• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem kocama pezevenk dedı.

anneniz haksiz kocanizda
ama en cok anneniz haksiz

kocaman kadin kufurle dusuncesini savunamaz
kocaniz ataturkcumu bilmiyorum
cocukken hata yapmis
herkes kucukken yanlis yonlendirilebilir
hata yapabilir

anneniz agirligini korusaydi kocaniz annenizin basina cikmazdi
kufurlu konusmazdi
ikiside terbiyesiz bence :)

Konuya bende Atatürk olarak bakmayacağım.. O zaman taraflı yorum yaparım..
Sırf bir konuya, bir insan hassas diye susulmaz.. Ama küfür de edilmez..
İlk hata eşinizin, bir bayanla olan atışmasında küfür ettiği için.. Neye, kime ettiği hiç önemli değil.. Hassas değer olsun ya da olmasın.. O onun kayınvalidesi, bir nevi annesi.. Basamaz öyle kalayı.. Hoş 7 kat el de olsa edemez de, hadi kayınvalideye daha da edemez diyelim..
Bu yanlış..
Annenize gelince, hassas gördüğü şeye laf edilince, küfür ederek karşılık vermesi çok ama çok yanlış.. Eş yine kadının şahsına etmemiş, başkasına etmiş.. Anneniz direk eşinize etmiş..
Ayrıca bu konu incedir, eşiniz sabırlı bir adammış ki sizi katmamış... Ben pez... isem kızın ne oluyor bu durumda bile deyebilirdi.. Ki sizi seviyormuş ve saygı duyuyormuş ki dememiş.. Ama o anlık sinirle denirdi..
Benim kayınvalidem bana o.. diyecek? Ben de ona oğlun p.. derdim..

İki kişi de hatalı fakat, anneniz daha hatalı..

Nekadar hizli yasiyorsunuz....Isminiz tanidik geldi yani sanki daha yeni zamanlarda konu okumus gibi bi bakayim dedim eski konulariiza ki eski degiller ve hatirladim.... Allah askina sizin bundan daha cok daha önemli sorunlariniz var...yani hangi ara esiniz yine geldi baristinizda simdi bu eski annenin davasi basladi anlamadim....ayrica sizin bogaziniza satir dayayan bi adam, annesi sizi evinden kovarken ses cikarmayan annesini silmeyen adam icin mi soruyosrsunuz bunlari simdi??? O silerim demiste neden silmiyor???? Haaaa annenizide hakli bulmuyorum,Atatürk konusu olarak bakmiycam o apayrida ama diyelimki baska bi konu ve anneniz küfür etmis ,yani genel olarak bi anneye yakistiramadim...zaten daha öncede diger konuda yorum yapmistim,ben esinizi hakli bulmuyorum ama annenizide cok karistirmissiniz evliliginize bunu anladim.... Ama bunca olaydan sonra,hangi ara döndü esinizde,simdi siz bu eski küfür olayina takildiniz anlamadim vallahhhhh....

ben damadıma şu konuda hassasım desem o bunu bilse ama gelipde tam tersi konuşmalar yapıp tahrik etse üzerine bir de güzel küfretse ellerimde çiçeklerle karşılamazdım onu herhalde..

üstelik kadın özür de dilemiş ne yapsın ki daha ayaklarına mı kapansın?

Damat Atatürke küfür etmediki, sadece ilkokulda gecmis bir olay anlatiyor. Annesi orda hemen patlamamasi gerekiyordu ve damatta madem kv patlamis, hemen üzerine küfür basmamasi gerekiyor. Ne olursa olsun, insan büyügüne, ve özelikle esinin annesine küfür basmaz.

Ben ikisinide yalnis buluyorum fakat konu sahibinin esinde yalnis daha büyük oldugunu düsünyorum. Burda bir çok kadin neler neler çekiyor kayinvalideden tut görümceye kadar ve hiç biri esine ailesiyle görüsme yasagi koymuyor. Adam hem kendisi küfür etmis, ondan sonrada esine yasak koyuyor!

Konu sahibine sesleniyorum, asla ve asla annen ile görüsmeyi birakma. Annen sonuçta sizi ayirmaya çalismamis, huzurunu bozmaya çalismamis. Sadece bir olayda patlama yasanmis. Annen bide özür dilemis, baksa ne yapsin? Esinizin sizi annenizden ayirma çabasi çok yalnis ve ayip.

Eşin annenin damarına basmış ama...
Küfürlere gelene kadar,annen gerizekalı,aptal,bize layık değilsin gibi şeyler söylemiş.
Bence kayınvalide ve damat bu kadar yüzgöz olmamalı.
Daha önceki konunu silmişsin ama anladığım kadarıyla yine annenle eşinin bir sorunu olmuş.
Bu şekilde akrabalık,büyüklük,saygı,sevgi olmaz.Herkes yerini,sözünü,adabını bilecek.

Konuya bende Atatürk olarak bakmayacağım.. O zaman taraflı yorum yaparım..
Sırf bir konuya, bir insan hassas diye susulmaz.. Ama küfür de edilmez..
İlk hata eşinizin, bir bayanla olan atışmasında küfür ettiği için.. Neye, kime ettiği hiç önemli değil.. Hassas değer olsun ya da olmasın.. O onun kayınvalidesi, bir nevi annesi.. Basamaz öyle kalayı.. Hoş 7 kat el de olsa edemez de, hadi kayınvalideye daha da edemez diyelim..
Bu yanlış..
Annenize gelince, hassas gördüğü şeye laf edilince, küfür ederek karşılık vermesi çok ama çok yanlış.. Eş yine kadının şahsına etmemiş, başkasına etmiş.. Anneniz direk eşinize etmiş..
Ayrıca bu konu incedir, eşiniz sabırlı bir adammış ki sizi katmamış... Ben pez... isem kızın ne oluyor bu durumda bile deyebilirdi.. Ki sizi seviyormuş ve saygı duyuyormuş ki dememiş.. Ama o anlık sinirle denirdi..
Benim kayınvalidem bana o.. diyecek? Ben de ona oğlun p.. derdim..

İki kişi de hatalı fakat, anneniz daha hatalı..

Kendiniz ile çelisiyorsunuz.

Annen ayip etmis, yuzgoz olmuslar. Cok sinirlendiginde, soylenilenleri de tasvip etmedigini belirtecek sekilde odayi terk edebilirdi. Esin de su mevzuda haksiz, ne olursa olsun anne silinmez. Bence sen tarafsiz kal, mesela annene gittiginde bu mevzuyu hic konusmayin bu sizin mesleeniz de, kendi evinde de konusma ben karismiyorum bu sizin mesleniz de ayni sekilde. Cok tatsiz seyler.

Damat Atatürke küfür etmediki, sadece ilkokulda gecmis bir olay anlatiyor. Annesi orda hemen patlamamasi gerekiyordu ve damatta madem kv patlamis, hemen üzerine küfür basmamasi gerekiyor. Ne olursa olsun, insan büyügüne, ve özelikle esinin annesine küfür basmaz.

Ben ikisinide yalnis buluyorum fakat konu sahibinin esinde yalnis daha büyük oldugunu düsünyorum. Burda bir çok kadin neler neler çekiyor kayinvalideden tut görümceye kadar ve hiç biri esine ailesiyle görüsme yasagi koymuyor. Adam hem kendisi küfür etmis, ondan sonrada esine yasak koyuyor!

Konu sahibine sesleniyorum, asla ve asla annen ile görüsmeyi birakma. Annen sonuçta sizi ayirmaya çalismamis, huzurunu bozmaya çalismamis. Sadece bir olayda patlama yasanmis. Annen bide özür dilemis, baksa ne yapsin? Esinizin sizi annenizden ayirma çabasi çok yalnis ve ayip.

etmiş etmiş bu lafları bana onun yüzünden diyosan onun da .... demiş. öyle yazıyor ilk mesajda dikkatli okursanız.

ya bence annenizin ağzından kaçmış gibi geldi boş bulunmuş, adam dan dun konuşup kadının üstüne gidince bir de üstüne küfür edince o da cevabını vermiş. kötü bir şey kabul ediyorum ama bana da bazen oluyor bir anda ağzımdan çıkıveriyor ne dedim ben diyorum ama çok geç tabii. zaten annenizin sarılmasından falan da belli pişman olduğu.

insanın annesi gibisi yok deniyor da madem öyle burda kaynana mevzusu açıldı mı "siz aile oldunuz, eşin ana kuzusu..." muhabbetleri dönüyor?

evet anne gibisi yok ama ben böyle bir durumda ikisini de fırçalardım, hem eşime kızardım kadının damarına bastığı için, hem anneme kızardım küfür ettiği için. karşılıklı özür dilenebilir eğer eşiniz her halukarda annenizi istemiyorsa o zaman altında art niyet ararım kimse kusura bakmasın.

Nekadar hizli yasiyorsunuz....Isminiz tanidik geldi yani sanki daha yeni zamanlarda konu okumus gibi bi bakayim dedim eski konulariiza ki eski degiller ve hatirladim.... Allah askina sizin bundan daha cok daha önemli sorunlariniz var...yani hangi ara esiniz yine geldi baristinizda simdi bu eski annenin davasi basladi anlamadim....ayrica sizin bogaziniza satir dayayan bi adam, annesi sizi evinden kovarken ses cikarmayan annesini silmeyen adam icin mi soruyosrsunuz bunlari simdi??? O silerim demiste neden silmiyor???? Haaaa annenizide hakli bulmuyorum,Atatürk konusu olarak bakmiycam o apayrida ama diyelimki baska bi konu ve anneniz küfür etmis ,yani genel olarak bi anneye yakistiramadim...zaten daha öncede diger konuda yorum yapmistim,ben esinizi hakli bulmuyorum ama annenizide cok karistirmissiniz evliliginize bunu anladim.... Ama bunca olaydan sonra,hangi ara döndü esinizde,simdi siz bu eski küfür olayina takildiniz anlamadim vallahhhhh....

Esim gecen hafta dondu.. tam yilan hikayesi oldu uzadi durdu.. Bana hem sen gittin evden terkettin beni nasil pesimden gelmeni beklersin diyor.. annem hakliydi bavulunu atmakla seni kovmakla sen kovdurttun kendini diye savunuyor.. Ben seni terketmedim sen terkettin oyuzden annem seni kovdu bavulunu firlatti diyor. Hala annemde kaliyorum ama gorustum esimle bikac gun once ve cok uzgun ama birturlu anlasamiyoruz. Ben neden yanimda olmadin dedigimde sen gitmek istedin oyuzden kovuldun kufurleri yedin bavulun firlatildi diyor.. sabit dusunuyor, ben aciklama yapiyorum anlamiyor ne desem bos sinirleri bozulmus tamamen. Ailen beni hep elestirdi annen bana pezevenk dedi ama butun bunlar olurken ben off skldm gidiyorum demedim diyor. Sen annene tapiyosun bana pezevenk diyen kadinla geziyosun. Kocana kufur edildi hala savunmuyosun vs vs.. annemi savunmaya kalktimmi o istemeden soyledi sinir aninda soyledi dedimmi deliriyor. Ama kendisi annesini ne guzel savunuyor.. hakkettin annem bavulunu firlatmadi sen firlattirdin sen kavga cikardigin icin oyle oldu diyor.. :(

etmiş etmiş bu lafları bana onun yüzünden diyosan onun da .... demiş. öyle yazıyor ilk mesajda dikkatli okursanız.

ya bence annenizin ağzından kaçmış gibi geldi boş bulunmuş, adam dan dun konuşup kadının üstüne gidince bir de üstüne küfür edince o da cevabını vermiş. kötü bir şey kabul ediyorum ama bana da bazen oluyor bir anda ağzımdan çıkıveriyor ne dedim ben diyorum ama çok geç tabii. zaten annenizin sarılmasından falan da belli pişman olduğu.

insanın annesi gibisi yok deniyor da madem öyle burda kaynana mevzusu açıldı mı "siz aile oldunuz, eşin ana kuzusu..." muhabbetleri dönüyor?

evet anne gibisi yok ama ben böyle bir durumda ikisini de fırçalardım, hem eşime kızardım kadının damarına bastığı için, hem anneme kızardım küfür ettiği için. karşılıklı özür dilenebilir eğer eşiniz her halukarda annenizi istemiyorsa o zaman altında art niyet ararım kimse kusura bakmasın.

Etmismi? O zaman iyi okumamisim, hem atatürk'e hem kv'deye küfür etmis o zaman? Gerçekten ne kadar ayip! Konu sahibin diger açtigi konulari yeni okudum, vallahi onlari okuduktan sonra konu sahibin annesini daha iyi anlamaya basladim. Küfür'e hiç bir zaman olumlu bakmam fakat bazen insan kendine hakim olamiyor.

Diger konulari okuduktan sonra sadece sunu söylemek isterim konu sahibine, öyle bir koca için annen ile daha az görüsmene yaziklar olsun diyorum!!! Bir kaç sey daha söylemek isterim fakat ban alirim diye söylemiyorum.

Şimdi Pezevenk Dendi Diye Anne ni Silecek Değilsin Yani :19: Anne Bu Yav Herhangi Biri Değil Eşinde Çok Masum Değil Kusura Bakma Ama

Ama esimle ne zaman kavga etsek anneme kufur ediyor diyorsunuz

Anneniz bir kere küfür etmiş ama yazdığınıza göre eşinizde annenize küfür ediyor.
Ona küfür etti diye annenizle görüşmemeniz gerekiyorsa.Annenize küfür eden adamla
siz niye hala bir aradasınız.

Şimdi Pezevenk Dendi Diye Anne ni Silecek Değilsin Yani :19: Anne Bu Yav Herhangi Biri Değil Eşinde Çok Masum Değil Kusura Bakma Ama

Konu basligi "annem esime pezevenk dedi" yerine aslinda "esim anneme ve Atatürk'e küfür etti" olsaydi daha dogru olurdu!

arkadasim eski konularini okurken sok oldum

ayrica annen hatali tamam "pezevenk" denmez

ama kocan evliliginizin basindan beri hataliki!!

adamin yapmadigi kalmadi

bu durumda annenin hatasini oyle bir solluyorki

ustelik sen cidden annene nasil kufur ettiriyorsun ?

Eşinde annen de hatalı ama ilk eşin başlatmış...Benim eniştemin siyasi görüşleri farklı diye bizim evde onun yanında kimse bu konularda sivri dille konuşmaz.Eşin annene saygı duysa görüşü ne olursa olsun bu konuyu onun yanında açmaması gerekiyor.He diyelim o bir eşşeklik etti annenin ya sabır çekip senin huzurun için daha dikkatli davranması gerekiyor.En azından sadece yaptığın yanlışmış ama çocukluk aklı falan deyip geçiştirebilirdi.Eşin annenin yanında küfür ediyor annen eşinin yanında.İlginç bir kv. damat ilişkisi.İkiside bencillik etmiş kimseyi kimse yüzünden silmeyin o yüzden.

açıkçası esınızı art nıyetlı gordum.ne demek annenı sıl küfürler vs.sıze soyle böyle yapın dıyemem.ama benım esım dıcek bunları kapıyı bırak pencereden uçururum onu.ne ayıp seyler bunlar anne olmak kolaymı.ınsanın cocugu olmadan anlayamıyor.halada anladığımı düşünmüyorum annem benı 32 yasına getırdı benım kızım daga 3.5 yasında.

bir ortamda bir konu hakkında hassas biri varsa, onun yanında kırıcı veya kışkırtıcı konuşulmamalı, hassas olunmalı. eşin burada kışkırtıcı ve terbiyesizce davranmış. bir de eşinin bunu söyleme amacı nedir? yani p...k dışında ne denmesini bekliyordu? omzunu mu sıvazlayacaktınız ki?

eşin kışkırtıcı olduğu için eşini haklı bulmuyorum. anneni de haklı bulmuyorum. ama eşin anneni sil diyebilecek kadar haklı değil. o yüzden eşinin bu laflarına çok takma. kışkırtmasaydın de, senin değerlerine karşı böyle davranılsa sen de fevri çıkabilirdin istemeden falan diyebilirsin.

Esim gecen hafta dondu.. tam yilan hikayesi oldu uzadi durdu.. Bana hem sen gittin evden terkettin beni nasil pesimden gelmeni beklersin diyor.. annem hakliydi bavulunu atmakla seni kovmakla sen kovdurttun kendini diye savunuyor.. Ben seni terketmedim sen terkettin oyuzden annem seni kovdu bavulunu firlatti diyor. Hala annemde kaliyorum ama gorustum esimle bikac gun once ve cok uzgun ama birturlu anlasamiyoruz. Ben neden yanimda olmadin dedigimde sen gitmek istedin oyuzden kovuldun kufurleri yedin bavulun firlatildi diyor.. sabit dusunuyor, ben aciklama yapiyorum anlamiyor ne desem bos sinirleri bozulmus tamamen. Ailen beni hep elestirdi annen bana pezevenk dedi ama butun bunlar olurken ben off skldm gidiyorum demedim diyor. Sen annene tapiyosun bana pezevenk diyen kadinla geziyosun. Kocana kufur edildi hala savunmuyosun vs vs.. annemi savunmaya kalktimmi o istemeden soyledi sinir aninda soyledi dedimmi deliriyor. Ama kendisi annesini ne guzel savunuyor.. hakkettin annem bavulunu firlatmadi sen firlattirdin sen kavga cikardigin icin oyle oldu diyor.. :(

Konu fake sandım ben ilk önce...Haddi olmayan bir konuda ,fiii tarihinde olmuş olayları anlatıp anneni kaşıyan bu eşin gerçek amacı neymiş başına neler gelmiş...Bence zeytinyaglıkta üzerine yok.

Şimdi senin koca o kelimeyi hak etmedigine inanıyor ya

Bence başka TÜRLÜ SÖZLER hak ediyor...İki yüzlü,çifte standartçı,fırsatçı vs vs...

Kadın dediğin KÜFÜR ETMEZSE ---------ERKEK DEDİGİNDE DANSÖZLÜK YAPMAZ ARKADAŞ !!!

Haaa annenin agzına saglık,eşinin bşr zamanlar yırttıgı resimler şimdi ona KAAPPAKKK olsun...

Back
X