Annem hamile

46 yaşında hamile kalmanın nesi garip? Sağlığı yerindeyse gayet de iyi bir annelik yapabilir.

Eskiden çok sık olan bir şey bu. Köyde, tarlada kendi kendine doğuran bol çocuklu kadınların hepsi en son 35'ine kadar mı o kadar çocuk sahibi oluyor sanıyorsunuz?

Sağlıklı bir genetiğin ve yaşam tarzın varsa yumurtaların da erken tükenmiyor.

İnsan ömrü uzadı artık. 46 nine yaşı değil. Herkes erken menopoza girmiyor. Yumurtalık rezervi yüksek değerde olabiliyor.

Mesela benim anneannem 56, annem 58 yaşında menopoza girdi. Rekoru kırarım inşallah.

Ben bunun tersini dusunuyorum. Insan omru gittikce kisaliyor heleki Turkler cok uzun yasamiyolar bence: ( birde eskinin koy hayatini simdiyle kiyaslamak sacma degil mi? Eskiden hormonsuz dogal yeniyodu mesela. Simdi ciftlikten aldigimiz sutte bile neler neler var.

Tansiyon vs problemi yoksa yani hayati bir tehlikesi yoksa bence asla aldirmasin el ne der diye yavrundan vazgecilmez ki artik insanlar Kirk yas civari cocuk sahibi oluyor cok da guzel buyutuyorlar

Ben çok sevindim sizin adınıza şimdi farklı düşünceleriniz olsa da kardeşinizi kucağınıza alınca iyi ki doğmuş diyeceksiniz düşünsenize size boncuk boncuk bakacak hem evinize ayrı bir hava , neşe gelir arada ağlamaları olacak tabi ama güzel olur bence tabi bu benim düşüncem. Ben kardeşinizi çok seveceğinizi düşünüyorum şimdiden Allah bağışlasın.

Annem 46 yasinda menopozdan suphelendik hamile olduğunu ogrendik.
Şoka girdik, annem çok üzülüyor ne yapsak bilemedik sizlerden belki fikir belki ic rahatlarici bir seyler duymak istiyorum onun icin yazmak istedim
Canım hayırlı olsun inşallah bende yıllardır cocugum olsun diye ugrasiyorum annen hamile rica etsem banada dua edermi hamilelerin duasi kabul olurmus İnşallah benimde olur

Aynen sizin gibi düşünüyorum neredeyse hormonsuz sağlıklı hiçbişey kalmadı yeni nesil eskilerden çok güçsüz,hep hasta, eski toprak denen nesil tarih olmak üzere.Belli bir yaşın üstünde üretilen yumurta ve spermlerin çok sağlıklı olmadığını tüm doktorlar söylüyor zaten.Ama benim en çok takıldıgım yeni doğan bebeklerin durumu kuvvetle muhtemel ki (kendi kardeşimden de yaşıyoruz ) hiçbir anaokulunda yada ilkokula başlayan çocuk 50-60 yaşlarında anne babasının olmasını istemez kuşak çatışması denen şey burda başlıyor ışte.

Ama sağlık sorunları vardır, yıllarca tedavilerle uğraşan kişiler onları kendi fikrimle çelişsem de içtenlikle anlıyorum evlat sevgisini tatmak herkesin hakkı bu sevgiyi ilk defa yaşayabilmek için uğraşanların yaşı hiç önemli değil bence.

Annem 46 yasinda menopozdan suphelendik hamile olduğunu ogrendik.
Şoka girdik, annem çok üzülüyor ne yapsak bilemedik sizlerden belki fikir belki ic rahatlarici bir seyler duymak istiyorum onun icin yazmak istedim
Hayirli olsun tek korkum bu yasta sagliksiz gebelik olmasi duzenli kontrole gitmeli ve testlere uymali..Engelli cocuklarin anneye cok uzun zaman ihtiyaci oluyor..insallah saglikla dogar

Ben olsam aldirirdim.
O yastan sonra insana nasil zor gelir.
Buyuyecek okuyacak murvetini gorecek.

Yas konusu cok kisisel, ama
Sanki babanizla anlasamiyordunuz diye aklimda kalmis.
Bebce babanin da fikri alinmali ve anneniz babaya guvenmiyorsa dogurmama secenegini dusunmeli. Her cocuk ablasi abisi olsa bile anne babayi ister. O yuzden ikisi birlikte oturup karae vermeliler.

46 yaş çok genç diyenler var evet yaşlı degil ama çocuk içinde okadar genç bir yaş degil hayatın insana ne getirecegini götürecegini kimse bilemez bunu unutmayın bu yaşlarda hamile kalmak istisnai durumlardır yani verilen bazı örneklerde sanki bu yaşlarda çok rahat hamile kalınıyormuş imajı verilmesin yani bi tanıdıgımız 50 yaşında doğurdu gibi örnekler o zaman kimse genç yaşta anne olmaz 45-50 yaşında çocuk doğurur unutmayın biyolojik saat diye bir şey var belli ki arkadaşın annesi ne olsa menapoza girmişimdir diye korunmadıgı için birazda istemsiz kazayla hamile kalmış mucizede diyebiliriz yoksa insanlar senelerce hamile kalmak için uğraşıyor tüp bebek merkezlerine bile 45 yaşında gittiginizde çoğu yüzünüze bile bakmıyor tutmayacagını düşündükleri için ben bu konularda çok polyanna maalesef olamıyorum benim annemde daha önce yazmıştım 46 yaşında hamile kaldı ama o doğurmadı çünkü 3 tane yetişkin çocugu vardı her çocuk nasibiyle gelir ama bi yaştan sonra çocuk bakmakta çok zor herşeye sıfırdan başlıyormuş gibi hani hiç çocugunuz olmazda bi uğraş sonunda hamile kalırsınız ona hiçbir şey söylemem ama bu konularda bencil olmamak lazım hayatta her şey olabiliyor zaten doktorlar bile o yüzden belli bi yaştan sonra çocuk doğurmayı tavsiye etmiyorlar çocukla annenin geçirecegi zamanın azalması kaliteli vakit geçirememe vs.. anneciginizde eger doğurmak istiyorsa sağlıkla kucasına alsın bir ömür Allah yanında olmayı nasip etsin Allah tüm hastalarada şifa versin

Son düzenleme:
Burda onemli olan annenin yasindan ziyade ailenin bebege bakabilecek maddi manevi güçte olup olmadığı bence. Insanlar bellu bi yaştan sonra cocuklarini buyutup kafa dinlemek belki birikim vs yapmak veya gezmek gönüllerince harcamak isterler. O yastan sonra sıfırdan bi insan yetistirecek kuvvette buluyorlar mi kendilerini? Baban annene her kosulda destek olacak biri mi? Eger bu sorulara net cvplar veremiyorlarsa hic dusunmesinler bile dunyaya getirmeyi cunku yasi buyuk anne babasi olan cocuk en azindan istenerek yapılmış iyi yetiştirilen iyi.imkanlara sahip olan bir cocuk olmali. 46 yas var yillardir cocuk hasretiyle yanip ilk kez anneligi tadan 46 yas var kac cocuktan sonra supriz hamile kalan bakamayacak olan.

aynen oyle guzelim rabbim isteyen herkese versin ablamda tup bebek yapti ilki tutmadi ikincide 3 aylikken karninda oldu kurtaj olmak zorunda kaldi 3. de oldu kizi dogdukdan sonrada normal yollada ogludunu aldi kucagina :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…