Annem neden böyle yapıyor? 😢

toztaneleri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2019
7
5
1
31
Merhaba KK hanımları, annemle henüz birkaç saat evvel yaşamış olduğum tartışmayı anlatmak istiyorum size.
Öncelikle ben 1 buçuk yıllık evliyim şuan çocuk düşünüyoruz, baştan beri korunmadık ama olsun diye de üstüne düşmedik ilk 6 ay. Sonra doktor kontrolü vs. polikistik over ve hipotroidi olduğumu öğrendim.

Yavaştan tedavi sürecine geçtik ama bir sonuç almış değiliz henüz. 1 seneden sonra anneme bu konuyu açtım ondan önce kimse sormadı etmedi bende konuşmak istemiyordum zaten. Annem de biraz saf niyetlidir söylenmeyecek şeyi söylenmeyecek insana söyler. Ben bebek mevzusunu açarken de tembihlemiştim kimsenin bilmesini istemiyorum diye. Anneme de çok az bahsettim zaten hormon testi yapıp yüksek olanlar için ilaç kullandığımı söyledim. Her görüştüğümüzde ne yaptın gidiyor musun sonuç ne diye soru soruyordu sürekli, bende geçiştirici cevaplar veriyordum. Bu süreci yaşayanlar bilir insan pek anlatmak istemiyor kimseye.

Daha sonra dün annemin halası beni aradı, kızı yeni doğum yapmış küçülen kıyafetleri var sana ayıralım ister misin diye konuya girdi, doktora gitmişsin ne dedi ne oldu diye sorular sormaya başladı. Ben tabi afalladım ne alaka nerden biliyor diye düşündüm, geçiştirerek kapadım telefonu.

Bugün de dayanamadım annemi aradım sen mi söyledin diye, annem direk söylemedim ama insanlar soruyor işte tiroidi söyledim sadece engel olabiliyormuş diye falan dedi. Ben de kızdım biraz insanların beni arayıp şunu yap bunu yap diye akıl vermesini istemiyorum neden söylüyorsun bilmiyor musun boşboğaz olduklarını dedim. Annem de, "sen zaten bana da hiç bişey anlatmıyorsun benimle konuşmak istemiyorsun, baban da sizde hep niye böyle yaptın ettin diye üstüme geliyorsunuz her konuda, bıktım hepinizden alıp başımı gidicem artık" diye ağlayarak telefonu yüzüme kapattı.

Bende ağlamaya başladım telefonu kapatınca hâlâ kendime gelemedim. Neden ben haklıyken haksız durumuna düştüm şimdi, neden annem hep bu psikolojiyi yaratıyor çocuklarının üstünde anlamıyorum. Ne yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım anneme fikir verebilir misiniz lütfen.. Annem köşeye sıkıştığında hep karşı tarafı suçlamaya başlıyor çocukken de böyleydi şimdi daha olgun karşılamaya çalışıyorum bu duruma düşecek konulara girmiyorum ama bu sefer hassas bir konum olduğu için dayanamadım. Hata mı ettim anneme neden böyle yaptığını söylemekte? Fikirlerinizi merak ediyorum

Son düzenleme:
Suç bastırıyor. Benim annem de her şeyi millete anlatir. Özel şeyleri anlatmayiz biliriz huyunu

Anlayamıyorum yapsa bile, kızım kusura bakma bu kadar hassas olduğunu bilmiyordum bilsem söylemezdim demek bu kadar mı zor? Onun yerine siz cahilsiniz böyle şeylerde ne yapmak gerek bilemezsiniz insanlara sorup fikir almakta ne var diye savunmaya geçiyor. Bende daha çok sinirlenip böyle yapmasını istemediğimi bu yüzden kendisine anlatmadığımı söyledim. Şimdi hem kendi halime hem annemin ağladığına üzülüyorum. Niye böyle yapıyor anneler evlatlarına

Canım bizde 8 aydir bebek istiyoruz olmadi gecem gun doktora gittm anneme anlatiyorm tabiki insan baska kimseye anlatamiyor ve o da baskasina anlatsa ben de cok kizardim..annen kendi hakli cikarmak icin oyle soylemistir yoksa o da hatali oldugunu anlamistir bnce.emin ol kimsenin lafini cekmek zorunda degiliz hicbir konuda herkes kendi aklini kendine saklasn.o annenin halasida bilerek aramistir kendi kzi dogum yapmis ya nispet yapmak icin Allah akil fikir versin.

Yemin ederim benimki de birebir aynisi.
ben cozemedim ve cok yoruluyorum gercekten

Annene bu konuda hassas olduğunu kimseye anlatmaması gerektiğini söyledin mi

Tekrar okudum konuyu tembihliymiş. Bundan sonra özel konuları anlatmazsın.

Bende de var bi tane
Bişi derim anneme ama kimseye söylemiceksin diye.
Annem gider abime bişi söylicem kimseye söylemicen diye.
Abim gider yengeme bişi söylicem kimseye söylemicen diye.
Ortalık kazan

Aynen her konuda böyle ama bu daha özel bir konu dikkatli olmasını beklerdim. Yine de inatla kendini haksız görmeyip beni haksız durumuna düşürüyor

Yemin ederim benimki de birebir aynisi.
ben cozemedim ve cok yoruluyorum gercekten

Bende çok yoruluyorum, evlenmeden önce psikolojim bozulmuştu artık, evlendikten sonra uzak kalıp sınırlı görüşünce olmamıştı bir daha. 1 buçuk senenin üstüne ilk defa tartıştım annemle. Şimdi ne yapıcam ben mi arayıp özür diliycem bilmiyorum

Benimkide aynısı yapacağını yapar diyeceğini der kırar eder yapar bozar bakmışım ben haksız hale gelmişim ağlıyorum ben üstüne suçluyum.Dün daha ağlayarak kapattım telefonu dönmedi bile geri salak gibi yine ben aradım trip atıyor soğuk bundan sonrada aramayı düşünmüyorum.Alttan almaktan yoruldum artık.Birkaç gün bekleyin bakalım anlayıp dönecekmi annenizin araması gerekli diye düşünüyorum

Başka birisi olsa bende yüzüne bakmam ama insanın annesi olunca dayanamıyor. Arayacağını zannetmiyorum, şimdi arkamdan nankör evlat diye kurup duruyordur. Bende aramak istemiyorum çünkü haksız değilim ama nasıl geçecek böyle de bilmiyorum

Annenizin huyu belliymiş, başkaları tarafından duyulmasını istemediğiniz bir konuyu bir daha annenize asla söylemeyin, bu kadar.

Bunlar özel mevzular ama anneye anlatmayıp da kime anlatacağız ki. Üzücü bir durum siz annenize anlatma şansına sahip değilsiniz malesef. Anlatmayın özelinizi üzgünüm

Zaten sorunun büyük degilmis, anneninde herseyi herkese anlattigini biliyorsun.

O halde, niye annene anlattin?

Ha ben demiyorum annen hakli diye fakat suçun birazi sende. Sir tutmayi bilmeyen insanlara (bu annen olsa dahi), birseyini anlatmayacaksin.

Benim annem de herşeyimi herkese anlatıp gezer , alakasız insanlardan özelimi duyarım filan , ben de anlatmıyorum ne ıyimi ne kötümü. Suçluluk duygusunu bastırmak için size duygu sömürüsü yapiyorlar ki bunu cok iyi bilirler. Anneyiz herşeye hakkımız var diye düşünüyorlar ama karşındaki bir birey bunu asla öğrenemeyecekler. Ben de her yolu denedim tek çözümü mesafeli olmak.
Bu arada ben de troidim ' hasimato troidid' , ilaçlarla düzene giriyor ama asla aksatmayın. Sabah ilk işiniz ilaç içmek olsun' kahvaltıyı da bir 30 40 dakika sonra yaparsanız ilacın emilimi yükseliyor.

Bemce gönlünü al cunku onada iste cocugu olmuyor mu torun ckk guzel birsey gibisinden konusuyorlardir oda özenmistir daha da ozel birseyleri anlatmazsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…