Annem hamile

Bunlari anne ve baban dert etmeli, sen degil. Gerekirse baban ek iste calismali. Okulunu falan birakma sakin.

üzmeyin canınızı inşallah kardeşin sağlıklı ve bereketiyle neşesiyle gelir rızık için lütfen endişe etmeyin Allahım yar ve yardımcınız olsun amin

Annemde ben tup bebek denerken hamılelık testı yapmıstı cok acayıp bı durum.
Ama annenız daha gencmıs hersey olacagına varır
hayırlısı olsun

Belki bu sefer bulantı yaşamaz da işine devam eder. Artık üçüncüymüş. Hep mi bulantı. Kadının her gebeliği aynı olmayabiliyor

Üç gündür şoktayım. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.. Annem hamileymiş. Asla çocuk düşünmüyordu zaten durumumuz da hiç müsait değildi. Ama olmuş işte. Adeti gecikmişti, bana olabilir mi diye acaba diye söylemişti ben de fazla tepki vermemiştim olma ihtimali yoktur diye.
Test yaptı, pozitif.
Kızacak gibi oldum neden önleminizi almadınız nasıl bakacaksınız diye, ağlamaya başladı kızamadım. Üç gündür vicdan azabından uyuyamıyor sürekli oturuyor koltukta. Sebebi ise, ben özel üniversitede okuyorum ve notlarım çok iyi, bu sene kazandım. Böyle olmasına rağmen %50 bursluyum yani parayı zar zor denkleştiriyorduk, benim kyk kredimi de üstüne katarak tabii. Ben bu cana kıyamam diyor, kıymasını ben de istemem zaten. Doğana kadar çalışırım diyor ama imkansız. Annem her iki hamileliğinde de aşermekten hastanede yattı, sancısı tutup hastaneye giderken bile istifra ediyordu düşünün..
Ben okulu bırakırım çalışırım diyorum, bu kez daha çok ağlıyor ben seni okutmak için dişimi tırnağıma takıyorum bırakamazsın okulu diye. Evimizde ne bebek beşiği var ne de bebeğe dair bi' şey. Kardeşim doğduktan sonra daha düşünmediği için hepsini ihtiyacı olanlara vermişti, şimdi ihtiyacı olanlardan daha kötü haldeyiz. Bu arada annem 38 yaşında ve lustral da kullanıyordu daha yeni bıraktı, bebeğe bir şey olur diye de korkuyor. Ben çok arada kaldım, okulumu çok seviyorum notlarım da iyiyken bırakmak istemiyorum ama bırakmazsam da geçinemeyeeğiz. Sizce ne yapmalıyım? Moralim çok bozuk
Okulu bırakmanıza engel olarak göremedim ben bu durumu.Diğer kardeşiniz ne düşünüyor?Bu kadar kafaya taktığınızı belli ederseniz annenizin de suçluluk hissetmesine sebep olursunuz.Sonuçta korunuyormuş,kullandığı ilaçlar varmış,annenize destek olmalısınız.Bebek elbisesi beşiği çok lüks olacağına orta halli olur ,belki tanıdıktan ,çocuğunu büyütüp ihtiyacı kalmamış birinden bile temin edebilirsiniz.Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler.

38 Yaş ve lustral kullanmış demişsin.Bunları mutlaka bir kadın doğumcuya anlatın annen ve bebek için tehlikeli olabilir.Allah korusun bebek engelli olabilir.Bence sakın okulunu brakma.İlerde çok pişman olursun ve daha bu yaşta bu sorumlulukları sen sırtlanma.Bebek ve geçim derdi annenin ve babanın sorunu .

Bebeğin 3 4 sene pek masrafı olmaz ki canım ya. İlk başta anne sütü alacak. Kıyafet olarak da 2 çıtçıtlı badi iki de takım yeter hepsi 50tl tutmaz. Bi süre annenin yanında yatabilir bebek. Yatağı duvara dayarsiniz düşmesin diye. Annen zaten dikkat eder. Bi tek bebek bezi ıslak mendil masrafı var. Sakın okulunu bırakma deli misin sen? Çalışma da bence. Bursunu da kaybedebilirsin. Çok lazım birşey olursa kk da bebek 2.el takas vs diye topik var indirim de yaparlar. Merak etme 2.el alınca birşey olmuyor :)

Üç gündür şoktayım. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.. Annem hamileymiş. Asla çocuk düşünmüyordu zaten durumumuz da hiç müsait değildi. Ama olmuş işte. Adeti gecikmişti, bana olabilir mi diye acaba diye söylemişti ben de fazla tepki vermemiştim olma ihtimali yoktur diye.
Test yaptı, pozitif.
Kızacak gibi oldum neden önleminizi almadınız nasıl bakacaksınız diye, ağlamaya başladı kızamadım. Üç gündür vicdan azabından uyuyamıyor sürekli oturuyor koltukta. Sebebi ise, ben özel üniversitede okuyorum ve notlarım çok iyi, bu sene kazandım. Böyle olmasına rağmen %50 bursluyum yani parayı zar zor denkleştiriyorduk, benim kyk kredimi de üstüne katarak tabii. Ben bu cana kıyamam diyor, kıymasını ben de istemem zaten. Doğana kadar çalışırım diyor ama imkansız. Annem her iki hamileliğinde de aşermekten hastanede yattı, sancısı tutup hastaneye giderken bile istifra ediyordu düşünün..
Ben okulu bırakırım çalışırım diyorum, bu kez daha çok ağlıyor ben seni okutmak için dişimi tırnağıma takıyorum bırakamazsın okulu diye. Evimizde ne bebek beşiği var ne de bebeğe dair bi' şey. Kardeşim doğduktan sonra daha düşünmediği için hepsini ihtiyacı olanlara vermişti, şimdi ihtiyacı olanlardan daha kötü haldeyiz. Bu arada annem 38 yaşında ve lustral da kullanıyordu daha yeni bıraktı, bebeğe bir şey olur diye de korkuyor. Ben çok arada kaldım, okulumu çok seviyorum notlarım da iyiyken bırakmak istemiyorum ama bırakmazsam da geçinemeyeeğiz. Sizce ne yapmalıyım? Moralim çok bozuk

Canim okulla görüş. Bursu %100 e çıkarmanın yollarını araştır.

bębegin dogru duzgun masrafi olmaz ki ya..ustune bikac kiyafet ve bez,6 ay anne sutu emiyor sonra kati gidalar..o zamanda evde ne piserse yer yavrucak.
Allah can verdiyse vardir bunda bi hikmet.
sen vicdan azabi cekme ama annene okulu birakicam vs deme lutfen.
kadin iyice bunalima girer.
ne guzel Rabbim size vermis bi misafir daha,ilerde iyiki dogmus dersiniz emin olun

Test yaptı, pozitif.

canım dünyaya gelen kısmetiyle gelir. İnşallah bebekte sağlıklı doğar. Dert etme lütfen

Babam serbest meslek. Aslında bizim üç seneye kadar maddi durumumuz iyiydi ama sonra bir battık, daha çıkamıyoruz. Öyle ki bağkur borcunu ödeyemiyor babam bu yüzden hastaneye bile gidemiyoruz. Evde sürekli huzursuzluk hakim, böyle oldukça ben de çok bunalıyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum
Sağlıkla bereket ile gelsin inşallah. Sigorta olmama sı kötü olmuş. Yani su an en büyük sorun bu. Yoksa hamilelik doğum ve çocuğun sağlık kontrolü vs için çok büyük fayda olurdu. Annene destek ol. Evet korunmayı becerememiş ama. Şu an hamile ve desteğe ihtiyacı var. Okulu bırakma gün doğmadan neler doğar. Bizim de çocuğumuz olmadan önce çok düşündük maddiyat yönünden zor geçiniyor duk. Oğlum doğdu ve eşim is yerinde yukselemeye başladı. Şimdi çok şükür yetiyor kazancımız. Bereketi ile gelsin inşallah

öncelikle sakin ol canım... annen çalışamasa bile evde iş yapabilirsiniz tek tek dukkanları gez hani şu nikah şekeri yapanları durumunu anlat okumak için bunları yapmalıyım de evde okuldan kalan vakıtlerde çalış gerekirse okulunu dondurursun ama bırakmak çok saçma...

sevgili rihannaa rihannaa

konunuz gercekten cetrefilli. hem universite yasindayken kardes sahibi olacak olmanin yarattigi travma, hem de yasin getirdigi olgunluk ile abla gibi degil de anne gibi yaklasarak konuya, almak zorunda oldugunuzu hissettiginiz kararlar...

ne yapacaksiniz?

derslerinize calisacaksiniz! o 50% bursu 100% yapacaksiniz.

ise girmek, maasla destek olmak gecici ve gun odakli cozumler. kolunuza o altin bilezigi takmak ise kardesiniz ve kendiniz icin bir omurlur.

Canim okulla görüş. Bursu %100 e çıkarmanın yollarını araştır.
Bak en mantıklı öneri. Okulu bırakmak asgari ücretle çalışmak yerine bursu %100 yap. Dünya kadar kara geçer ailen. Biraz fazla ders çalışmak gerekiyor bunun için de...

Türk milleti olarak tembeliz vesselam. Amerika'da okurken fark etmiştim bunu, 18 yaşındaydım o zaman. Tüm arkadaşlarım, ki bunların içinde 5 katlı villalarda oturanlar da vardı, çalışıyordu. Kimi pizzacıda, kimi kütüphanede, kimi çocuk bakarak. Bana da hayretle bakıyorlardı neden çalışmıyorsun asalak mısın diye. Oysa ki biz okumalıydık, önce okuyup altın bileziğimizi (!) kolumuza takıp öyle iş hayatına girmeliydik. Durumumuz iyi olsun olmasın, ailemiz de bizi okutmaya mecburdu. Neden ki ? Hem okuyup hem de çalışabilen, bunu biyolojik olarak da kaldırabilen varlıklarız. Ama başımız dara düşünce hemen okulu bırakayım diyoruz, gereksiz kahramanlıklar yapıyoruz. Ben hukuk fakültesinde okurken, sınıf arkadaşım derslerde bile makale yazar, dergilere satardı. Okuldan çıkışta biz nerede yemek yesek diye düşünürken o ilk otobüsü kaçırmamak için depar atardı, çünkü Beyoğlunda bir cafede garsonluk yapardı. Şimdi mi ? İstanbulun sayılı ticaret hukukçularından biri o oğlan.

Demem o ki, lütfen, lütfen lütfen.

Bugüne kadar aileniz elinden geleni yapmış sizin için. Ama yaşınız en kötü ihtimalle 18-19. Bu günden sonra artık yere basma zamanı. Okulunuza yakın, sizi kullanmayacak, cep harçlığınızı çıkartabileceğiniz ve hatta üstüne 3-5 köşeye atabileceğiniz bir dolu iş var etrafta gençlerin beğenmediği. Bölümünüz ne bilmiyorum, hukuksa bir hukuk bürosuna, mimarlıksa bir mimarlık ofisine de başvurabilirsiniz.

Alternatifleri yaratmak sizin elinizde yeter ki üzerinizdeki o aileye bağımlı yaşama duygusunu atın, 3-4 yıl sonra bugünlere gururla bakar ve henüz taze anne olacak annenizin de sizinle bir kez daha gurur duymasını sağlarsınız.

Sağlıkla bereket ile gelsin inşallah. Sigorta olmama sı kötü olmuş. Yani su an en büyük sorun bu. Yoksa hamilelik doğum ve çocuğun sağlık kontrolü vs için çok büyük fayda olurdu. Annene destek ol. Evet korunmayı becerememiş ama. Şu an hamile ve desteğe ihtiyacı var. Okulu bırakma gün doğmadan neler doğar. Bizim de çocuğumuz olmadan önce çok düşündük maddiyat yönünden zor geçiniyor duk. Oğlum doğdu ve eşim is yerinde yukselemeye başladı. Şimdi çok şükür yetiyor kazancımız. Bereketi ile gelsin inşallah

Cikom analik provizyonu diye bir sey var hicbir saglik guvencesi olmayanlar dahi hamilelik dogum surecinde ucret odemiyorlar en azindan bundan faydalanirlar

Pek çok vakıf üniversitesi başarı bursu olarak yüzde 10-100 arası burslar veriyor. Notlarım iyi demişsiniz, okulun internet sitesine bakın iki dönem sonunda almanız gereken tüm dersleri aldiysaniz ve ortalamanız 3.40 üzerinde ise (belki daha da düşük olabilir) indirim yaptırabilirsiniz. Miktarın azalması sizi rahatlatır.

Is bulma kurumunu arayip başvuru yapın size part time is imkanları sağlayabilirler. Verdikleri işler de genelde danışmanlık, çocuklarla uçurtma yapımı gibi basit işler oluyor ve belirli bir saati geçmeyeceği için kyk bursunuz etkilenmez.

Özel ders verebilirsiniz. Bu şekilde aylık 500 liradan fazla kazanıyorum. Özellikle okulun yoğun olduğu günleri de seçiyorum nasılsa kafam yogun olacak o gün ders çalışmam diyerek. Sözel bir bölümde olduğunuzu varsayarak yazıyorum bunu, verdiğiniz ders yüksek ihtimalle sayısal bir ders olacaktir ikisi bir arada zorlamaz fazla.

Burs Veren kurumlara başvurun. Genelde eylül ekim aylarında başvuru alıyorlar durumu anlatirsaniz yardimci olacak vakıflar var.

Şimdi düşündüm kyk kredisi ile birlikte aylık gelirim en az 1050 lira. Sizin de olmaması için hiç bir neden yok. Sakince yapabileceklerinizi düşünün ve okulu kesinlikle bırakmayın.

Back
X