- 29 Temmuz 2018
- 863
- 2.293
- 113
- 29
- Konu Sahibi Angelmelekk12
-
Aynen öyle rahatımız bozulmasın her şey tozpembe olsun biz mükemmel kusursuz insanlarız çevremiz de öyle olsun kafası bu benim de söylemem gerekirdi bende bu kafaya sahipmişim demek ki ama büyük bir ders oldu bu olay banaTaciz olaylarının bu kadar yaygın olmasının nedenlerinden biri de Aman ağzımızın tadı kaçmasın diye düşünen ve bu yüzden de evlat sahibi olmayı hak etmeyen ama olan böyle insanların da payının olduğunu düşünüyorum.
Bu insanı bir de adam yerine koymayı düşünüyor ya bu bana koyuyor en çok pislik iğrenç bi mahlukattan başka bir şey değil en çok üzen de ailemin böyle olması gerçeği.Hayır hadi size inanmasın ama başkasına da taciz ettiği duyulmuş bir adamı nasıl evine kabul eder? Ben olsam mahalleme sokmam kızım bile bir iddiada bulunmasa bile. Valla annenize güvenmeyin hiç bir konuda şu kızının başına ne gelirse gelsin damadın haklıdır boşanmayın diyen annelerden beter.
Yaşlarınız yakın mı sizi onunla evlendirme ihtimali aklıma geldi...Ooof çok fena ya anne bu...Anneme 16 17 yaşında çok yakınım birinden (babam abim amca dayı değil) uğradığım taciz olayını dayanamayıp anlattım aradan 1 ay falan geçti bana diyor ki illa bize gelecek oturacak bu küslük sürmez yıllardır o kadar iğrendim ki kendi öz annemden o an bi de beni sorguluyor neden bunca yıl sonra anlattın o zaman anlatmadın gidip oraya oturdun falan ama olay şöyle ki ben konduramadım çünkü aleni olarak değil alttan alttan iğrenç bi şekilde sinsice bu olay başıma geldi benden başkasına da bunu yaptığını ailecek duyduk bende o gün patladım anlattım anneme herşeyi ama yanımda olmasını beklerken bu yaptığı çok zoruma gitti moralim çok bozuk annem gerikafalı bir insanda değildi halbu ki
Kendinizi suçlamayın lütfen, ayırt edemedim anlayamadım konduramadım diyorsunuz. O adam annenizin karakterini bildiği için de sizi kurban seçmiş olabilir. Geçmiş olsunAynen öyle rahatımız bozulmasın her şey tozpembe olsun biz mükemmel kusursuz insanlarız çevremiz de öyle olsun kafası bu benim de söylemem gerekirdi bende bu kafaya sahipmişim demek ki ama büyük bir ders oldu bu olay bana
Küslük mü?bu küslük sürmez
Annenize eğer “ benim bir kızım var diyebilmek istiyorsa” size, bir annenin yapması gerektiği gibi sizi koruması, kollaması ve arkanızda durması gerektiğini, zaten sizi anlamamaya, olayı basitleştirmeye ve adamı suçlu bulmamaya çalışmasının da tacizi kabul edilebilir duruma getirdiğini ve aynı taciz eden kadar kendisinin de suçlu olduğunu söyleyin. Bir daha adamla konuşturma gibi bir söylemi olursa da annenizin yüzüne bakmayacağınızı, aklına başına getirmesini anlatın.” 15-16 yaşında inanmak istemedim, sen de orada olmadığın ve beni koruyamadığın için seni suçlamıyorum belki anne olarak içten içe kendini neden beni koruyamadığını düşünerek suçluyorsun ama bunu bu şekilde bana yansıtman doğru değil”. Annenizin neden böyle davrandığı üzerinde düşünmeyin. Kişiselleştirmeyin. Sizden tamamen bağımsız bir durum. Annenize veya kimseye kendinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz. Anneniz sizi suçlayarak kendi suçunu saklamaya ve durumu inkar ederek basite indirgemeye çalışıyor. Her kişinin verdiği tepki farklı ve insanların zeka ve karakter oranları böyle durumlarda ortaya çıkıyor. Siz değerli ve akıllı bir bireysiniz ve haksızlığa tahammül edemiyorsunuz. Başkası gibi durumu kapatmak veya başkasının da benzer durumu yaşadığını gördüğünüzde sessiz kalmayı tercih etmediniz. Sizi tebrik ederim. Üzülmeyin ama anneye iyi bir söylem yapmanız be geri adım atmamamanız gerekiyor.O adam evli ve taciz ettiği kız herkese duyurdu çok da iyi yaptı o adama daha ne olabilir ki zaten herkes biliyor sapık olduğunu olay bu da değil çok detayı var ama anlatamayacağım detaylar bunlar
çok üzüldüm bir an önce iş sahibi olun ya da düzgün bir evlilik yapın o anneyi de silin gitsinAnneme 16 17 yaşında çok yakınım birinden (babam abim amca dayı değil) uğradığım taciz olayını dayanamayıp anlattım aradan 1 ay falan geçti bana diyor ki illa bize gelecek oturacak bu küslük sürmez yıllardır o kadar iğrendim ki kendi öz annemden o an bi de beni sorguluyor neden bunca yıl sonra anlattın o zaman anlatmadın gidip oraya oturdun falan ama olay şöyle ki ben konduramadım çünkü aleni olarak değil alttan alttan iğrenç bi şekilde sinsice bu olay başıma geldi benden başkasına da bunu yaptığını ailecek duyduk bende o gün patladım anlattım anneme herşeyi ama yanımda olmasını beklerken bu yaptığı çok zoruma gitti moralim çok bozuk annem gerikafalı bir insanda değildi halbu ki
Çok güzel bi yorum çok teşekkür ediyorum size annemden almam gereken tavsiyeleri sizden ve sizin gibi güzel insanlardan almak beni buruk da olsa sevindirdi hâlâ konuşmuyorum ama konuşursam dediklerinizi mutlaka söyleyeceğim kendisineAnnenize eğer “ benim bir kızım var diyebilmek istiyorsa” size, bir annenin yapması gerektiği gibi sizi koruması, kollaması ve arkanızda durması gerektiğini, zaten sizi anlamamaya, olayı basitleştirmeye ve adamı suçlu bulmamaya çalışmasının da tacizi kabul edilebilir duruma getirdiğini ve aynı taciz eden kadar kendisinin de suçlu olduğunu söyleyin. Bir daha adamla konuşturma gibi bir söylemi olursa da annenizin yüzüne bakmayacağınızı, aklına başına getirmesini anlatın.” 15-16 yaşında inanmak istemedim, sen de orada olmadığın ve beni koruyamadığın için seni suçlamıyorum belki anne olarak içten içe kendini neden beni koruyamadığını düşünerek suçluyorsun ama bunu bu şekilde bana yansıtman doğru değil”. Annenizin neden böyle davrandığı üzerinde düşünmeyin. Kişiselleştirmeyin. Sizden tamamen bağımsız bir durum. Annenize veya kimseye kendinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz. Anneniz sizi suçlayarak kendi suçunu saklamaya ve durumu inkar ederek basite indirgemeye çalışıyor. Her kişinin verdiği tepki farklı ve insanların zeka ve karakter oranları böyle durumlarda ortaya çıkıyor. Siz değerli ve akıllı bir bireysiniz ve haksızlığa tahammül edemiyorsunuz. Başkası gibi durumu kapatmak veya başkasının da benzer durumu yaşadığını gördüğünüzde sessiz kalmayı tercih etmediniz. Sizi tebrik ederim. Üzülmeyin ama anneye iyi bir söylem yapmanız be geri adım atmamamanız gerekiyor.
Teşekkür ediyorum umarım okuyan herkese de ibret olur bu konum kimseye güvenmeyin yanlış anlamışımdır diyip konduramamazlık yapmayın hissetmişseniz ama kanıtlayamıyosanız bile mesafenizi koruyun adını bile anmayın ve en önemlisi susmayın ne kadar uzun süre susarsanız bedeli o kadar ağır olabiliyorKendinizi suçlamayın lütfen, ayırt edemedim anlayamadım konduramadım diyorsunuz. O adam annenizin karakterini bildiği için de sizi kurban seçmiş olabilir. Geçmiş olsun
Çok güzel bi yorum çok teşekkür ediyorum size annemden almam gereken tavsiyeleri sizden ve sizin gibi güzel insanlardan almak beni buruk da olsa sevindirdi hâlâ konuşmuyorum ama konuşursam dediklerinizi mutlaka söyleyeceğim kendisine
Evet annem babam çok pasif insanlar bize dokunmayan yılan bin yaşasın aman bize laf gelmesin napıyosan yap kafasında insanlar inanın o adamın konusu açılınca bile ağlamaklı oluyorum o kadar sert konuşmak o kadar zor ki tabikide defalarca diyorum o bu eve adımını atarsa ben yokum beni unutun diye umarım boş attığımı düsünmüyolardır gidecek yerim olmasa bile giderim çünkü.Hiç ama hiç duygusal tribe girmeyin. Baskın olun. Sert olun. Çekinmeden söyleyin. Anneniz gayet pasif biri ve böyle mıy mıy komşunun karısından bahşeder gibi size soru sorup, yorum yapamaz. Bunun sonuçları onun için çok ağır olacağını hissettirin, çekinsin. Ben adamı gidip şikayet etmiyorum ve koza şahitlik de yapmıyorum, tek yapacağın ben bu evden gidene kadar adamı eve sokmamak diye eklersiniz. Hiç korkmayın.
Bu sapıklar avcıdır. Annesi babası evde olmayan, çok çocuklu, uysal ve hayır diyemeyen pasif insanların çocukları hedeftir.
Kendi kendinize bunu tekrar edip gerekirse rol yapacaksınız. Bu güç sizde var. Evden gitmekle tehdit etmeyin. Burdan ben okulum biter, işim olur ama bundan sonra kızım var diyemezsin. Evden gittiğim anda bağımız kalmaz dersiniz.Evet annem babam çok pasif insanlar bize dokunmayan yılan bin yaşasın aman bize laf gelmesin napıyosan yap kafasında insanlar inanın o adamın konusu açılınca bile ağlamaklı oluyorum o kadar sert konuşmak o kadar zor ki tabikide defalarca diyorum o bu eve adımını atarsa ben yokum beni unutun diye umarım boş attığımı düsünmüyolardır gidecek yerim olmasa bile giderim çünkü.
Aslında annemi yeniden tanımak daha zor diyelim ben onları kendk hayal dünyamda en mükemmel insan diye idrak etmiştim bunca yıl böyle bi hareket asla beklemiyordumAnlıyorum benimki de gülerek "aman biz de yaşadık çocukken" demişti. Eminim görüşmek zorunda olduğumuz biri olsa benzer bir cümle kullanırdı.
Önerim, hayatınızdan tamamen çıkarma şansınız yoksa asgari ölçüde ciddiye alın kendisini. Fiziken yakın ruhen uzak olun. Böylelikle kırılmazsınız.
Eminim şu an annenize saydırılan laflar içinizi ferahlatacak, öte yandan ama annem o benim şeklinde bir vicdan azabı da çekeceksiniz. Yaşınız kaç bilmiyorum, her kırgınlık en nihayetinde geçiyor. Uzak durma seçeneğiniz varsa durun. Yoksa, dediğim gibi doğurgan bir canlı olarak düşünün annenizi. Başka mana yüklemeyin.
Doğru söylüyorsunuz...Kendi kendinize bunu tekrar edip gerekirse rol yapacaksınız. Bu güç sizde var. Evden gitmekle tehdit etmeyin. Burdan ben okulum biter, işim olur ama bundan sonra kızım var diyemezsin. Evden gittiğim anda bağımız kalmaz dersiniz.
Tam olarak böyle sanki kimse artık masum değil temiz değil herkes herşeyi yapabilir gibi salağa yattığım günleri çok özler oldumBir olay yaşanır bir aydınlanma oluşur ve artik hiç birşey eskisi gibi olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?