Annem namusuma laf etti

Onceki konunuzu bilmiyorum bir haftadir yasadiklarinizi da.ama esinizden ayrilmak istediginizi cikardim buradan ve anneniz de bunu biliyor.acaba tas yerinde agirdir diyerek ayrilma mi demek istedi size.yani illa namussuzluk yapma deil de telefonla ugrasinca o da belki ayrilmak icin bir yol arastiriyorsunuz diye (is bakmak olabilir ev bakmak olabilir vs) demis olamaz mi.hani kizim ugrasma evinde dur tas yerinde agirdir anlaminda da demis olabilir

Tabii ki ailenizi sizden iyi kimse tanıyamaz o yüzden nasıl davranacağınızı yine en iyi siz bilirsiniz. Biz burada sadece anlattığınız bir olaydan yola çıkarak yorum yapıyoruz o yüzden sizi yeterince anlayamayabiliriz. Amacımız moralinizi daha da bozmak değil. En azından benim değil. Anladığım kadarıyla ailenizi çevrenizi kendiniz üzerinde çok fazla söz sahibi etmişsiniz. Her şeyinize karışıyorlar? Kocana şikayet edeceğim falan demişler. Hoş şeyler değil bunlar. Sen aklı başında olgun bir bireysin ve bir çocuğun var. Ağırlığını koymalı kimsenin hayatın hakkında söz sahibi olamayacağını insanlara dikte etmelisin.
Kendimden örnek vermek istiyorum. Benim geçenlerde eşimle ufak bir tartışmam oldu. Bu tartışma konusu bir şekilde dayımın kulağına gitmiş. Dayım da biraz kabadayıdır herkesin hayatı konusunda hep söz sahibi sanar kendini. Bana gelip dedi ki
''Beni dinlemedin evlendin bu adamla. Kızım çekmek zorunda değilsin yol yakınken ayrılabilirsin. Ben sana bu seçeneği şimdi sunuyorum. Eğer şimdi ayrılmak istersen ayrılırsın ama şimdi yok deyip ileride ayrılmak istersen izin vermem şansını kaybedersin.''dedi. Bu ailedeki büyük küçük herkes çekinir korkar dayımdan. Mesela teyzemin hayatına çok karıştı eşinden boşanmasına senelerce engel oldu. Aynı şeyi bana da yapabileceğini sanıyordu. Ben ne cevap verdim biliyor musun?
''Dayı evlenirken kimseden izin almadım senden izin almadım. Bir gün ayrılacak olursam da kimseden izin alacak değilim.''

Hani ne derler? Resmen kızardı bozardı sus pus oldu. Benim hayatıma müdahale edemeyeceğini anladı. Bu tavrı herkese gösteririm. Bence denemelisin. O zaman elinde telefon varmış bilmem neymiş kimse tek laf edemez. Kos koca kadınsın.

ne eş kişinden önce nede sonra esim hariç hic bir erkekle gerçekte veya sanalda en ufak flortlesme durumum olmamistir zaten eşimi tanıdım ve evlendim belkide bu yuzden evlendim o öküzle erkekleri tanımadığım için.... Abla konusuna gelince aramızda kuşak farkı var ben onları hep korumuşum dur ama onlar beni hiç bir zaman korumamış tam tersi daha çok üstüme gitmişlerdir kızlık yıllarımdan beri bu böyle bu yüZden evlendim belkide yagmurdan kaçarken doluya yakalandım

Konu sahibi bu foto size aitse kaldirin.
Hemsireyim demissin lisansmusin ortaogretimmi ?
Kpssye hazrlan dicem ama sinav yakin zamnda basvuru yaptin mi ?
Yapmadysan seneye hazrlan gir sinava atan kimseyede laf dusurme ailenide kocanida bosa.

Ya byle anlatınca bısey yok gıbı ama sen yasadıgun ıcın daha ıyı bılırsın ses tonu yuz ıfadesı falan ayrı bı hava katar kelımelere yanı laf ettı dıyrsan oyledır bı anne nasıl bunu der ablaların desen hıc mı merhamet yok herkes bı alem, herkes bencıl cevrende ... ne kadar yalnız kalmışsın gercekten ınsallah tez zamanda feraha cıkarsın

Yorumların açtığın konularını takip ettiğim kadarı ile şuara iyi değilsin
Bir uzmanla görüşmelisin
Annene gelince doğru değil anlattığın kadarı ile yaptıkları ama biraz etkiye tepki olmuş sanki
Kolay gelsim umarım sizin açınızdan işler yoluna girer

Hemşire misin? E güzelim o zaman daha ne çekiyorsun sen bu insanları iş bulma sitelerine sürekli girecek kadar gerek bile yok gidebileceğin yerlerdeki hastanelere git direk başvur ve bekle. Bilemedim şimdi yani. Bu kadar kötüyse durum niye çekiyorsun ki. Meslektaşız bir de.

Sonra aileler böyle yapıp evlatlarının evden kaçmasına ya da sevmediği bi adamla sırf bu durumdan kurtulmak için evlenip hayatlarını karartmalarına sebep oluyolar bide anladığım kadarıyla rutucu bi çevredesiniz bunların çok farkı oluyor insan üzerinde. Annenin canı sıkılıyo ya da seni evlendirmek istiyo ya da diğer ihtimal psikolojısı bu aralar bozuk. Valla tel sürekli bizimde elimizde hatta annemin bile elinden düşmüyo ona instada hikayem koymayı öğrettim çiçeklerini çekip falan koyuyo canımız hiç sıkılmıyo bence sende annene yeni meşgaleler bul hakkaten canı sıkılmış kadının :)

Neden Kadın ve Sosyal hizmetlerin 183 nolu hattını aramıyorsunuz? Sığınma evleri var, ücretsiz psikolojik ve hukuk desteği var, iş falan yardımcı olurlar. Şu koşullarınızdan çok daha iyi olur. Allah yardımcınız olsun.

Bu arada annenin niyeti o değildir, abartıyorsun diyen arkadaşlara çok şaşırdım. Bu psikolojideki çoluklu çocuklu kadına söylenir mi ne karıştırıyorsun dese bile sadece ? eniştesi gibi elin adamıyla aynı masada otururken? Tam tersine kadıncağıza daha çok destek olması gerekirken. Normal genç kızken falan kimse yokken "ne karıştırıyorsun sevgilin mi var kimle konuşuyorsun" vs demek başka bu başka.

Son olarak maalesef her anne iyi anne olacak diye bir şey yok arkadaşlar; gazetelere bakın bir sürü kötü anne de görürsünüz.

hanımefendi yorumunuzu okudum. size sormak istediğim bir kaç sorum var.

sanırım evlisiniz evlenmeden önce erkek arkadaşınız oldu mu eğer olduysa cinsel birliktelik yaşayıp bu durumu aileniz anneniz öğrendi mi.??? aslında evlenmeden önce bir ilişkiniz olsa bile normal yani olağan şeyler. ama anneniz ayıp etmiş.

gereksiz büyütüp alınganlık etmişsiniz. anneniz neden namusunuza laf etsin ayol? evli barklı kadınsınız. o niyetle söylememiştir, söylemez anneler. ama hakikaten de kalabalık ortamlarda, topluluk içinde filan telefonla fazla uğraşan kişilerden ben de biraz rahatsız oluyorum genç olmama rağmen. haber siteleri ve iş ilanları kaçmıyor, başka bir zamanda da bakılabilir. büyükler zaten sevmiyor öyle şeyleri. benim anneannem falan da interneti sevmiyor, internette hep pis ve kötü şeylerin olduğunu düşünüyor ve evet, benim anneannem de internet yüzünden milletin eşini aldattığını düşünüyor.

Aile niye öğrensin ki her gün bekaret raporu mu verecek ailesine? Yaşamak isteyen yaşar, bu da duygusal ilişki yaşadığı kişi ya da kişilerle alakalı olur en fazla. Ailesine ne, niye anlatsın anasına babasına cinsel ilişkisini?

seni en iyi anlayanlardan biri de ben olabilirim, bende böyle bir annenin kızıyım hem ablama ,hem bana ,yapmadığı şey kalmadı 80 yaşımdaki melek babanneme dahi kullanmadıgı söz kalmadı anne deyince boğazım düğümleniyor , ğözlerim doluyor , ve diyorum ki kendimden ve evlatlarımdan başka kimsem yok birde alalh , ve böyle bir anne varken düşmana gerek yok , rabbim böylelerine merhamet versin iman versin . bende kamu ' da çalışıyorum ama ona göre o..... elimde telefon olursa da o.... böyle işte

Ben biraz bu yoruma katılıyorum. Eğer varsa bir şey gayet açık yazabilirsiniz. Çünkü eksik bir şeyler var konularınızda, yerine oturmuyor.

Anneler suphelernde haklidirlar 2 gun once bir arkadasim 3 yasindaki cocugunu birakip sevgilisine kacti ondan oncede annesi zaten supheleniyordu yani denem o ki anneler bosuna soylemz .. Senin icin demiyorum ama dikkatli ol annenin sozunu dinle cok telfnla ugrasma

bazı arkadaşlar bu tip yorumlar yapmış insaf ya arkadaşlar burda beni tanıyan eden yok neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına eski konularımı bilen bilir çok kritik bir karar vericem hayatımda devrim niteliginde yaşadığım şehirden evden herkesden uzakta bir hayat kurmayı planlıyorum 183 aradım haliyle bir şeyler karıştırdığım konusunda haklı annem onlara soyleyemem yoksa beni bu dayakçı ve hakaretci kocanın yaninda kalmam için herşeyi yaparlar buda son yazın olsun.. Bu tip yorumları görünce hadi sizinki yumuşak olmuş ama başka dalgali yorumlar var sizde aynısını yaşayın inşallah demekten kendimi alamıyorum beni anlayan empatiyle cevap veren arkadaşlara tsk ediyorum

çok saol yorumun için aradım zaten 183 önceki konumda ayrıntılar var şimdilik sabretmem gerek az kaldı inşllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…