Annem neden canımı yakıyor...

Kaynanamın 1 kızı ve 1 oğlu var. İlk çocuğu kız olunca kayınbabam gelmiş ve "kız mı doğurdun" diye surat asmış. Adam 2 gün eve bile gelmemiş. Sonrasında da aylarca kötü davranmış. Kaynanam " lanet ettim kız doğurduğuma" demişti. Sonra sonra kızı sevmeye başlamış kayınbaba, o bıcırık hallerine dayanamamış tabii. İkinci çocuk erkek olunca el üstünde tutmuş kaynanamı. O yüzden kaynanam oğluna çok düşkün olduğunu söylerdi. Oğlum doğunca kıymete bindim derdi.

Annem kız erkek ayırmaz, abime de bana da düşkündür. İyi annedir. Kendi annesi de yani anneannem de çok iyiydi. 70 yaşında bile tarhanamızı, pastırmamızı yapar yollardı. Dedem ölünce parasızlık yüzünden tekrar evlendi. İkinci kocası da bize dedelik yaptı, üvey torun demedi hiç. Mekanları cennet olsun ikisinin de. Yani kendi ailenden ne görüyorsan onu yapıyorsun.

canım simdi ozamn kötü hissetmiştim yazdım ama düsündüğümdede aslında annem keninden beklenenin üstünü yaptı.çünkü cok nazlıdır.zaten evde yemek yapmasa bile babam aramaz temizlik hergün yapmaz öglen uyur yorulur felan .burada kadın yoruldu oda haklıoydı.belki kırıcı olmadan söyleyebilse olur ama sonucta anne

hamilelik ilk aylarda felaket bulantı kusmam vardı.esim sehir dısıındaydı işi geldi herr öğün yiyebileym diye farklı yemekler yaptı denemk için.hatta sasırmıstım

sende annene sor .üzzmden kendini . siteminide et alacagın cevap olumsuz olursa onuda bilsin

AYNI benim annem biliyor musun.. gözlerim doldu okurken ki ben tek kızım 2 erkek kardeşim daha var. Bilmem niye böyle oluyor ki..

Seni o kadar çok iyi anlıyorum ki zamanın eşim 15 günlüğüne Amerika'ya gitti eğitim için . Annem de Antalya'da teyzesinin yanındaydı ve eşimin onu o kadar çok çağırmasına rağmen yanıma gelmeyi bırak arayıp sormadı bile ve ben tek evladıyım .şimdi artık İzmir'de ama senede bir yada iki kere gelir Doğum olursa rabbim o günleri gösterirse 20 gün kalsın gitsin çok kalmasın

Uzun uzun anlatmak çok isterim ama boşver annemin sevgisi bana yalan geliyor

Ben anneme hamile olduğumu soyledigimde ağladı. Ama oyle duygulanmak vs degil, yeri göğü yikarak hickira hickira salya sümük ağladı. Anne üzülüyorum ama bu kadar ağlama dedim.
Annemin ilk çocuğuna yani abime 4 sene sonra hamile kalmis. Tabii 40 sene öncesi, cehalet diz boyu,herkes yüzüne kısırsın sen dermis. Hamile kalmış doktora gitmis, doktor çıkışı kendi annesine yani ananeme gitmis, haberi vermis. Ananem de "sen kısırsın ne hamileligi, yoktur yoktur" demis yuzune bile bakmamış.
Annem ilk kez anlattı bunu. Gelmiş 60 yasina annem, hala bunun üzüntüsü içinde. Sağolsun benim üstüme titriyor hamileligimde. Ufak tefek üzüntü olmuyor degil ama, ne bileyim bazen de ben nankörlük ediyorum.
Uzun yazdim, alakasiz gibi görünüyor olabilir. Ama annelerimiz de kiiim bilir neler yaşamış. Acaba bizlere hamileyken bi kap yemek getireni olmus mu, dogumunda yardima geleni olmuş mu. Yani bazi insan ben çok cektim evladim cekmesin der. Bazi insan, ben cektim o da ceksin der.
Allah evladiniza saglikli guzel bir omur versin, o varken kimsecikler akliniza gelmesin

Son zamanlarda buna benzer birçok anne konusu okudum, insanın morali bozuluyor. Annem 2 doğumumda da çok yardımcı oldu sağolsun. Şimdi 2 kızım var ileride inşallah annem gibi bir anne olurum. Bu tarz konuları okuyunca nasıl bir anne olmamam gerektiğini anlıyorum.

Sizin adınıza çok üzüldüm. Evinizi temizleyip dolabınızı doldurduktan sonra annenizin gelmesine gerek yok zaten. Gerekirse yemeği dışarıdan söylersiniz yada evde çorba salata. Temizlik için de durumunuz varsa 15 günde bir temizlikçi tutarsınız en azından kafanız rahat olur. Bebeğinizi inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Yardim isteyince banami guvendin ikinciyi yapma dedim sana dedihangi
alemsin aglanicak halimize guluyoruz iyimi sen cok yasa

Annenize aranızda yaş farkı az mı? Genelde böyle anneler kızlarıyla anlaşamaz . Üzüldüm sizin adınıza . Bu konuyu annenize açın isterseniz ama sonucunda daha kotu olabilir aranız . Nasıl bir anne hayret ettim doğrusu?

Konu ile biraz alakasız ama benimki de 3 aylık hamileyken beni yanına çağırıp malı mülkü oğlumun üzerine yapıcam. Nasıl yapalım önce sen al sonra senin üzerinden oğluma ver falan gibi şeyler söyledi. Başka kardeşler hak iddia edemesin falan filan gibi şeyler içinmiş. Dedim ben hamileyim karnımda can taşıyorum. Kimsenin ahını alamam. Bazı noktalarda haksızlıklara karşı çıktım diye hala o günden beri beni aramaz. Hamileliğim nasıl geçiyo, bir sıkıntım var mı diye sormaz. Zamanında beni akrabaların yanında aşağıladığı da olmuştur genç kızlık gururumu hiçe sayarak. Yok bu evlenmez, yok bu evde kalır, kimse almaz bunu. Neticesinde çok güzel bir evlilik yaptım şükürler olsun. Bana zamanında yaptığı baskıyı şimdi kardeşlerime yapmaz. Yakında doğumum var. Çocuğa kim bakacak diye sorduklarında annem bakar diyemiyorum. O güven ve desteği bana vermiyor çünkü. Ben de o yüzden her şeyi kendim yapmaya çalışıyorum.

Eminim annemle gorusseydim oda bana aynisini yapardi. Hep kendimi sorguluyorum, sorulara cevap ariyorum ama bazi annelerde bunlara cevap yok. Cok dusunme derim. Yaninda kalmamasi senin icin daha iyi olur.

Evini temizlettir, yemekleri hazırla dolaba koy, kesin birşeyler hazırla difrizede koy demiştir.
Eeee annen niye gelio ki o zaman. Manevi olarak da yaralıyor. Bence söyle gelmesin.

Gelmemesini söylesem herkese kızım için gidiyorum beni istemiyorlar der. Babama da böyle yansıtır. Asla kırmak istemediğim tek insan babam ve eşim. Bu şekilde konuşsam ben kötü olurum herkesin gözünde. Çünkü çevreye çok iyi olduğundan herkes çok sever. Tabi içini ben biliyorum onun Artık bi kere daha kırıcı konuşursa ama gelmemesini söyleyeceğim.

kizlar isin beni dumura ugratan tarafi da yillarca bunu görememis olmam.
nasil olur da ben annemi taniyamam, hep iyi sanirim
yedi kat ele yardim eder cünkü, evine kadar gidip yemegini pisirir kan bagina gerek yok, ev tamizler
bunlari biliyorum hep sahit oldum
bana zaten yapar diyordum
ama bana yapmadi, herkese yapti bir bana yapmadi, bende misafircilik oynadi
aklim almiyor, sok oluyorum her seferinde
bana neden böyle yapti aklim almiyor
zamaninda o da cok cekmis fakat ben daha cok cektim inaniyorum buna
ona da yardim eden olmamis, bana da yok, o yapacakti yapmadi zorla yapti yaptigini
bir gün girdim odasina konusmak icin neden böyle yapiyosun diye
cünkü yine yemek saati birsey yapmadi ben mutfakta acele hazirladim yemegi ne varsa, sofraya gemedi gitti odasina surat yapti
bir de benden hizmet hürmet bekliyo
ya ameliyat yerim aciyor, sanci cekip duruyorum, geceleri zaten uyumuyorum, sen benden ne hizmeti bekliyorsun
birak ya anlattikca kinleniyorum
bu yastan sonra bunlari yazdigima sasiyorum

Yasi basi yokki arkadasim hastane koltugunda kulagini kasiyarak gevsek gevsek dogurdunmu dedi ne karsilamak ne gecmis olsun demek yok .taburcu oldum esim eve birakti onlari iki cocugumla kalakaldim gelmediler neymis dinleneceklermis ulan gece horlayan kimdi ben gozumu kirpmadim.esim yikadi beni evde afedersin yemek yapti adam yatak acti ama olumune nefret ederler esimden

benim annem kendisi kiloludur hamile kalmadan once sizin dediginiz gibi surekli yan gelip yatiyorsun falan derdi simdi hamileyim aman az ye aman yuruyus yap aman kilolu olacaksin der durur sanirim bu konu kendisinden dolayi takintili olmus onun gibi olmamdan korkuyor ama benim umrumda degil herkes zayif olmak zorunda degil bu hayatta annelerin genelinde var belkide benimki gelir yanimda kalir bazen cok severim her zaman basimin ustunde yeri var ama bu donemde gelmesin daha iyi stresin az oluyo en azindan kimseye ihtiyacimiz yok :)

susmak yaptığın en büyük hata. karşındaki kişi annen dahi olsa kimseye kendinizi kırdırma hakkını vermeyiniz. bir daha seni kırarsa gerekli cevabı vermelisin. o zaman daha kıymetli olursun emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…