- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.831
- 798
- 35
Ben bakamam Kudra kafam kaldırmaz yani.Gencecik kadınların vizyonu yaşlanınca torun bakmak. Elin avrupalısı 70’inden sonra kırk ülke gezmek için plan yapar, bizimkiler çocuk bakmak için. Coğrafya cidden kader galiba yav
Neden öyle düşündünüz ki bu bir tercih meselesi. Belki ben gençliğimde gezip görüyorum. Ayrıca 7/24 gezmek de ilginç. Herkes kendi tercihinden sorumludur siz gezin görün yaşlanınca ben önceden yapmayı tercih ediyorum torunlarım olursa seve seve de bakarım. Ha belki çocuklarım evlenmez belki çocuk düşünmez belki onlar bana baktırmaz falan.Gencecik kadınların vizyonu yaşlanınca torun bakmak. Elin avrupalısı 70’inden sonra kırk ülke gezmek için plan yapar, bizimkiler çocuk bakmak için. Coğrafya cidden kader galiba yav
O örnekti sadece. Yaşlı insanlar kendileri için bir şey yapmalılar bence. İsterse seramik kursuna gider, isterse dans eder, isterse altın günlerinde boy gösterir. Torun bakma planı kendi için yapılan bir şey değil.Neden öyle düşündünüz ki bu bir tercih meselesi. Belki ben gençliğimde gezip görüyorum. Ayrıca 7/24 gezmek de ilginç. Herkes kendi tercihinden sorumludur siz gezin görün yaşlanınca ben önceden yapmayı tercih ediyorum torunlarım olursa seve seve de bakarım. Ha belki çocuklarım evlenmez belki çocuk düşünmez belki onlar bana baktırmaz falan.
Ne zaman ki kendi doğrumuzu herkese doğru diye kabul ettirmeye çalışmazsak o zaman gelişmiş oluruz gezip görmekten daha medeni olur
Haha ben kreşçiyim mürebbiye tercihim değilO örnekti sadece. Yaşlı insanlar kendileri için bir şey yapmalılar bence. İsterse seramik kursuna gider, isterse dans eder, isterse altın günlerinde boy gösterir. Torun bakma planı kendi için yapılan bir şey değil.
Gençliğinizde gezebiliyorsanız zaten ortalamanın üzerinde bir maddi duruma sahipsinizdir, o zaman da toruna mürebbiyelerin bakması gerekir. Zira biz ancak bütün yıl çalışıp 15 günlük yıllık izinle maksimum 300 km öteyi gezebiliyoruz bu hayat pahalılığında.
Siz gezebiliyorsaniz ne mutlu size ama bu ülkede insanların %45'i asgari ücret ile çalışıyor.İnsanlar artık memleketlerine gidemez hâle geldi.Hahayyy ben istediğim gibi geziyorum demeniz de hoş olmamış bana göre.Avrupa'lilar ilerlemiş yaşlarına rağmen dünyayı gezip tozuyorlar,ama bizim emeklilerimiz hayatta kalma mücadelesi veriyor.Yaşlı insanlar torun bakmak zorunda değil,bir çocuğa bakmak ve onun peşinde koşturmak yüksek bir enerji ister.Haha ben kreşçiyim mürebbiye tercihim değilbiz aklımıza estikçe gezeriz yakın il uzak il fark etmez günü birlikte olsa gider geliriz. Hee çok da zengin değiliz devlet memuruyum ama oluyor. Yeşil Pasaport hakkımın gelmesine de 2 yılım kaldı bir iki tane merak ettiğim ülke var onları da evlatlarımla gidip gezerim Allah ömür verirse. Mesela kursta hiç sevmem el işi falan bakın bu da benim tercihim. Siz seçebilirsiniz ilgilenebilirsiniz ama ben sevmiyorum torun bakanları da yurt dışındakiler ile kıyaslamanız hoşuma gitmedi sadece hepsi bu.
Hem siz hem gelininiz korkunç insanlarsınızMerhaba,çok üzgün ve stresliyim.Erkek kardeşim evli ve 2 küçük çocuğu var.Annem benim evimde 2 çocuğuma bakıyor bende çalışıyorum.Kendime ev aldım annem sayesinde çalışıp borcunu ödüyoruz.Kardesimin eşi benim için yeter artık onun o kadar çalıştığı kaynanam gelsin birazda benim çocuğuma baksın bende çalışayım demiş durmuş babama.Babamda pek oralı olmadı çünkü anne ve babamın tüm sorunları ile ben ilgileniyorum.Hatta bu durumu bilmezken ben geline zaten kiracisiniz gelin yakınıma taşının sizde birlik olun karı koca sizde bir eve yazılım dedim.Annem iyi kötü çocuklara bakar 1 sene baksa kres çağına geliyorlardı o zaman benim 2 onun 1 çocuğu vardı.Kabul etmedi tek ve özel sadece onun çocuğuna bakılsın istiyormuş.Bende duymamazlıktan geldim artık iyilikten anlamıyor dedim.Ben elimdeki nimeti paylasmak istiyorum o nimet benim olsun diyor.
Siz bence anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız önce bunu bir kabullenin. Dedi ki yazan kişi bizim insanımızın vizyonu çocuk bakmak yabancı ülkelerin insanı da gezip tozuyor. E bende bir önce torunlarıma bakarım yazmışım üzerime alındım. Bu benim vizyonum değil bu benim arzum. Ha belki böyle bir durumda oluşmayacak ama olursa seve seve bakarım. Bu arada emekli maaşım olsa ben de gezemeyebilirim. Yani durumu zaten bilmiyoruz konu yarım yamalak kalmış. Yoksa hahay ben geziyorum değil. Bir de öyle lüks bir yaşantım yok. Kanaatkarım mesela küçücük evim var Allah elimden almasın, eski bir arabam var ve koca bir yıl çalışıyorum gezebileceğim yerleri de sağlığımda gezmekSiz gezebiliyorsaniz ne mutlu size ama bu ülkede insanların %45'i asgari ücret ile çalışıyor.İnsanlar artık memleketlerine gidemez hâle geldi.Hahayyy ben istediğim gibi geziyorum demeniz de hoş olmamış bana göre.Avrupa'lilar ilerlemiş yaşlarına rağmen dünyayı gezip tozuyorlar,ama bizim emeklilerimiz hayatta kalma mücadelesi veriyor.Yaşlı insanlar torun bakmak zorunda değil,bir çocuğa bakmak ve onun peşinde koşturmak yüksek bir enerji ister.
Bende bakmak istemem çünkü çocuk bakmak benim için cidden büyük bir sorumluluk ama siz çok tatlısınızSiz bence anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız önce bunu bir kabullenin. Dedi ki yazan kişi bizim insanımızın vizyonu çocuk bakmak yabancı ülkelerin insanı da gezip tozuyor. E bende bir önce torunlarıma bakarım yazmışım üzerime alındım. Bu benim vizyonum değil bu benim arzum. Ha belki böyle bir durumda oluşmayacak ama olursa seve seve bakarım. Bu arada emekli maaşım olsa ben de gezemeyebilirim. Yani durumu zaten bilmiyoruz konu yarım yamalak kalmış. Yoksa hahay ben geziyorum değil. Bir de öyle lüks bir yaşantım yok. Kanaatkarım mesela küçücük evim var Allah elimden almasın, eski bir arabam var ve koca bir yıl çalışıyorum gezebileceğim yerleri de sağlığımda gezmek
İstiyorum. Yani hoş olmayan birşey söylediğimi sanmıyorum
Ben de diyorum ki,bizim yaşlı insanlarımız da o yaştan sonra gezsin,tozsun,dinlensin.Çoğu anne kırmamak için bakıyor ama ben bakamam mesela,herkes başının çaresine baksın.Siz bence anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız önce bunu bir kabullenin. Dedi ki yazan kişi bizim insanımızın vizyonu çocuk bakmak yabancı ülkelerin insanı da gezip tozuyor. E bende bir önce torunlarıma bakarım yazmışım üzerime alındım. Bu benim vizyonum değil bu benim arzum. Ha belki böyle bir durumda oluşmayacak ama olursa seve seve bakarım. Bu arada emekli maaşım olsa ben de gezemeyebilirim. Yani durumu zaten bilmiyoruz konu yarım yamalak kalmış. Yoksa hahay ben geziyorum değil. Bir de öyle lüks bir yaşantım yok. Kanaatkarım mesela küçücük evim var Allah elimden almasın, eski bir arabam var ve koca bir yıl çalışıyorum gezebileceğim yerleri de sağlığımda gezmek
İstiyorum. Yani hoş olmayan birşey söylediğimi sanmıyorum
TeşekkürlerBende bakmak istemem çünkü çocuk bakmak benim için cidden büyük bir sorumluluk ama siz çok tatlısınız
Benim annem de sizin gibi düşünüyor. Kesinlikle teklif dahi etmedim çünkü bebeğim aşırı zor bir bebekBen de diyorum ki,bizim yaşlı insanlarımız da o yaştan sonra gezsin,tozsun,dinlensin.Çoğu anne kırmamak için bakıyor ama ben bakamam mesela,herkes başının çaresine baksın.
Maşallah size bakmak isteyen, hakkıyla bakana lafım yok ama 3 çocuk birden o yaşta heba olabilir. Ayrıca gece bakmak daha kolay. Gündüz parklarda koşturması o yaşta, etkinlik yaptırması hiç de kolay olmaz banaBilmiyoruz ki belki anne de istiyordur. Ay ben torunlarımı büyütmeyi çok isterim
Ömrüm olursa bende aynı fikirdeyimGerçekten mi ?
Ben istemezdim.
Zaten oğlumu büyütüyorum, bir de onun çocuğuna mı bakayım.
Gider sever gelirim.
Sürekli bakmam.
Gezerim, tozarım ben , turlara falan katılırım
Aynen ya biz şimdiden büyüyecekleri zamanın hesabını yapıyoruz. Torun baktığımı düşünemiyorumBen de diyorum ki,bizim yaşlı insanlarımız da o yaştan sonra gezsin,tozsun,dinlensin.Çoğu anne kırmamak için bakıyor ama ben bakamam mesela,herkes başının çaresine baksın.
İnşallah olursun kuzum ya,hiç belli olmazAynen ya biz şimdiden büyüyecekleri zamanın hesabını yapıyoruz. Torun baktığımı düşünemiyorumhoş zaten emekli olmak hayal artık. Emekli olamayacağıma göre öyle bir derdim yok
Nereden baksan 30 yıl var kim öle kim kalaİnşallah olursun kuzum ya,hiç belli olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?