Annem ile filim koptu beni sildi..

Neden? Başka bir kadınin en az bir milyar alacağı işi yapsın, üstüne yorulsun, üstüne kendi evini - kendi işlerini ihmal etsin ama bir kuruş para alamasin.
Neden?
Torun baktı :))
Bence çok mantıksız bir düşünce. Resmen emek sömürüsü. Başkasının çocuğuna bakmak kolay mı?
Hem de bir iki ay da değil, neredeyse bir ömürlük bir iş.

Bizim Türklerde bu var bı de
Amcam doktor, sırtımda bir ağrı var-aciim dinlesin.
Dayım dişçi, sadece malzeme parası alıp tel taktırsin
Eniştem elektrikçi, bizim spot lambaları taksin
Halamin çeyiz dükkanı var. İyi iyi dantellerimi o verir
Annem rölyef kursuna gidiyor. Benim de evime şöyle bir tablo yapsın
Teyzem avukat, boşanma davami o ustlensin-her saniye arayayım
Kuzenim grafik tasarımcı. Benim düğün davetiyemi-kina süslerimi o tasarlasin...
Bunun adı bence emek sömürüsüdür. İndirim falan yapar ya da yol gösterir, o ayrı bir dava. Ama başkasına para ile yapacağı işi para vermeden sırf hatır gönül için bedava istemek beleşciliktir.
Benim annem de el emeği ile çok güzel tablolar yapardı, ablası istedi,annesi istedi,yeğeni istedi, o istedi , bu istedi... Hepsi toplanınca kadının satsa belki birkaç bin lira kazanacağı tablolar kuru bir 'teşekkür'e akrabaların evini süsledi. Yaptığı onca masraf ve emek de çöp.
İnsanlar dile getiremezler belki ama bence bu ayiptir
 
İşin garibi herkes bu kişiyi tanıyor kaç üyelik alırsa alsın isterse ikinci üyelikten konu açsın gene değişen bir şey olmuyor :)
 
İşten eşi şikayetçi,kendisi memnun.
 
Dediğiniz örnektekine benzer bir durum olduğu için garipsemiyorum ben de bu durumu.
Eğer annesi öncesinde çalışmıyor olsaydı para karşılığı olmadan bakması bir nebze hoş karşılanabilirdi ama hem kadını işinden edip hem de sonra yerine başkasını bulmak hoş bir davranış değil. Sonuçta annesinin huyunu az çok biliyordur. Annesinin nasıl davranacağını da tahmin edebiliyordur. En baştan durumun bu hale gelmesine engel olmalıydı bu yüzden haksız buluyorum konu sahibini.
 
Herkesin hayatı farklı, bizde baskasının cocugu olmaz kendi cocugunun cocugu. Ama herkesin yaşayış tarzı farklı kimisi ailesinden cok uzak yasıyodur bagları kopmustur vs beni ilgilendirmez ama bizim ailede asla boyle birsey olmaz yük olma, emek sömürüsü gibi. Ablamın cocugu olsun o calısıyo zaten ben bakarım yada annem bakar ben calısmama ragmen isten ayrılırım yegenim icin cunku o benim canım.
 
Anlamsiz suan tek uyeligi olsada kim oldugunu biliyoruz.Ben nerden bileyim majesteyi kapatip kapatmadigini dogal olarak ikinci uyelik diyorum.

tamamda kib ledik ya. banlanırdı zaten ters bir durum olsaydı. ben banlanmayınca baktım majesteyi kapatmış diğerinden haberim yoktu zaten. o yüzden bana normal geldi. sizler yazınca muneye sorayım bari dedim:)
 
bu üye o üye değil mi ?
Majeste mi neydi.
Bakıcı ile uğraşmaya başlayınca anlayacaksınız.
Parayı başkasına verirken iyi, annenize vermek zoruna gitmiş.
Majeste, Gubalak bide Lady miydi neydi eskiden beri böyle
annesi daha az paraya çalışsın istedi belki de haklıydı bilemem

bu arada -Bortubocek- kk nu kandırabileceğini mi sandın
yeni üyelikler açmalar falan
 
tamamda kib ledik ya. banlanırdı zaten ters bir durum olsaydı. ben banlanmayınca baktım majesteyi kapatmış diğerinden haberim yoktu zaten. o yüzden bana normal geldi. sizler yazınca muneye sorayım bari dedim:)
Eskiden kiblere cevap verilirdi bu konudan banlandi yada ikinci uyelik degil diye eskidendi tabi :)
Suan dogal olarak konu sahibide ortada olmayinca insan sorguluyor sakincasi varmidir hocam sorgulamamizin
 
Hata bastan annene baktırmak
Ayrıca anneannemle nineler çocuk baktırınca yıpranıyorlar
Şahsen ben ne olaylar yasadım ama Kv ye baktıröadım. Çünkü aramız zaten iyi değil bi de bebeğe baksa artık kan çıkardı kendimi biliyorum
 
İyi de anne zaten çocuk bakıyormuş torun için iş bırakmış belki geçimliği buydu
 
Eskiden kiblere cevap verilirdi bu konudan banlandi yada ikinci uyelik degil diye eskidendi tabi :)
Suan dogal olarak konu sahibide ortada olmayinca insan sorguluyor sakincasi varmidir hocam sorgulamamizin
Kib raporlarına cevap verme zorunluluğu yoktur, işlem yapılması lazımsa yapar geçersiniz, çoğunlukla cevap veren benim bu da tümüyle kendi insiyatifim :)))) tabii vaktim olursa, bir sürü kib raporu yoksa
 
Kib raporlarına cevap verme zorunluluğu yoktur, işlem yapılması lazımsa yapar geçersiniz, çoğunlukla cevap veren benim bu da tümüyle kendi insiyatifim :)))) tabii vaktim olursa, bir sürü kib raporu yoksa
Biliyorum zorunluluk yok ama bilgileniyoduk ama dedimya eskidendi diye
 
Biliyorum zorunluluk yok ama bilgileniyoduk ama dedimya eskidendi diye
Yok yine vakit bulursam yazıyorum, sizlere son birkaç aydır olan kib panosunu göstereyim, rapora cevap yazmaya vakit bulabilirseniz tebrik ederim, ayrıca bir kib raporunda bu üye x üye mi diye sorulursa cevaplamam, siz kim olduğunu tahmin edebilirsiniz, kendi aranızda konuşursunuz ama yönetimden birinin izinli bir üyelik için evet x üye diye onaylaması yasak, diyebileceklerimiz sınırlı, o sınırlar çerçevesinde cevap verebiliriz, cevap verebileceklerimiz dışındakiler için sessiz kalmak zorundayız, bu anlaşılmayacak bir durum olmasa gerek, nasıl ki sizlerin uyması gerekenler varsa editörlerinde site kuralları dışında uyması gereken bir de editörlük kuralları var.
Mesela sizin 2. üyeliğiniz olsa veya üyeliğinizi kapatıp onay alarak farklı üyelik açsanız ve üyeler kim olduğunuzu anlasa ve gelip bize sorsa söyleyemeyiz, bu konu da anlaştığımızı umut ediyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…