- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
-
Ben bunun tersini dusunuyorum. Insan omru gittikce kisaliyor heleki Turkler cok uzun yasamiyolar bence: ( birde eskinin koy hayatini simdiyle kiyaslamak sacma degil mi? Eskiden hormonsuz dogal yeniyodu mesela. Simdi ciftlikten aldigimiz sutte bile neler neler var.46 yaşında hamile kalmanın nesi garip? Sağlığı yerindeyse gayet de iyi bir annelik yapabilir.
Eskiden çok sık olan bir şey bu. Köyde, tarlada kendi kendine doğuran bol çocuklu kadınların hepsi en son 35'ine kadar mı o kadar çocuk sahibi oluyor sanıyorsunuz?
Sağlıklı bir genetiğin ve yaşam tarzın varsa yumurtaların da erken tükenmiyor.
İnsan ömrü uzadı artık. 46 nine yaşı değil. Herkes erken menopoza girmiyor. Yumurtalık rezervi yüksek değerde olabiliyor.
Mesela benim anneannem 56, annem 58 yaşında menopoza girdi. Rekoru kırarım inşallah.
Canım hayırlı olsun inşallah bende yıllardır cocugum olsun diye ugrasiyorum annen hamile rica etsem banada dua edermi hamilelerin duasi kabul olurmus İnşallah benimde olurAnnem 46 yasinda menopozdan suphelendik hamile olduğunu ogrendik.
Şoka girdik, annem çok üzülüyor ne yapsak bilemedik sizlerden belki fikir belki ic rahatlarici bir seyler duymak istiyorum onun icin yazmak istedim
Aynen sizin gibi düşünüyorum neredeyse hormonsuz sağlıklı hiçbişey kalmadı yeni nesil eskilerden çok güçsüz,hep hasta, eski toprak denen nesil tarih olmak üzere.Belli bir yaşın üstünde üretilen yumurta ve spermlerin çok sağlıklı olmadığını tüm doktorlar söylüyor zaten.Ama benim en çok takıldıgım yeni doğan bebeklerin durumu kuvvetle muhtemel ki (kendi kardeşimden de yaşıyoruz ) hiçbir anaokulunda yada ilkokula başlayan çocuk 50-60 yaşlarında anne babasının olmasını istemez kuşak çatışması denen şey burda başlıyor ışte.Ben bunun tersini dusunuyorum. Insan omru gittikce kisaliyor heleki Turkler cok uzun yasamiyolar bence: ( birde eskinin koy hayatini simdiyle kiyaslamak sacma degil mi? Eskiden hormonsuz dogal yeniyodu mesela. Simdi ciftlikten aldigimiz sutte bile neler neler var.
Hayirli olsun tek korkum bu yasta sagliksiz gebelik olmasi duzenli kontrole gitmeli ve testlere uymali..Engelli cocuklarin anneye cok uzun zaman ihtiyaci oluyor..insallah saglikla dogarAnnem 46 yasinda menopozdan suphelendik hamile olduğunu ogrendik.
Şoka girdik, annem çok üzülüyor ne yapsak bilemedik sizlerden belki fikir belki ic rahatlarici bir seyler duymak istiyorum onun icin yazmak istedim
Annem 46 yasinda menopozdan suphelendik hamile olduğunu ogrendik.
Hamile değilim ama ben de dua ediyorum ki Allah size de nurtopu gibi evlatlar versin inşallahCanım ne olur annen bizim içinde dua etsin hamilelerin duasi kabul olur Allah bizede bi evlat nasip etsin insallah
aynen oyle guzelim rabbim isteyen herkese versin ablamda tup bebek yapti ilki tutmadi ikincide 3 aylikken karninda oldu kurtaj olmak zorunda kaldi 3. de oldu kizi dogdukdan sonrada normal yollada ogludunu aldi kucagina :)Aynen öyle bu bebek olayi basli basina mucize. Allah olacak derse en imkansız olasılik bile gerçeklesiyor. Ben 37 yaşımda tüp bebek tedavisi ile hamile kaldim çok şükür ilk transferimde. Yumurtalarım çok iyiydi. O kadar çok yakınım 40 indan sonra evlenip hemen kendiliğinden hamile kaldı ki. 18 yaşında başlayıp defalarca başarısız transfer gerçekleştiren de çok. Yaştan öte yumurta kalitesi belirliyor herşeyi. Birçok makale okudum, bu sitede de çok yazıldı hep 48 yaş üst sınır yazılıp çiziliyor o da %5 filan. Ben kisisel olarak da rastlamadim O yüzden şaşırdım. Çok güzel bişey tabii. Ama bebeğin büyürken yaşlı olmak yeterince sağlıklı ve enerjik olamamak üzücü işte. Allah isteyen herkese versin inşallah. Bence yaş çok geçmiş de olsa o masuma kiyilmamali yazık onun günahı ne yavrum dünyaya gelmeyi hak ediyor. Tabi 53 yaş sağlıklı gebelik için de çok riskli Allah kolaylık versin tüm annelere özellikle belli yaş üstüne
Allah razi olsun canimHamile değilim ama ben de dua ediyorum ki Allah size de nurtopu gibi evlatlar versin inşallah
Rabbim yardimciniz olsun cok zorYasa takilmayin annenizde uzulmesin bosanma asamasindayim suan o cocuk haberi icin neler vermezdim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?