ANNEM MİRAS

Allah mükafatını ahirette verir inşallah. Annen değişik bir insan yorum yapmak istemiyorum herkes annelik yapamıyor sözü çok doğru.

Allah mükafatını ahirette verir inşallah. Annen değişik bir insan yorum yapmak istemiyorum herkes annelik yapamıyor sözü çok doğru.
Annemde geçmişte çok sıkıntı çekti sonradan rahat etti biraz ,rahatlayinca bir değişti eskisi gibi duyarlı davranmiyor bide aileden ne görürse o galiba kendi aileside hiç değer vermemiş ,babası varlıklı sayılır mirasını ölmeden erkek evlatlarına devretmiş annem buna çok üzülmüştü ama babasina bişey diyememişti şimdi aynı ni kendi yapıyor hatta daha kötüsü çünkü ortada bir hasta evlat var ,mirası abime kalmalı ,abime bakan mirası alsın helâli hoş olsun zaten kredinin büyük kısmıda abimin maaşıyla ödendi (malul emekli)

Nasıl düşünce bu annenizde.Ben olsam engelli çocuğumun üstüne yaparım ki bana birşey olursa bari evi maaşı hatırına baksınlar diye.

Nasıl düşünce bu annenizde.Ben olsam engelli çocuğumun üstüne yaparım ki bana birşey olursa bari evi maaşı hatırına baksınlar diye.
Abim için zaten kimse bakmazsa maaşı var devlet bakar ,kızda evli kocası var kocası baksın ( benim için) diğer 2 erkek evladı var onlar kirada anca geçiniyor zaten onların olsun tarzında bir düşüncesi var ben öyle anlıyorum

Istedigi cocuguna yapsa bile anneniz, oldukden sonra dava acarsiniz alirsiniz hem kendi hemde abinizin hakkini. Gorunuse gore kirilicak anneniz ama umursamayin bence cunku abiniz malesef kendi hakkini koruyamaz bari siz onun hakkini ve kendinizin hakkini koruyun. Imza filan yok deyin. Anlamiyorum bu insanlar nasil can vericekler!

Konumun son asamasini yazmak istedim.annemle bu konuyu konuştuk içimde kalmadı ,sadece abimin üzerine olursa hakkımdan vazgeçerim yoksa herkes gibi bende hak istiyorum dedim o şimdilik birşey demedi tamam o konuyu ilerde konuşuruz dedi..kendim icin değil abim için yanlış yapacağini düşünmüyorum bu konusmadan sonra, inşallah yanıltmaz beni..hayırlı günler

Işte kimse bakmazsa devlet alır diyor ya kimsenin bakmama ihtimali var farkında. Sırf bu yüzden yapmasın bunu bakacak olan gerekirse mecburen para için baksın yoksa ortada kalır. Kimsede bakmaz gene siz bakarsınız eminim.
Oyuzden parayı almayın zaten hakkınız olan bu kadar değil. Yarın ne olacağı belli olmaz anne kardeşim ne olacak kardeşine kimse bakmazsa ev gider diye düşünüyorsun ama kardesimi dusunmuyormusun. Kesinlikle vermeyin imza falan yarın çok pisman olursunuz vicdanen. Kardeşlerinizin sizinle bile işi biter nasıl olsa aldık imzayı diye.
Bu erkek analarinin erkeğe mal yapma hevesini de anlamıyorum kızı çıkarıyorlar aradan.. sonra herkes kıza muhtaç oluyo.

Canım ev annenin mi tapuda.eğer öyleyse sağ iken dilediği çocuğuna satabilir,hibe yapabilir.bunu engelleyemezsiniz.eğer muvazalı bir işlem yapmışsa anneniz dava açabilirsiniz.
Anne Vefat edince tüm kardeşlere eşit geçiyor taşınmaz.
Bir de vasiyet diye bişi var.tapuda tescili için mahkemeden karar gerekli sanırım.itiraz hakkı da var.sonuçta her kardeşin evlat olmaktan doğan saklı payı var.
Sorunuz olursa cevaplayabilirim ama tam anlamadım ev tapuda sizin üzerinize değilse ne imzası atacaksınız.tapuda mirastan feragat diye bir işlem yok bildiğim kadarıyla

imza atma sakin kardeşinin sokakta kalmasında payın olmasın dönüsü olmayan pişmanlığı büyük olabilecek bir durum

Annesi ben öldükten sonra mirasımdan pay isteme diye feragatname imzalasın istiyormuş

O belge tapuda geçiyor muki.araştırdım da öyle bir belge varmış ama tam anlamafım.sanırım noter yapıyor
Noterde yapılacak zaten annesinin bir evi varmış onuda diğer iki kardeşe vermek istiyormuş engelli abisine de devlet bakar diyormuş. Tapuda olmaz zaten cnm

Payini para olarak odesin madem.. hem o 5000 arti eve dusen payini sende evden vazgec

Abimin üstüne olmazsa imza atmayacagim bu konuda netim artık

Payini para olarak odesin madem.. hem o 5000 arti eve dusen payini sende evden vazgec
Abimin üzerine olursa imza atacağım ,olmazsa hiçbir şeye atmayacagim nasıl isterse ileriye dönük öyle yapsın ,illa benden miras kaçırmak isterse satar vb gibi şeyler yapabilir ve yapsın ,ama hiçbir şeye imza atmayacagim ,konuştum bu konuyu şuan için konu kapandı ileride yine gündeme gelirmi bilmiyorum,hayırlısı ,aslında zerre kadar gözüm yok kendim için 2 kardeşimde kirada ve ihtiyaçları var ama abimin haklarını korumam lazım biliyorum ki yarın birgün eğer evi olmazsa çok rezil olur

Ihtitaclari olabilir senin gozunde olmayabilir. Annen ayrimcilik yaparsa o kotu. Yoksa kardeslerin verilcek paradan daha degerlidir sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…