Annem, mutsuz çocukluğum ve mutsuz evliligim

Annenizle mesafe nizi koyup eşinize ve kızımıza sarılın. Cocuklugunuzda yaşadığınız acıların faturasını birbirinize kesmeyin.. insallah cok mutlu olursunuz.

Tek başına neden yaşamayı denemiyorsunuz.İlla birisi ile olmak zorunda değilsiniz bu ailede olsa.Aile kan yoluyla yolmuzun kesiştiği kişiler diğer insanlar ise hayatimiza baska bir şekilde giren kişiler. Aslında herkes yanlız ailesi olanda evli olanda .Bu dünyaya yanlız geldik aile sadece bir vesile. Artık kendinize yetmeyi bilmeniz gerekiyor.Sizi mutsuz eden kisilerden uzaklasin bu ailenizde olsa esiniz de olsa .Ve yeni bir hayat kurun kendinize geçmişi unutmak istiyorsaniz geçmişe dair kimseyi sokmayin hayatiniza ruh sağlınız için.

Sadece anneler degil. Bende de boyle bir baba var. Annem desen toprak altinda

Tek benim saniyordum her gün kürtaj , aldırma hikayelerini annesinden dinleyen
Milletin annesi masal öykü anlatır o yaşlarda bizimkiler ise 3 aylik çocuğu almayan doktorları

Fakat ben evliliğin basinda cok tereddüt ederlerdendim
Ayni aile ortami , baba konumundaki ayni eş olur korkusu vs .
Nitekim oyle olmadi
Ama mutsuzluk çocukluğunda yapışıyor ustune seninde dedigin gibi
Mutlu çocukluğu olan çoğu insan mutlu benimde gördüklerim bu yonde

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Bence siz annenizle yüzleşin, yaptığı şeyleri yüzüne vurun sonra da görüşmeyin artık. Hala size acı veriyor.
Ben de aldırılmak istenen bebekmişim annem düşürmeye çalışmış hep. Ama bunu gurur duyarak değil utanç duyarak anlatır annem.
Hani istenmeyen gebeliklere sonra alışılırdı,bebeğinin kokusunu duyunca iyi ki doğurmuşum denirdi? Demek ki işte analık herkese nasip olmuyor,doğurmakla ilgisi yok..

Allah yar ve yardımcınız olsun.klişe olacak ama her kadın anne olamıyor malesef.yazdıklarını okurken boğazım düğüm düğüm oldu...Allah size sabır versin evladınızla beraber güzel bir hayatınız olur inşallah.Rabbime emanet olun.

Çok çok üzüldüm. Çoğu kez aynı düşüncelere dalıyorum. İnsanın çocukluğu geri döndüremeyeceği bir alın yazısı mıdır? Kendimiz dışında gelişen ve savunmasız olarak göğüslediğimiz acımasız olaylar ömrümüze imzasını atar mı? Bilemiyorum. Çok derin ve büyük çabalar gerektiriyor belki çocuklukta eksik kalan yanlarımızı tamamlamak. Kendimize annelik yapabilmek. Annemizin eksik bıraktıklarını veya daha kötüsü yıktıklarını tamir etmek. Bu büyük çaba için de sağlam bir irade gerekmiyor mu? Sağlam irade sahibi olabilmek için de güçlü bir karakterle yetiştirilmiş olmak gerekmiyor mu? Zaten sorun da yetiştirilememek ya. Bu kısır döngü büyür, gider.

Bunları düşünüyorum çünkü çocukluğuma dair mutlu anım çok azdır. Aldatan bir baba ve onun acısını bilerek veya bilmeyerek bizden çıkaran bir anne ile büyüdüm. Annem her defasında babamın bizi başkası için bıraktığını hatırlatır ve mutlu olmamızı istemezdi. Babamın eve geldiği zamanlar hayatı hepimize dar ederdi.

Sonuç mu? Sinirlerine hakim olmakta problem yaşayan bir insan oldum çıktım. Kendimi paralıyorum iyi bir anne ve eş olabilmek için. Ama insan almadığını veremiyor ki.. güzellik görmedim ki şimdi sunabileyim.

Siz yine istenmemiş bir bebekmissiniz
Peki ya benim gibi senelerce tedavi gören 40ina dayanmışken anne olan bir annenin cocugu olupta,hor görülen olsaydınız
Hala aklım almaz. Ulan neden benim icin bu kadar doktor gezdin bana bu acıları yaşatmak için mi?
Böyle nankör lerde var malesef.

Annenizin tedaviye ihtiyacı varmış.
kızı dogacagı için uygulanan psikolojik şiddet onu derin yaralamış sanki elindeymiş gb evladın cinsiyeti.
siz geçmişte yaşanılan olumsuz olaylardan kaçış için böyle bir ruh hastasına sıgınırken nekadar gözü karalık yapmışsınız,kimse size engel olmadı mı?
şimdi yaşadıklarınıza dur demeniz için uzman destegi almayı düşünün evladınızın saglıklı anneye ihtiyacı var
geçmişine bakın üzülen aglayan anneye degil.

O ney yaa.. anlayamiyorum smdi benim de bi kizim var daha 1.5yasinda ama ben onu eve atip hadi biz kahve icicez ve sen gelmiyceksin diyemem hayatta diyemem. Ki benim kizim gittigimiz her ortami burnumuzdan getiren ,her ortamdan her eylemden cabucak skilan yerinde oturmak istemeyen,ama gezmek de istemeyen,tutturdu mu tutturan aglayip kendini ordan oraya atan ne yemek yedirten ne bisey icmemize firsat veren bi kiz.. ama ben onsuz adim atamam uzuldum ya .. aileniz ne oyle ..sinirlendim de..

Bence kiziniz varmis artik bi tek o sizin dostunuz oyle dusunun.. yani evliligin de cani cehenneme.. o adami cocuk yapmak icin kullandiniz oyle dusunun cok da onemsemeyin. Kizinizin ortamj eger guzelse anne baba iliskisi vs ortalama olacaksa adam da cok ters bisey yapmazsa durursunuz. Yok hergun kavga gurultu vs olacaksa kiza da yazik size de. Bosanirsinz. Mesleginiz de varmis. Ama simdi sabiir sabir.. kiziniz kucuk galiba daha. Hic degilse 3 4yasina gelsin bi krese verilecek kivamda olsun en iyisi.. sabirli olun evliliginizde..
Ha bir de sunu soýleyeyim.. bence en guzel evlilikler bile bebekle birlikte bir orseleniyor. Saglam temelli olmayan evlilikler ne yapsin. Bizimki cok saglam temelliydi denebilir mi denemez ben de esimin dengesizliklerjni gorsem de evlendim ailesi de tam bi cikarciymis. Saygi bile goremedim onlardan. Dugunde olay cikarip elaleme rezil ettiler ..babamdan ,kizim bu ne bicim aile nerden buldun bunlari,daha kotusunu bulamadin mi.. ..lafini duydurttular mesela.. bulamamistim evet. Namuslu olmak biseyleri kilifina uygun yapmak kotuluk getirmisti bana. Biz esimle ikimiz de oyle cok muhafazakar olmamamiza ragmen evlenmeden once sinirlar koymustuk birbirimize. Opusme yoktu mesela el tutusurduk vs. Kendimkze birbirmze olan saygimizdandi bu.. evlerine gitmedim yalniz basima eger gitseydim ailesjni tanima firsatim da olurdu heralde. Tamam belki esimle gene evlenirdim ama.. dugunde patlak veren o kavgali olayin onune gecebilirdim belki de.. neye ugradigimi sasirdigimla kaldim. 3yil olacak evleneli ve ailelerimiz birbrlernin yuzunj gormediler dugunden beri.. icim sklyor benim de.. esim ailem de ailem der sanki bi ailesi varmis gibi.. amaan neyse..
Demem o ki,ben mesela sey dusunurdum oo 2kisiydik ne guzel 3olucaz yasasin bi bebegimiz oluyor. Cok mutlu olucaz esim harika bi baba olur..
Kazin ayagi hic de oyle degilmis. Esim hic olmadgi kadar agresif oldu bebek dogduktan sonra. Duvar yumruklamalar kapi tekmelemeler yemek tepsisini firlatmalar evden kapiyi vurup cikip gitmeler.. Onceden yoktu bunlar. Zaten olsaydi bebek yapmazdm boyle bi adamdan....kizim buyudukce ben biraz alttan almata basladim. Ona da nedenini acikladim kizim korkyyor ve ben sana cevap vermycem.. cocugu alip baska odaya gecer kapimizi kilitlerim hala bi sinirlenirse mesela..naparsa ne bok yerse yer kendi umrumda olmaz. Cocuguma ve bana da zarar verirse hadi mesela ofkeliyken.. dusunmek zorundayim..
Ama gel zaman git zaman azaltti bu huylarini. Icine cin kacmis halini birakti. Kizim buyudukce sorumlulugnu anladi sanirjm. Ben napiyorum yaa oldu bi. Bana eskisi gibi davranmaya basladi. Cok ofkelenmiyor dogumdan sonraki kadar.
Erkekler neye ugradgini sasiriyor bebek sonrasi. Agir geliyor biseyler. Bence siz de sabredin belki gecici bi donemdir..

O anneden kacmak icin ben de sanirjm evlenirdim yerinizde olsam...

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Annem bana hiç hakaret etmedi ama sevgisini gösterecek vakti de çok yoktu. Babam zaten duvar gibi katıydı. İçimde hep sevgisizlikten dolayı boşluk, hiçbir yere ait olamama hissederdim. Yaşadığım başka olayların da sebebiyle ayrıldığım erkek arkadaşıma rüzgarın savurması gibi savruldum. Sanki evlilik tek çıkar yoldu. Çocuk olduktan sonra evliliğin ilk yılında dahi görmek istemediğim sıkıntılar misliyle artarak önüme çıktı. İnsan anne olduktan sonra çocukluk travmalarını tekrar yaşar gibi olurmuş. Hele de çocukluğunun hangi döneminde sıkıntı yaşadıysan, çocuğun o yaşa gelince yaşarmışsın. Bir de boşanmaya adım atabilmek ve çekişmeli boşanmanın süreçleri derken yoğun bir travma yaşadım denilebilir. Farkındalığım oluştu ancak ötesini tek başıma getiremiyorum sanırım. Sizin farkındalığınız hala evliyken olduğu için sağlıklı bir durum değerlendirmesi yapıp, travmalarınızı iyileştirebilme şansınız var. Bundan sonranız ve kızınızın çocukluğu güzel olsun inşallah

Kendim 5 ay önce anne olunca bana yaptiklarini daha iyi anladim .... hic aldirmazdim bazi seyleri simdi ise „nasil yaptilar/yaparlar“ diye düsünüyorum .... iste insan anne olunca anliyor :)
Suan görüsmüyorum ailemle :) herkes kendi yaginda kavrulsun modundayim

Neden evden ayrılıp kendinize yeni bir hayat kurmadınız evlenmek yerine?

Böyle bir çocukluk geçirdiğiniz için üzüldüm açıkcası.
Geçmiş geçmiş de kalmalı.
Sürekli geçmişi düşünerek bütün hayatınızın mutsuz geçmesini sağlarsınız.
Geçmişe bir sünger çekmelisiniz.
Bundan sonrası için elinden gelenin en iyisini yapıp.
Bütün hayatınızı iyileştirin lütfen.
Artık minik bir prensesiniz var
Bundan sonrası kızınız için herşeyin en iyisini yapıp , hayatınızı güzelleştirin.
Kızınla mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

Allah yardımcınız olsun size ve kızınıza bir çıkış yolu göstersin inşallah

Bu anne babalar biz seni istemiyorduk doğurmayip aldiracaktik yok erkek çocuk bekliyorduk yok 4 tane yeter diyorduk beşinciyi istemedik
Sanki o çocuklara sorarak yapmışlar çocukları Allah'ın cezaları
Kendileri bile isteye yapmadi da sanki evin kapısından gizlice girdi çocuk
Küçücük bir seni sevmiyorum lafı çocuğun dünyasında deprem yaratırken millet nasıl onu düşürmeye çalıştığını kürtaj anılarını falan anlatıyor cocuklara

Kişisel baskı, gereksiz kavgalar genel olarak problemli bir insan zaten. Bir dönem benim israrimla tedavi gördü öfke kontrolü yok. Zoraki yürüttüğüm bir evlilik.
Yürütmeyin uğraşmayın boşuna
Ta ilk zamandan adamdan olmayacağını anlamışsınız zaten
Kendinize kızınızla eni bir hayat kurun içinde ne kocaniza ne annenize yer olsun

her kadın kürtajın eşiğinden dönüyor. gerek korkular, gerek fakirlik. ama bunu doğurduğu evladını söyleyip anlatmak ne derece bir ruh hastalığıdır anlayamadım çok üzüldüm. doğarken kimse cinsiyetini seçip de gelmiyor.

Bende 3 ten fazla çocuk istemeyen bir annenin 6. çocuğuyum. Annem gerçekten çocukları çok sevmez tahammülü olmayan biri. Yanlış anlaşılmasın evlatlarını da torunlarını da çok değerli hissettirir. Öyle ki annem bana hamile kaldığında günlerce ağlamış. Tam üç kere çeşitli sebeplerle kürtaj masasından dönmüş. Aldıramayınca düşmemi istemiş. Ama yiyecek ekmeğim varmış ki gelmişim dünyaya.

Ben de çok mutsuz kabus gibi bir çocukluk geçirdim. Ama ailevi sebeplerin dışındaydı. Hem annem hem babam beni çok sevdi. Hala kardeşler arasında senin için yaşıyorlar diye kıskanılırım.

Yani anne baba yeterince sevse dahi istenmeyen bir çocuksan onun psikolojisiyle yetişmek çok zor. Nasıl oluyorsa annenin hamileliğinde hissettiğin şey ömür boyu seninle geliyor. Hep bir eksiklik kimseye ve kendine yetememe... Yanlış kararlar verme, daha çok hata yapma... velhasıl istenmeyen bir çocuğunuz olduysa rahminize düştüğü anda bu düşünceden uzaklaşın ya da vicdanınız el veriyorsa kürtaj olun. Yoksa psikolojisi ömür boyu onunla gidecek ve sorumlusu siz olacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…