- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
-
Bende öyle biz iki kardeşiz Annem en son çocuğunu 25 yıl önce doğurdu. Annem ms hastası nöroloji doktoru ben artık sana bakamam ankarada bi norologa git diye annemin moralini çok bozdular. Annemle babam çocuğu aldırmak niyetiyle gittiler çocuğun kalp sesini dinleyip eve döndüler . Şimdi annem 5. Ayına girdi.Annem 46 yasinda menopozdan suphelendik hamile olduğunu ogrendik.
Şoka girdik, annem çok üzülüyor ne yapsak bilemedik sizlerden belki fikir belki ic rahatlarici bir seyler duymak istiyorum onun icin yazmak istedim
Evet araştırdım çooook nadir de olsa goruluyormus. Mucize resmen. Hani Kibariye hamileyim demişti de doktorlar aciklama yapmıştı hatırlarsın, 50 den sonra hiçbir kadın kendi yumurtalariyla hamile kalamaz yumurta dondurma yada yumurta nakli ile olur diye. 100 milyonda bir filan ihtimal olmalı kendiliğinden. Allahın hikmeti isteYumurtlaması düzenliyse kalır
Yaşla ilgisi yok
Menapoza kadar hamile kalabilir bir kadın
Ama dediğim gibi hiç bir problemi yoksa yumurtlamasında..oda zor olur tabi çünkü yavaşlar yaş itibariyle.ama yok mu tabiki var tabi az..
O da mı kendiliğinden? Tedavi ile her yasta gebelik normal tip çok ilerledi ama 65 yaşında kendiliğinden hamile kalmak mümkün gelmedi banaAlmanya'da 65 yaşında dördüzlere hamile kalan bir teyze vardı. :) Torunları olmasına rağmen bir de.
O da mı kendiliğinden? Tedavi ile her yasta gebelik normal tip çok ilerledi ama 65 yaşında kendiliğinden hamile kalmak mümkün gelmedi bana
Hastaneden ciktik kizlar 6 haftalik, kalp atislarini duyduk.
allah dileyince oluyor demekki onlarda sasirmislar ilk basta hatta annem gulerek anlatirdi halam uzun sure soyleyememis kimseye sonra ortaya cikti tabi :)rabbim hayirli evlat versin simdi kocaaaa oglu var okuyor53 mü?ciddi misin? Doktorlar 50 den sonra bir kadının kendi yumurtaları ile hamile kalma olasılığı yok diyor
Valla ben çok gördümEvet araştırdım çooook nadir de olsa goruluyormus. Mucize resmen. Hani Kibariye hamileyim demişti de doktorlar aciklama yapmıştı hatırlarsın, 50 den sonra hiçbir kadın kendi yumurtalariyla hamile kalamaz yumurta dondurma yada yumurta nakli ile olur diye. 100 milyonda bir filan ihtimal olmalı kendiliğinden. Allahın hikmeti iste
Evet araştırdım çooook nadir de olsa goruluyormus. Mucize resmen. Hani Kibariye hamileyim demişti de doktorlar aciklama yapmıştı hatırlarsın, 50 den sonra hiçbir kadın kendi yumurtalariyla hamile kalamaz yumurta dondurma yada yumurta nakli ile olur diye. 100 milyonda bir filan ihtimal olmalı kendiliğinden. Allahın hikmeti iste
Canim bu konudaki kararı kesinlikle annen verecek ve düşüncesi ne olursa olsun destek çıkmaya çalışın ki şu an en destek olması gereken vakitlerini yaşıyordur.Annem 46 yasinda menopozdan suphelendik hamile olduğunu ogrendik.
Şoka girdik, annem çok üzülüyor ne yapsak bilemedik sizlerden belki fikir belki ic rahatlarici bir seyler duymak istiyorum onun icin yazmak istedim
Aynen öyle bu bebek olayi basli basina mucize. Allah olacak derse en imkansız olasılik bile gerçeklesiyor. Ben 37 yaşımda tüp bebek tedavisi ile hamile kaldim çok şükür ilk transferimde. Yumurtalarım çok iyiydi. O kadar çok yakınım 40 indan sonra evlenip hemen kendiliğinden hamile kaldı ki. 18 yaşında başlayıp defalarca başarısız transfer gerçekleştiren de çok. Yaştan öte yumurta kalitesi belirliyor herşeyi. Birçok makale okudum, bu sitede de çok yazıldı hep 48 yaş üst sınır yazılıp çiziliyor o da %5 filan. Ben kisisel olarak da rastlamadim O yüzden şaşırdım. Çok güzel bişey tabii. Ama bebeğin büyürken yaşlı olmak yeterince sağlıklı ve enerjik olamamak üzücü işte. Allah isteyen herkese versin inşallah. Bence yaş çok geçmiş de olsa o masuma kiyilmamali yazık onun günahı ne yavrum dünyaya gelmeyi hak ediyor. Tabi 53 yaş sağlıklı gebelik için de çok riskli Allah kolaylık versin tüm annelere özellikle belli yaş üstüneallah dileyince oluyor demekki onlarda sasirmislar ilk basta hatta annem gulerek anlatirdi halam uzun sure soyleyememis kimseye sonra ortaya cikti tabi :)rabbim hayirli evlat versin simdi kocaaaa oglu var okuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?