annem ne yapsam ben

Anne ile aranız bu kadar kötüyken, minumum seviyede görüşmeniz gerekirken, siz bebe yapıp ona baktırarak neler düşündünüz acaba?
Çocuk yapmasaydın diyorum,o zaman kızıyorlar bana.
O zaman katlanacaksınız diyorum ben de.
çok haklısın . ilk kızımı 6 sene sonra doğurdum . annemi asla istemedim . kaynanamıda evde oturcaktım . kocam çalışayım diye baskı yaptı mecbur ağlaya ağlaya işe döndüm annmede ozaman ben bakarım 3 sene demişt. 2 ci çocukn kaza ile oldu . yine işi bırakıcaktım kacamla ayrılmamız söz konusu oldu . mecbur döndüm . hep mecburiyet . anlayacağın .

annemde sürekli eleştirir, ablamla kıyaslar sanırım yaşımız kaç olursa olsun büyüdüğümüzü kabul edemiyorlar hele azarlama huyu varsa.Ben her seferinde ağzımın payını alır susarım.Cevap verdikçe hırslanıyor çünkü.Gerçi dönüp baktığımda hep haklıdır annecim:KK53:

kimseye güvenemedim . istediğim begendğim bakıcılar 2000tl istedi 2 çocuk bankacıyım çalışma saatleri uzun
çalışma saatleriniz uzunsa anneniz 2 çocuğa bu kadar saat bakmak zorunda mı? bakıcıların 2bin istedikleri işi anneniz yapıyor.yazık değil mi kadına kaç yaşına gelmiş.bi de temizlik yapıyor diyorsunuz.

ilk kızıma annem baktı 2,5 sene sonra 2ci oldu . doğum izni falan yedi aydır kaynamala dönüşümlü bakıyorlar 2 hafta 2 hafta . kaynamala 5 aydır küsüm . o gelir eve ben çıkarım ben giderim o çıkar . görmedik birbirimizi. . yani anlatacak çok şey varda
ben anlamıyorum yeminle.küs olduğunuz kadına nasıl çocuklarınızı emanet edersiniz..
annenizi sevmiyorsunuz hem 2 çocuk bırakıp,uzun saatler çalışıyorsunuz,hem kv ile küssünüz aynısını yapıyorsunuz..
sizde bir sorun olmasın sakın??

Allah sabır versin, valla pek iletişim kurulabilecek birine benzemiyor, ne diyeceğimi bilemedim, taktir ediyor musun peki, poh pohlasan biraz düzelirmi dersin
anne kız olarak öyle bi diyalogumuz yok . ben teşekkür de edemiyorum ki . sagol anne dedim . yapmasaydın yorulmasaydın derim okadar

güvenilir bir kreşe verin. herşeyin en ucuna gidip geri kalanına kaza derseniz olmaz ama . anneniz çaresiz olduğunuz için 3 sene bakarım demiştir. bence güzel kreş araştırın . kameralı olursa içiniz rahat eder. evinizi kendiniz temizleyin .

çalışma saatleriniz uzunsa anneniz 2 çocuğa bu kadar saat bakmak zorunda mı? bakıcıların 2bin istedikleri işi anneniz yapıyor.yazık değil mi kadına kaç yaşına gelmiş.bi de temizlik yapıyor diyorsunuz.

ben anlamıyorum yeminle.küs olduğunuz kadına nasıl çocuklarınızı emanet edersiniz..
annenizi sevmiyorsunuz hem 2 çocuk bırakıp,uzun saatler çalışıyorsunuz,hem kv ile küssünüz aynısını yapıyorsunuz..
sizde bir sorun olmasın sakın??
:sinirli:tamamda mecburum . kaldıki kocam bakıcıyı eve sokmam diyor. bende korkuyorum . tecevüzcüsü bile bar . kadın falan farketmiyor. ama ben kafayı yedim yeminle . bende sorunnun alası var . düşünmekten devlereim yandı . neden kaçtıysam başıma geldi. kaynanama bile mecbur kaldımya bu dünyada. artık ne gelse başıma aaa olabilir diyorum . . insanın anesi kızna böyle yyaparsa . el olğlu ve anası neler yapar ooooooooo. hamileyken dayak yedim ennem gittim ağlayarak beni kovdu senin çocuklarına bakamam diye . mevzu derin mevzu uzun .

:sinirli:tamamda mecburum . kaldıki kocam bakıcıyı eve sokmam diyor. bende korkuyorum . tecevüzcüsü bile bar . kadın falan farketmiyor. ama ben kafayı yedim yeminle . bende sorunnun alası var . düşünmekten devlereim yandı . neden kaçtıysam başıma geldi. kaynanama bile mecbur kaldımya bu dünyada. artık ne gelse başıma aaa olabilir diyorum . . insanın anesi kızna böyle yyaparsa . el olğlu ve anası neler yapar ooooooooo. hamileyken dayak yedim ennem gittim ağlayarak beni kovdu senin çocuklarına bakamam diye . mevzu derin mevzu uzun .
hamileyken dayak yediğiniz adamla hala berabersiniz ,bu durumda sizi kovan anneye evlatlrınızı baktırıyorsunuz,küs kv eve gelip çocuk bakıyor.
ama bunların yanında bakıcı tecavüzcü olabilir diyorsunuz.
çok değişik bir hayat anlayamaıyorum kusura bakmayın.
sen olsan ne yapardım dersen;bankacıymışsınız bir de ,işim gücüm var,çocuklarımı alır adamı boşarım,annemle görüşmem.büyük olan 6 yaşındaydı değil mi,okula başlıyor bu sene zaten.k,üçük de 3 yaşına gelmiş,onu da kreşe veririm.okul paralarını da babasına ödettiririm.nasıl???

güvenilir bir kreşe verin. herşeyin en ucuna gidip geri kalanına kaza derseniz olmaz ama . anneniz çaresiz olduğunuz için 3 sene bakarım demiştir. bence güzel kreş araştırın . kameralı olursa içiniz rahat eder. evinizi kendiniz temizleyin .
2cisin daha küçük kreş yaşına var . zaten çocuklarım kuzu yemin ederim çocuk var bu evde demesin . büyük kızım 1 de yatar 5 de kalkar . küçük gündüz hep uyur. ne versen yerler . . odadan çıkmazlar . ama tabi zor ama ben napıyım ki . büyüsünler diye dua etmekten bıktım amam hep biri lazım . kreşte olsa . hastalık var tatil var .

hamileyken dayak yediğiniz adamla hala berabersiniz ,bu durumda sizi kovan anneye evlatlrınızı baktırıyorsunuz,küs kv eve gelip çocuk bakıyor.
ama bunların yanında bakıcı tecavüzcü olabilir diyorsunuz.
çok değişik bir hayat anlayamaıyorum kusura bakmayın.
sen olsan ne yapardım dersen;bankacıymışsınız bir de ,işim gücüm var,çocuklarımı alır adamı boşarım,annemle görüşmem.büyük olan 6 yaşındaydı değil mi,okula başlıyor bu sene zaten.k,üçük de 3 yaşına gelmiş,onu da kreşe veririm.okul paralarını da babasına ödettiririm.nasıl???
:halay:süpersin ama bende o cesaret ne gezer . ezik yetiştilirdim eziğim ezik . bilidiğin yani . bakma çalıştığıma tipimde ezik kendimde . bide bu halimden utanmadan 2 tane doğurdum . cocukra 4 ve 1,5 belki 2sene sonra olur dediklerin .

anne kız olarak öyle bi diyalogumuz yok . ben teşekkür de edemiyorum ki . sagol anne dedim . yapmasaydın yorulmasaydın derim okadar

valla taktir bekliyor olabilir, bence yemek çok güzel olmuş anne eline sağlık nasıl yaptın, ya da her işime koşuyosun iyi varsın gibi şeyler söylesen belki biraz yumuşar diyemiyorum deme, basit şeylerden başla bence, belki ilgi bekliyodur bazıları ilgi isteğini arıza yaparak gösterebiliyor

:halay:süpersin ama bende o cesaret ne gezer . ezik yetiştilirdim eziğim ezik . bilidiğin yani . bakma çalıştığıma tipimde ezik kendimde . bide bu halimden utanmadan 2 tane doğurdum . cocukra 4 ve 1,5 belki 2sene sonra olur dediklerin .
kevsercim ben süper falan değilim.sadece hayatta dik durmaya çalışıyorum o kadar.annen seni ezdikçe ezmiş anlıyorum.sonra evlendin kocan ezdi.bak çocukların için bile ne diyosun odadan çıkmazlar uyurlar sesleri çıkmaz herşeyi yerler falan..oysaki öyle olmamalıydı..bu yaştaki 2 çocuk varsa evde savaş alnı olmalı,sesler çıkmalı evden.annenin yağtığı hatayı çocuklarına yapıyorsun ..
boyun eğme kimseye..sen güçlüsün,çünkü annesin...

Valla çocuk bakmak kolay değil kadın zıvanadan çıkmıştır size patlamıştır.bende sizin gibi bayanları anlamıyorum.madem annenizle kötüsünüz çocuklara baktırmayın.baktırıyorsunuz çünkü işinize geliyor.para vermiyorsunuz ,güveniniz tam,evinizin işleride yapılıyor.azcık kaprisleride çekiverin.niye kullanıyosunuz annenizi..

ya keşke her anneanne - babaanne torununa baksa ya da ne bileyim teyze hala falan. sanıyorum babaanne olunca elimden geleni yapacağım. hergün bunu diyorum. belli ki kaşıkla verip sapıyla çıkarıyor. ya çocuklarını bakıcıya ver arkadaşım ya kreşe ya da annenle az muhabbet edip sensin de çocuklarının hatrına.

Öncelikle çocuklarınızın bakımı için başka çözüm bulun
Sonra annenizle araya mesafe koyun.

Normal anne böyle olmaz, belli ki psikolojik sorunları var. Ama onu siz tedavi edemezsiniz.
Çocuklarınız annenizin size olan aşağılama ve hakaretlerine tanık oluyorlarsa durum daha vahim. Yarın öbür gün size saygıları kalmayabilir, otorite kurmakta zorlanabilirsiniz.

Zaten bu bir çeşit psikolojik şiddet. Sizin enerjinizi ve mutluluğunuzu alır.

Annenizle araya mesafe sizi biraz olsun rahatlatır.
çok doğru mesafe şart ama psikolojik değil teyzelerim de öyle .hep aşağılama eleştiri. bi teyzem böyle yapa yapa kızını evden kaçırttı 2 senedir haberimiz yok . kocada boşadı tek başına kaldı .

çok doğru mesafe şart ama psikolojik değil teyzelerim de öyle .hep aşağılama eleştiri. bi teyzem böyle yapa yapa kızını evden kaçırttı 2 senedir haberimiz yok . kocada boşadı tek başına kaldı .

Psikolojik değil derken aslında tam da psikolojik
Büyük ihtimalle anneniz ve teyzeleriniz böyle büyümüş.
İnsana değer vermeyi görmemiş ve öğrenememişler.

Aşağılayan insanın psikolojisinde bozukluk vardır. Psikolojide "YANSITMA" diye bir durum var mesela, kişi kendisindeki eksikleri karşısındakine mal eder, onu suçlar. Biri bana kıskanç diyorsa ve bunun geçerli hiç bir sebebi yoksa, %100 o diyen kişi kıskançtır. Kendini rahatlatmak için beni suçlamaktadır.

Valla çocuk bakmak kolay değil kadın zıvanadan çıkmıştır size patlamıştır.bende sizin gibi bayanları anlamıyorum.madem annenizle kötüsünüz çocuklara baktırmayın.baktırıyorsunuz çünkü işinize geliyor.para vermiyorsunuz ,güveniniz tam,evinizin işleride yapılıyor.azcık kaprisleride çekiverin.niye kullanıyosunuz annenizi..
ama herkesin annesi bakıyor. tüm arkadaşlarımın . kayınvalde bakan 1,2 kişi var . zaten10 gün 10 gün bakıyorlar . bana yaptıkları revamı .para vermiyorum ama babamın 30bin borcunu kapattım . boşanırsam diye çalış diyor. sonra bana sorun çocuklara bakmak değil sensin diyor. kaçkere sen bana mecbursun muhtaçsın diyip aldı başını gitti .ağlaya ağlaya parkta bakıcı kadınlarla konuştum . baksınlar diye . sonra geldi baktı . ama hep olay .

Anne ile aranız bu kadar kötüyken, minumum seviyede görüşmeniz gerekirken, siz bebe yapıp ona baktırarak neler düşündünüz acaba?
Çocuk yapmasaydın diyorum,o zaman kızıyorlar bana.
O zaman katlanacaksınız diyorum ben de.
Aynı lafı söylüyorum,ne hakaretler işitiyorum,çocuk yapmasaydımız,madem yaptınız katlanın dıyorum,hayır bu mıllet çok uyanık,kımse yaptığı tercıhlerın bedelını ödemek istemıyor,en gıcık olduğum insan tipi,

ya keşke her anneanne - babaanne torununa baksa ya da ne bileyim teyze hala falan. sanıyorum babaanne olunca elimden geleni yapacağım. hergün bunu diyorum. belli ki kaşıkla verip sapıyla çıkarıyor. ya çocuklarını bakıcıya ver arkadaşım ya kreşe ya da annenle az muhabbet edip sensin de çocuklarının hatrına.[/QUOTE

Back
X