Annem gitti herşey, herkes gitti sanki ve ben yapayalnızmışım :(

cey_lin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2008
20
0
86
45
İstanbul
Merhaba,
ben kalabalık bir ailenin 4.kızıyım. iyi günlerimde herkese koştum. kendi ihtiyaçlarımı erteleyip başkalarının ihtiyaçlarını karşıladım. durmadan borçlandım. abla kardeşlerim için krediler çektim. ödendi bi şekilde bir kısmı. ablam ölümlerden döndü kardeşimle işimizi gücümüzü bıraktık hastanede yattık kalktık. değişik zamanlarda en az 2-3 hafta olmak üzere.bu arada ben evimi unuttum. evimde yaşamıyordum. hangi kardeşim beni çağırırsa ondaydım.çünkü ihtiyaçları vardı. birgünde sıra bana gelir o zamanda siz bana derdim. sizi seviyorum derdim. yinede çooook aileye bakarsak biz harikayız derdim. onlarda derdi. bişey olunca koşardık. annemler köye taşındı ben İstanbulda kalmayı tercih ettim. ŞİMDİMİ ? ve o gün geldi. sıra bende idi. koşma sırasıda onlarda idi.ailem gideli 1 yıl oldu. hergün görüştüklerim aramaz oldu. biz kardeşler buluşmaz olduk. yalnızlığımda koşup gitmek vardı. duvarlar örmüşüm bilmeden. aşamadım o duvarları. şimdide ben düştüm boğuşuyorum vaktinde onlara harcadığım borçlarla. gün geldi (onca zamandan sonra) sordular sorunun ne. ne borcun var. DERDİM ŞU.... BORCUM ŞU KADAR..... nedeseler beğenirsiniz. evmi aldın ne yaptın o kadar. dondum kaldım. ben genç kızım yıllardır kendime bişey almadım. eğlencelere gitmedim. anlattım hepsini ne gerek varsa. başka bir sorunum da; yanında kaldığım ablamda kapıyı dolaylı yoldan gösterdi. eniştemde geçen gün eve katkın yok. 1 senedir bişey istemedim senden dedi ama kızarak bağırarak konuştu telefonda. ben sadece sessizce ağladım. başa kakmak olur diye geçmişi açmadım. ablama o hiç bakmadı. bir kez olsun ziyaret bile etmemişti. ablam amaliyat masasında ölüm kalım savaşı verirken biz onu zorla getirmiştik. yanında ol bişey olursa içine dert olur dedik. o kadar gamsızdı. varken iyi idim. yokken beni idare etmedi. diğer kardeşimden yardım istedim. sen çek ben ödeyeyim teke düşsün taksitlerim diye. yapamam dedi. kocası izin vermezmiş. kocasıda onlara koştuğum zamanlar derdiki. kimseyi tanımam başka 2 elim kanda olsa koşarım ona derdi benim için ne sevinirdim. anladımki kimsenin kimseye faydası yokmuş. varsan varmışsın. para dediğin elinin kiri değil yüzünün akıymış. yolmuş. evmiş. aşmış. telefonum hiç çalmıyor. ben istanbulda unutuldum. çok üzülüyorum. kimseyede anlatamıyorum. belki rahatlarım dedim brdan ....

Boş yere dememişler; sağ gözün sol göze faydası yok diye. Kendini hırpalama, bu dar boğazdan bir şekilde kurtulursun. Her şerde bir hayır var; kim dost kim değil görmüş oldun böylece.

Konuyu pek anlamadım. Çalışıyor musun çalışmıyor musun? Neden ablanın yanında onlara maddi fayda sağlamadan kalıyorsun burda hatalısın bence.

Daha doğrusu 1 senedir onların evinde ne işin var? Kimse istemez eşinin kardeşi gelsin bir sene evinde kalsın. Daha önce ben onlara şu iyiliği yapmıştım falan da diyemezsin o konu ayrı bu konu ayrı insan eşiyle evinde yalnız oturmak ister.

aynen tersini iddia etmiyorum. zaten rahatsızım bu durumdan. onlarda mecbur kalıyorum. gidecek yerim yok. bi sürede işsizlik sorunu yaşadım.eve çıkma cesaretim olmadı. şimdi çalışıyorum. yağmasamda gürlerim artık. hem yanlarından gitsemde kalmam altında. ben geniş takılamam zaten. bu konuyu konuştuk. sorun değil dediler. eski eski de kaldı elbet. ama bu işler sıra ile değilmi. kardeş kardeşe yardım etmeli değilmi. sabır gerekmezmi. ve sordum olduğu zaman nasıl sonuna kadar yanlarında olduğumu bilip bilmediğini. biliyorum hiç şüphem yok dedi. ben evden gidincede çağırıyor eniştem niye gelmedi diye. ben belki bunaldım ondan kaldıramadım. belki o bunaldı ama ne olursa olsun kalp kırılmamalı. kimse istemez diyorsun ama insan bekliyor ya istenmeyi. bilmiyorsun ben onların yanında 2-3 hafta kalmadımki. 1 seneye yakında yeğenlerime annelik yaptım oda var anlıyormusun. yanlış anlaşılmasın karşılık beklemek değil bu. asla değil. sadece yalnız kalmamalıydım diyorum. artık kimseye ihtiyacım yok zaten. aldığımı veririm ayrılacağım evden. ayrılsamda hesabını yaptım ben. bi süre evlerine katkıda bulunacağım. sorun en çaresiz zamanlarımdı anlıyormusun. yerimde olman lazım ama işallah olmazsın.

Daha doğrusu 1 senedir onların evinde ne işin var? Kimse istemez eşinin kardeşi gelsin bir sene evinde kalsın. Daha önce ben onlara şu iyiliği yapmıştım falan da diyemezsin o konu ayrı bu konu ayrı insan eşiyle evinde yalnız oturmak ister.

birazz konuyu defalarca okursan ii olur arkadaşım..kız dioki ai,lem gitdii gidincede ablasında kalmak durumnda kalmış o kadar brcun altındaykennn ayrı bi eve çıkması sence ne kadar mantıklıı..kalmasınlar canımm yanlızz evde alla allla buu kız onların yardımana koşmuşş onlar için borç yapmşş bi zahmett ablası eniştesi yardım etsinn..konuyu dkkatlii okuu.....:47:

evet. ne kaybederler insanlar birbirlerine yardım edince. evet sağolsunlar kaldım o kadar. ama ben kimsesiz değilimki. 8 kardeşiz. dile kolay. sığamadım bi yere. kimsesiz ??? ne kötü bir kelime değilmi. allah herkese yardımcı olsun. aslında buraya yazdım ama derdimi sanki hata etmişim sanıyorum. istemezdim böyle sitem etmek ama sanırım dayanamıyorum artık.

benden tavsiye canım,kim olursa olsun hele kardeşler hep iyi gününde yanında oluyorlar,dar zamanında yanında kimseyi bulamıyorsun,sen anlatınca biran beni anlatıyorsun sandım.

evet. ne kaybederler insanlar birbirlerine yardım edince. evet sağolsunlar kaldım o kadar. ama ben kimsesiz değilimki. 8 kardeşiz. dile kolay. sığamadım bi yere. kimsesiz ??? ne kötü bir kelime değilmi. allah herkese yardımcı olsun. aslında buraya yazdım ama derdimi sanki hata etmişim sanıyorum. istemezdim böyle sitem etmek ama sanırım dayanamıyorum artık.

sen hata etmedin canım,sen insan olarak yapılması gerekeni yapmışsın,ama onlar insan deyillermiş o ayrı ,ama en azından ne tür insan olduklarını erken görmüş oldun,ona göre onlardan uzak durup ona göre davran onlar için kendini üzmeye deymez inan bana,tecrübeyle sabittir

Merhaba,
ben kalabalık bir ailenin 4.kızıyım. iyi günlerimde herkese koştum. kendi ihtiyaçlarımı erteleyip başkalarının ihtiyaçlarını karşıladım. durmadan borçlandım. abla kardeşlerim için krediler çektim. ödendi bi şekilde bir kısmı. ablam ölümlerden döndü kardeşimle işimizi gücümüzü bıraktık hastanede yattık kalktık. değişik zamanlarda en az 2-3 hafta olmak üzere.bu arada ben evimi unuttum. evimde yaşamıyordum. hangi kardeşim beni çağırırsa ondaydım.çünkü ihtiyaçları vardı. birgünde sıra bana gelir o zamanda siz bana derdim. sizi seviyorum derdim. yinede çooook aileye bakarsak biz harikayız derdim. onlarda derdi. bişey olunca koşardık. annemler köye taşındı ben İstanbulda kalmayı tercih ettim. ŞİMDİMİ ? ve o gün geldi. sıra bende idi. koşma sırasıda onlarda idi.ailem gideli 1 yıl oldu. hergün görüştüklerim aramaz oldu. biz kardeşler buluşmaz olduk. yalnızlığımda koşup gitmek vardı. duvarlar örmüşüm bilmeden. aşamadım o duvarları. şimdide ben düştüm boğuşuyorum vaktinde onlara harcadığım borçlarla. gün geldi (onca zamandan sonra) sordular sorunun ne. ne borcun var. DERDİM ŞU.... BORCUM ŞU KADAR..... nedeseler beğenirsiniz. evmi aldın ne yaptın o kadar. dondum kaldım. ben genç kızım yıllardır kendime bişey almadım. eğlencelere gitmedim. anlattım hepsini ne gerek varsa. başka bir sorunum da; yanında kaldığım ablamda kapıyı dolaylı yoldan gösterdi. eniştemde geçen gün eve katkın yok. 1 senedir bişey istemedim senden dedi ama kızarak bağırarak konuştu telefonda. ben sadece sessizce ağladım. başa kakmak olur diye geçmişi açmadım. ablama o hiç bakmadı. bir kez olsun ziyaret bile etmemişti. ablam amaliyat masasında ölüm kalım savaşı verirken biz onu zorla getirmiştik. yanında ol bişey olursa içine dert olur dedik. o kadar gamsızdı. varken iyi idim. yokken beni idare etmedi. diğer kardeşimden yardım istedim. sen çek ben ödeyeyim teke düşsün taksitlerim diye. yapamam dedi. kocası izin vermezmiş. kocasıda onlara koştuğum zamanlar derdiki. kimseyi tanımam başka 2 elim kanda olsa koşarım ona derdi benim için ne sevinirdim. anladımki kimsenin kimseye faydası yokmuş. varsan varmışsın. para dediğin elinin kiri değil yüzünün akıymış. yolmuş. evmiş. aşmış. telefonum hiç çalmıyor. ben istanbulda unutuldum. çok üzülüyorum. kimseyede anlatamıyorum. belki rahatlarım dedim brdan ....

okurken içim acıdı... ama çok güçlüsün tebrik ederim.yıkılma sakın!!! kendini toplayacaksın, Rabbim yar ve yardımcın olsun. dua edeceğim sana...

:5:

maalesef kardeşlerin hayırsızmış canım.8 tane kardeş bir kızkardeşe sahip çıkamıyorlar mı dar zamanında el birliği ile yardım edemiyorlar mı sana:19:
kaldı ki sen hepsine yardımcı olmuşsun hakkın geçmiş onlara.sen bu zor günleride atlatırsın canım ama artık hepsini tanıdın gerçek yüzlerini gördün.bundan sonra herkese hakettiği değeri ver fazlasını yapma:31:

Çok teşekkür ederim. 1 arkadaşım bana hep polyannasın sen der. geçecek biliyorum. inançlıyım. bu süreç geçici. eski günlerden daha iyi olacak işallah. ama ne bilim bişey itti beni yazdım konuşmaya ihtiyacım varmış demek. biraz rahatladım. dedikodu oldu biraz ama....... :))) Napalım artık.

ay kıyamam. nedense çok kardeşi olanların sorunları daha bir çok oluyor. babamlar 5 kardeş hep sorunlular. annemler 3 kardeş babamlardan daha az sorunları var ama genede sorunvar. ben 2 kardeşim şükür sorunsuzuz. herhalde çok kardeş olunca, kardeşler arasında gruplaşma oluyor.

bu hayatta kimseye muhtaç olmadan yaşamak gerekiyor. iyi zamanınızda bir sürü çevreniz varken, kötü zamanınız da kimse yanınızda olmuyor.

ah be canım hayat bu işte.maalesef yapılan iyilikler çok çabuk unutuluyor.Oysa ki akrabayız,kardeşiz illaki birbirimize iyiliklerimiz dokunuyordur dimi ya?herkeste gücünün ölçüsünde yapabiir her şeyi.üzülme ve hayatına devam et.Çünkü bizi allah yarattı.bizleir tek olarak yarattı.allah insanlara yeter buna emin ol..

inşallah en kısa sürede toparlanırsın ve kendi ayaklarının üzerinde durmaya başlarsın.yalnız karşılık beklemiyorum demişsin ama bence bekliyorsunki hayal kırıklığına uğramışsın.beni yanlış anlama karşılık beklemen doğru değil demiyorum insan elbette bekler sonuçta kardeş üstelik 8 kardeş ve bir kızkardeşlerine sahip çıkamamışlar.babam hep der yptığın iyiliğe karşılık bekleme hayal kırıklığına uğrarsın.iyilik yap iyilik bul derler ya o laf yanlış iyilik yap kötülük bul der:)malesef iyiniyet hep karşılığını bulmuyor canım bunu biz de yakın çevremizde yaşadık.kardeş sözcüğünün aslında bazen ne kadar içi boş bir kavram olduğunu da gördük.elbette can ciğer kardeşler de vardır ama ben çevremde çok az gördüm.o yüzden canını sıkma seninki istisnai bir durum değil. insanlar artık anne babalarını bile evlerine almak bakmak istemiyor ki kardeşi nasıl istesin.sizinkiler de demekki vicdandan merhametten kardeşlikten anlamayanlardanmış.sende bundan sonra herkese hakettiği gibi davranırsın.onlar senin gbi bir kardeşi kaybettikleri için üzülsünler

vaaayy beeee... kendi yazımı okurken ağladım şimdi. oysa yaşadıklarımı kafamdan silmiştim. ne çok aktı gözlerimden unuttuklarım. aradan geçen zamana baktım. herşeyi düzeltmişim, yolumu çizmişim. evlenip barklanmışım, hemde kendi evim var anahtarım var bana ait. Göçebe geçirdiğim zamanlarım aaaah dedim kendime ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİMMMMM...

vaaayy beeee... kendi yazımı okurken ağladım şimdi. oysa yaşadıklarımı kafamdan silmiştim. ne çok aktı gözlerimden unuttuklarım. aradan geçen zamana baktım. herşeyi düzeltmişim, yolumu çizmişim. evlenip barklanmışım, hemde kendi evim var anahtarım var bana ait. Göçebe geçirdiğim zamanlarım aaaah dedim kendime ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİMMMMM...

ne güzel zor zamnalar geçmiş.kendi yuvan olmuş.

Bu devirde kimsenin kimseye faydası yok. Onlar illa bir gün eline düşmeyecekler mi? Bu günleri hatırlatırsın borçlarını biriktir de rahatlarsın İnşallah

Bu devirde kimsenin kimseye faydası yok. Onlar illa bir gün eline düşmeyecekler mi? Bu günleri hatırlatırsın borçlarını biriktir de rahatlarsın İnşallah

düşmesinler ne benim elime ne başkasının eline. o zamanlar sadece herkes kendini fazlaca düşünmüş. yolları ve bahtları açık olsun.. yeterki bizi bir araya getiren şeyler kötü olmasın. bakma sen sitem etmişim vaktinde ama ben dayanamam hiçbirine. şimdi çok iyiyim canım, rahatım yerinde şükür. önemli olan kısmı bu şimdiden sonra, varsın uzak olsunlar :)

Back
X