Annem mi haklı eşim mi ?

Esinizi karsiniza alip haklisin deyin
Yanlis anlamissin deyip uste cikmaya calismayin , adami salak yerine koyuyorsunuz adam da kin beslemeye devam ediyor
Haklisin ama elimden birsey gelmedi , babam hastaydi , kusura bakma deyin
O zaman esinizin kini de biter
Siz boyle yagdanlik gibi uste cikmaya calistikca iyi adam sizinle olan iliskisini bitirmiyor

Babam çalışmıyor biz sonra isteyemeyiz öyle dediler.

Sonrasında istenmek olmaz ben taktım mantığı vardı annemde.

Söyledim ama ona az takacaklar zaten baban hastaydı ondan diyor

Teklif ettim o zaman annende alsın sıkıntı değil dedim hayır ne münasebet dedi

Baban çalışmıyor biz napcaz sonra bu altınlarda bozarız öyle geçiniriz dedi

Onun Altınları az olur zaten diyor

Kardeşim evlenmeden önce aldığı maaşı annemlere veriyordu ben ise sadece kendi eşyaları alacak kadar çalıştım faydam olmadı diye vicdan yaptım .

düğün günü kalsın alalım dediler haberleri olmadan bende öyle kandırmaca gibi olacak ben konuşayım öyle demiştim beklememişler

Annem ben taktım zor günde biriktirip taktum benim diye düşündü.

Düğün günü ailem altın yiyici gibi göründü .
Annemler siz gençsiniz çalışırsınız baban çalışamayacak artık dedi .
Siz resmen annenize hak veriyorsunuz. Konuyu da annenizi haklı çıkarmamız için açmışsınız.. düğün günü altın yiyici gibi görünmeleri çok normal çünkü yaptıkları tam olarak bu ;)

Merhaba ;
Kafama takılan 2,5 yıldır süren bir takı mevzusu var bir türlü hangi taraf haklı çözemedim.2,5 sene önce evlendim eşimin ailesi ile kendi ailem arasında sorunlar oldu.Birbirilerini sevmediler .Özellikle annem kv’min Olduğu ortamlara bile girmek istemedi.Bu sorunlar yetmezmiş gibi birde takı sorunu çıktı.Bu yüzden hala eşimle tartışıyoruz .
Eşim düğünden bir hafta önce davetiye vermeye geldi bizim tarafa dağıtılması gereken .Orda annem babam altınların yarısını biz alacağız dediler.Bende önceden uyardım bi şi demeyin ben düzgünce konuşacağım diye ama beni beklemediler kendileri demişler.Eşim baya sinir olmuş bi şi dememiş kalkmış gitmiş.Sonra bana kızdı annenler böyle dedi diye.
Babam hastaydı o yüzden çalışmıyordu.Araba kredisi borcu vardı .Ev kendimizindi birde annemin 4 tane bileziği vardı zor günler için biriktirdi.Takılan altınları ben güçlükle bozdurdum benim hakkım olanı alırım dedi annem ve sadece bana takılan 25 altından 12 tanesini annemler düğün günü aldılar.
Eşimde gitmiş herkese geline takılan altınları ailesi alacak bana takın demiş herkes bileziği bile eşime taktıkar orada çok sinir oldum.Öyle bişi yok diyorum eşim annenler altınları alacak dediler diye çoğunu kendine taktırdı.Yanlış anlamışın diyorum yok aynı diyor.Velhasıl eşim bu yüzden anneme cephe aldı çok gitmiyor .
Bu hafta kardeşim evleniyor eşimin teyze oğlu ile .Babam düğünden 10 ay sonra vefat etti .Annem kardeşimin altınlarını almayacağım diyor ona zaten senin kadar takılmaz az olur diyor.Eşimde neden bizden aldı ben düğünden sonra oturmaya dahi gitmem artık onlar yüzünden hayata 1-0 yenik başladık arabayı satabilirlerdi lüksten önem vermediler diye düşünüyor.Annem kardeşimin düğünü için o bilezikleri bozdurdu eşya aldılar .Birde annem kardeşin bize 6 bin kredi çekmişti ondan elimden geldiğince sana yaptığımız kadar ona da yapcam dedi .Sizce kim haklı ?
Eşiniz haklı tabiki bu altınları alma adeti de nerden çıktı bilmiyorum eşinizin yerinde olsam o altınları asla vermezdim ne demek o ya ne yapsa haklı adam

Eşiniz haklı tabii ki. Aileniz sizi satıyor gibi altınları istemiş. Geçmişte durumları yoksa takmasalardı. Kimse zorla altın tak demiyor davetlilere değil mi? Bu altınlar yeni evlenene yardım için takılır. Aileniz uyanıklık yapalım demiş ama damat izin vermemiş. Çok da iyi yapmış.

Aileniz geçinemeyecek duruma nasıl düştü? Bu kadar sıkıntı varsa siz 1 yıl çalışsaydınız ve destek olsaydınız. Diğer kardeşiniz, anneniz çalışsın. Hangi gün 12 altınla geçineceklerdi? Bana çok saçma geldi durum.

Ayrıca adam bu kadar süredir sizin yüzünüzden tavırlı bence. Hala gelmiş kim haklı diye soruyorsunuz. İnatla annenizi savunuyorsunuz. Adamın tepkisinin devam etmesi doğal. Siz anlamıyorsunuz meseleyi ya da anlamazdan geliyorsunuz. Bence insanlar evlenince 2 kişi bir yola çıktıklarının farkında olmalı.

Eşinizin , sizinkiler altınları almasın diye bileziği bile kendine taktırması kısmında bana bi' gülme geldi.Al birini vur ötekine.

Babanız hasta ve ailenizin düzenli bir geliri yoksa altınların bir kısmını verebilirdiniz , evi arabayı satmak öyle kolay değil.Babanız ağır hasta olmalı ki sonrasında vefat etmiş zaten.Allah rahmet eylesin.İnsanın biraz vicdanı yumuşar babanız vefat etmiş zaten diye.Eşin geçmişi unutmalı artık , yine mesafeli olsun ama gelip gitmemek ne demek.Zaten alamamışlar bile altınları , bileziği bile kendine taktırdığı için.12 altın sizi fakir de etmez zengin de etmez.Tamam annenin yaptığı yanlış ama eşin de çok fena.Eşimin ailesi muhtaç olsa altın için kavga etmezdim açıkçası.Evi satıp parasını yeseler babanın sağlığında , sonra nerde yaşayacaklardı ailen? 12 altın için biraz fazla abartılmış tepkiler bunlar.

Eşiniz " sen tilkiysen ben kuyruğuyum" demiş ve bence çirkin ama akıllıca bi hareket yapmış. Ailenizin tavrı sebebiyle bence haketmişler bu muameleyi. Sıkışığız borç alalım demek yerine yarısı bizim diyerek emrivaki yapmaları çok yanlış. Sizi zora sokup, belki bi ömür başınıza kakılacağını bile bile üstelik. Şimdi kardeşinizden almaması da tuzu biberi olmuş. Eşinizin baştan herkese bu şekilde konuşması yanlış olsa da haklı üzgünüm

Kusura bakmayın ama uzun zamandır yoktum konu açmak istiyorum ama nerden açıldığını bulamıyorum yardımcı olur musunuz?

Tabikide esiniz hakli. Arabayi satabilirdi aileniz. Esinizin dedigi gibi lukslerinden vazgecmemisler. Bende altinlarimi alan aileyle mesafe koyarim araya.

Evet annemin yaptığını çok sindiremiyorum ama eşimin iki yıldır sürekli bu konuyu önüne getirmesi çok sinir bozucu oluyor.Çok yıprattı beni.Annem teyze oğlu ile evlenmesini hiç istemedi .2 nişandan dönmüştü pazarlamacılık yapıyor okumadı diye istemedi kardeşim okul öncesi öğretmeni o yüzden orası zaten başka bi dertti ama kabullendi artık çünkü onlar annem ne isterlerse yaptılar.Şimdi eşim annemi sevmiyo ama sonuçta annem değiştiremiyorum o yüzden üzülüyorum.Hele teyze oğlu gidip orda yemeğe kalıyo filan geceye kadar oturur ama eşim yemeğe davet etse bile gitmiyo çaya gider sadece.

Eğer eşinize de bize yaptığınız gibi annenizi savunuyorsanız, nasıl böyle düşündüğünüze hayret edip sinir oluyordur. O yüzden 2.5 yıldır kafasına takıyordur. “Sen %100 haklısın. Annem hatalıydı. Ama artık bu konuyu konuşup daha fazla üzülmeyelim” deseniz ve annenizle olan ilişkisine, ne kadar sık görüşeceğine vs karışmasanız niye aynı konuyu açsın ki? Kardeşinizin eşi annenizi sever, vakit geçirir tabii hiç çıkar çatışmasına girmemişler ki. Çıkarları çatışırsa o zaman görürsünüz asıl ilişkilerini.

Merhaba ;
Kafama takılan 2,5 yıldır süren bir takı mevzusu var bir türlü hangi taraf haklı çözemedim.2,5 sene önce evlendim eşimin ailesi ile kendi ailem arasında sorunlar oldu.Birbirilerini sevmediler .Özellikle annem kv’min Olduğu ortamlara bile girmek istemedi.Bu sorunlar yetmezmiş gibi birde takı sorunu çıktı.Bu yüzden hala eşimle tartışıyoruz .
Eşim düğünden bir hafta önce davetiye vermeye geldi bizim tarafa dağıtılması gereken .Orda annem babam altınların yarısını biz alacağız dediler.Bende önceden uyardım bi şi demeyin ben düzgünce konuşacağım diye ama beni beklemediler kendileri demişler.Eşim baya sinir olmuş bi şi dememiş kalkmış gitmiş.Sonra bana kızdı annenler böyle dedi diye.
Babam hastaydı o yüzden çalışmıyordu.Araba kredisi borcu vardı .Ev kendimizindi birde annemin 4 tane bileziği vardı zor günler için biriktirdi.Takılan altınları ben güçlükle bozdurdum benim hakkım olanı alırım dedi annem ve sadece bana takılan 25 altından 12 tanesini annemler düğün günü aldılar.
Eşimde gitmiş herkese geline takılan altınları ailesi alacak bana takın demiş herkes bileziği bile eşime taktıkar orada çok sinir oldum.Öyle bişi yok diyorum eşim annenler altınları alacak dediler diye çoğunu kendine taktırdı.Yanlış anlamışın diyorum yok aynı diyor.Velhasıl eşim bu yüzden anneme cephe aldı çok gitmiyor .
Bu hafta kardeşim evleniyor eşimin teyze oğlu ile .Babam düğünden 10 ay sonra vefat etti .Annem kardeşimin altınlarını almayacağım diyor ona zaten senin kadar takılmaz az olur diyor.Eşimde neden bizden aldı ben düğünden sonra oturmaya dahi gitmem artık onlar yüzünden hayata 1-0 yenik başladık arabayı satabilirlerdi lüksten önem vermediler diye düşünüyor.Annem kardeşimin düğünü için o bilezikleri bozdurdu eşya aldılar .Birde annem kardeşin bize 6 bin kredi çekmişti ondan elimden geldiğince sana yaptığımız kadar ona da yapcam dedi .Sizce kim haklı ?
Kusura bakmayın bu nasıl anadır babadır.
Kızının daha evlenmeden altınlarına göz koymak ve bir de damada bunu söylemek.
Sizin eşin çok iyi yapmış altınları bana takın demekle.
Eşiniz yerden göğe kadar haklı.
Birde eşinize biraz kızıyor gibisiniz.
Ben eşinizin yerinde olsam o günden sonra ailenizin evine ayak basmazdım.
Eşin bence gene de ılımlı davranmış.
Kızına takılan 25 altının 12 sini almak.
Pes diyorum.
Bu altınlar ne erkek tarafının ne de kız tarafınındır.
Gelin ve damadındır.
Bu olayları bu duruma getireceklerine madem siz evlenirken para kazanmak istediler. Süt hakkı isteseydi anneniz.
Birde evlat ayrımı var farkındaysanız.
Sizden eşinizden istenenler diğer damattan istenmeyecek.

Eşiniz neyi yanlış anlamış? Açık açık altınların yarısını alacağız demişler, anlamayacak tarafı kalmamış ki. Biri bana böyle emrivakiyle gelse, bana ne sizin borcunuzdan derim, zira yardım istemek başka, yapacağız edeceğiz demek başka. Takıların düğünde eşinize takılmasını yadırgıyor, yok öyle bir şey deyip, sanki aileniz hak iddia etmemiş gibi davranıyor ama sonrasında da altınların bilmem kaçını veriyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yani. Altınların ne olacağı ikinizin ortak vermesi gereken bir karardı. Kısaca eşiniz sonuna kadar haklı tavır koymakta. Annenizin kardeşinin altınlarını almayacağım demesi bile tuhaf, yani alıp almamak sanki sadece onun gönlüne kalmış. Nasıl bu hakkı buluyor kendinde?

Eşiniz haklı :işsiz:
Düğündeki takıları ailenizin almak istemesi çok saçma olmuş . Eşiniz herkese karşı taraf altınları alacak bana takın demiş , annenizde yakın çevrenize takı takmayın bana verin deseydi keşke

Bana çok çirkin geldi ikisinin yaptığıda. 4 bilezik dediniz anneniz sizin için bozdurdu sonra geri mi istedi? Sizden aldığı miktar ne 12 bilezik mi, çeyrek mi? Kardeşiniz uzun süre maaş yardımı yaptı diye onun takısını almaması kendince adaletli olabilir ama eşinizin bu duruma sinirlenmesi normal. Nereden turarsan elinde kalıyor konu. Anneniz bunu sizle usulünce konuşsaydı makul bir istek olabilirdi, eşinize düğün öncesi emrivaki yapması sizi küçük düşürücü bir hareket. Ben siz dahil herkesi haksız buldum.

Esin hakli. Altindan ote o tavir ne oyle. Cok itici. Esine o konusmayi yapmalari olmamis. Koyun can kasap et derdinde sanki. Yeni evli cifte destek olunur kostek degil.

Back
X