Annem nişanlımın ailesini problem ediyor nasıl davranmalıyım?

Haftada 1-2 evet işi gücü olan insanlar için çok. Evi size danışmadan mi yerini tuttular partnerinizle beraber niye secmediniz. Benim de hoşuma gitmedi bu durum ama gorumceniz sizin işinizle gücünüzle uğraşmak zorunda değil diye dusunuyorum

Nişanlım dominant biri malesef evet, ben huzursuzluk çıkmasın bunca yıl tanışıyoruz diye ve yine evi begendiğimiz için karşı çıkmadım. Bunun bana evlilikte dönüşü ne olur bilemiyorum.
huzursuzluk çıkmasın diye altdan almak ileride çok büyük problemlere yol açıyor sizinde yaşayacağınız yer en az onun kadar fikriniz önemli . siz böyle yaparsanız hayatda çok kalbiniz kırılır çok ezilirsiniz bu ev içime sinmedi işine yakın başka ev buluruz acele etme demeniz lazım illa annenle yakın oturmak istemiyorum demeniz de şart değil , sürekli fedakarlık yapılmaz aman ağzımızın tadı bozulmasın huzursuzluk çıkmadan evlilik olsun diye sessiz kaldığınız herşey için kalbiniz kırık içiniz öfke dolu olur ve hep sessiz kalmak kabul etmek sizin görevinizmiş gibi de davranmaya başlarlar sizden bunu hep beklerler bunu da yapan o fırsatı veren siz olursunuz

ne istediğini bilen sözünü uslubuna uygun şekilde esirgemeyen tavrı duruşu net olan insanlar hayata uyumludur ve hep mutlu olur hepde saygı duyulur , sessiz olanı ezerler. bu heryerde böyledir. ... bunca yıl tanışıyoruz huzursuzluk olmasın diye insan tamam der mi ya...

Umarım çocuğunuz ailesine size bağlı olmaz bela gelininize gelmez🤣O zaman anlarsınız.🤣🤣🤣
Birgün eğer çocuğum olursa değer vermeyi, saygı duymayı, evlenmenin aile olmak dediğini öğreteyim de varsın ayda bir gelsin yanıma (:

Nisanlin hakli annenin doldurusuna geliyosun yakin ev tutarken bunu dusunemedinmi fazla zaman gecirmeniz gerekicek ama senin annende masum degil. Kvdene laf ediyor kendi herseye karisip kizini dolduruyor iki tarafta sıkıntılı

Erkek arkadaşımla geçen ay nişanlandık, 1 ay sonra da düğünümüz var. Kayınvalidem ve görümcem iyi niyetli olsalar da son zamanda bazı sıkıntılar var. Kısa süre önce ev tutuldu ve bu ev kayınvalideme 2 dakika yürüyüş mesafesinde. Annem bunu cok problem etti. Çok kızdı ve nişanlımı sucluyor. Aslında nişanlım isleri sebebiyle o evi tuttugunu söylese de annem buna inanmıyor. Kayınvaliden sürekli gelicek mutsuz olucaksın diyor. Evi temizledik, 4 kişi gorumcem temizlige dahil olmadı çalışıyordu ama annem buna kızdı. Gecen gün nişanlımla perde bakalım dedik işleri yoğundu ve ablamın tanıdığı var onunla bakın dedi. Annem köpürdü ve gorumcen gelmeyecek dedi. Nişanlımla telefonda tartıştılar. Annem son zamanda surekli söylendigi icin ben de doldum nişanlımın üstüne gittim bir seyler söyledim. Böyle olmaz annen seni etkiliyor biz aile olucaz ama annenin ve senin ailemle sıkıntıların var dedi. Ben aileme bağlıyım haftada 1 veya 2 defa biraraya gelmeliyiz dedi. Sorunlar çözülmeden evlenmek istemiyorum dedi :KK43: Arada kaldım nasıl davranmalıyım?
Hiçbir yoruma bakmadan kendi yorumumu yapacagım. Haftada 1 2 görüşmek bence fazla. Çalışan insan olarak haftada bir görüşmek imkansız. Kendi annemin yanına gidemiyorum. Evler yakın olmasın. Anneniz haklı. Hele tek erkek çocuksa, kv rahat vermez size. Evi uzaktan tutun. Dk başı çıkar gelir.

Çok merhametli bir insandır iyi niyetlidir. 1 senedir evlilik yolundayız. 10 senedir de tanışıyoruz Ancak tek bir noktada kızıyor abla ve annesiyle ilgili bir şey söyledigimde suratı asıliyor bana karşı soğukluk hissediyor. Aileyle vakit gecirmeyi seviyor hep birbirimizi sevelim istiyor. Evlenince nasıl olucak ev de yakın kafam karışık..
Daha evlenmeden aile meselelerine sürat asıyorsa evlendikten sonra sorun çıktığında seni garanti yalnız bırakıp ailesi tarafını tutacak. Genelde nişanlılık döneminde aileyle sorun çıktığında nişanlı alttan alır ailesine ayar verir. Yani ben öyle gördüm.

Konu sahibi de ayri beter tabi. Daha once de anlatmistim forumda galiba, bir erkek arkadasimin babasi beni aramisti ve benimle tartismisti (oglunu aglatmisim diye)
Telefonu kapatir kapatmaz bir hışımla agzima geleni de soyleyip ayrilmistim. Kimse benimle hesap sorar gibi tartisamaz hele kendisini hiiiiiiiç alakadar etmeyen konularda.

Evliyken de benzer bir durum olmuştu, direkt eşim mudahale etmişti bir daha ayni tonda bir yaklaşim sergileyemediler. Eşim oyle kenarda durup izlese onu da boşardim.

CiRiLLA CiRiLLA siz 21 yaşında evlendiğinizi söylemiştiniz.

Reşit olduktan sonraki 18-21 yaş arasında mı yaşandı bu olay ; yoksa lisede mi yaşandı, merak ettim.

Bak benimde eşim evi yakın istedi. Kvde aynı şekilde. 2 vesait uzaklıkta evimiz. Kv bunu duyunca anneme, bizden kaçıyor bunlar demiş..
Evlendikten sonra o kadar çok kv konusu açtımki. Seninkinin aynısı. Eşim annesine gitmedigimde kavga ederdi.Ama bende susadım, kavga ettim. Ve şuan 1 aydır gitmiyorum.Sen ama diplerinde oturacaksın. Sen gitmesen onlar gelir. Senin kv 2 güne bir mutlaka gelir, bahane ile ugrar.Nişanlına söyle. İstersen sen hergün git, ben 2 gün gidemem çok de. Sen agaç kavugundan mı çıktın. Onunki ailede seninki ne. Sen daha cok konu açarsın.

Benim illaki kendimi korumam gereken bir tehlike yok cünkü. Ama annem icin bu saydıklarınizın hepsi bir problem...Sürekli mutsuz olacaksın diyor, karşiki aile çirkef diyor. Bunu evlenmeden bilemem ama anneme anlatamıyorum.
Nasıl evlenmeden bilemezsiniz karşı köyden bağırıyor sorunlar siz duymak istemiyorsunuz

Kv köyde oturuyor yazmışsınız kvye 2 dakika olduğuna göre siz de mi köyde oturacakasınız. Köyde oturanlar genelde tarımla uğraşır, siz buna hazır mısınız? Bunları doğru anladıysam bu evlilikte ciddi sıkıntılar sadece anne kv koca olmayacak.

Benim illaki kendimi korumam gereken bir tehlike yok cünkü. Ama annem icin bu saydıklarınizın hepsi bir problem...Sürekli mutsuz olacaksın diyor, karşiki aile çirkef diyor. Bunu evlenmeden bilemem ama anneme anlatamıyorum.

Adamın annesi sizin aileniz için "çirkef" dese ne hissederdiniz ?

Çirkef olduğunu düşündüğünüz insanlarla neden bir aile olmak istiyorsunuz ?

Ayrılıp kendi yollarinıza gitmeniz en iyisi olur.

Düğün hazırlıkları bütçenizi nasıl düzenlediniz ? Siz çalışiyor musunuz ? Evin depozitosu , emlakçısı , kirası için elinizi cebinize attınız mı ?

Çok merhametli bir insandır iyi niyetlidir. 1 senedir evlilik yolundayız. 10 senedir de tanışıyoruz Ancak tek bir noktada kızıyor abla ve annesiyle ilgili bir şey söyledigimde suratı asıliyor bana karşı soğukluk hissediyor. Aileyle vakit gecirmeyi seviyor hep birbirimizi sevelim istiyor. Evlenince nasıl olucak ev de yakın kafam karışık..
Kaç yaşındasınız şu an siz ?

Anneniz çok müdahil ve sizi de dolduruyor. Bu çok yanlış. Biraz geride tutun.
Evin kayınvalideye yakın tutulması konusunda size baskı yapıldı mı? Veya siz hiç rahatsız olmadınız mı? Siz çalışıyor musunuz?

Görümce ev temizliğine gelmek zorunda değil hatta bence gelmediği daha iyi. Sizin anne bir tür yapacak onlar diğer türlü, iyice sinir olacaklardı birbirine siz de arada kalkacaktınız. Perde bakmaya görümcemizin gelmesini niye istemedi?

Adamın annesi sizin aileniz için "çirkef" dese ne hissederdiniz ?

Çirkef olduğunu düşündüğünüz insanlarla neden bir aile olmak istiyorsunuz ?

Ayrılıp kendi yollarinıza gitmeniz en iyisi olur.

Düğün hazırlıkları bütçenizi nasıl düzenlediniz ? Siz çalışiyor musunuz ? Evin depozitosu , emlakçısı , kirası için elinizi cebinize attınız mı ?
Ben çirkef demedim annem boyle dusunuyor. Dusunceleri sabit ve her seyi problem ediyor. Bi yüzden sıkıntı yaşıyorum

Haftada 2 defa görüşmek sizce cok mu? Biraz abartıyor mu normal mi?
Sorun 2 defa olması falan değil, bunu sistematik hale getirmesi çok kötü olur, bak bazı haftalar kendi ailemi bile görmek istemiyorum, bazen insan yanlız kalmak kafa dinlemek istiyor, bir hafta gitmek istemeseniz eminim sorun çıkacaktır, ben ilişkilerin sistematik hale gelmesinden korkarım çünkü çok yıpratıcı, biz yeni evliyken eş ailesi her hafta en az 3 kere görüşmek istedi ve bu beni çok yordu, haliyle kavga dövüş düzene soktum, şimdi canım ne zaman isterse görüşürüm, siz her hafta eş ailesi ile görüşmekten memnun kalacak mısınız onu düşünün bence...

İşin çok zor çok, ailesine bağımlı seni cok yorar...

Back
X