• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem evlenmeme karşı

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.959
3.742
333
Merhaba herkese , Konuya nerden başlasam bilemedim , beni tanıyanlar mutlaka olacaktır , tanımayanlar için , kendimden bahsedeyim biraz , küçük ilçede yaşıyorum , Annem babam liseyi okumama izin vermedi (dışarıdan zor bela bitirdim) sürekli onların yanında , hep destek çıktım onlara.. diğer çocuklarını bir güzel evlendirdiler , beni kim istemeye kalksa engel oldular , yaşım 29 bu arada hala çocukmuşum gibi davranıyorlar , Annemle babam ne okumama izin verdiler ne evlenmeme ... sürekli babamın ailesinin sorunlarını, biz çektik bizim evde halletmeye çalıştı , eniştesi öldü ablasıyla 2 kızı bir buçuk senedir hala bizde , Annem desen sürekli onlara hizmet peşinde ....... daha neler neler , şimdi hayat bana son bir şans verdi, karşıma çok iyi biri çıktı , (Annem in bana tekrar ettiği şey , kızım lütfen kimseyle konuşma adın çıkar , o kadar cahiller ki... ) son karşıma çıkan kişiye de engel oluyor demediğini bırakmadı bana, ne utanmazlığım kaldı ne arsızlığım , ölsem de izin vermem diyor, sebep ise , daha tanımadan kötü biri olduğunu savunuyor .. çok bunaldım :(( lütfen akıl verin , bu evden kurtulmak istiyorum , okuyan herkese teşekkür ederim .

Yaşın küçük değil bu saatten sonra aileyi dinlemek bana mantıksız geliyor. İnsan bir yaştan sonra hayatıyla ilgili kararları kendi alabilmeli ve sonuçlarını da yaşamalı her ne olursa olsun. Ailesinin gölgesi altından çıkamayanlar kendi karakterini benliğini bulamaz.

genel olarak kalabalık aile kültürü var galiba

yani enişteye Allah rahmet eylesin de ablasını mesela neden evine aldı destek olunur ayrı ama herkesin ayrı hayatı var

belki halaya evinde destek olsaydınız onun hayatı daha güzel giderdi keza kızların da

annen eğer kendin tanıştın diye evlenmene karşı ise gelip görücü usulü istesinler

gidip kızlarla konuşan adamlar kötüdür imajı var ise bu nedenle o aday kötüdür annene göre

Merhaba herkese , Konuya nerden başlasam bilemedim , beni tanıyanlar mutlaka olacaktır , tanımayanlar için , kendimden bahsedeyim biraz , küçük ilçede yaşıyorum , Annem babam liseyi okumama izin vermedi (dışarıdan zor bela bitirdim) sürekli onların yanında , hep destek çıktım onlara.. diğer çocuklarını bir güzel evlendirdiler , beni kim istemeye kalksa engel oldular , yaşım 29 bu arada hala çocukmuşum gibi davranıyorlar , Annemle babam ne okumama izin verdiler ne evlenmeme ... sürekli babamın ailesinin sorunlarını, biz çektik bizim evde halletmeye çalıştı , eniştesi öldü ablasıyla 2 kızı bir buçuk senedir hala bizde , Annem desen sürekli onlara hizmet peşinde ....... daha neler neler , şimdi hayat bana son bir şans verdi, karşıma çok iyi biri çıktı , (Annem in bana tekrar ettiği şey , kızım lütfen kimseyle konuşma adın çıkar , o kadar cahiller ki... ) son karşıma çıkan kişiye de engel oluyor demediğini bırakmadı bana, ne utanmazlığım kaldı ne arsızlığım , ölsem de izin vermem diyor, sebep ise , daha tanımadan kötü biri olduğunu savunuyor .. çok bunaldım :KK43:( lütfen akıl verin , bu evden kurtulmak istiyorum , okuyan herkese teşekkür ederim .
Anne babaların söyledikleri kulak ardı edilmemeli. Eninde sonunda haklı çıkıyorlar.

29 yaşında bir kadın olarak artık bazı şeyler için izin istemek zorunda olmadığınızı idrak etmeniz gerekiyor. Doğurdular diye size kukla muamelesi yapamazlar. Anlattığınız şeyler, ailenizin sizi yanlarında hizmet amaçlı tuttuklarını düşündürttü bana. İçim acıdı gerçekten. Okumanıza izin vermemeleri, her şeye müdahale... Resmen kafeslemişler sizi. Öncelikle okuyabilirsiniz. Liseyi açıktan bitirdiniz, üniversiteyi de bitirin. Elbette ailenizden kaçmak için gidip tanımadığınız, bilmediğiniz bir insanla evlenmeyin, çok büyük bir hata olur bu ama karşınıza çıkan ve hoşunuza giden insanları da tanımak için kendinize bir şans verin. Eminim bir sosyal hayatınız da yoktur. Kendinize başka türlü nasıl bir hayat kuracaksınız, nasıl evleneceksiniz, ne diyorlar bu konuda? Baş kaldırma zamanınız gelmiş de geçiyor. Yoksa 40 yaşında da durumunuz değişmeyecek.

Babam da öyle düşünüyor , annem ailesini aşagılıyor
babanız da anneniz gibi mi düşünüyor
anne babanızın gölü olsun istiyorsanız bir aile büyüğünüzden yardım alın
onlar ikna etsinler

halanıza hizmet konusunda ev işleri konusunda annenize yardımınız oluyor mu?
o yüzden mi istemiyor acaba gitmenizi

29 yaşında bir kadın olarak artık bazı şeyler için izin istemek zorunda olmadığınızı idrak etmeniz gerekiyor. Doğurdular diye size kukla muamelesi yapamazlar. Anlattığınız şeyler, ailenizin sizi yanlarında hizmet amaçlı tuttuklarını düşündürttü bana. İçim acıdı gerçekten. Okumanıza izin vermemeleri, her şeye müdahale... Resmen kafeslemişler sizi. Öncelikle okuyabilirsiniz. Liseyi açıktan bitirdiniz, üniversiteyi de bitirin. Elbette ailenizden kaçmak için gidip tanımadığınız, bilmediğiniz bir insanla evlenmeyin, çok büyük bir hata olur bu ama karşınıza çıkan ve hoşunuza giden insanları da tanımak için kendinize bir şans verin. Eminim bir sosyal hayatınız da yoktur. Kendinize başka türlü nasıl bir hayat kuracaksınız, nasıl evleneceksiniz, ne diyorlar bu konuda? Baş kaldırma zamanınız gelmiş de geçiyor. Yoksa 40 yaşında da durumunuz değişmeyecek.
İnanın , bende asla tanımadığım birine sırf , onlardan kurtulmak için evet deme taraftarı değilim , ama çocuk çok düzgün biri , mühendis sürekli işinde biri , abilerim de tanıyor , Annem sırf ona hizmetçilik edeyim diye elinde tutuyor beni buna eminin

babanız da anneniz gibi mi düşünüyor
anne babanızın gölü olsun istiyorsanız bir aile büyüğünüzden yardım alın
onlar ikna etsinler

halanıza hizmet konusunda ev işleri konusunda annenize yardımınız oluyor mu?
o yüzden mi istemiyor acaba gitmenizi
Evet ev işleri hep bende , Annem çok titiz biri ve beni sürekli iş için elinde tuttuğunu düşünüyorum

genel olarak kalabalık aile kültürü var galiba

yani enişteye Allah rahmet eylesin de ablasını mesela neden evine aldı destek olunur ayrı ama herkesin ayrı hayatı var

belki halaya evinde destek olsaydınız onun hayatı daha güzel giderdi keza kızların da

annen eğer kendin tanıştın diye evlenmene karşı ise gelip görücü usulü istesinler

gidip kızlarla konuşan adamlar kötüdür imajı var ise bu nedenle o aday kötüdür annene göre
Erkeklerle konuşan kız kötüdür imajı var , çocuğu hiç tanımadan ,Ailesini ve onu aşagılıyor , ek olarak halam evinde yeni ev yaptırdığı için bizde kalıyor ve 1 buçuk senedir evini tamamlayamadı , o konu çok uzun

Merhaba herkese , Konuya nerden başlasam bilemedim , beni tanıyanlar mutlaka olacaktır , tanımayanlar için , kendimden bahsedeyim biraz , küçük ilçede yaşıyorum , Annem babam liseyi okumama izin vermedi (dışarıdan zor bela bitirdim) sürekli onların yanında , hep destek çıktım onlara.. diğer çocuklarını bir güzel evlendirdiler , beni kim istemeye kalksa engel oldular , yaşım 29 bu arada hala çocukmuşum gibi davranıyorlar , Annemle babam ne okumama izin verdiler ne evlenmeme ... sürekli babamın ailesinin sorunlarını, biz çektik bizim evde halletmeye çalıştı , eniştesi öldü ablasıyla 2 kızı bir buçuk senedir hala bizde , Annem desen sürekli onlara hizmet peşinde ....... daha neler neler , şimdi hayat bana son bir şans verdi, karşıma çok iyi biri çıktı , (Annem in bana tekrar ettiği şey , kızım lütfen kimseyle konuşma adın çıkar , o kadar cahiller ki... ) son karşıma çıkan kişiye de engel oluyor demediğini bırakmadı bana, ne utanmazlığım kaldı ne arsızlığım , ölsem de izin vermem diyor, sebep ise , daha tanımadan kötü biri olduğunu savunuyor .. çok bunaldım :KK43:( lütfen akıl verin , bu evden kurtulmak istiyorum , okuyan herkese teşekkür ederim .
Ailenizin çekindiği sözünü dinlediği bir aile büyüğünüz var mı ona gidip konuşsanız belki anne babanızı ikna eder. Çünkü inatlasip evlenirseniz ne evlilik yolunda ne de evliliğinizde rahat vermezler.

Back
X