Annem mi hakli ? Ben mi ?

Ben bu insanlari artik ne kadar yuzsuz olacagini kestiremiyorum. Cocuklari icin harcayacak olsa hepsini karsilamasa bile bir kismindan kurtuldugu icin sukredip Allah razi olsun der kapatir.

Gecen sene annemle dukkanimizdan ciktik, bir kadin cocuguyla birlikte cöpün icinden yemek ayirmaya calisiyor. Biz de gorunce uzulduk gel sana alisveris yapalim dedik. Hani artik kimse para vermek istemiyor nereye gidecegini bilmedigi icin, yaptik alisverisini. Icimiz rahat, birinin karnini doyurduk ya. Bi kac ay sonra kadini bi gorduk, saclar masali full makyaj giyim kusam 10 numara. Biz de aptal yerine kondugumuzla kaldik herhalde. Ya da Allah goruyor ya hepsini, o yeter.

Konuya gelince ben de yolamazdim, muhtemelen ona buna kendini acindiran birisidir. He durumlari kotudur ama maddi destegi aliyorlardir. Sen en iyisi kendine, cocuguna harca o parayi.

Bi kitapta okumustum, insan iyiligi icinden gecirse bile onu yapmis gibi sevabini alirmis, sen insanligini konusturdum hayatim. Ohhh sevap pointssss tovbe est :KK70:

Arkadaslar canim cok sıkkın. Annemle tartistik.
Annemle teyzemin bir tanidigi var,ben tanimiyorum. Neyse annemin dedigine gore durumlari cok kotu. Adamin sabit bir isi yok kadin da evlere temizlige gidiyomus iki de cocuklari varmis ogrenci. Cocuklarin okul egitim masraflarina yardim amacli 300 tl gondercektim. Cocuklarin okul masrafina az da olsa destek olur diye.
Bugun sabah parayi gondercektim,annemden numarayi aldim ki yollayayim. Kadinin hesabi olmadigi icin ekstra gonderim masrafi var 10 15 lira bisey.
Neyse cuzdanimda toplam 300 kusur var. Kartimda nakit para yok. Maasim suyunu cekti son paramdi zaten o da.

kadini aradim, adini soyadini tcsini ogrenmek icin. Parayi soyledim ama yanimda olmadigi icin burdan bir miktar 10 lira gibi bisey kesilcek dedim.
Abla bi iyilik yapcan he sen de dedi.

Sok oldum. SOK GECIRDIM. evet 300 dedim ama yanimda maalesef yok cekemiyorum ondan boyle oldu dedim.
Insan gibi soyleyince estagfurullah der diye bekliyorum. Biz de o kadar bekledik yani vs dedi. Mirin kirin etti resmen. Neyin hesabi bu ya ? Allah askina bu cirkinlik nedir ?
Sinir oldum baktim da 300 de yokmus size iyi gunler dedim kapadim.
Eve geldim anneme anlattim bi ton laf isittim. O kadin cahillik etmis ben nasil vermezmisim, onun icin degil o cocuklar icin verseymisim.
Yok dedim vermiyorum ,cocuklarin da neye ihtiyaci varsa soylesinler,defter kalem kitap giysi kiyafet vs. Ben alip yollayacagim. Para yollamiyorum dedim. 3 kurusun hesabini yapan cocuklarin egitimine mi harcayacak o parayi ?

Neyse sabahtan beri annem bana kiziyor. Gonder diyor.
Ben de sinir oldum o tavra. Abartiyor muyum ?
Kesinlikle haklisiniz. O yoklukta ucun besin hesabimi yapilir. Kadin belli ki cingöz..

valla çokta haklısın , snede kolay kazanmıyorsun annenıde hiççççç duyma konuşsun dursun ,

bazı insanlarda yüz kalmamış artık ,

Cok tesekkur ederim. Yani annem o kadar cok soylendi ki kendimden suphe ettim. Inanin o telefondaki kadinin konusmasini halini tavrini siz duysaydiniz alacakli heralde ona borcun var vadesi gelmis de kadin ondan sinirli derdiniz.
Annem de cocuklar simdi heveslenmistir senin yuzunden uzulecekler diyor.
Ne alakasi var dedim,ben onlara cok guzel seyler alirim. Sanki o anne de o parayla onlara bir seyler alacakti da..

Ben bu insanlari artik ne kadar yuzsuz olacagini kestiremiyorum. Cocuklari icin harcayacak olsa hepsini karsilamasa bile bir kismindan kurtuldugu icin sukredip Allah razi olsun der kapatir.

Gecen sene annemle dukkanimizdan ciktik, bir kadin cocuguyla birlikte cöpün icinden yemek ayirmaya calisiyor. Biz de gorunce uzulduk gel sana alisveris yapalim dedik. Hani artik kimse para vermek istemiyor nereye gidecegini bilmedigi icin, yaptik alisverisini. Icimiz rahat, birinin karnini doyurduk ya. Bi kac ay sonra kadini bi gorduk, saclar masali full makyaj giyim kusam 10 numara. Biz de aptal yerine kondugumuzla kaldik herhalde. Ya da Allah goruyor ya hepsini, o yeter.

Konuya gelince ben de yolamazdim, muhtemelen ona buna kendini acindiran birisidir. He durumlari kotudur ama maddi destegi aliyorlardir. Sen en iyisi kendine, cocuguna harca o parayi.

Bi kitapta okumustum, insan iyiligi icinden gecirse bile onu yapmis gibi sevabini alirmis, sen insanligini konusturdum hayatim. Ohhh sevap pointssss tovbe est :KK70:

:D :D cok tatlisin
Ya bi de ilk seferde sen de iyilik yapcan he me diyince icimden la havle diyip neyse boyle olsun simdi diye gecistiriyorum ona ragmen hala ustune konusuyor saka misin nesin diyecektim.
Tovbe ya.

Gerçekten ihtiyaç sahibi insan utanır zaten böyle de konuşmaz ayıp yahu insanda bir şey yapma hissi de bırakmayacaklar

Kadın cahillik etmemiş bildiğin nankör. Ben olsam yardım da etmem hakeden birine veririm daha iyi.

Gerçekten ihtiyacı olsa Allah razı olsun o kadar düşünmüşsun der bende olsam göndermem ne ihtiyacı varsa para değil okul ihtiyacı alır gönderirim ama onu kabul etmezse zaten çocuklar için istememiştir bahane olarak göstermiştir

Back
X