik yapacaksa siz de kendinizi korusaydiniz
Hala yanlış düşünüyorsun, zaten kimseye bilezik takıcam derdin yoktu ki. Bileziği amca takarsa karşılığını baban verir. Sen niye kuzenine bilezik takasın? Amcan senin dengin mi? Kuzenin sana bilezik taksaydı evet ona götürmeliydin.En azından bilezik takıcam derdim yok kimseye ilerde ama canım sıkıldı annemin yaptığına.Yani istemeye gelecekler diye evin perdelerine kadar değiştirdi ben karşıladım .4ay sonra düğünüm oldu yine ben masrafa girdim .Düşünöedi hiç bu kız ne kadar borca girdi diye
Anneniz gaspçı..yaptığı şey çok çirkin.İnsan buna nasıl tenezzül ederKızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Bizde de ablam ve kocası balayı dönüşü altınların yarısını annemlere getirdiler, "zaten borçsuz evlendik,bunlar sizde kalsın, ihtiyaclari karşılarsiniz" diye. Bizimkiler kabul etmezdi ama yarısını erkek tarafına bırakıp öyle gelmişler.Benim ailem dugun sonrasi gelen altinlari bile saklayip bana vermislerdi. Ama evlendikten sonra Anladim ki cogu aile oyle yapmiyormus, canim ailem
Çoooook çok özür dileyerek söylüyorum anneniz kızını aptal yerine koyan kızının altınına göz ve el koyan bir dolandırıcıKızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Ben böyle birşeyi ilk kez duydumKızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Kesinlikle normal değil. Akrabaların da yaptıkları normal değil çok saçma. Ben hiç böyle bir şey de duymadım. Aksine bizde gelin ve damadın hakkıdır alana da haramdır denir. Bence siz onların düğününde çeyrek bile takmayın gitsin anneniz taksın.Kızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Ihtiyaci olabilir miKızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
İhtiyacı varsa da borç isteyecek izin isteyecekIhtiyaci olabilir mi
Hayır anne tarafından ilk evlenen benim .diğerleri yaşları bana yakın ama evlenmediler .yani kuzenlerim hiç bişey takmadığı halde ben onlara borca girdim ,aynı şekilde annem de bilezik borcuna girdiÖncelikle şuna açıklık getirelim.
Önceden anneniz onlara takı taktı mı acaba ?
Eğer önceden anneniz takmış ise akrabalarin borcu olur ve size takarlar.ama anneniz borcu bana verin kızıma çeyrek takın demiş olabilir.
O zaman sizin düğün borcunuz çeyrek olur zaten çeyrek takılmış.sizde düğün olunca çeyrek takacaksiniz.
Ama anneniz önceden düğünde bilezik takmamissa.anneniz bu durumda bilezik borcuna girdi.size de ceyrak takıldığı için sizde çeyrek borcuna girdiniz.
Bizim adetinizde de kim ne taktiysa o takılır.ayni durum doğum yapınca,sünnet,askerlik,evlilik ve nikah da geçerli.
Aynen haklısınız .En azından içim rahat düğünüm oldu ailem borca girdi gibi bi düşüncem olmadı .Doldurmamaya çalışıyorum rahatlamaya çalışıyorum bu düşünceyleEvet haklısınız ancak geçen geçti, geride kaldı. Şimdi yuvanizda mutlu olmaya bakın.
Annenizin de annelik hakkı var. Her anne aynı olmuyor maalesef. Bu da sizin ödemeniz gereken pay olarak düşünün, ferahlayin.
Hiç doldurmayın kendinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?