- 15 Ağustos 2015
- 1.634
- 1.816
- 333
- Konu Sahibi -Bortubocek-
-
Nefse lafim yok ama bir bakici on kisilik yiyip icerse,ya da yedigini ima edip evine goturmeye kalkarsa,dolaptaki cikolatalara varana kadar alip gotururse buna tepki gosteririm. Ben temizliklge cagirdigim hanimda yasadim benzer sorunu. Benden istese hayir demeyecegim halbuki bir cok sefer evdeki cikolatalarin deterjanlarin ve meyvelerin kayboldugunu gordum. Maasi yetmiyordur dedim zam yaptim baktim yine ayni. Sonra yollari ayirdik. Benim gibi pek cok arkadas var bunu yasayan.Bu yeme icme konusunda butur konulardan gercektn rahatsz oluyorum ve senin boyle bisi yazicagin hic aklimdan gecmezdi.nefis sonucta yesin icsin emin ol cogalir ama eksilmez bukadar hesapli kitapli olmamani tafsiye ediyorum
Ah cok benzer seyler yasamisiz. Temizlik icin,bakicilik icin birilerine guvenmek ve evimize almak zorundayiz evet ama suistimaller oluyor. Bir sure once bakicisinin kendisine dava actigini yazmisti bir uye. Sigortasiz calistirildigi icin. Calismaya gekirken kimse sigorta istemiyor valla ama sonradan boyle tatsizliklar yasaniyor. Simdi mecburen insanlar temkinli yaklasiyor.Bakıcıyı geçtim eve temizliğe gelen kadın bile yapıyor. Şimdi bana gelen hanımdan önce bana temizliğe gelen biri vardı. Darkmore hanım abartmıyorum, eve ne alsam saniyesinde bitiyordu -ki o zaman tek başıma yaşıyorum, köpeğim de yemediğine göre. Kendime kadar alıyorum zaten, bir de utanmadan köpeğin yediğini iddia etti, sinirlendim "Paranı da al bir daha seninle çalışmak istemiyorum" dedim bu sefer ağladı, zırladı evde çocuk var da bilmem ne de ona götürüyorum da. "Bana söyleseydin ben fazla fazla verirdim çocuğuna, bu yaptığın hırsızlık, bir daha evime gelme" dedim gönderdim. Güya referanslıydı bir de referans olan kişiyi de aradım söyledim. Şimdiki ablam şeytan kulağına kurşun çok iyidir. Yani bakıcısını geçtim tek başına yaşayan kadının yiyeceğine içeceğine göz diken var.
Anladim umarim az yiyen biri bulursun canik :/ ha deterjan konusunda haklisinNefse lafim yok ama bir bakici on kisilik yiyip icerse,ya da yedigini ima edip evine goturmeye kalkarsa,dolaptaki cikolatalara varana kadar alip gotururse buna tepki gosteririm. Ben temizliklge cagirdigim hanimda yasadim benzer sorunu. Benden istese hayir demeyecegim halbuki bir cok sefer evdeki cikolatalarin deterjanlarin ve meyvelerin kayboldugunu gordum. Maasi yetmiyordur dedim zam yaptim baktim yine ayni. Sonra yollari ayirdik. Benim gibi pek cok arkadas var bunu yasayan.
Valla yasadiklarimi yasayip da tepki gostermeyen insan yoktur. Ki hanimin ne kendisinin ne cocugunun yemegini eksik etmisimdir. Aylik erzagina kadar verdim,bayram parasini,kurbanina kadar verdim gene doymadiydi sagolsun. İnsaf meselesi. El isi deyip insafsiz davraniyorlar oysa ki aileden biri olsa asla yapmaz.Anladim umarim az yiyen biri bulursun canik :/ ha deterjan konusunda haklisin
Şu çocuğunu döven mi?majeste bu .
En uzuldugum sey; ne olursa olsun ne yasanirsa yasansin annenizden Beddua almanizdi. O beddualari yasayacaksiniz ileride cunku. O sizin anneniz size emek vermis buyutmus,o sizin arkadasiniz degil . Onun hatasi da var kusurabakmayin cok cirkef bir kadinmis. Benim anneannemde teyzemin kizina bakiyor ama teyzem ona maas vermiyor. Sadece eline harclik veriyor 50,100 herneyse. Marketini duzuyor bazen. Aslinda teyzemin yaptigi cok yanlis.Esim ve ben calisiyoruz annem 1 yildir bebegime bakiyordu. Emeginin karsiligini veriyorduk. Ama o bizi el kapisi ile bir tutmustu evladim icin sineye cektim. ( baskasinin cocuguna bakiyordu gel bizim cocugumuza bak emegini verelm dedim. Ama annem orda ne aliyorsam sizdende aynisini alirim dedi ) neyse.. Yabanci bakmasin annemdir dedim. Oysa ben onun emegini zaten karsiliksiz birakmayacaktim .
Benim babam vefat etti annemden baska kimsem yok kendisi 2. Evliligini yapti. Esi s... Sizin teki. Neyse
Annem cok gecimsiz bir insandir ben merkezlidir, dedigi dediktir, lafinin ustune laf soylenmez asla anlasmaaz birseyleri konusamassin bagirir cagirir beddualar yagdirir.
Bebegimle ilgile hic bir konuda anlasamadik
Gerek esi ile yasadiklari olsun gerek cikarlari olsun, gerek isine geldigi gibi davranmis olmasi , gecmiste yasananlar anneme karsi tahammulumu bitirdi
Ve bi karar aldik . en son kavga ettigimde bana turlu beddualar etti sitemler etti ben artik annem ile devam edemeyecegimi anladim. Ben birsey soyledigim zaman Zoruna gitti ama o bizi el gibi gordu .. El kapisi ile bir tuttu.. Birsey soyledik mi bakici deglm ben kuklaniz degilim ben demeleri bitmedi
Bebegim cok duskun anneme ona kiymak istemedm, ama boylede dirhem huzurumuz kalmadi
Bakici buldugumuzu, artik olmayacagini alistirmaya bile gelmemesini soyledim bunu soylememin nedeni ise bakiciya alistirmayacak kaciracak herseyi yapacak olmasiydi basimin caresine bakarm dedim
Birsuru saydi , bagirdi cagirdi herneyse beni evlatlikdan sildigini birdaha asla kapima gelmeyin, cocugumda umrumda dgil sende yarin birgun bakici baktiginda ananin kiymetini anlarsn beni isimden ettin simdide ortada biraktin
İnsallah sende isinden olur benim kapima muhtac olursun dedi bana verdigin para zoruna gitti ayni parati bakiciya verirken icin yanmayacak mi dedi tukurdu ve gitti bundan sonra oluyorum deseniz asla dedi.. oysa bizim verdigimiz para degil annemin para konusunda ki cirkin tutumu zorumuza gittmisti .
bebegim bakiciya alisana kadar kv kp duracak basinda bakici aksamlarida ben varken gelecek.. Ama nasil alisacak bilmiyorum hemen icine kapndi
Anneme yakin oturuyoruz ve tasinmadigimz surece rahat vermeyecek biliyorm tasinacagiz artik. Ama ben cok uzgunum bu hayatta bir annem vardi keske boyle olmasa idi.. Cok zorlu bir surec beni bekliyor icimi dokmek istedim iyi degilim benim hatalarm yok mu var ama mevzular cook derinhaa birde bana ne yapcaacaktim babanin hayrina mi bkaacaktim cocuguna dedi oysa ona gel hayrina bak bes kurus vermeyiz ddiyen bile olmadi. Gecmiste evliligimede cok zararlar verdi..
Ekleme : bizim anneme verdigimiz para degilde annemn elle bir tutmasi ona ragmen cocugum ile dogru duzgun ilgilenmemesi huzurumuzu kacirmasi zorumuzs gitti inanin cok derin mevzular var buraya yazdigim tek kismi sadece.
nasil cogaliyor ? gokten yemek mi yagiyor?Bu yeme icme konusunda butur konulardan gercektn rahatsz oluyorum ve senin boyle bisi yazicagin hic aklimdan gecmezdi.nefis sonucta yesin icsin emin ol cogalir ama eksilmez bukadar hesapli kitapli olmamani tafsiye ediyorum
Ah cok benzer seyler yasamisiz. Temizlik icin,bakicilik icin birilerine guvenmek ve evimize almak zorundayiz evet ama suistimaller oluyor. Bir sure once bakicisinin kendisine dava actigini yazmisti bir uye. Sigortasiz calistirildigi icin. Calismaya gekirken kimse sigorta istemiyor valla ama sonradan boyle tatsizliklar yasaniyor. Simdi mecburen insanlar temkinli yaklasiyor.
oyleymisŞu çocuğunu döven mi?
Elbette, sonucta sabah kahvaltisina hep birlikte oturuyorduk ayni sekilde aksam yemegine de. O zamanlar bekardim annemle yalniziz. Dedik sofrada bir nefes olsun ama iste butun gun evde yokuz,ne yaptigi kendi vicdaniydi. Olmadi.Ya yesin, şimdi gelen ablam arada yemeğimizi yapar, bizle birlikte oturur yer, hatta oğlu var 17 yaşında onu da çağırıyoruz bazen gel ye diye hep beraber sofra kurup yiyoruz. Helali hoş olsun, ablamız gibi oldu gurbet elde o da gariban bir kadıncağız. Ama kendime kadar aldığım 4-5 şeyin 3'ünü çantaya atıp utanmadan köpek yemiştir derse kovarım tabi ki. Kimsenin enayisi değiliz şükür, işini düzgün yapana helali hoş olsun, ihtiyacı olana fazla fazla da veririm ben şu halimle, gocunmam.
sekerim eve temizlige gelen kadin ayda 4 bin lira para kazaniyorValla yasadiklarimi yasayip da tepki gostermeyen insan yoktur. Ki hanimin ne kendisinin ne cocugunun yemegini eksik etmisimdir. Aylik erzagina kadar verdim,bayram parasini,kurbanina kadar verdim gene doymadiydi sagolsun. İnsaf meselesi. El isi deyip insafsiz davraniyorlar oysa ki aileden biri olsa asla yapmaz.
Vallahi yaptim bir de yaranamadiydimsekerim eve temizlige gelen kadin ayda 4 bin lira para kazaniyor
kac kisi bi kadar para kazaniyor?
fazlasini yapmissin cidden
Canim ben sana cevap vermicem :/ seni daha onceki yorumlarindan biliyorum ayni kafadan degiliz anlasamayiz hic gerek yok polemige hadi iyi aksamlarnasil cogaliyor ? gokten yemek mi yagiyor?
bakici konusunda katilmiyorum sana :)Vallahi yaptim bir de yaranamadiydimbazilari gercekten ilginc oluyor. Simdi konu sahibi zannediyor ki veririm parasini param konusur ele baktiririm diye. Benim oyle bir imkanim olsa da akrabaya baktirsam. Her turlu icim rahat eder. Guvenirim. Ustune bir de hirsizlikla ugrasmam. Anasini burnuyla ittigine pisman olacak.
Edit; kvsi kpi gelecekmis ya bir sure aha bak onlarla da sorun yasayacak o da ekstra bonus
Tabii,iyisi olunca zaten onlar diplomali vs kalkip da benim cikilatayi goturmezbakici konusunda katilmiyorum sana :)
ben iki cocugumu da bakiciyla buyuttum / buyutuyorum
bende aileden birinin bakmasina karsiyim
bakicinin iyisini bulunca harika bakiyorlar
Şu çocuğunu döven mi?
Anladim umarim az yiyen biri bulursun canik :/ ha deterjan konusunda haklisin
ahhaa benimko rus ama tatliyi cok seviyor hic affetmez :)Tabii,iyisi olunca zaten onlar diplomali vs kalkip da benim cikilatayi goturmezben mahalle teyzesi bakacagina anam baksin diyorum sadece. Su ukraynalilardan bulsam bir dakika dusunmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?