Annem mi haklı eşim mi ?

Kim hakli cozemedim:) esinizin altini bana takin diyecek kdr abartmasi itici geldi sahsen annenizde emrivaki yapmis oda olmaz en guzeli hepsini siz alip hesabiniza yatirsaydiniz annenizede siz uyhun gordugunuz kdr yardim ederdiniz

Öncelikle başınız sagolsun. Babaniza rahmet ailenize sabırlar diliyorum.. Ailenizin düğünden önce damata "altınları alacağız" demesi hiç hoş olmamış. Eşiniz bu konuda tamamen haklı. Düğünden sonra sizden isteselerdi durum bambaska olurdu. Aldıkları 12 bilezik de az degil (aileme. Seve seve veririm 20 bileziği ama. Mesele o degil). Ailenizin bu bilezikleri gere verebileceğine de inanmiyorum açıkçası. Esinizde biliyordur. Esinize bu konuda hak verin. En cok sizin böyle arada harcanmaniza üzüldüm, çünkü siz vicdan yaptığınız icin kaybettiniz.

2 buçuk senedir bir altın mevzusu gidiyor öyle mi? Sanırsın altın için evlenmişsiniz :KK51:
"Öyle bir şey yok yanlış anlamışsın" niye diyorsunuz, topluca adamı kandırmaya çalışmışsınız resmen.
Eşinizin annesi böyle bir şey dese kimin haklı olduğunu şıp diye çözerdiniz.

Merhaba ;
Kafama takılan 2,5 yıldır süren bir takı mevzusu var bir türlü hangi taraf haklı çözemedim.2,5 sene önce evlendim eşimin ailesi ile kendi ailem arasında sorunlar oldu.Birbirilerini sevmediler .Özellikle annem kv’min Olduğu ortamlara bile girmek istemedi.Bu sorunlar yetmezmiş gibi birde takı sorunu çıktı.Bu yüzden hala eşimle tartışıyoruz .
Eşim düğünden bir hafta önce davetiye vermeye geldi bizim tarafa dağıtılması gereken .Orda annem babam altınların yarısını biz alacağız dediler.Bende önceden uyardım bi şi demeyin ben düzgünce konuşacağım diye ama beni beklemediler kendileri demişler.Eşim baya sinir olmuş bi şi dememiş kalkmış gitmiş.Sonra bana kızdı annenler böyle dedi diye.
Babam hastaydı o yüzden çalışmıyordu.Araba kredisi borcu vardı .Ev kendimizindi birde annemin 4 tane bileziği vardı zor günler için biriktirdi.Takılan altınları ben güçlükle bozdurdum benim hakkım olanı alırım dedi annem ve sadece bana takılan 25 altından 12 tanesini annemler düğün günü aldılar.
Eşimde gitmiş herkese geline takılan altınları ailesi alacak bana takın demiş herkes bileziği bile eşime taktıkar orada çok sinir oldum.Öyle bişi yok diyorum eşim annenler altınları alacak dediler diye çoğunu kendine taktırdı.Yanlış anlamışın diyorum yok aynı diyor.Velhasıl eşim bu yüzden anneme cephe aldı çok gitmiyor .
Bu hafta kardeşim evleniyor eşimin teyze oğlu ile .Babam düğünden 10 ay sonra vefat etti .Annem kardeşimin altınlarını almayacağım diyor ona zaten senin kadar takılmaz az olur diyor.Eşimde neden bizden aldı ben düğünden sonra oturmaya dahi gitmem artık onlar yüzünden hayata 1-0 yenik başladık arabayı satabilirlerdi lüksten önem vermediler diye düşünüyor.Annem kardeşimin düğünü için o bilezikleri bozdurdu eşya aldılar .Birde annem kardeşin bize 6 bin kredi çekmişti ondan elimden geldiğince sana yaptığımız kadar ona da yapcam dedi .Sizce kim haklı ?
bu soruyu sormana bile şaşkınım....

Helal olsun eşinize. Annenizin blöfünü görmüş takıları kendine taktırmış..
Çıkarcı ve çocuklarını kullanan annelere gıcık oluyorum.
Kızını evlendirmiyor sanki satıyor. Yarısını alırım 3/4 ünü alırım diye pazarlık yapmış. Eşinizin annesi alsa evinize sokmazsınız ama burada kim haklı diye soruyorsunuz.

Hepiniz bir tuhaf
12 tane altın için millete rezil olmuşsunuz hemde düğün günü
Adamın kulaklarıyla duyduğu şeye niye hala yok öyle değil yanlış anlamışsın dediğinizi hiç anlamadım
Annenizin altınları istemesi abes ama Eşinizin de sizi böyle küçük düşürmesini de aklım mantığım almadı
Damada nasıl taktılar bileziği?
İğneyle yakasına bilezik tutturulurken hiç utanmadın mı?
Kardeşinizin düğününde ise o meseleye ne eşinizin ne sizin karışmaya hakkınız yok

Kesinlikle eşiniz haklı.

Haklı da düğünde takılan altınlar kadınınsa; bu altınları kadın ne isterse yapar, ister annesine ister sağa sola verir, doğru muyum? ( aklı başında olan yapmaz da :KK70: )

Bu hanım da canı istemiş, annesine vermiş diyelim. Kim ne diyebilir ki? Tabi konu sahibi annesinin bu yaptığını kendine yediriyor mu? Ayrı mesele. Kardeşinizden böyle bir talebi olmazken sizinkilere bir güzel el koyması...

Eşinize karşı da son derece mahcup olmalısınız. Eşinizin altınları kendine taktırması da çok komik. Nereye takıldığının önemi yok, hepsi sizin zaten.

İyi de herkes nasibini yer kime çok kime az takilacagini bilemez ki belki onunki daha çok olacak eğer bu yargiya variyosa sizin Eşiniz varlıklı kardesnznki fakir mi ben bunu anladm

Eşin haklı ama o da az değil ya.
Bileziği kendine taktırmak nedir yani.
Al birini vur ötekine, fırsat bulsalar iyi silkeyecekler seni belli ki.

Bir annen bir baban kalıyor sanırım sen evlendikten sonra evde,he birde kardeş . .bir emekli maaşı fazla fazla yeter ,evde kalan kardeş de çalışıp destek olur ,çözümü budur . Aldıkları altın ömür boyu gecindirmeye yetmeyeceği için : uyanıklık ve açgözlülük olmuş oluyor . Her evlendirdikleri çocuktan bir miktar altın alıp geçinmek gibi bir düşünceleri var sanırım .bu evlenen kişiyi fazlasıyla zora sokar .benim ne annem ne kayınvalidem altınlarıma el sürmedi .doğrusu da budur .madem çok zor durumdaydilar, çalışıp destek olsaydın bir yıl geç evlenseydin yada iki ,ne bileyim .bu tarz olaylar bana çok çirkin geliyor .

12 altından kastınız çeyrek altın ise bugünün parasıyla 5000TL gibi bir miktar tutar keşke anneniz evladı icin fedakarlık yapıp 4 bilezik takmak yerine 3 bilezik taksaydı koluna ve aradaki bu soğukluğa sebep olup sizide ortada bırakmasaydı.Gecmise çare yok 12 çeyrekle ne anneniz servetini katlar ne de siz açlıktan ölürsünüz.Dolayisiyla kan davası misali yıllarca sürdürmeye gerek olmadığı kanaatindeyim.Belki cok yıpranacaksınız ama bu işi çözmek size düşüyor.Annenizin eşinize doğru bir adım atmasını sağlayın.

Bizde takılanlara aileler karışmaz gelin ve damadındır ister yatırım amaçlı kullanır ister borcunu kapatır. Çok şükür takı mevzusunda hiç sorun çıkmadı takılanlar bizde kaldı mobilya borcumuzu kapattık. Anne baba olarak evladını evlendırmek okutmak geleceğine ışık tutmak görevi diye düşünüyorum ve bana çok ters geliyor böyle şeyler ben taktım benim ben evlendirdim bana borcun var falan çok şükür anlayışlı bir ailem var

Siz gerçekten kim haklı diye düşünüyor musunuz? Yoksa kabul etmek mi istemiyorsunuz?

En azından lafta da olsa annen sizin yanınızda "kardeşinin takısından almayacaktım ama vazgeçtim ondan da alıcam sonuçta ona da çok yardım ettim." Falan desin de eşin bizden aldı ondan almıyor diye daha çok bilenmesin.
Yine almıyorsa almasın ama eşin alacak sansın ortalık daha da kızışmasın.

Işte biliyor da bilmemezlige vuruyor arkadaş. Bu arada eşinin ailesi o kadar gecimsizmis ki gerçekten kardeşinin eşinin teyze oğlu ile evlenmesine engel olmamış bu.

Tersi durumda bu soru sorulmazdı bile sanırim...kocamın ailesi takıları aldı diye dert yanılirdi...

Çok uzun anlatmaya gerek yok kocanız haklı net...o halde onun ailesine de talep etme hakkı doğar

Şu kısımda kendinizle ne kadar çeliştiğinizin farkında mısınız?

Herkes eşiniz haklı diyor, siz hala “ama şöyle, ama böyle” diyorsunuz. Kim haklı öğrenmek için mi konu açtınız yoksa bizi ikna etmek için mi? Eşiniz haklı işte.

Anneniz haksiz. Kendine yatirim yapmak istiyorduysa dugunlerde altin takacagina, kendine alip, kendi icin kenara koysaymis boyle rezillik yapmaya gerek kalmazdi. Dugun altinlarini ustunuzden almasi dogru degil.

Öncelikle başınız sagolsun. Babaniza rahmet ailenize sabırlar diliyorum.. Ailenizin düğünden önce damata "altınları alacağız" demesi hiç hoş olmamış. Eşiniz bu konuda tamamen haklı. Düğünden sonra sizden isteselerdi durum bambaska olurdu. Aldıkları 12 bilezik de az degil (aileme. Seve seve veririm 20 bileziği ama. Mesele o degil). Ailenizin bu bilezikleri gere verebileceğine de inanmiyorum açıkçası. Esinizde biliyordur. Esinize bu konuda hak verin. En cok sizin böyle arada harcanmaniza üzüldüm, çünkü siz vicdan yaptığınız icin kaybettiniz.

2 buçuk senedir bir altın mevzusu gidiyor öyle mi? Sanırsın altın için evlenmişsiniz :KK51:
"Öyle bir şey yok yanlış anlamışsın" niye diyorsunuz, topluca adamı kandırmaya çalışmışsınız resmen.
Eşinizin annesi böyle bir şey dese kimin haklı olduğunu şıp diye çözerdiniz.

Evet annemin yaptığını çok sindiremiyorum ama eşimin iki yıldır sürekli bu konuyu önüne getirmesi çok sinir bozucu oluyor.Çok yıprattı beni.Annem teyze oğlu ile evlenmesini hiç istemedi .2 nişandan dönmüştü pazarlamacılık yapıyor okumadı diye istemedi kardeşim okul öncesi öğretmeni o yüzden orası zaten başka bi dertti ama kabullendi artık çünkü onlar annem ne isterlerse yaptılar.Şimdi eşim annemi sevmiyo ama sonuçta annem değiştiremiyorum o yüzden üzülüyorum.Hele teyze oğlu gidip orda yemeğe kalıyo filan geceye kadar oturur ama eşim yemeğe davet etse bile gitmiyo çaya gider sadece.

Merhaba ;
Kafama takılan 2,5 yıldır süren bir takı mevzusu var bir türlü hangi taraf haklı çözemedim.2,5 sene önce evlendim eşimin ailesi ile kendi ailem arasında sorunlar oldu.Birbirilerini sevmediler .Özellikle annem kv’min Olduğu ortamlara bile girmek istemedi.Bu sorunlar yetmezmiş gibi birde takı sorunu çıktı.Bu yüzden hala eşimle tartışıyoruz .
Eşim düğünden bir hafta önce davetiye vermeye geldi bizim tarafa dağıtılması gereken .Orda annem babam altınların yarısını biz alacağız dediler.Bende önceden uyardım bi şi demeyin ben düzgünce konuşacağım diye ama beni beklemediler kendileri demişler.Eşim baya sinir olmuş bi şi dememiş kalkmış gitmiş.Sonra bana kızdı annenler böyle dedi diye.
Babam hastaydı o yüzden çalışmıyordu.Araba kredisi borcu vardı .Ev kendimizindi birde annemin 4 tane bileziği vardı zor günler için biriktirdi.Takılan altınları ben güçlükle bozdurdum benim hakkım olanı alırım dedi annem ve sadece bana takılan 25 altından 12 tanesini annemler düğün günü aldılar.
Eşimde gitmiş herkese geline takılan altınları ailesi alacak bana takın demiş herkes bileziği bile eşime taktıkar orada çok sinir oldum.Öyle bişi yok diyorum eşim annenler altınları alacak dediler diye çoğunu kendine taktırdı.Yanlış anlamışın diyorum yok aynı diyor.Velhasıl eşim bu yüzden anneme cephe aldı çok gitmiyor .
Bu hafta kardeşim evleniyor eşimin teyze oğlu ile .Babam düğünden 10 ay sonra vefat etti .Annem kardeşimin altınlarını almayacağım diyor ona zaten senin kadar takılmaz az olur diyor.Eşimde neden bizden aldı ben düğünden sonra oturmaya dahi gitmem artık onlar yüzünden hayata 1-0 yenik başladık arabayı satabilirlerdi lüksten önem vermediler diye düşünüyor.Annem kardeşimin düğünü için o bilezikleri bozdurdu eşya aldılar .Birde annem kardeşin bize 6 bin kredi çekmişti ondan elimden geldiğince sana yaptığımız kadar ona da yapcam dedi .Sizce kim haklı ?
Eşin haklı. Ne erkek tarafı ne de kız tarafı takılan altınları alamaz.

Eşin hakli tabiki yeni bir yuva kurmak kolay değil insanlar o takıları neden takıyor yeni evlenen gençlere yardim için tabiki annenin boyle birşey yapması hic hoş olmamış. düğünden sonra çok ihtiyacımız var yardim eder misiniz diye güzel bir dille soyleseniz belki Eşiniz isteyerek verecekti annenin söyleme tarzı da hic doğru olmamış.

Evet annemin yaptığını çok sindiremiyorum ama eşimin iki yıldır sürekli bu konuyu önüne getirmesi çok sinir bozucu oluyor.Çok yıprattı beni.Annem teyze oğlu ile evlenmesini hiç istemedi .2 nişandan dönmüştü pazarlamacılık yapıyor okumadı diye istemedi kardeşim okul öncesi öğretmeni o yüzden orası zaten başka bi dertti ama kabullendi artık çünkü onlar annem ne isterlerse yaptılar.Şimdi eşim annemi sevmiyo ama sonuçta annem değiştiremiyorum o yüzden üzülüyorum.Hele teyze oğlu gidip orda yemeğe kalıyo filan geceye kadar oturur ama eşim yemeğe davet etse bile gitmiyo çaya gider sadece.
Hiçbişey annenin tavrını haklı çıkarmaz .çok bencilce ,evladını düşünmeden kendini garantiye almak .

Eşiniz ne dese haklı. Teyzem kızını evlendirecek gelecek ay.Biz kuzenlere altın takmayın para takın,altını kızım alacak,parayı biz dedi.Bizde aile içinde konuşup altın takmaya karar verdik.Annem ve babamda altın takacaklar.
Kızını düğünden gelecek paraya güvenerek evlendirecek birine hakettiği dersi vereceğiz.
Bana çirkin geliyor.Annem babam alınması gereken herşeyi alıp asla benden bir beklenti içine girmediler.Bunu ay ne hoş aileyiz diye demiyorum zaten yapılması gereken bu olduğu için diyorum.
Kardeşine bunun yapılmayacak olması artı bir çirkinlik ve kayırma.

Esiniz sizle 2 yildir altinlar icin tartismiyor. Siz 2 yildir ailenizi savundugunuz icin tartisiyor.

Annenizin başka bir maddi desteği var mı peki yanlış bir yol izlemiş ama çıkar yol bulamayınca destek almak için yapmış gibi geldi bana kadın kendine harcamamış ki .

eşiniz direk dışardan baktığı için bu kadar tavırlı haklıda anneniz dediğim gibi yanlış yoldan kendine çıkar yol bulmuş .

Esiniz hakli sizdede bence kabahat var ailenize bu konuda resti cekememissiniz benim ailem bole bisey talep etse bende kesin ve net cevabimi verirdim borc ostemek yada sikisigiz demek baska yarisi bizim demek baska

Eşiniz haklı. Şunu da anlamıyorum ben ya madem sıkışıksınız, madem durum yok, ne diye takıyorsunuz arkadaşım, takmayın o zaman. hiç böyle muhabbetler de çıkmaz sonradan.

Annenizin haksız olduğunu anlayamayacak kapasitede misiniz eşiniz sonuna kadar haklı.bir insan evladi icin evladinin gelecegi icin yasar yuvasini kurar elinden geldiğince..kv aynisini yapsa sırtlan dersiniz kendi anneniz oz evladini satmiş para için kocanizi alin opup basiniza koyun.annemde olsa oyle anneye mesafe koyardimm

Back
X