Annem sen beni düşünmüyorsun.

Annenizi haklı buldum. Bakıcı tutun bence ya da izne ayrılın derim

Üzülmeyin..destek olmuş ve elinden geldiğince yardımcı olmuş..yorgundur ve belki bir şeye kafası atmıştır..
ablamın bebeğine destek oldu ki onun kv varken.ben de o da yok.bana dedi ki bana mi sordun iki tane koydurmasaydi n( tüp bebek ve yıllarca tedavi gördü m)
ablamunda 2. Olursa bakmayacakti..şimdi dogur bı kardeşi olsun ben arkandayım diyor..

Bazen anneler adil olmuyor..ve eşim - ailesi bağları kopardim kimse tek bir konuda haksızsin diyemezken,ona göre ben çok fenayım..bana yardımcı ol dedim diye.. özetle anlamak isteyen e derdini anlatıyorsun..

Seni yalnız bırakmamış..demem o ki ne anneler var..

Dilerim 2. Çocuğunu biraz toparlanıp bakıcıya bırakabilecek imkanları n vardır..

İki çocuğa nasıl baksın kadincagiz ben anneleri olmama rağmen iki çocuğuma zor yetisiyorum annem çalış ben bakarım diyor yapamıyorum gerçekten çocuk bakmak dünyanın en zor isi

Annen seni buyutmekle sorumluydu tamam calisabilirsin hamilede olabilirsin lakin yaşlı bı kadinada 12 aylık bı bebekle yeni doğmuş bı bebeği bırakmayı dusunmuyosun umarım ki onlar anane babane diye torun bakmakla görevlendirilmiş değiller onun hayatını anlamaya calissan

Anneniz bakmayacagini bastan soyleseydi sizde oturur evde kendiniz bakardiniz heralde.
Ona gore bir yol haritasi cizerdiniz.
Simdi yari yolda birakir gibi olmus bence.
Tabiki kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil.
Zorlaniyorsa da usulunce soylemeli, kalp kirmadan.

Yaparken sormamistir bence annesine.

Annenin o tepkiyle soylemesi seni kırmış. Hakliyken senin gözünde haksiz olmuş. Ama bence bebeğin daha kucukken hamile kalmana kizmistir. Senin icinde zor olacagini bildiginden. Tabiki kendi hayatlarimizi onlara gore planlayacak degiliz, ama bu şekilde tepki vermesi yanlis olmus sadece. Guzellikle kizim daha ilki kucuktu ikincide zorlanacaksin eskisi kadar yardimci olamam bende ileri yastayim artik vs deseydi. Ya da esinin ailesinden destek gormuyorsaniz onada kiziyor olabilir. Birazda onlar destek olsun diye dusunuyor olabilir. Benimde annem ikinci hemen yapma diye nasihat verir, cunku kardesimle benim aram 23 ay ve epey zorlanmis.

Annenizin tepkisi fazla sadece, yine de ona da hak verin emeği sizde çokmuş kirginlik darginlik yapmayin.

Allah yavrulariniza ve sizlere hayirli saglikli ömür versin. Zorluklar hep yaşanır bir şekilde geçer. Zaman su misali. Yeterki hastalik olmasin..

Annemizin üslubu sizi üzmüş sanki. Belki daha yumuşak bir dille söyleseydi böyle uzulmezdiniz. O zaten doluymuş. Siz hamile kalınca soyliyeceklerini kurmuş kurmuş.sonunda da söylemiş. Bazı anneler kiyamaz gece bile bakar. Yavrumun yavrusu diye sever. Bazilarida kendi hayatımı yaşayamadım diye düşünür. İkisini kinayamam. Ama sanki annelik sen uyu ben uyumasamda olur sen yorulma ben yorulsamda olur değil midir sanki:)

Annesine soraniniz var mi :)
Yani demissiniz ya anneniz yari yolda birakmis diye ben de diyorum ki annesine sormamistir anne biz ikinci cocugu dusunuyoruz bize yardimci olur musun buyuturken diye. Ben yapayim da onu da aradan cikartiriz demis gibi geldi

Yani demissiniz ya anneniz yari yolda birakmis diye ben de diyorum ki annesine sormamistir anne biz ikinci cocugu dusunuyoruz bize yardimci olur musun buyuturken diye. Ben yapayim da onu da aradan cikartiriz demis gibi geldi
Yani içini bilemem ama plansiz gebelikmis galiba bu seferki.

Planlı olmadığını söyledi. Sürpriz gebelik yani.

Hemen cevap veriyim 32 yasindayim iki evladim var kizim 6 yasinda iflahim kesildi büyütene kadar o kadar hareketliydiki gören cok sabir dileyen insan olurdu ailem kayin ailem 7 saay uzakta tek basimaydi sonrasinda sürpriz sekilde oglum oldu cokkk ama cokk zor bir çocuk anlatmak dahi yoruyor beni su anda
2.5 yaşında oğlum ve tükendim ruhum cok yoruldu ve yeminim var eger o yasa gelirsem ne kizimin ne oglumun cocuguna asla bakmam ugrasamam ben cayimi kahvemi icicem küçük bir bahce edinicem gezicem okuyamadigim o kitaplari okuyacagim hayallerim bunlar bakamam efendim çocuğumda olsa herkes kendi çocuğuna baksin zira bende o istek asla yok kalmadi

Anneniz muhtemelen siz farketmediniz ama çok yorulmus. Kolay değil çünkü çocuk büyütmek. Hele ki torun büyütmek. Benim annemde torununu çok sever bakar bakmam demez ama abimler bi kaç gün fazla durduğunda cidden biraz dinlemeye ihtiyaç duyduğunu görebiliyorum çünkü bu yaştan sonra küçük çocuğun peşinde koşmak çok zor. Bide anneler sırf çocuk büyütmek için varmış gibi hissediliyo. Tamam zevkle bakıyorlar ama şikayet etmeseler bile cidden yorucu oluyor onları da düşünmek lazimm.

Bu tür şeylerde beklentiye girilmesi haksızlık bence, evet annenizin de bir hayatı var ve bıkmış olması ve bakmak istememesi gayet normal.Kendi bakamadığı halde benden biri devamlı yardım almasına rağmen ikinci çocuğu da yapsa ben de aynı şekilde tepki verirdim.Aileden gelen bu tür yardımlar için beklentiye girilmez, önce kendi sorumluluğunuzu alacaksınız sonra da birileri fazladan bişeyler yaparsa ne mutlu diyeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…