Annem hamile

Üç gündür şoktayım. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.. Annem hamileymiş. Asla çocuk düşünmüyordu zaten durumumuz da hiç müsait değildi. Ama olmuş işte. Adeti gecikmişti, bana olabilir mi diye acaba diye söylemişti ben de fazla tepki vermemiştim olma ihtimali yoktur diye.
Test yaptı, pozitif.
Kızacak gibi oldum neden önleminizi almadınız nasıl bakacaksınız diye, ağlamaya başladı kızamadım. Üç gündür vicdan azabından uyuyamıyor sürekli oturuyor koltukta. Sebebi ise, ben özel üniversitede okuyorum ve notlarım çok iyi, bu sene kazandım. Böyle olmasına rağmen %50 bursluyum yani parayı zar zor denkleştiriyorduk, benim kyk kredimi de üstüne katarak tabii. Ben bu cana kıyamam diyor, kıymasını ben de istemem zaten. Doğana kadar çalışırım diyor ama imkansız. Annem her iki hamileliğinde de aşermekten hastanede yattı, sancısı tutup hastaneye giderken bile istifra ediyordu düşünün..
Ben okulu bırakırım çalışırım diyorum, bu kez daha çok ağlıyor ben seni okutmak için dişimi tırnağıma takıyorum bırakamazsın okulu diye. Evimizde ne bebek beşiği var ne de bebeğe dair bi' şey. Kardeşim doğduktan sonra daha düşünmediği için hepsini ihtiyacı olanlara vermişti, şimdi ihtiyacı olanlardan daha kötü haldeyiz. Bu arada annem 38 yaşında ve lustral da kullanıyordu daha yeni bıraktı, bebeğe bir şey olur diye de korkuyor. Ben çok arada kaldım, okulumu çok seviyorum notlarım da iyiyken bırakmak istemiyorum ama bırakmazsam da geçinemeyeeğiz. Sizce ne yapmalıyım? Moralim çok bozuk
ayyy ne güzell ne sanslısın kıymeyını billl

Babam serbest meslek. Aslında bizim üç seneye kadar maddi durumumuz iyiydi ama sonra bir battık, daha çıkamıyoruz. Öyle ki bağkur borcunu ödeyemiyor babam bu yüzden hastaneye bile gidemiyoruz. Evde sürekli huzursuzluk hakim, böyle oldukça ben de çok bunalıyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum
Rabbim belki bu bebeği sebep gösterip sizi ferahlatır.
İnşaallah herşey hayırlısıyla güzel olur. o küüçük melekte hayatınıza umut katar.

yaz mevsimi geldi...
özel üniversite olduğuna göre muhakkak ingilizcen ortalardadır
tüm yaz çalışabilirsin...
birikim yapabilirsin.... ayrıca yaz ayında özel okul taksidi olmuyor (enazın benim kardeşimin olmadığı içn böyle dedim)

ayrıca yabancı diliniz var ise günlük işler de çalışabilirsiniz... emin olun o günlük işlerde çalışan çoook fazla kişi var
öğretmen de var
diş hekimi okuyan da (diş macunu markaları tanıtımlarında öğrenciler yer alıyor günlük 300 tl alıyor) neyse
sırf ingilizce bölüm okuyanlar da var
ve yabancı dil olanların özellikle gittiği yerlerde yüksek ücret veriyorlar normal standartı 50-70 ise onlar 100 -200 tl oluyor

Öncellikle dua etmekten başka çaren yok inşallah babanın işleri daha iyiye gider..

Bende seninle tıpa tıp aynı durumdan geçtim canım. Lise sondaydım ve 4 kardeşdik. Annemin hamile olduğunu öğrendik. 40 yaşındaydı. Çok aldırmak istedi ama babam istemedi. Ki ben hamile olduğunu duyduğum anda ağlamaya başladım ve annemin koluna vurmuştum o sinirle. Ve sizin gibi hastaneye dahi gidemiyorduk babamın işlerinden dolayı. Ama sonunda dünyalar tatlısı bir kardeşe sahip olduk. Çok zordu ama çok şükür yine de. Ben uni kazandım bir yıl sonra kardeşim özel bir üniversite yüzde 75 burslu kazandı. Kıt kanaat geçindik. Kardeşim part time çalıştı devamlı. Keza bende yazları çalıştım ve idare ettik. Allah bir kapıyı kapatır diğerini açar. Hiç ummadığımız yerlerden bir şey oluverir. Seni çok iyi anlıyorum hissetiklerimi.. Umarım her şey istediğin gibi olur.. Ama sakın okulunu bırakma devam et..Şu an kardeşim 8 yaşında :))

Rizik endisesiyle bebeklerinizi oldurmeyin diye ayet var. Son zamanlarda bu tarz konular cok okuyorum ve hayret ediyorum. Bebek olsun mu olmasin mi aldirayim mi kredi oduyoruz yasim genc yasim fazla vs. Anneniz korunuyormus ona ragmen gelen bir bebek, elbette rizkiyla gelecek, kucuk bir bebegin sizin kadar masrafi olmayacak zaten, okulu birakmaya falan gerek yok, ailenize destek olmaniz icin ozel ders gibi okulla goturebileceginiz isler bulabilirsiniz, ama o sizin minik kardesiniz, minik mucizeniz, besik mi yok, al iki ip tak bi carsaf oldu besik. 3 seneye bebek 2.5 yasina gelene kadar siz okul da bitiyor zaten ins, hatta bazi okullarda ustten ders alip erken bitirme var, benim cogu arkadasim 3.5 senede bitirdi. Annenize destek olun, kardesiniz icin heyecanlanin, zorluklari olcak mutlaka ama asilmayacak seyler degil bunlar, ilerde zor gunlerdi ama iyi ki kardesim olmus dersiniz.

Babam serbest meslek. Aslında bizim üç seneye kadar maddi durumumuz iyiydi ama sonra bir battık, daha çıkamıyoruz. Öyle ki bağkur borcunu ödeyemiyor babam bu yüzden hastaneye bile gidemiyoruz. Evde sürekli huzursuzluk hakim, böyle oldukça ben de çok bunalıyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum
Bagkur borcunu odeyemeyen bir ailede cocuk nasil %50 burslu universite okur onu da anlamadim

part time iş bul
ihtiyacın olan kitapları da buraya başlık aç yaz derim
kitap masraflarınla ilginen çıkacaktır mutlaka
en azından maddi yük olarak azalır bi nebze

aynen baksanıza çocuk derde düşmüş ailenin durumundan
Ben burslu üniversiteye karsi biri oldugum icin, parasıyla degil mi kardeşim doktor da olurum avukatta mantığı bana uymadigi icin konu sahibesi kizimizin bu konuda derde düşmesine uzulemiycem malesef.

Ben burslu üniversiteye karsi biri oldugum icin, parasıyla degil mi kardeşim doktor da olurum avukatta mantığı bana uymadigi icin konu sahibesi kizimizin bu konuda derde düşmesine uzulemiycem malesef.
18 yaşında bir kızın çok bilinçli ünv tercihi yapabileceğine inanmıyorum
ailede sıkıntı var

Iyide 3 sene var okulunuza. Bebek ilk seneler öyle çok masraflı olmuyor. Abartilan gibi değil. Beşikte değil kanepede uyusun. Kıyafet eskisi gibi değil artık sektör arttı, 1 tl.ye de var 100 tl.ye de. Her bütçeye uygun olarak. Sağlıklı bebeğin bir tek bez masrafı var. Bu yüzden de okul bırakılmaz.

Okulumuz bittikten sonra zaten destek olursunuz. Part time , ya da hafta sonu işleriyle harçlık çıkarırsınız.

Sağlık varsa gerisi boş..

Derslerin iyise burs veren sirketler oluyor onlara basvurabilirsn. Benm esim bes yillik ogretmen. Bes yil universitede aylik bin tl burs aliyordu. Dusun.. Bi arastir, bir de avon orflame falan yapip harcligini cikartabiirsn. Bazi yerler sigorta yapmadan da part time calistirabilir. Dogan kismetyle dogar tencere her turlu kayniyor bintabak eksik bi tabak fazla. Akrabalarnz da bebeklerinin kucukluk kiyafetini verir. Hem dogumda da hediyeler gelir. Uzum sure idare eder. Uc bes ufak ufak alirsnz. Evde o kadar kisi iyi kotu geciniyrsnz simdinde Allah yardim eder uzulmeyin. Evinize bi melek geliyor.

Bırakmayın Okulunuzu
Babanız bir çare düşünür artık
Allah yardımcınız olsun

Cnm mafelerde falan sigorta yapmazlar. Büyük fabrikalarla görüs patronlar bu konuda yardımcı oluyor part time gider bi temzlik ay yapar çıkarsın öyle bi tanıdığm var nasipmiş olmus sen dertetme

Ortalamanı yüksek tutarsan devlet üniversitelerine geçiş yapabilirsin; çünkü bazı devlet üniversiteleri ortalamana bakıyor bazılarıysa öss den aldığın puana, araştırman lazım. Ayrıca İstanbul da yaşıyorsan, sürekli fuarlar var ve iyi ücret veriyorlar. Sigortasız da çalışabilirsin, açıkçası çevremde çok fazla sigortasız çalışan öğrenci var. Özelde okuduğun için kurumlardan burs alma şansızın zayıf; ama her kuruma başvur seneye.

Okulu bırakmana gerek yok part time çalışabilirsin yada ilkokul çocuklarına özel ders verebilirsin herşey ak yada kara değil. Ailedende yardım gelir. Sağlık sigortanız var mı?

Ozel bir universitede tam burslu okudum. 30 lu 40 li bir suru notum vardi. O isler oyle olmuyor maalesef. Atip tutmayalim.

Back
X