Annem hamile

rihannaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
634
85
118
İstanbul
Üç gündür şoktayım. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.. Annem hamileymiş. Asla çocuk düşünmüyordu zaten durumumuz da hiç müsait değildi. Ama olmuş işte. Adeti gecikmişti, bana olabilir mi diye acaba diye söylemişti ben de fazla tepki vermemiştim olma ihtimali yoktur diye.
Test yaptı, pozitif.
Kızacak gibi oldum neden önleminizi almadınız nasıl bakacaksınız diye, ağlamaya başladı kızamadım. Üç gündür vicdan azabından uyuyamıyor sürekli oturuyor koltukta. Sebebi ise, ben özel üniversitede okuyorum ve notlarım çok iyi, bu sene kazandım. Böyle olmasına rağmen %50 bursluyum yani parayı zar zor denkleştiriyorduk, benim kyk kredimi de üstüne katarak tabii. Ben bu cana kıyamam diyor, kıymasını ben de istemem zaten. Doğana kadar çalışırım diyor ama imkansız. Annem her iki hamileliğinde de aşermekten hastanede yattı, sancısı tutup hastaneye giderken bile istifra ediyordu düşünün..
Ben okulu bırakırım çalışırım diyorum, bu kez daha çok ağlıyor ben seni okutmak için dişimi tırnağıma takıyorum bırakamazsın okulu diye. Evimizde ne bebek beşiği var ne de bebeğe dair bi' şey. Kardeşim doğduktan sonra daha düşünmediği için hepsini ihtiyacı olanlara vermişti, şimdi ihtiyacı olanlardan daha kötü haldeyiz. Bu arada annem 38 yaşında ve lustral da kullanıyordu daha yeni bıraktı, bebeğe bir şey olur diye de korkuyor. Ben çok arada kaldım, okulumu çok seviyorum notlarım da iyiyken bırakmak istemiyorum ama bırakmazsam da geçinemeyeeğiz. Sizce ne yapmalıyım? Moralim çok bozuk

Şimdi allah rızkı verir diyenler olacaktır, ama yüzde 50 burs için o rızk çok az kalır bence, hakkınızda hayırlısını dilemekten başka yapacak bir şey yok. Belki destek olmak amacıyla part time çalışabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Aa en önemli şeyi atlamışım: sakın okulu bırakma

Okulunu bırakma sakın. Bebek hertürlü büyür ama sen okulu bırakırsan bidaha başa dönemezsin.
Okuldan arta kalan zamanlarda çalışamaz mısın part time. Harçlığınn çıkar hiç olmazsa
Part time çalışma şartlarını baktım onda da sigorta yapıyorlar ve ben sigortalı işe girersem kyk kredisini alamıyorum, aynı hesaba denk geliyor :(

Part time çalışma şartlarını baktım onda da sigorta yapıyorlar ve ben sigortalı işe girersem kyk kredisini alamıyorum, aynı hesaba denk geliyor :KK43:
Canım, kyk kredinin kesilmesi için sürekli olarak asgari ücret düzeyinde maaş alman gerek. Part timeda bu söz konusu değil. Kesilmez merak etme.

Baban ne iş yapıyor?

Babam serbest meslek. Aslında bizim üç seneye kadar maddi durumumuz iyiydi ama sonra bir battık, daha çıkamıyoruz. Öyle ki bağkur borcunu ödeyemiyor babam bu yüzden hastaneye bile gidemiyoruz. Evde sürekli huzursuzluk hakim, böyle oldukça ben de çok bunalıyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum

Gerçekten işiniz zor ama sakın okulunu bırakma baban ne diyor bu işe hiç mi bişekilde hallederiz okulunu sakın bırakma demiyor

Canım, kyk kredinin kesilmesi için sürekli olarak asgari ücret düzeyinde maaş alman gerek. Part timeda bu söz konusu değil. Kesilmez merak etme.

Gerçekten mii? İnternette araştırdım da ''riske atmayın benimki kesildi, bir arkadaşınki kesildi'' yazanlar çok olmuş bu yüzden korktum

Babam serbest meslek. Aslında bizim üç seneye kadar maddi durumumuz iyiydi ama sonra bir battık, daha çıkamıyoruz. Öyle ki bağkur borcunu ödeyemiyor babam bu yüzden hastaneye bile gidemiyoruz. Evde sürekli huzursuzluk hakim, böyle oldukça ben de çok bunalıyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum

Part time bir iş bulsan . .

Okulunu birakmana gerek yok. Zaten sene sonu geldi kalmis 3 senen. Cok arkadasim vardi hem okuyup hem calisan. Okul bir sekilde odenir. Onu bunu nasil yapacagiz demek yerine annenizin yanina gidip biz herseyin ustesinden geliriz demelisiniz sadece buna ihtiyaci var suan bence.

Allah bir can vermisse rizkinida vermisir canim sen rahat ol sakin okulunu birakma

Annen evde birşeyler yapıp satabilir. .
Ama lütfen okulundan vazgeçme. .
Allah kolaylık versin canım. .

Gerçekten mii? İnternette araştırdım da ''riske atmayın benimki kesildi, bir arkadaşınki kesildi'' yazanlar çok olmuş bu yüzden korktum
Evet, benim kuzenlerim de alıyor o krediyi hem alıyor hem çalışıyor part time olarak kesilmedi hala. Ben de almıştım o krediyi zamanında, çalıştım da. Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bi sn tekrar inceleyeyim yazayım sana.

Kyk ile görüş kesilip kesilmediğini net bir şekilde öğren ona göre iş arayışına gir. Bence kesilmemesi lazım bursunun.
3 sene de allah büyük neler olur ne kolaylıklar çıkarır rabbim. Sen yeterki okulunu bırakma

1. sınıfım henüz. Ama bırakmazsam da hiç geçinemeyiz gibi. İşe girsem okulla beraber yürütsem, o da olmaz sanırım çünkü ben kyk alıyorum ve işte sigorta yaparlarsa kyk kesilir
Sakin ama sakin okulunu birakma . Ve annen korundugu halde hamile kaldiysa vardir mutlaka bir hayir .. Derdi veren Rabbim dermani da verir ( bebek icin yazmadim bunu annene emanet bir can asla dert degildir) sikma canini Rabbim kimseye tasiyamayacagi yuku vermez dua et kardesinede kendnede ailene de canim

Back
X