Annem mi haklı eşim mi ?

Anneniz haksizlik yapiyor. O zaman kardesinizdende alacak. Esiniz bu durumda hakli aynisini esinizin annesi size yapsa ve diger gelinden altinlarini almasa ne olur bir dusunun?

Annen evlat kayırıyor.
Sanırım anlayamamışsın hala.
Eşine o kadar hak verdim ki.
Ailen çok aç gözlü insanlar,herkes evlat evlendiriyor.
Yardımda bulunuyor ama sonra gelinin damadın kötü gün için olan altınlarını almıyor.
Ben eşinin yerinde olsaydım,"anne sen almıyorsan ben alayım,bizim altınlarımıza sayarsın" derdim. Öyle kayınvalideye böyle damat lazım.
Eşinin allah yardımcısı olsun,şeker verirmiş gibi 12 altın demeyin lütfen. 12 altının maliyetini 1-2 ayda biriktirebilecek duruma sahip olsaydınız eşiniz zaten lafını yapmazdı.

Bence eşiniz haklı. Benim annemde kınadaki takıları alıcam bizim dedi,kınayı eşim yaptı bu arada,hayır dedim vermedim.
Babam çalışmıyor biz sonra isteyemeyiz öyle dediler.

Eşin haklı.
Arabayı satabilirlerdi evet.
Ve dank diye altınların yarısı bizim diyeceklerine düğünden sonra "kızım sıkışığız" diye borç alabilirlerdi ya da yardım.
Eşinin de gelin tarafı altınları alacak herşeyi bana takın demesi resmen ticaret ortamı olmuş hiç hoş durumlar değil.
Sonrasında istenmek olmaz ben taktım mantığı vardı annemde.

Eşiniz haklı. Anneniz demiş yarısını alacağım diye, yanlış anlamışsın diyorsunuz. Kardeşinize aynısı yapılmayacakmış şimdi. Aynı şeyi kayınvalideniz size yapsa?
Söyledim ama ona az takacaklar zaten baban hastaydı ondan diyor

eşin haklı elbette.
siz bunu anlayamıyor musunuz gerçekten?
madem kv nede verseydin eşit miktarda altın.
Teklif ettim o zaman annende alsın sıkıntı değil dedim hayır ne münasebet dedi

Okurken iğrendim ,üzgünüm !
Ailenin evi ve arabası varken sizin altinlariniza göz dikmesi ve hak iddia etmesi çok çirkin ..ben de olsam tavrımı koyardım . Bence aileni altınları geri vermelerı için ikna etmelisin .
Baban çalışmıyor biz napcaz sonra bu altınlarda bozarız öyle geçiniriz dedi
Esin hakli maalesef anneniz biraz acikgozluljk yapmış kardesndeki altınları da alsin o zaman , sonucta eşitlik olmuş olur.
Onun Altınları az olur zaten diyor

Eşin haklı. Annen her konuda adaletsiz davranmış ve hala da davranmaya devam ediyor. Olaylar bu kadar açıkken haklıyı haksızı görememeniz de ilginç doğrusu.
Kardeşim evlenmeden önce aldığı maaşı annemlere veriyordu ben ise sadece kendi eşyaları alacak kadar çalıştım faydam olmadı diye vicdan yaptım .

Daha düğünden önce takılacak altınların mevzusunu yapmak ? Annen haksız ne olursa olsun sen el evine gidiyorsun seni bu konuma düşürmemeliydi..
düğün günü kalsın alalım dediler haberleri olmadan bende öyle kandırmaca gibi olacak ben konuşayım öyle demiştim beklememişler

Eşin haklı bence. Düğünde takılanlar gelinle damadındır bizde öyle adetler yok hiç ama benden alıp kardeşimden almasalardı geri isterdim mutlaka
Annem ben taktım zor günde biriktirip taktum benim diye düşündü.

Annenizin yaptığına karşılık eşinizin altınları kendine taktırması çok mantıklı bir hareket öyle harekete böyle tepki verilir yani kusura bakmayın ailenize karşı bilenmekte sonuna kadar haklı
Düğün günü ailem altın yiyici gibi göründü .
Annemler siz gençsiniz çalışırsınız baban çalışamayacak artık dedi .

Kesinlikle eşiniz haklı.

Haklı da düğünde takılan altınlar kadınınsa; bu altınları kadın ne isterse yapar, ister annesine ister sağa sola verir, doğru muyum? ( aklı başında olan yapmaz da :D )

Bu hanım da canı istemiş, annesine vermiş diyelim. Kim ne diyebilir ki? Tabi konu sahibi annesinin bu yaptığını kendine yediriyor mu? Ayrı mesele. Kardeşinizden böyle bir talebi olmazken sizinkilere bir güzel el koyması...

Eşinize karşı da son derece mahcup olmalısınız. Eşinizin altınları kendine taktırması da çok komik. Nereye takıldığının önemi yok, hepsi sizin zaten.

İyi de herkes nasibini yer kime çok kime az takilacagini bilemez ki belki onunki daha çok olacak eğer bu yargiya variyosa sizin Eşiniz varlıklı kardesnznki fakir mi ben bunu anladm

Eşiniz haklı. Madem anneniz "zorda kaldım biriktirdim" diye düşündü hiç takmasaydi durumumuz yok diye kimse bir şey demedi. Ama sizi dinlemeyip kendi başına iş yapması hiç olmamış. Bu altın hesabı çok çirkin bir şey. Ne münasebet yani? Aynısını kv istese vuhuuu taş üstünde taş birakmazdiniz. Hiç mantıklı bulmadım ben.

Baban çalışmıyor biz napcaz sonra bu altınlarda bozarız öyle geçiniriz dedi
Bir annen bir baban kalıyor sanırım sen evlendikten sonra evde,he birde kardeş . .bir emekli maaşı fazla fazla yeter ,evde kalan kardeş de çalışıp destek olur ,çözümü budur . Aldıkları altın ömür boyu gecindirmeye yetmeyeceği için : uyanıklık ve açgözlülük olmuş oluyor . Her evlendirdikleri çocuktan bir miktar altın alıp geçinmek gibi bir düşünceleri var sanırım .bu evlenen kişiyi fazlasıyla zora sokar .benim ne annem ne kayınvalidem altınlarıma el sürmedi .doğrusu da budur .madem çok zor durumdaydilar, çalışıp destek olsaydın bir yıl geç evlenseydin yada iki ,ne bileyim .bu tarz olaylar bana çok çirkin geliyor .

eşin haklı. altınları ne diye alıyolar ki hiç anlamadım. onlar alıyosa erkek targı da alsaydı elinizde hiç altın kalmasaydı temelli.
eşini takdir ettim ama akıllılık edip kendine taktırmış her şeyi.

12 altından kastınız çeyrek altın ise bugünün parasıyla 5000TL gibi bir miktar tutar keşke anneniz evladı icin fedakarlık yapıp 4 bilezik takmak yerine 3 bilezik taksaydı koluna ve aradaki bu soğukluğa sebep olup sizide ortada bırakmasaydı.Gecmise çare yok 12 çeyrekle ne anneniz servetini katlar ne de siz açlıktan ölürsünüz.Dolayisiyla kan davası misali yıllarca sürdürmeye gerek olmadığı kanaatindeyim.Belki cok yıpranacaksınız ama bu işi çözmek size düşüyor.Annenizin eşinize doğru bir adım atmasını sağlayın.

Bizde takılanlara aileler karışmaz gelin ve damadındır ister yatırım amaçlı kullanır ister borcunu kapatır. Çok şükür takı mevzusunda hiç sorun çıkmadı takılanlar bizde kaldı mobilya borcumuzu kapattık. Anne baba olarak evladını evlendırmek okutmak geleceğine ışık tutmak görevi diye düşünüyorum ve bana çok ters geliyor böyle şeyler ben taktım benim ben evlendirdim bana borcun var falan çok şükür anlayışlı bir ailem var

En azından lafta da olsa annen sizin yanınızda "kardeşinin takısından almayacaktım ama vazgeçtim ondan da alıcam sonuçta ona da çok yardım ettim." Falan desin de eşin bizden aldı ondan almıyor diye daha çok bilenmesin.
Yine almıyorsa almasın ama eşin alacak sansın ortalık daha da kızışmasın.

Siz gerçekten kim haklı diye düşünüyor musunuz? Yoksa kabul etmek mi istemiyorsunuz?

Işte biliyor da bilmemezlige vuruyor arkadaş. Bu arada eşinin ailesi o kadar gecimsizmis ki gerçekten kardeşinin eşinin teyze oğlu ile evlenmesine engel olmamış bu.

Merhaba ;
Kafama takılan 2,5 yıldır süren bir takı mevzusu var bir türlü hangi taraf haklı çözemedim.2,5 sene önce evlendim eşimin ailesi ile kendi ailem arasında sorunlar oldu.Birbirilerini sevmediler .Özellikle annem kv’min Olduğu ortamlara bile girmek istemedi.Bu sorunlar yetmezmiş gibi birde takı sorunu çıktı.Bu yüzden hala eşimle tartışıyoruz .
Eşim düğünden bir hafta önce davetiye vermeye geldi bizim tarafa dağıtılması gereken .Orda annem babam altınların yarısını biz alacağız dediler.Bende önceden uyardım bi şi demeyin ben düzgünce konuşacağım diye ama beni beklemediler kendileri demişler.Eşim baya sinir olmuş bi şi dememiş kalkmış gitmiş.Sonra bana kızdı annenler böyle dedi diye.
Babam hastaydı o yüzden çalışmıyordu.Araba kredisi borcu vardı .Ev kendimizindi birde annemin 4 tane bileziği vardı zor günler için biriktirdi.Takılan altınları ben güçlükle bozdurdum benim hakkım olanı alırım dedi annem ve sadece bana takılan 25 altından 12 tanesini annemler düğün günü aldılar.
Eşimde gitmiş herkese geline takılan altınları ailesi alacak bana takın demiş herkes bileziği bile eşime taktıkar orada çok sinir oldum.Öyle bişi yok diyorum eşim annenler altınları alacak dediler diye çoğunu kendine taktırdı.Yanlış anlamışın diyorum yok aynı diyor.Velhasıl eşim bu yüzden anneme cephe aldı çok gitmiyor .
Bu hafta kardeşim evleniyor eşimin teyze oğlu ile .Babam düğünden 10 ay sonra vefat etti .Annem kardeşimin altınlarını almayacağım diyor ona zaten senin kadar takılmaz az olur diyor.Eşimde neden bizden aldı ben düğünden sonra oturmaya dahi gitmem artık onlar yüzünden hayata 1-0 yenik başladık arabayı satabilirlerdi lüksten önem vermediler diye düşünüyor.Annem kardeşimin düğünü için o bilezikleri bozdurdu eşya aldılar .Birde annem kardeşin bize 6 bin kredi çekmişti ondan elimden geldiğince sana yaptığımız kadar ona da yapcam dedi .Sizce kim haklı ?
Tersi durumda bu soru sorulmazdı bile sanırim...kocamın ailesi takıları aldı diye dert yanılirdi...

Çok uzun anlatmaya gerek yok kocanız haklı net...o halde onun ailesine de talep etme hakkı doğar

Öyle bişi yok diyorum eşim annenler altınları alacak dediler diye çoğunu kendine taktırdı.Yanlış anlamışın diyorum yok aynı diyor.

Şu kısımda kendinizle ne kadar çeliştiğinizin farkında mısınız?

Herkes eşiniz haklı diyor, siz hala “ama şöyle, ama böyle” diyorsunuz. Kim haklı öğrenmek için mi konu açtınız yoksa bizi ikna etmek için mi? Eşiniz haklı işte.

Anneniz haksiz. Kendine yatirim yapmak istiyorduysa dugunlerde altin takacagina, kendine alip, kendi icin kenara koysaymis boyle rezillik yapmaya gerek kalmazdi. Dugun altinlarini ustunuzden almasi dogru degil.

Back
X