Annem sen beni düşünmüyorsun.

Ben kirada oturuyorum. Kendi evinizde oturduğunuz için maddi sıkıntı olmadığı için şanslısınız. Ben kirada oturacağım ama buna rağmen ücretsiz izin alacağım ikinci çocukta. Bence şanslısınız. Ufak tefek yardım da beklemeyin bence biraz eşiniz yardım etsin dişinizi sıkın. Ya da ilk günler yakın bir arkadaşınızı çağırın

Sıkıntı iletişimsizlik.
Karşılıklı beklentiler, istekler normal.
Sadece sizin hele de herşey bu kadar yeniyken yardım edersin demeniz hata olmuş, vakti gelince zaten belirli zamanlarda ve ihtiyaç durumunda yanınızda olacaktır. Sizin bunu şimdiden söylemeniz annenize yük olmuş, ben bakacağım hissi uyandırmış. He daha güzel söyleyemez miydi anneniz evet söyleyebilirdi , güzel de olurdu ama annenizin psikolojisini ve yorgunluklarını da bilemiyorum, bazen sinirli anına denk gelir ya insanın.
Ben eminim ki zaten doğumunuzda ve ihtiyaç durumunuzda anneniz yanınızda olacaktır, bunu özellikle dile getirip , karşı tarafa sıkışmışlık ve sorumluluk hissi yaratmayın.
Ve anneniz de dahil birçok insan , bu kadar küçük bebeği varken 2. Bir çocuğun erken olduğunu ve kendinizin bu durumun altında kalkmanız gerektiğini düşünebilir ve söyleyebilir, bu da normal, siz öyle ya da böyle büyüteceksiniz yavrularınızı zaten.
Sağlıkla alın kucağınıza inş.

Yargılamadan yorum yaptığınız için teşekkür ederim
Yargilayacak birsey yok. Benimde cocuklarim var, anlayabiliyorum. Burdaki kadinlarin agzinda hep ayni sakiz, anana mi guvendin? Hee anama guvendim... annemizede mi guvenemiycez. Biraz destek beklemek kotu degil. Kimi anneler sonuna kadar destek kimide gercekten 2 saatligine bile bakmiyor torununa. Bu bana bencillik geliyor.. torunumu seviyorum demesin boyle kisiler. Hasta olur yasli olur kafasi goturmez anlarim ama her zaman durum oyle olmuyor. Ha destek olsunlar diyede 7/24 hizmet etmicek anneanneler. Orta yolu vardir herkesin durumu ayni degil

Kadın seni büyütmüş
Çoçuğunun birini büyütmüş
Diğerine de sen çare bul bir zahmet

Bence hazir anneniz bakiyor diye 2. Yi yapmissiniz ama kadin dayanamamis artik. Ben anneme cocuk baktirmadim, hicbir anneanne ya da babaanne mecbur degil torununa bakmaya. Tam hayatini yasayacak, cilesi derdi bitiyor hoooop torun kitliyorsunuz.

Ustelik konusmalarinizdan hic de ufak tefek yardimlar bekliyor gibi degilsiniz. Ben isten gelince onu hemen gonderiyorum falan demeniz bile garip. Gondermeyip yemeklerinizi de yaptirsaydiniz oldu olacak

Madem nasil bakacaginizi dusunuyorsunuz, 2. Yi yapmaya nasil cesaret ettiniz ki?

Büyük konuşmak istemiyorum ama ben ileride çocuklarımın çocuklarına bakamam. Onları bakıp büyütüp yeterince fedakarlık yapmışım. Çocuk sorumluluğu almak kolay bir iş değil. İlk başta yardım ederim ama sonrasında görev ve sorumluluk onların. İlerisi için kafa dinlemek,gezmek,sakin hayat yaşamak gibi düşüncelerim var. Bana ihtiyaçları olduğu zamanlarda tabiki yanlarımda olurum ama tüm sorumluluğu alarak torun falan bakamam. Acil durumlarda,tatile falan gitmek istediklerinde,hastalık durumlarında tam destek sonrasında da arazi olurum herhalde :) Bu fikrimi şimdiden söylüyorum çocuklarıma. Sonradan tatsızlık çıkmasın :)

Artık ayarlayacağız bir şekilde kendime cesaret vermem lazım sanırım

Benim kv felc oldu gorumcemin cocuklarini kv buyutmus.simdi gorumcem agliyor benimde bir evim var dayanamiyorum artik diye.ee o kadinda senin cocuklarina bakti buyuttu o zaman bisey yoktu simdi is basa dusunce aglayasi tutuyor.bu arada oglum dogdugunda sen calismiyorsunda kimseye baktirma durumunda yok ne yapacaksan artik demisti.bende hic sorun degil dogurduysam tabiki bakacagim dedim. boyle zihniyeti olanlara sinir oluyorum oh anneye at ben ise gidiyorum de sonra yorgunum deyip yat.yani konu sahibi annenizin dayanacak durumu kalmamis kadin patlamis ve cok hakli.

Anneniz haklı. Benim annemde çok yardımcı oldu. Ama sevmeye geldiğinde bile 2-3 saatte sonra bunalıyo. Kızımda huysuz bi bebek uykusu çok sorunlu e 50 yaşından sonrada kafaları çok kaldırmıyo. Bide sizinki gün boyu bakıyı.

Artık ayarlayacağız bir şekilde kendime cesaret vermem lazım sanırım
Bakarsınız hiç öyle düşünmeyin. İlk bir hafta size yardımcı olur birileri dikişleri yeniyken. Ben hiç kimseyi istemiyorum bana sorarsanız. Annemi çok yormak istemiyorum. Gelse de ısrar etmem kal diye. Kendi isterse gelir. Kimseye muhtaç durumda olmak istemem

Benimde annem ogluma bakiyor iki yasinda ve evet yoruluyor yarim saat bile gec kalsam hemem ariyor nerdesin diye onuda anliyorum ben bile yorulurken annem daha cok yoruluyor bazen bazi dedikleri benimde canimi yakiyor ama onemsemiyorum cunku hakki emegi buyuk ikinci bebegim surpriz oldu ogrenince ilk dedigim bakici tutacagim mumkun degil ikisinede bakamaz ben bile zorlanacagim nerde kaldi annem ikinci icin fazla beklentiye girmeyin

Ben bu konularda sitem eden anneleri kv kedi çok iyi anlıyorum çünkü çocuk büyütmek gerçekten çok zor çok enerji güç motivasyon sevgi ilgi gerektiren bir olay anneniz çok yorulmustur ve sitem ediyor çok normal. Anneniz de dinlenmeye kendini dinlemeye vs ihtiyaç duyuyor. Doğumdan sonra ücretli ücretsiz raporla vs çocuklarınızla siz ilgilenin o zaman anneniz yine gelir size destek olur ya da bir bakıcı tutun anneniz başlarında dursun

Ben sizin için diyorum.beklentiye girmemeniz lazım.normal diğer konularda anne ya da kv bakmalı yardimci olmalı diye yorum yapiyorum hep.ama siz anneniz mecburmus gibi anlatmışsınız,konunuzu okuyunca bana böyle yansıdı.sormussunuz buna göre bende fikrimi söyledim.sizin düşünme tarzınız yanlış.belki hamilelik de daha alıngan olmanıza sebep.kendinizi uzmeye gerek yok annenize kırılmaya da gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…