Aynen öyle soyle düşünüyor ben ölünce ona kimse bakmazsa devlet alır mali devlete kalır onun üstüne yapmak istemiyor ,bende diyorum ki anne ( bakilmayacak büyük engeli yok tedavi isteyen süreci var) ona bakan evini maaşını alsın banada verme ama ona bunu yapma diyorum anlamıyor ( ya eşit paylaştırma yap yada abimin üstüne yap diyorum ) ayrıca evli 2 kardeşimde abime mali olmazsa zaten bakmaz zannetmiyorum ..( bir ihtimal ben sartlarim uygun olursa bakarım ,inşallah )İmza atmasan bile evi yaşadığı sürece istediği çocuğun üstüne yapabilir. Tam anlamadim ama evin kredisi engelli kardeşinizin emeklisiyle odendiyse ortada büyük haksizlik var
İstediği çocuğuna yapma hakkı yok yasal değil dava açılabilir
Evet satabilir başka birisineYaşadığı sürece kendi malini "satabilir". İstediği kişiye istediği gibi satabilir yani. Neden yasal olmasin. Ben yurtdışında hukukcuyum belki türk kanunlari engelleyebilir ama kadının akli dengesi yerinde sonucda.
Evet satabilir başka birisine
Ama diğer çocuklarını hiçe sayıp tek kişinin üstüne yapması davaya söz konusu olur
Mal kaçırma davası açılırAraya başka bir alici sokup sonucda amacina ulaşabilir.
Bence doğru bir yol değil. Dedemde zamaninda 5 katli apartmani oğluna araya başka bir alica sokarak "satmış" mahkemem daha yeni sonuclandi... yasal yani
Ölmeden kimsenin üstüne mal vermek istemiyor ,kimseye guvenemez tek evi var kalir ortada.sadece bize ölünce mal düşmesin diye yol arıyor gerek kanunen ,gerekse vicdanen yol arıyorAraya başka bir alici sokup sonucda amacina ulaşabilir.
Bence doğru bir yol değil. Dedemde zamaninda 5 katli apartmani oğluna araya başka bir alica sokarak "satmış" mahkemem daha yeni sonuclandi... yasal yani
On yıl önce 5000 TL düşüyordu onu verip benden imza almak istiyor ,o zaten 10 yıl önce bana düşen paraydi vermedi bende ev alacak diye istemedimVerecekse en aşağı yüzellibin versin
Yahu bu nasıl bir iş.Aynen öyle soyle düşünüyor ben ölünce ona kimse bakmazsa devlet alır mali devlete kalır onun üstüne yapmak istemiyor ,bende diyorum ki anne ( bakilmayacak büyük engeli yok tedavi isteyen süreci var) ona bakan evini maaşını alsın banada verme ama ona bunu yapma diyorum anlamıyor ( ya eşit paylaştırma yap yada abimin üstüne yap diyorum ) ayrıca evli 2 kardeşimde abime mali olmazsa zaten bakmaz zannetmiyorum ..( bir ihtimal ben sartlarim uygun olursa bakarım ,inşallah )
5000 neymiş evin yüzellibin versin yoksa i za falan vermeyin çok uyanıkmışOn yıl önce 5000 TL düşüyordu onu verip benden imza almak istiyor ,o zaten 10 yıl önce bana düşen paraydi vermedi bende ev alacak diye istemedim
Kendimide geçtim abime üzülüyorum o annem ölünce sokakta kalacakki ev kredisi onun maaşıyla ödendi annemin (babamdan bagkurlu) maaşının 2,5 katı alıyor (malul emekli )..diğer 3 kardeşin eve asla katkısı yok hatta ben hariç anneme yukturler k.kartlari icraya düşer annem öder ,kira veremezler annem öder vbBen olsam şöyle derdim.
10 yıl önce alınan ev 100bin ise 5bin onun 20de biri.
Şuan ev 300bin olduysa mesela size 15bin falan vermesi gerekir.
Bu size olan borcu.
İkincisi de size olan borcunu verince evdeki hakkınızı ödemiş olmuyor.
O ayrı bir mesele.
Annenizin yaptığı şu, sakat evladı ve kız evladı görmezden gelmek, kendince çürükleri ayıklamak.
Allah ıslah etsin.
Çok üzücü.
Üzülmeyin düşmez, maaşını verir bakımevine gider en kötü.Kendimide geçtim abime üzülüyorum o annem ölünce sokakta kalacakki ev kredisi onun maaşıyla ödendi annemin (babamdan bagkurlu) maaşının 2,5 katı alıyor (malul emekli )..diğer 3 kardeşin eve asla katkısı yok hatta ben hariç anneme yukturler k.kartlari icraya düşer annem öder ,kira veremezler annem öder vb
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?