• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem evlenmeme karşı

Evleneceğin insandan eminsen, bundan hayat arkadaşı olur dersen evlen. Eğer emin değilsen evlenme yağmurdan kaçıp doluya tutulma. Anne baban seni sevdikleri için değil, çıkar amaçlı yanlarında tutuyorlar. Bir nevi senin etinden sütünden faydalanmak için. Ev işlerini yaptırmak kendilerine baktırmak için. Düşünce biçimleri çok kötü, senin yerinde olsam asla takmam kaale bile almam.

İnanın , bende asla tanımadığım birine sırf , onlardan kurtulmak için evet deme taraftarı değilim , ama çocuk çok düzgün biri , mühendis sürekli işinde biri , abilerim de tanıyor , Annem sırf ona hizmetçilik edeyim diye elinde tutuyor beni buna eminin
Bir ailenin bunu yapabilmesi müthiş bir bencillik ve kötü kalplilik gerektiriyor. Ne de olsa annem babamdır, hakları ödenmez gibi bir düşünceniz varsa, onu da kafanızdan atın bence. Anne baba dediğin çocukları kendilerine mutlu bir hayat kursun diye çabalar. Sizinkiler de tam tersi için çabalıyorlar. Bunu sadece evlilik için söylemiyorum. Evlenmeyebilirdiniz de ama kendinize ait bir hayatınız olmalıydı, bir mesleğiniz, bir çevreniz olmalıydı. Geç değil ama... Bahsettiğiniz adamı sanırım hep başka insanlar vasıtasıyla tanıdınız. Biraz kendiniz gözlemlemelisiniz, zaman geçirmelisiniz. Evlenseniz bile okuyun ama lütfen. İplerinizi ailenizin elinden alıp, dünyanın en iyi adamı da olsa başka birine vermeyin.

Merhaba herkese , Konuya nerden başlasam bilemedim , beni tanıyanlar mutlaka olacaktır , tanımayanlar için , kendimden bahsedeyim biraz , küçük ilçede yaşıyorum , Annem babam liseyi okumama izin vermedi (dışarıdan zor bela bitirdim) sürekli onların yanında , hep destek çıktım onlara.. diğer çocuklarını bir güzel evlendirdiler , beni kim istemeye kalksa engel oldular , yaşım 29 bu arada hala çocukmuşum gibi davranıyorlar , Annemle babam ne okumama izin verdiler ne evlenmeme ... sürekli babamın ailesinin sorunlarını, biz çektik bizim evde halletmeye çalıştı , eniştesi öldü ablasıyla 2 kızı bir buçuk senedir hala bizde , Annem desen sürekli onlara hizmet peşinde ....... daha neler neler , şimdi hayat bana son bir şans verdi, karşıma çok iyi biri çıktı , (Annem in bana tekrar ettiği şey , kızım lütfen kimseyle konuşma adın çıkar , o kadar cahiller ki... ) son karşıma çıkan kişiye de engel oluyor demediğini bırakmadı bana, ne utanmazlığım kaldı ne arsızlığım , ölsem de izin vermem diyor, sebep ise , daha tanımadan kötü biri olduğunu savunuyor .. çok bunaldım :KK43:( lütfen akıl verin , bu evden kurtulmak istiyorum , okuyan herkese teşekkür ederim .

sağlam aileninde hayir diyemeyegi saygi duydugu birileri varsa onlari devreye sokabilirsin, seni isteyen aileyi bu sekilde annenlerinde tanımasina vesile olur.
kaç demem asla ailenin rizasi mühim ama emin isen net ol.
29 yaş kendi kararlarini hayatini kurma babinda ciddi bi yas..
yuva kurmak seninde hakkin..

İzin alacak yaşta değilsiniz. Evlebilir miyim diye mi soruyorsunuz ailenize? Ben biriyle tanıştım evleneceğiz diyeceksiniz. Hala olmaz diye ısrar ediyorlarsa "ailem olarak sizi yanımda görmek isterim ama eğer yanımda durmak istemiyorsanız da yapabileceğim bir şey yok" deyin. Eğer bu da işlemezse küçük çaplı bir cinnet işi çözer. İçinizde ne varsa dökün ortaya buna annenizin sizi hizmetçi gibi kullanması da dahil. Adamı iyice tanıyıp emin olmayı da unutmayın sakın, kimseye güvenilmiyor maalesef.

Evleneceğin insanı iyice araştırdıktan sonra çoğunluk iyi diyorsa evlenin
Annen bencillik yapıyor gibi , her ailede bir kurban var sizde sen gibi

Merhaba herkese , Konuya nerden başlasam bilemedim , beni tanıyanlar mutlaka olacaktır , tanımayanlar için , kendimden bahsedeyim biraz , küçük ilçede yaşıyorum , Annem babam liseyi okumama izin vermedi (dışarıdan zor bela bitirdim) sürekli onların yanında , hep destek çıktım onlara.. diğer çocuklarını bir güzel evlendirdiler , beni kim istemeye kalksa engel oldular , yaşım 29 bu arada hala çocukmuşum gibi davranıyorlar , Annemle babam ne okumama izin verdiler ne evlenmeme ... sürekli babamın ailesinin sorunlarını, biz çektik bizim evde halletmeye çalıştı , eniştesi öldü ablasıyla 2 kızı bir buçuk senedir hala bizde , Annem desen sürekli onlara hizmet peşinde ....... daha neler neler , şimdi hayat bana son bir şans verdi, karşıma çok iyi biri çıktı , (Annem in bana tekrar ettiği şey , kızım lütfen kimseyle konuşma adın çıkar , o kadar cahiller ki... ) son karşıma çıkan kişiye de engel oluyor demediğini bırakmadı bana, ne utanmazlığım kaldı ne arsızlığım , ölsem de izin vermem diyor, sebep ise , daha tanımadan kötü biri olduğunu savunuyor .. çok bunaldım :KK43:( lütfen akıl verin , bu evden kurtulmak istiyorum , okuyan herkese teşekkür ederim .
Merhaba,
Anne babaların yaşlandıkça çocuklaştığına, çocuklarıyla rolleri değiştiğine inanıyorum ben.
Sanırım aileniz tarafından size bir misyon yüklenmiş o gerçekleşmeyince kötü kız oluyorsunuz.
Karşı çıktıkları zaman açık ve net yaşım 29 evlenmek istiyorum herşey güzellikle olsun istiyorum diye belirtin ve keskin olun. Hatta bence bir tarih sallayın ve şu zaman gelecekler şimdiden haberiniz olsun diyip kabullenmelerini sağlayın derim.
Bu birazda biz çocukların hatası, anne baba bile olsa bazen ilk önce kendini düşünmeli insan. Tam erişkinliğe gelmeden anlaşılamıyor buda malesef

Evde kalan tek cocuk siz misiniz? Muhtemelen siz de giderseniz onlara kim bakacak, işleri kim yapacak diye düşünüyorlardır. Evleneceğiniz kişiden eminseniz ısrarcı olun. Kendi hayatınızı kurun.
Evet yanlarında bir ben kaldım , abim arada gider gelir

Yuzlestiniz mi hiç, siz kendinizi düşündüğünüzden beni evlendirmiyosunuz diye?

Eminsen evlen

Evet
Yuzlestiniz mi hiç, siz kendinizi düşündüğünüzden beni evlendirmiyosunuz diye?
Evet hatta cinnet geçirdim, çocuğun annesi atacaktı aramasın kimse beni diye tutturdu , sonra da zora girince beni isteyen bir akrabamız var , ben hayır demiştim ona , bana çok istiyorsan onun la evlen dedi ailesi daha yüksek mertebe de diye

Back
X