• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem evlenmeme karşı

Merhaba herkese , Konuya nerden başlasam bilemedim , beni tanıyanlar mutlaka olacaktır , tanımayanlar için , kendimden bahsedeyim biraz , küçük ilçede yaşıyorum , Annem babam liseyi okumama izin vermedi (dışarıdan zor bela bitirdim) sürekli onların yanında , hep destek çıktım onlara.. diğer çocuklarını bir güzel evlendirdiler , beni kim istemeye kalksa engel oldular , yaşım 29 bu arada hala çocukmuşum gibi davranıyorlar , Annemle babam ne okumama izin verdiler ne evlenmeme ... sürekli babamın ailesinin sorunlarını, biz çektik bizim evde halletmeye çalıştı , eniştesi öldü ablasıyla 2 kızı bir buçuk senedir hala bizde , Annem desen sürekli onlara hizmet peşinde ....... daha neler neler , şimdi hayat bana son bir şans verdi, karşıma çok iyi biri çıktı , (Annem in bana tekrar ettiği şey , kızım lütfen kimseyle konuşma adın çıkar , o kadar cahiller ki... ) son karşıma çıkan kişiye de engel oluyor demediğini bırakmadı bana, ne utanmazlığım kaldı ne arsızlığım , ölsem de izin vermem diyor, sebep ise , daha tanımadan kötü biri olduğunu savunuyor .. çok bunaldım :KK43:( lütfen akıl verin , bu evden kurtulmak istiyorum , okuyan herkese teşekkür ederim .
buldugunuz aday iyimi kotumu bilmem de annem de olsa evdeki kocasina bakmayip kendi cok dogru tercihler yapmis gibi baskasinin cocugunu tanimadan kötü diyen insanlara sinir oluyorum.
herkesin kizi oglu mukemmel baskalarininki tü kaka.
benim annemde bazi erkek arkadaslarima aman soyle aman boyle derdi sanki kızın bulunmaz hint kumaşı derdim hep.
hic degilse bi tanissinlar ama kacarak falan evlenmeye kalkmayin olurmu

Merhaba herkese , Konuya nerden başlasam bilemedim , beni tanıyanlar mutlaka olacaktır , tanımayanlar için , kendimden bahsedeyim biraz , küçük ilçede yaşıyorum , Annem babam liseyi okumama izin vermedi (dışarıdan zor bela bitirdim) sürekli onların yanında , hep destek çıktım onlara.. diğer çocuklarını bir güzel evlendirdiler , beni kim istemeye kalksa engel oldular , yaşım 29 bu arada hala çocukmuşum gibi davranıyorlar , Annemle babam ne okumama izin verdiler ne evlenmeme ... sürekli babamın ailesinin sorunlarını, biz çektik bizim evde halletmeye çalıştı , eniştesi öldü ablasıyla 2 kızı bir buçuk senedir hala bizde , Annem desen sürekli onlara hizmet peşinde ....... daha neler neler , şimdi hayat bana son bir şans verdi, karşıma çok iyi biri çıktı , (Annem in bana tekrar ettiği şey , kızım lütfen kimseyle konuşma adın çıkar , o kadar cahiller ki... ) son karşıma çıkan kişiye de engel oluyor demediğini bırakmadı bana, ne utanmazlığım kaldı ne arsızlığım , ölsem de izin vermem diyor, sebep ise , daha tanımadan kötü biri olduğunu savunuyor .. çok bunaldım :KK43:( lütfen akıl verin , bu evden kurtulmak istiyorum , okuyan herkese teşekkür ederim .
Aile çoğu konuda dinlenir evet.
Ama sizin konuda değil.
Sizin aile el iyisi bir aile..
Çok üzgünüm ama bu hakikat.

Neden sizin aile dinlenmez? Sebepleri söylüyorum:
Sizi okutmamışlar.
Size hep köstek olmuşlar.
Sizi sindirmişler.
Sizi millete hizmet et diye evde tutmuşlar.
Özgüveninizi bitirmisler.

O yüzden ben olsam eğer karşıma gelen Iyi, ahlaklı bana saygılı, beni seven, çalışkan, işinde gücünde, bağnaz biri değilse kabul ederdim.
Sizin aileniz gibi kendi kızlarına el, akrabalara aile davranan kişileri kınıyorum. Hatta böyle kişilerden nefret ediyorum. Ne kadar vebal aldıklarını bir bilseler.. Elalem sevgilisi insanları dinlemeyeceksin.. ailen bile olsa..Restinizi çekin.

O yüzden evlenin..
Tabi aday iyi biriyse..
Aile; aile olduğunda dinlenir.

Sizinkiler el iyisi sözde aile..
29 yaşında kendi hayatınızı kurun.
Mutluluklar.. :dua:

Son düzenleme:
Evet ev işleri hep bende , Annem çok titiz biri ve beni sürekli iş için elinde tuttuğunu düşünüyorum
Rest çekin.
Aileniz aldıkları vebalin farkında değiller.
Az yiyip yardımcı tutsunlar..
Ev işleri hep sizde..yardim yok birşey yok. Olur mu Bu?
Aileniz hiç iyi niyetli değil.
Çok yazık..

Ailenizi tanımadığım halde kınıyorum..:KK34:

normalde bu tarz düşünen anne babalar çocuklarını bir an önce evlendirmeye çalışır erkenden. adları çıkmasın başları bağlansın sebepleriyle. ama sizinkiler de bana bir tuhaf geldi.. turşunuzu mu kurucaklarmış? neden mutsuzluğunuzla besleniyorlar? Bir açıklamaları olmalı?
ben yetişkin bir bireyim artık, kendi kararlarımı kendim verebilirim diyip evlenme konusunda kesin ve net tavrınızı koyun.

normalde bu tarz düşünen anne babalar çocuklarını bir an önce evlendirmeye çalışır erkenden. adları çıkmasın başları bağlansın sebepleriyle. ama sizinkiler de bana bir tuhaf geldi.. turşunuzu mu kurucaklarmış? neden mutsuzluğunuzla besleniyorlar? Bir açıklamaları olmalı?
ben yetişkin bir bireyim artık, kendi kararlarımı kendim verebilirim diyip evlenme konusunda kesin ve net tavrınızı koyun.
Bende öyle yaptım Annem baya korktu tehdit ettim

Rest çekin.
Aileniz aldıkları vebalin farkında değiller.
Az yiyip yardımcı tutsunlar..
Ev işleri hep sizde..yardim yok birşey yok. Olur mu Bu?
Aileniz hiç iyi niyetli değil.
Çok yazık..

Ailenizi tanımadığım halde kınıyorum..:KK34:
İnanın akşamları uyumuyorum doğru dürüst , ne çare

• Üzgünüm
Reactions: 000
İnanın akşamları uyumuyorum doğru dürüst , ne çare
Ailenizle konusun.
Ikna etmeye çalışın.
Baktınız olmuyor yolunuzu çizin.
17 değil 29 yaşındasınız.

Bir yere kadar müdahale edebilirler.
Kozlar sizin elinizde onların değil..
Aileniz çok bencil. Ileride keşke demeyin.
Eş adayından eminseniz aksiyon alın.

Anne baba kötülüğü düşünmez tezim bu konu için geçerli değil yaş olmuş 29 bu zaten artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmediğin bir yaş olamaz. Annen kendine destekçi arıyor car çevremde otursun bize baksın biz ölene de dek naparsan yapsın kafası.... Öngörülerim de yanılmam sor annene güzelce deş konuyu sen gidersen ben naparım a gelmezse konu ... Burdayım bekliyorum.... Senin bileceğin şey.... Eş çoçuk aile sahibi olmak isteyip istemediğin.... Bencil Bi ailen var. Eğip bükemiycem.... Bi de kusura bakma 19 yaşında değilsin... Gözünü aç kapa 40 olacaksın.. Ben moral bozup tü kaka değilim fakat polyanna da değilim tek boynuzlu atlarada inanmam.... Sizde bu arabada oturup oturduğunuz yerden birşey değişeceğine inanmayın..... Giden ne ananızın ne babanızın ne onun ne benim.... Sizin ömrünüz.... Hepsi bu

Ailen riza vermiyosada git evlen hayatini kur bune boyle diger kardesler hayatini kurmus seni kendilerine hizmetci etmeye calisiyorlar. Abilerinle konus onlar destek olsunlar yaninda olsunlar halaya bilmem kime bakmak zorunda degilsin yasin gelmis evlen yuvani kur insallah karsindaki cok iyi niyetli bir insandir

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Aynı anne bende de var. Allah yardımcın olsun.
Umarım kardeşlerin destekcidir.

Benim böyle aileye sahip bir tanıdığım çok istediği halde evlenemedi ve şu an 50 yaşında hala bekar. Yaşınız küçük değil eğer hayatınızdaki insandan eminseniz çekip gidin. Böyle bir aile yarın bir gün hiç sevmediğiniz biriyle evlendirmeye de zorlayabilir. Hayat sizin hayatınız dilediğiniz gibi yaşayın

Dinlemeyin evlenin tabiki iş resmiyete döküldü mü? Ailesini alsın gelsin tanışınca belki fikri değişir..

Back
X