annem için :(

ne lisede ne üniversite de ne de başka yerde o isimle dalga geçildiğini ne duydum ne de gördüm
annen maalesef kişisel davranıyor
gerçi işin bu kısmı bizi ilgilendirmez
sonuçta değiştireceksin
Asya içlerinde en gideri olanı

aşırı dindar bi isim. ağır bi isim zaten çok dindar değilimki normal biriyim işte :)

Annen senin beynine yerleştirmiş bunu. Sen de antipati duyuyorsun.
İnsanlar 50 yaşından sonra soyadını değiştiriyor. Madem istemiyorsun değiştirebilirsin.

Azra yı düşünün derim anlamı çok güzel

kızımın da adı

Azra isminin anlamı :
1. Bakire, kızoğlan kız.
2. Ayak değmemiş kum.
3. Delinmemiş inci.
4. Hz. Meryem'e verilen adlardan.
5. Medine şehrinin adlarından biri.

hem medinenin de diğer adıymış

annenizin size isim verememek nasıl içinde kaldıysa çok üzüldüm, o bastırılmış duygusu suan acıga vurdu demekki, düşünsenize biri cocugunuza ısım vermıs ve hala aklından cıkmıyor, ben olsam degıstırmıstım coktan , hem annemı yuceltmıs olurdum, hemde içini bir nebze olsun rahatlatmıs....

ismim medine her duyan hiç yakıştırmıyor cemaatçi gibi diyorlar dalga geçiyorlar ismimi koyan babaannem zaten o kadın yüzünden annem antidepresanlar kullanıyor

aşırı dindar bi isim. ağır bi isim zaten çok dindar değilimki normal biriyim işte :)

dindarlıkla ne alakası var Allah askına
anlamsız isimlere göre cok ta anlamlı

her zaman dalga geçildiği için hoşnut değilim tabi liseye basladığımdan beri dalga geçiliyor. ben 21 yaşındayım henuz iş hayatına girmedim girmeden değiştirmeliyim

valla benim ismimde zeynep nickte yazılı olduğu üzere...gayet normal bir isim değil mi??? ama hep dalga geçtiler benimle de üniversitede bile "zeynep kamil" diye seslenirlerdi hep (öyle bir hastane varya)..valla dalga geçmeleri isminizle alakalı değil..insanlar çocuklarına saygıyı sevgiyi edebi ahlakı öğretmedikleri için herşeyi alay konusu yapıyorlar çok takılmayın..

bir arkadaş Mine yazmış...anneniz çok istiyosa size Mine diye hitap edebilir hem isminizin kısaltması gibi...işe girdiğinizde de kendinizi öyle tanıtırsınız Mine diyebilirsiniz herkes öyle diyo dersiniz göbek adım gibi dersiniz konu kapanır...isim değiştirmek sıkıntılı bir iş yaşadığım için diyorum...

bence medineyi hepten değiştirme önüne annenin istediği ismi koy böylece daha az travmatik olur.yani kolay bir şey değil isim değiştirmek

mesela asya medine güzel olur

bence medineyi hepten değiştirme önüne annenin istediği ismi koy böylece daha az travmatik olur.yani kolay bir şey değil isim değiştirmek

mesela asya medine güzel olur

Gayet mantıklı bu. Aslında isim değiştirmek çok da travmatik bir şey değil. Çevre de alışır yani nelere alışmadı şu ülke bir Medine’nin ismine mi alışmayacak

isminiz cok hoşş bence :129::129::129:
zeynep koycam kızım olursaa

Gayet mantıklı bu. Aslında isim değiştirmek çok da travmatik bir şey değil. Çevre de alışır yani nelere alışmadı şu ülke bir Medine’nin ismine mi alışmayacak

kız ipek sana özelden mesaj attım ama bir cevap bile yazmadın

kız ipek sana özelden mesaj attım ama bir cevap bile yazmadın

yok anacım benim court lar yeni boşaldı. ağzımın tadıyla yeni girdim şuraya. bizim ekran rontgencileri baya çok da.himen yazdım onu. aklıma hem de bir şeyler soracağım.

Rahmetli annem doğduğunda ismi de koyulmuş ve nüfusa geçmiş , buraya kadar her şey normal

Sonra dedem koyduğu ismin anlamından hoşlanmamış ve bizim kızın ismi şu olsun demiş , ve bütün aile nüfus kağıdında yazan değil de dedemin sonradan koyduğu ismi kullanmaya başlamışlar ...

Annem 18-19 yaşlarında iken çalıştığı iş yerindeki bir abla , ya sen çok güzel bir kızsın , ismin sana yakışmıyor sana bundan sonra ... diyelim demiş Annem yeni ismini pek beğenmiş ve o yaştan sonra kiminle tanışsa bu 3. ismini söylemeye başlamış.:44:Baba tarafım ve sonradan hayatına giren herkes anneme iş yerindeki kadının koyduğu ismi , anne tarafım dedemin ikinci koyduğu ismi ve en nihayetinde resmi daireler nüfusa kayıtlı olduğu ismi söylemişler

İsminden memnun değilsen değiştir tabii , ama bunu annenin içinde uhde kaldığı için değil sen isminden hoşlanmıyorsun diye yap , yapacaksan . Birde mümkünse şimdi ki adına yakın bir çağrışım olsa , mesela bir arkadaş mineyi önermiş , kulağa aynı gelen iki isim .

yok anacım benim court lar yeni boşaldı. ağzımın tadıyla yeni girdim şuraya. bizim ekran rontgencileri baya çok da.himen yazdım onu. aklıma hem de bir şeyler soracağım.

tımammm affettim

İsminiz gayet hoş. Kaç kişi gerçekten size saçma sapan şeyler söyledi bu hususta? 1-2 yi geçtiğini sanmıyorum. Hayır bu kadar mı önemli elalemin ne dediği?

Nüfusta ki ismi farklı, ama ailesi ve çevresinde ki herkesin başka bir isimle hitap ettiği arkadaşlarım var. Gerçek isimlerini bile bilen azdır. Çok gerekliyse sizde böyle birşey deneyebilirsiniz.

hey maşallah 3 isim he

benımde annemın nüfus kağıdında başka isim yazıyor ama küçüklüğündne beri başka bir isimle hitap etmişler öyle de kalmış sadece resmi yerlerde kimlikteki ismini kullanıyor

hoş 2 isminden de memnun değil annem

Annen kendisine fırsat tanınmadığı için babaannen yüzünden ismine antipati duyuyor.
Eğer sende istiyorsan bence sorun yok değiştrebilirsin ismini, benim arkadaşım ikinci bir isim ekletti isminin yanına sırf o ismi çok seviyor diye :)
Bu arada bende asya ismini beğendim. Eğer köklü değişim alışma konusunda sıkıntı olacaksa asya ismini ikinci bir isim olarak eklettirebilirsin.
Tabii sende isminden rahatsızlık duyuyorsan..

İşte keşke çocuklarımızın isimlerini seçme şansları olsaydı.
Herkes kendi döneminde popüler olan isimleri koyuyor ya da kendi beğendiklerini.
O yüzden ileride çocuğu zor durumda bırakacak ya da antipati duyacağı isimleri koymayacak kadar empati yapabilelim bari.

benim kayınpederine böyle bir durumu var
mu.at diye biliyoruz filan daha sevgiliyiz sonra nişanlanıcaz tam o gün takıda tokada babaanne must..fa dedi anamm basımdan asagı kaynar sular dokuldu dolandırıldıgımızı fılan dusundum :)
asıl sok kayınpederın taksıdını odemeye gıttıgınde yasandı müm.n diye
bu karmaşada benim annemler ona musta.fa
kaynanam mu..t :) bazılarıda mü..n diyor

Benim fikrim, isminizin yanına bir isim daha eklemeniz,
Bence tamamen değiştirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…