Annem için hiç bir zaman öncelikli olmamam ve artık bunu kavgaya dökecek olmam

gebito

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2008
7.030
En iyi cevaplar
2
16.142
773
İçime yine öküz oturdu.

çocukluğumdan beri annem tarafından hep arka plandaydım. Bakın ikinci bile diyemiyorum. İlk sıra hep erkek kardeşimindi. Bu hiç değişmedi. Çok irdelemeyeceğim geçmişi.

günümüze gelirsem hem kardeşimin eşi hem ben hamileyiz. Gelinimiz ekim ayında ben şubatta doğum yapacağız kısmetse.

Ben dünyanın öbür ucunda yaşıyorum. bu dördüncü hamileliğim. 2 gebelik kaybettim. İkisi de 10 haftayı geçmişlerdi. Bu gebeliklerimde hiç anneme bel bağlamadım, doğuma gelir diye düşünmedim, hatta ona hamile oldugumu bile söylemedim (yılbaşı süprizi yapacaktım güya ama kısmet değilmiş). Vize başvurusunda bulunmadım.

Bugun anneme vize başvurunu yapalım dedim. Ben gelmem doğuma, burada gelinin bana ihtiyacı var dedi. Gelinin bebeği 3aydan büyük olacak benim doğum zamanımda. Ama önceliği gelini ve oğlundan olacak torunu. Evde 5 yaşında bir kızım var. Burada doğum yapılan gece hastanede kalınıyor bir refakatçi ile. Buraya gelse hiç değilse biz hastanedeyken evde kızımla kalır, ben bunun için çözüm üretirim ama çok koyuyor böyle sevilmemek.

bu hamilelikte korktuğum bir hamilelikti, cvs oldum. 14-15 haftalık olduktan sonra sevdiğimiz insanlara söylemeye başladım. Ben hamilelik haberimi verip bebeğin fotosunu gösterdikten sonra daha insanlar benim için sevinçten ağlarken kardeşimin bebeğinin fotosunu gösterip “bu da benim fındık” dedi. 2 farklı zamanda yaptı bunu. Ne demek benim fındık, diğer fındık de, büyük fındık de, gelinin fındık de. Ne demek benim. Ben b.k oluyorum bu durumda.

artık bunun kavgasını çıkartacağım. Sizden de akıl almaya geldim. Hiç kavgacı, lafı gediğine koyabilen bir insan değilim o nedenle öğretim bana. Hanımlığın, sakinliğin bir faydasını görmedim. Yılda bir görüştüğümüz halde hiç hasretti, kıymetti görmüyorum.

İçime yine öküz oturdu.

çocukluğumdan beri annem tarafından hep arka plandaydım. Bakın ikinci bile diyemiyorum. İlk sıra hep erkek kardeşimindi. Bu hiç değişmedi. Çok irdelemeyeceğim geçmişi.

günümüze gelirsem hem kardeşimin eşi hem ben hamileyiz. Gelinimiz ekim ayında ben şubatta doğum yapacağız kısmetse.

Ben dünyanın öbür ucunda yaşıyorum. bu dördüncü hamileliğim. 2 gebelik kaybettim. İkisi de 10 haftayı geçmişlerdi. Bu gebeliklerimde hiç anneme bel bağlamadım, doğuma gelir diye düşünmedim, hatta ona hamile oldugumu bile söylemedim (yılbaşı süprizi yapacaktım güya ama kısmet değilmiş). Vize başvurusunda bulunmadım.

Bugun anneme vize başvurunu yapalım dedim. Ben gelmem doğuma, burada gelinin bana ihtiyacı var dedi. Gelinin bebeği 3aydan büyük olacak benim doğum zamanımda. Ama önceliği gelini ve oğlundan olacak torunu. Evde 5 yaşında bir kızım var. Burada doğum yapılan gece hastanede kalınıyor bir refakatçi ile. Buraya gelse hiç değilse biz hastanedeyken evde kızımla kalır, ben bunun için çözüm üretirim ama çok koyuyor böyle sevilmemek.

bu hamilelikte korktuğum bir hamilelikti, cvs oldum. 14-15 haftalık olduktan sonra sevdiğimiz insanlara söylemeye başladım. Ben hamilelik haberimi verip bebeğin fotosunu gösterdikten sonra daha insanlar benim için sevinçten ağlarken kardeşimin bebeğinin fotosunu gösterip “bu da benim fındık” dedi. 2 farklı zamanda yaptı bunu. Ne demek benim fındık, diğer fındık de, büyük fındık de, gelinin fındık de. Ne demek benim. Ben b.k oluyorum bu durumda.

artık bunun kavgasını çıkartacağım. Sizden de akıl almaya geldim. Hiç kavgacı, lafı gediğine koyabilen bir insan değilim o nedenle öğretim bana. Hanımlığın, sakinliğin bir faydasını görmedim. Yılda bir görüştüğümüz halde hiç hasretti, kıymetti görmüyorum.

Düşündüklerinizi bencede söylemelisiniz. Kavgadan, tartışmadan ziyade ne kadar kirildiginizi bilmeli. Anne sonuçta, anlar sizi

Düşünüp düşünüp kurmak yerine edin gitsin zaten umursayan biriyse hatasını anlar üzülür üste öıkmaya da çalışırsa salın gitsin kendi aileniz var zaten artık
Anlamaz hatasını. Babamı daha anlar görüp ona açıkça içimdekileri, duygularımı anlatmıştım, hiç umursamamıştı. Anlamadan da öldü. Ben kalakaldım.
ben birşey söylesem benim beklentim olacak oysa bekletim düşünülmek, iyi davranılmak, yani belki vize bile yetişmeyecek, ben zaten hep başımın çaresine bakarım ama bu kadar mı evlat ayrılır

Elinize ne geçecek onu tartıp biçin ona göre konuşun tabi.
ama madem zorlu yollardan geçmişsiniz,
Şu hamileliğin keyfini çıkarın.
hiçççç takılmayın diğer tarafa.
hamilelikte ki,stres gibi duygular bebeğe hiç faydası yok. Kendimden biliyorum. Bebeğim uzun zaman ağlayan hep gergin bir bebekti.

bende 2 çocuk tek başıma doğurdum arada 13,5 ay ile üstelik :))
Hangi ülkedesiniz? Belki aynı ülkedeysek ben gelirim yardıma yada destek olmaya 🤗

Düşündüklerinizi bencede söylemelisiniz. Kavgadan, tartışmadan ziyade ne kadar kirildiginizi bilmeli. Anne sonuçta, anlar sizi
Anlamaz, biliyorum onu. 36 yaşındayım, bunca yıl anlamadı
Anneme değil ama babama çok net anlattım, duygularımı söyledim, saçmalıyorsun dedi, sonra ülke dışına taşındım, hiç değilse uzaklaşınca rahatladım.

Bazı Anneler kızları çantada keklik görür yani biz zaten onun her daim yanındayız çok seviyoruz ama el kızı öyle değil o yüzden onun dikkatini çekmeye sevgisini kazanmaya çalışıyolar bn de hissediyorum bazen bu hissi sizindi biraz kaptırmış kendini tabi ama sizi ikinci olarak gördüğünden değil emin olun tabi çözüm ne bilmiyorum belki kavga yerine biraz iğneleyici konuşursanız yada çantada keklik olmadığınızı gösterirseniz durum değişebilir

İçime yine öküz oturdu.

Bu konuda tek degilsiniz inanın .
Arkadasim dogum yapti annesi 1 saat yanibda oturdu, gitti. Arkadaşıma ben baktim. Yemek vs götürdüm.
Yapacak birsey yok. Kabullenmek zor da olsa, tek çözüm.
Beklentinizin olmasi makul ama karşılığı yoksa enerjinizi kendi kurdugunuz ailenize verin..
Konussaniz da tepki gostersrniz de degisim olmaz gibi. Üzmeyin artik kendinizi

Anneme değil ama babama çok net anlattım, duygularımı söyledim, saçmalıyorsun dedi, sonra ülke dışına taşındım, hiç değilse uzaklaşınca rahatladım.

Boşuna kürek çekmiş olursun kanka bunu anladım ailende dediklerini anlayacak zihin yapısı yok

Ben senin evladınım gelinden de başkasından da önce gelmeliyim. Ben 2 çocuk kaybettim şimdi yanımda olmayacaksan hiçbir zaman olma sil beni ebedi de

Bunu dersin tamam derse der demezse hiç kişisel alınma annen normal değil demektir bu kapat telefonu sonra da sil topunu hayatından. Bu gidişle sinir hastası olursun yoksa.

Annenize olan davranışa göre değişir durum. Benim de annem abime çok düşkündür ama abim onun eli ayağı oldu herzaman.
Hastaneye o götürür, İlaçlarını o takip eder, evini abim aldı, emekli maaşını bile abim ödeyerek çıkarttırdı. Biz 4 kız kardeşiz biz de anneme çok düşünüz ama abimin çeyreği kadar hayrımız olmadı annemize.
Anne de olsa kendini düşüneni, yanında olanı daha çok sever, hayat böyledir.

İlişkinizi bilmeden değerlendirme yapmak zor ama ben olsam annemle kavga etmem, neticede kendi kararı.
Artı fındık dediği sizin yeğeniniz. Allah korusun abinize yengenize birşey olsa ona sahip çıkacak kişi sizsiniz.
Sağlıkla kucağınıza alın evladınızı.

Elinize ne geçecek onu tartıp biçin ona göre konuşun tabi.
ama madem zorlu yollardan geçmişsiniz,
Şu hamileliğin keyfini çıkarın.
hiçççç takılmayın diğer tarafa.
hamilelikte ki,stres gibi duygular bebeğe hiç faydası yok. Kendimden biliyorum. Bebeğim uzun zaman ağlayan hep gergin bir bebekti.

bende 2 çocuk tek başıma doğurdum arada 13,5 ay ile üstelik :))
Hangi ülkedesiniz? Belki aynı ülkedeysek ben gelirim yardıma yada destek olmaya 🤗
Çok teşekkürler ederim :) kanadadayım

başımın çaresine bakarım ben sorun gelmemesi değil. Sorun 3 aylık bebekle gelinin ihtiyacı olur diye düşünüp beni umursamaması. Bu arada gelinin yanında annesi, ananesi, bekar kuzeni ve ailemizin 10 yıldır yardımcısı var. Onun bebeğinden benim bebeğim diye bahsedip benim kendi bebeğim hakkındaki konuyu kapatması. Yani kaldıramıyorum bugun. Eşimede söylemedim 4 saattir düştü bütün psikolojim, midem ağrıyor, şimdi de kapattım kendimi yatak odasına bir yansan ağlıyor bir yandan yazıyorum.

Öyle demesinin sebebi ne halt olduğunu bilmesi. Anlamamazlıktan gelmek düzeltmeye çalışmaktan daha kolay.

İçime yine öküz oturdu.

Rabbım,bir avazda kurtarsın.Evlatlarinizi size bağışlasın.Lakin üzülmeyin.Her ailenin vardır bir kıymetlisi.Annenizin mantığına göre yaşlanınca oğlu ve gelini bakacak ona.Kiz zaten uzakta.Ona bir hayrı dokunmaz.Genc ve saglikliyken kimseye ihtiyaçları yokmuş gibi davranır,kalp kırarlar sonra o cok güvendikleri dağlara kar yağınca evlatlarım neden gelmiyor derler.Madem bu zamana kadar size bir hayrı dokunmadı.Bundan sonra da bir hayır beklemeyin.O çok güvendiği oğlu ve gelini yaşlanınca altını temizler,bakımını yaparlar.Sizin bir aileniz var zaten.Ve ikinciye anne olacaksınız.Bu zamana kadar size anneliğini hissettirmemis birinden annelik beklemeyin.Sizi aramadigi sürece konuşmayın.Arasa bile kısa ve öz konuşun.O da 9 ay karnında taşıyıp,uykusuz kalmasının hatrına.Ailenizde mutlu ve huzurluysaniz gerisi çokta önemli değil.

Konuşmanızı tavsiye etmem. Çünkü siz anlattığınızla kalacaksınız ama o anlamayacak, birde sizi kıskançlıkla suçlayıp, kardeşinizle+gelininizle aranıza soğukluk girmesine neden olacak.
Ve kendinizi anlatınca doğal olarak annenizin sizi anlamasını, değişmesini, size değer verdiğini görmeyi isteyeceksiniz. Bunlar olmadığında şu andakinden daha da çok üzüleceksiniz.

En güzeli aranızda maddi mesafeler varmış ne güzel, buna manevi mesafeyide ekleyin. Uzak durun, eskisi gibi davranmayın, telefonla aramayı azaltın, bir beklentiniz olmasın ondan.

Çok teşekkürler ederim :) kanadadayım

başımın çaresine bakarım ben sorun gelmemesi değil. Sorun 3 aylık bebekle gelinin ihtiyacı olur diye düşünüp beni umursamaması. Bu arada gelinin yanında annesi, ananesi, bekar kuzeni ve ailemizin 10 yıldır yardımcısı var. Onun bebeğinden benim bebeğim diye bahsedip benim kendi bebeğim hakkındaki konuyu kapatması. Yani kaldıramıyorum bugun. Eşimede söylemedim 4 saattir düştü bütün psikolojim, midem ağrıyor, şimdi de kapattım kendimi yatak odasına bir yansan ağlıyor bir yandan yazıyorum.
Üzülmeyin , değişmeceğini bildiğiniz şeyler için karninizdakini üzmeyin. Siz söylemişsiniz yok demiş, artik aramayin ama kendinizi de üzmeyin. Zaten hep böyleymiş, biraz anlasın kırıldığinizi.

Back
X