• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem için :(

medioz

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2014
7
1
6
35
Antalya
kızlar benim problemim şu annem benim ismimi istemiyor ben 10 yaşından beri ismini değiştir diyor büyükler her işe karıştığı için :( neyse mahkemeye başvurcam ama tam belirleyemedik annem azra,bilge,asya,sude,açelya arasından seçmemi istiyor ama kararsızım :(

sakıncası yoksa senin ismin ne? ve kim koymuş ki istemiyor?

Asya güzel isim içlerinden

kızlar benim problemim şu annem benim ismimi istemiyor ben 10 yaşından beri ismini değiştir diyor büyükler her işe karıştığı için :( neyse mahkemeye başvurcam ama tam belirleyemedik annem azra,bilge,asya,sude,açelya arasından seçmemi istiyor ama kararsızım :(

anneniz beğenmiyor diye isim mi değiştirilirmiş :26::26:

siz isminizi beğeniyorsanız anneniz beğendiği ismi söylesin size , çok saçma değil mi bu istediği :31::31:

ismim medine her duyan hiç yakıştırmıyor cemaatçi gibi diyorlar dalga geçiyorlar ismimi koyan babaannem zaten o kadın yüzünden annem antidepresanlar kullanıyor :(

eğer sende beğenmiyorsan değiştir asya güzel bence
sizin isminiz neydi merak ettim :23:

ismim medine her duyan hiç yakıştırmıyor cemaatçi gibi diyorlar dalga geçiyorlar ismimi koyan babaannem zaten o kadın yüzünden annem antidepresanlar kullanıyor :(

ismin cok güzel degisme derim .. :52::52:

Yaşınız kaç peki? Zor olmaz mı bu saatten sonra mine olmaz mı medine ile fonetiği tutuyor azıcık.

medine kötü bir isim değil bir çok anlamsız isimden daha iyidir , siz memnunsanız değiştirmeyin bence bu zamana kadar böyle sürmüş gitmiş :26::26:

dini çağrıştıran her isim cemaatçi mi oluyormuş hem olsan nolurmuş kimene senin isminden

Ben çocuğa dini ve siyaseti çağrıştıracak isimler koyulmasına çok karşıyım. Dünya’da başka isim yokmuş gibi illa o ismi mi koymak lazım? Çok radikal duyar duymaz yanlı isimler var gerçekten.
Bu da dini bir ismi çağrıştırabilir ama ne sakıncası var ki rahatsız olmuyorsan.
Ama sen de sevmiyorsan eğer değiştirebilirsin. Herkes Asya demiş ama beni baydı bu isim. Bir dönem patlama yaptı herkes Aysa..

nüfus cüzdanında ne yazdığı çok da önemli değil sen insanlara kendini nasıl tanıtırsan öyle hitap ederler. Bunca zaman sana medine demiş kişilere artık şunu kullanıyorum desen ne değişecekki...

Aslında sana bebekten başka isim diyerek o isme alıştırabilirlerdi. Komşumuzun asdı yaşar ( çocukları yaşamıyormuş bunu koy yaşar demişler ) ama kadına yaşar hoş olmadığı için kader demiş ailesi, cüzdanda yaşar ama ben bile 20 yıl sonra öğrendim yaşar olduğunu

Galiba anneniz vermedi sizin isminizi ve hiç sevmediği birinin ismini taşıyorsunuz :26:
Saydıklarınız arasından en güzeli asya

Bir şey sorabilir miyim? İnançlarınıza mı uygun değil isminiz?

Eğer değiştireceğim diyorsanız, Asya'yı düşünebilirsiniz. Ya da bir arkadaş Mine demiş, o da en azından kendi isminize yakın olur. Minel ismi de hoşuma gider benim. Melek olabilir. Aslında Açelya da güzel :)

Son düzenleme:
her zaman dalga geçildiği için hoşnut değilim tabi :( liseye basladığımdan beri dalga geçiliyor. ben 21 yaşındayım henuz iş hayatına girmedim girmeden değiştirmeliyim

ismin kesinlikle çok güzel:nazar::nazar::nazar:..o konuşanlar kendi isimlerine baksınlar önce..annende hoşlanmıyosa sana başka bir isimle hitap etsin göbek ismi gibi...veya bana evde ismimin kısaltmasıyla hitap ederler öylede yapabilirsiniz...benim göbek ismim sonradan eklendi nüfusa lisedeyken..çok sıkıntı çektim resmi işlerde..en basitinden bankada hesap açtırırken bile sıkıntı oldu.. bence hiç gerek yok...

Kişinin ismini yansıttığını düşünürüm. Yani isimlerin kişilikleri etkilediğini :31:

Madem anneniz isminizi sindirememiş zamanında biraz daha kızı üzerinde söz sahibi olsaymış.

Babaanneniz vefat etti de mi şimdi böyle tavır içine girdi ? Cesaret geldi kendisine.

Annenizden ziyade siz memnun musunuz değil misiniz? Bu saatten sonra yeni isminize siz alışır mısınız etraf benimser mi,siza hitapları ne şekilde olur ?

Ayrıca yine isim değiştir deyip sizin önünüze seçenek sunması da hiç ama hiç hoş değil.Sizin de birey olduğunuzun farkında değil galiba:31:Zamanında babaannenizin yaptığını şuan anneniz size yapıyor. :ssz:

her zaman dalga geçildiği için hoşnut değilim tabi :( liseye basladığımdan beri dalga geçiliyor. ben 21 yaşındayım henuz iş hayatına girmedim girmeden değiştirmeliyim

İnsanlar belli bir yaşa kadar isimleri dalga malzemesi olarak kullanırlar. Bu da ergen öncesi dönemdir.
Bu kadar yıldır iş hayatındayım isminden dolayı biriyle dalga geçildiğini ne gördüm, ne de duydum..

Kişinin ismini yansıttığını düşünürüm. Yani isimlerin kişilikleri etkilediğini :31:

Madem anneniz isminizi sindirememiş zamanında biraz daha kızı üzerinde söz sahibi olsaymış.

Babaanneniz vefat etti de mi şimdi böyle tavır içine girdi ? Cesaret geldi kendisine.

Annenizden ziyade siz memnun musunuz değil misiniz? Bu saatten sonra yeni isminize siz alışır mısınız etraf benimser mi,siza hitapları ne şekilde olur ?

Ayrıca yine isim değiştir deyip sizin önünüze seçenek sunması da hiç ama hiç hoş değil.Sizin de birey olduğunuzun farkında değil galiba:31:Zamanında babaannenizin yaptığını şuan anneniz size yapıyor. :ssz:

tamamen katılıyorum :46::46:

Back
X