Annem, mutsuz çocukluğum ve mutsuz evliligim

Dildev

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
582
1.460
113
40
Annem bana babamın benim dogmami istemediğini, kürtaj olması için onunla kavga ettiğini anlattığında sadece dokuz yaşındaydım. Buyudugunuzde bunları anlayabilmek kolay, ama o zaman babam beni sevmiyor istemiyor diye düşünebilirsiniz sadece. Ablamdan sonra erkek çocuğu beklenirken kız çocuğunun doğmasıyla babanemin dedemin tepkilerini, beni hiçbir zaman sevmemelerini, ablam büyük olmasına rağmen kucaktan kucağa gezerken benim bebek halimle yerlerde surunmelerimi anlattığında da aynı yaslardaydim.
Buyuyunce çok dusundum. Tüm hayatım bunu düşünmekle gecti neden mutsuzum? İyi bir üniversitede iyi bir bölümde okudum, iyi bir meslek sahibi oldum. Hirsliydim, basariliydim ama mutlu degildim. Anneme karşı sert tavrim hiç değişmedi. Tüm çocukluğum, ergenligim bana anlattıklarına ağlayarak geçti. Odaya çekilip saatlerce aglalarimi hiç unutmam. Bana neden böyle birşey yaptığını çok sonralarda anladım. Aslında benim erkek dogmamama en çok üzülen kendisiydi.
Yirmi sekiz yaşına geldiğimde uç ay kadar gorusup anlaşamadığım ve ayrıldığım bir erkek arkadaşım oldu. Dengesiz tavırları gereksiz sinirleri ve beni kısıtlamak isteyen davranışları vardı. Beni hala sevdiğini biliyordum ama ayrildim cunku mantıklı olan buydu. Bu arada annemle tartismalarim hayatımın her döneminde olduğu gibi devam ediyordu. İş yerimden ayrı ailemden ayrı sıkılmıştım. Pekcok insanın kaldirabileceginden fazla yüküm vardı. Annem yeni ev almıştı taşınacaktık ve her kavgada çık evden defol diyen annem bu sefer yeni eve sen gelmeyeceksin demeye başladı. Zaten en ufak bir tartışmadan sonra bizimle aynı evin içerisinde aylarca konuşmazdı.
O günü dün gibi hatırlıyorum. İşten eve gelmistim. Annem her yeri toparlamış ev taşınmaya hazır. 'Bir hırsızlık yapmamistin onu da yapmissin artık' dedi.Neden bahsediyorsun? dedim. Babamın kredi kartiyla alışveriş yapmisim internetten. Aynı karttan bende de var aslında biri ben öğrenciyken bana verdiği ek kartti, kartlar karışmış. Sinirden aglamaya başladım. Zira ben elinden çok büyük paralar geçen ve isverenlerimin en çok güvendiği insandım ama kendi ailem bana hırsız diyordu. Arabaya atladığım gibi bir bankamatik buldum. Eve girdim babamın kartını ve çektiğim ikiyuzlirayi masanın üzerine bıraktım. Sonra tekrar çıkıp eski sevgilime bir saat aldım dogumgunune uç gün kalmıştı. Saatin üzerine bir not yazıp kargoya verdim. Evet onunla barisacaktim. Eve gittim eşyalarımı toplayıp kuzenime yerleştim. Orada uç aykadar kaldim. Ve evet annemden kurtulmak için ben o dengesiz insanla evlendim. Evlenirken onu sevdiğime kendimi inandirmistim. Ne kadar kötü olabilirdi ki en azından beni surekli evden kovan bir annem olmayacaktı. Kendi evim kendi düzenim olacaktı. Ve evet inanır mısınız ne kadar mutsuz olursam olayım annemin evindeki kadar emanet hissetmiyorum kendimi bu da gerçek.
Yaptığım evliliği hiçbir zaman sindiremeyen ve boşanmami istediğini açık açık soyleyen annem ile dengesiz eşimin kavgaları yüzünden lohusaligim cehennem gibi geçti. Annem evimden giderken hala ben seni istemeseydim dogmayacaktin, copteydin sen demişti bana hala hazırladıkca ağlarım. Mutsuz bir evliligim, dengesiz bir esim, bogazimda bir yumruk gibi hala hazırladıkca hıckırıklara boguldugum anneli anilarim ve şükür sebebi bir kızım var şimdi. Çocukluk gerçekten insanın anavataniymis. Mutsuz bir çocuk hayatı boyunca mutlu bir insan olamazmış.
Bunu buraya niye mi yazdim. Anneler kızlarızı bunaltmayin. Onlara huzurlu bir ortam verin de benim gibi çareyi başka yerlerde aramasinlar. En önemlisi. Mutlu bir çocuk olsunlar ki mutlu bir omurleri olsun.

Çok üzüldüm sizin için... Allah bundan sonra yolunuzu açık etsin... Annenizle görüşmenizi minimum seviyeye indirin prensesinizle hayatın tadını çıkarın.

Çok haklısınız. Çcocukluğumda yeterli ilgi ve sevgi görmeden büyüdüm ben de. Sizin ki kadar ağır olmasa da, yoğun çalışmaktan yorgunluktan bizimle ilgilenemeyen bir anne ve katı, sevgisini göstermeyen babalığı sadece otorite olmak zanneden bir baba tarafından büyütüldüm. Sonrasında da hep yanlış insanlarda sevgiyi aradım. 3 evlilik yaptım 3ünde de aslında olgunlaşmamış, hayattan ne istediğini bilmeyen adamları bulmuşum. İlki ilgisiz ve yalancı, 2. Erkeğin aldatma hakkının şanından olduğunu düşünen, 3. De psikopat bir ruh hastası. Şimdi 3. den boşanıyorum. Acı çeke çeke olgunlaştım. Katılaştım. Anladım ki mutsuz sevgisiz çocukluğumun yarasını saramıyorum bıraktım ben de. Buna da şükür. En son sağlık sorunu yaşadım, 1 ay kanser şüphesiyle yaşadım. Sonunda iyi çıktı şükürler olsun.
2. Evliliğimden 2 kızım var. Daha küçükler ve ben doğduklarından beri onları sevgiyle büyütmeye çalışıyorum. Allah’a şükür ki ikisi de çok mutlu çocuklar.
Ben mutlu olamadım inşallah onlar olsunlar.

Ah ne kadar doğru bir söz, çocukluğumuz anavatanımız. Burada defalarca yazıyoruz, çocuklarınızın sırtına taşıyamayacakları yükler yüklemeyin diye. Ne gereği var ufacık çocukla saçma sapan konuşmanın.

Yetişkinlerin dünyasındaki kavgaları çocukların üzerinden yapıyorlar. Yok kayınvalidemi sevmiyorum çocuğu onlarla görüştürmem, yok ben senin için babana katlandım vs. Her anne bir olamıyor ne yazık ki...

Yalnız değilsiniz, o kadar çok anne var ki, çocuklarının üstüne kendi yapamadıklarının sorumluluğunu yükleyen. Annenizle görüşmenizi azaltın bir de psikolojik destek alıp temiz bir sayfa açın.

Benim annemde istememis beni. Benden önceki bebegini aldirmis. Iki kere günaha girmemek icin aldirmamis beni. Babamda sevgisiz, ilgisiz ve sinirli biri. Ne yaparsam yapiyim asla mutlu edemedim onlari. Babam kardeslerime karsi cok iyidir. Ablamla hep sakalasirlardi ..... bende daha cok kücügüm diye sakalasmiyor saniyordum. Büyüsemde bende babamla böyle samatalar yapsam diyordum hep. Büyüdm ve kimse sakalasmadi benimle. Beni evde yanliz birakip karili kocali uzaklara gidip kahve icerlerdi. Beni istemezlerdi yanlarinda, sen dersini calis bak bu notun kirik derlerdi. Meger istenmemis bir bebekmisim :) herzaman icim buruk büyüdüm. 24 yasindayim ve hala dislaniyorum.
Allah bagislasin hepimizin cocugunu :) benimde bir kizim var ... hayirli bile olmasin mutlu ve huzurlu bir birey olsun ileride. Tek dilegim bu ve elimden geleni yapiyorum :)

Eşiniz neler yapıyor peki annenizden dolayı mı yoksa o da mı kişisel baskı kuruyor?

İşiniz varmış ne güzel , keşke evlilik gibi bir hataya düşmeseydiniz . Nice kızlar var hala mutsuz, sevgisiz aileyle aynı evde yaşayan, işten ayrılmadınız inşlh

Psikologa gittiniz mi hiç? Keşke gitseniz.Annenize çok kızdım ama bu şekilde öyle çok anne var ki.İstemeden doğurdum diye çocuklara hayatı zindan eden anneler çok çok fazla.Çok kötü bişey , bi' insan evladına bunu neden yapar anlamak mümkün değil.Görüşmezdim galiba ben olsam öyle anneyle.

Anneniz konusunda haklisiniz bence gorusmeyin naparsa yapsin ama sizdede hata var imkaniniz sartlariniz varken yanlis evlilik yapmissiniz keske ayri eve ciksaydiniz olan olmus insallah evliliginde mutlu olursunuz

Mutsuz bir çocuk hayatı boyunca mutlu bir insan olamazmış.
bu cümle o kadar doğru ki...
yaşadıklarınıza inanılmaz üzüldüm ama çok şükür ki bebeğiniz var, ona sarılın ve siz anneniz gibi bir anne olmayın sakın.. çünkü annesi tarafından terk edilmiş bir kız çocuğu hakikaten yıkık bir yetişkin oluyor. fiziken orada olsa bile anne, varlığı yetmiyor bazen...

Hemen hemen evliklik konusunda aynı şeyleri yaşıyoruz ve benim de şükür sebebi bir oğlum var 14 aylık. Ama anne konusunda şanslıyım. Allah yardımcın olsun senin. Mutsuz bir evlilik çocuğa da illa yansır. Umarım çocuklarımız bu olaylardan etkilenmez

Öyle doğruki her cunle.benim de annem babam soğuk ilgisiz çocuk bakmayı sadece karın doyurmak olarak gören insanlar. Bir kere bile sarilmadilar bir kere bile.
Gençliğimde o sevgi eksikliğini hep erkeklerde arafim.gereginden fazla insan girdi hayatıma. Şimdi bir kızım var. Aklımda hep çocukluğum.bazen gereksiz mutsuz oluyorum ve fark ediyorum ki eskilere dalmışım.ciddi anlamda ihmal edilmiş bir çocuğum ben.yasim 35 ama bir yarım ağlayan bir çocuk hala

Malesef ki her çocuk doğuran anne sanıyor kendini... Annenizin yaptığı şeyleri sizin yapmayacak olmanız bence kızınıza verebileceğiniz en güzel hediye olur. Kendi annenizden görmediğini sevgiyi, saygıyı kızınıza verirsiniz. Hem o iyi yetişir hem de siz yaralarınızı sararsınız. Geçmişi unutmayın ama oraya takılı da yaşamayın. Şu anın kıymetini bilin çocuğunuzla vakit geçirin ve eğer mümkünse annenizle mümkün olmadıkça görüşmeyin

Eşiniz neler yapıyor peki annenizden dolayı mı yoksa o da mı kişisel baskı kuruyor?
Kişisel baskı, gereksiz kavgalar genel olarak problemli bir insan zaten. Bir dönem benim israrimla tedavi gördü öfke kontrolü yok. Zoraki yürüttüğüm bir evlilik.

İşiniz varmış ne güzel , keşke evlilik gibi bir hataya düşmeseydiniz . Nice kızlar var hala mutsuz, sevgisiz aileyle aynı evde yaşayan, işten ayrılmadınız inşlh
Hayır ayrilmadim. Evlilik evet bir hataydı ama o an gözüm birşey görmedi tek çare bu gibi göründü.

Annenizin psikolojisi sağlıklı gelmedi, erkek cocuk da olsaniz degisen birsey olmayacakti bence.. evladin kizi erkegi olmaz cunku..kız çocuklarının verdikleri yanlış kararların temelinde cogunlukla anneleriyle sağlıklı ilişkiler kuramamalarinin sonucu olduğunu okumustum. Çocuğunuzla sağlıklı iletişim kurup onun sağlıklı bir birey olması için elinizden geleni yapın derim.

Çok üzüldüm ama madem işiniz gucunuz vardı niye o dengesizle evlenmek yerine evden ayrılıp kendi hayatınızı kurmadınız. Zaten anneniz sen gelmeyeceksin diyormuş. Ne güzel fırsat geçmiş elinize. Bi arada halen geç kalmış değilsiniz güzel bir hayat kurmak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…