ANNEM MİRAS

SUNAY_12

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
166
142
18
47
Arkadaşlar babamdan kalma küçük bir miras vardı ,annemler o dönemde kullandı ,sonra veririm parasını dedi şuan 10 yıl önce düşen parayı teklif ediyor (10 yıl önce 5000 TL idi şimdi 5000 hatta daha az bir para) ben zaten ihtiyacım olsada dillendirmiyordum ..O parayla o zaman annem kendi üstüne onuda ekleyip kredi çekip ev aldı ..( babam yok 4 kardeşiz ,kardeşimin biri engelli)..SİMDİ SORUM SU annem diyorki o parayı verim evden hak alma sen ve engelli kardeşim ( evin kredisi abimin malul emekli maaşıyla ödendi) 3 kardeşin katkısı olmadı..annem diyorki 2 kardeşe birakacam ( 2 Side evli çocukları var )..senin kocanın evi var demek istiyor ( tek kızım )...şimdi bana babamdan kalan 10 yıl önceki parayı vermeyi teklif ediyor ,benim için önemli değil ama engelli kardeşimide düşünmüyor anneme birşey olsa( Allah geçinden versin sokakta kalabilir ,çünkü 2 evli kardeş evi satar muhtemelen)..benden imza istiyor ilerde mal almayacağima dair ..çok uzgun ve kirginim konu parada değil bu ayrıntıyı hesaplayıp beni baştan savip ,abimi yok saymasi , üstelik TE abime toplum içinde değer veriyor gibi görünüyor ama aslında gelecek TE onu sokağa atacak resmen..ne yapsam bilemedim ,siz olsanız ( annemi uzup kırmadan ne yapmalıyım sizce?)

İmza atmasan bile evi yaşadığı sürece istediği çocuğun üstüne yapabilir. Tam anlamadim ama evin kredisi engelli kardeşinizin emeklisiyle odendiyse ortada büyük haksizlik var
Aynen öyle soyle düşünüyor ben ölünce ona kimse bakmazsa devlet alır mali devlete kalır onun üstüne yapmak istemiyor ,bende diyorum ki anne ( bakilmayacak büyük engeli yok tedavi isteyen süreci var) ona bakan evini maaşını alsın banada verme ama ona bunu yapma diyorum anlamıyor ( ya eşit paylaştırma yap yada abimin üstüne yap diyorum ) ayrıca evli 2 kardeşimde abime mali olmazsa zaten bakmaz zannetmiyorum ..( bir ihtimal ben sartlarim uygun olursa bakarım ,inşallah )

İstediği çocuğuna yapma hakkı yok yasal değil dava açılabilir

Yaşadığı sürece kendi malini "satabilir". İstediği kişiye istediği gibi satabilir yani. Neden yasal olmasin. Ben yurtdışında hukukcuyum belki türk kanunlari engelleyebilir ama kadının akli dengesi yerinde sonucda.

Yaşadığı sürece kendi malini "satabilir". İstediği kişiye istediği gibi satabilir yani. Neden yasal olmasin. Ben yurtdışında hukukcuyum belki türk kanunlari engelleyebilir ama kadının akli dengesi yerinde sonucda.
Evet satabilir başka birisine
Ama diğer çocuklarını hiçe sayıp tek kişinin üstüne yapması davaya söz konusu olur
Vefat halinde diğer çocuklar itiraz edebilir miras hakkını elinden aldığı için

Evet satabilir başka birisine
Ama diğer çocuklarını hiçe sayıp tek kişinin üstüne yapması davaya söz konusu olur

Araya başka bir alici sokup sonucda amacina ulaşabilir.
Bence doğru bir yol değil. Dedemde zamaninda 5 katli apartmani oğluna araya başka bir alica sokarak "satmış" mahkemem daha yeni sonuclandi... yasal yani

Tek evladı. Üstüne mal yapması yasal değil miras bırakan kişi sanki mallar varmış gibi dava açar hakkın kaybolduğunda dair malların kaçırıldığını dair
Teyze o yüzden imza istiyor

Araya başka bir alici sokup sonucda amacina ulaşabilir.
Bence doğru bir yol değil. Dedemde zamaninda 5 katli apartmani oğluna araya başka bir alica sokarak "satmış" mahkemem daha yeni sonuclandi... yasal yani
Ölmeden kimsenin üstüne mal vermek istemiyor ,kimseye guvenemez tek evi var kalir ortada.sadece bize ölünce mal düşmesin diye yol arıyor gerek kanunen ,gerekse vicdanen yol arıyor

Ben olsam şöyle derdim.
10 yıl önce alınan ev 100bin ise 5bin onun 20de biri.
Şuan ev 300bin olduysa mesela size 15bin falan vermesi gerekir.
Bu size olan borcu.
İkincisi de size olan borcunu verince evdeki hakkınızı ödemiş olmuyor.
O ayrı bir mesele.
Annenizin yaptığı şu, sakat evladı ve kız evladı görmezden gelmek, kendince çürükleri ayıklamak.
Allah ıslah etsin.
Çok üzücü.

Aynen öyle soyle düşünüyor ben ölünce ona kimse bakmazsa devlet alır mali devlete kalır onun üstüne yapmak istemiyor ,bende diyorum ki anne ( bakilmayacak büyük engeli yok tedavi isteyen süreci var) ona bakan evini maaşını alsın banada verme ama ona bunu yapma diyorum anlamıyor ( ya eşit paylaştırma yap yada abimin üstüne yap diyorum ) ayrıca evli 2 kardeşimde abime mali olmazsa zaten bakmaz zannetmiyorum ..( bir ihtimal ben sartlarim uygun olursa bakarım ,inşallah )
Yahu bu nasıl bir iş.
Bu annenin kafası nasıl çalışıyor ben anlamadım.
Engelli abini hangi abin evine alıp da bakacak acaba?
Evi sattılar diyelim abine ne olacak?
Yani annen neyi düşünüp de böyle yapıyor.
O ev abinin hakkı maaşı da bakıcıya ve gerekirse tedavi masraflarına gider adam bir de kira mı ödesin yıllarca parasını gasp etmiş zaten annen ev yüzünden

Ben olsam şöyle derdim.
10 yıl önce alınan ev 100bin ise 5bin onun 20de biri.
Şuan ev 300bin olduysa mesela size 15bin falan vermesi gerekir.
Bu size olan borcu.
İkincisi de size olan borcunu verince evdeki hakkınızı ödemiş olmuyor.
O ayrı bir mesele.
Annenizin yaptığı şu, sakat evladı ve kız evladı görmezden gelmek, kendince çürükleri ayıklamak.
Allah ıslah etsin.
Çok üzücü.
Kendimide geçtim abime üzülüyorum o annem ölünce sokakta kalacakki ev kredisi onun maaşıyla ödendi annemin (babamdan bagkurlu) maaşının 2,5 katı alıyor (malul emekli )..diğer 3 kardeşin eve asla katkısı yok hatta ben hariç anneme yukturler k.kartlari icraya düşer annem öder ,kira veremezler annem öder vb

Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle evdeki hakkimdan feragat etmem.en azindan engelli olan abiniz icin.anneniz evi diger abilerinize miras birakirsa dava acabilirsiniz ayni sekilde devredersede. Aman dikkat edinde abinizdende bir feragatname falan almasin ayrica annenize soyleyin 10 yil once altin dolar kac paraydi simdi ne kadar.yanlis anlamayin ama sizin yerinizde olsam annem uzulurmu kirilirmi diye dusunmem cunku engelli evladinin maasiyla mal edinip bu maldan o evladini mahrum birakmaya calisan biri var kardinizda

Kendimide geçtim abime üzülüyorum o annem ölünce sokakta kalacakki ev kredisi onun maaşıyla ödendi annemin (babamdan bagkurlu) maaşının 2,5 katı alıyor (malul emekli )..diğer 3 kardeşin eve asla katkısı yok hatta ben hariç anneme yukturler k.kartlari icraya düşer annem öder ,kira veremezler annem öder vb
Üzülmeyin düşmez, maaşını verir bakımevine gider en kötü.
Ama anne nerelere düşer bilemem bu kafayla.
Özrü zihinsel değilse konuşun abinizle kabul etmesin.

Back
X