Annem sen beni düşünmüyorsun.

Keşke şimdiden yardım edersin demek yerine sadece hamile olduğunuzu haber verseydiniz.( bir de zorlaninca yardim edersin çok ucu açık, sonuçta iki çocuk olacak . İkisi de bebek sayılır.Ve siz daima uykusuz - yorgun olacaksınız, zorlanacaksınız .) Doğumdan sonra zorlandığınızı görünce sizin çağırmanıza gerek kalmadan gelir yardımını ederdi zaten . Çünkü annelik böyle bir şey ölene kadar kızsalar da küserler de bizi düşünüyorlar. Ama siz şimdiden söyleyince hele bir de 10 dk mesafedeymiş sürekli çağırıp yardım bekleyeceğinizi düşünmüştür. Annem yeğenime bakarken( 1 yıl) hepimiz o kadar bunalmıştık ki ( bir de ablamın çocuğa şunu yedirmeyin, yanında tel kullanmayın vb. Abartılı müdahaleleri) Annem artık isterse hiç getirmesin daha fazla bakmam diyordu. Ama şimdi hepimiz emrine amadeyiz küçük sıpanın ;arada ablama senin işlerin yoğundur getir bizde kalsin diyoruz . Şu an belliki anneniz yorgun siz de acele etmişsiniz "yardım " istemede . Iki taraf için de bir patlama olmuş. Akışına bırakın bence .

Doguran dogurduguna baksin bi zahmet yazik kadina da annelerimizde yaslaniyor bir gun bakar iki gun bi yere gidersin tamam ama biri daha 1 yasinda digeri yeni dogacak ohoo kadin ne yapsin arada yaş farkifa cok az

Anneniz bayağı yorulmuş ve bunalmış sanırım ki en sonun da patlamış görünüyor.Daha fazla yormayın

Ayy şu kknin tam yorum yazarken sayfada hata oluştu demesi beni öldürüyo gitti tüm yazdıklarım
Tüm sayfaları sabırla tek tek okudum, evet okudum

Şimdi konu sahibesi tekrar alıyorum yorumumu
Konunuzu eksik yazmışsınız baya eksik hemde.
Öncelikle hanımlar konu sahibesi planlı bir hamilelik yapmamış, kendisi sabah 9 da işe gidip öğlen 13:30 da eve geliyormuş. Eğer ki bebeğiniz geç saatte uyanan bir bebekse nerdeyse sizin gelmenize 1-2 saat kala uyanıyordur anneniz bu sürelerde baktı yani ama sabahtan kalkıp gelmesi de dahil tabi ki. Benim yorumuma gelecek olursak ; anneniz sert bir dille söylemiş kırılabilirsiniz hak veriyorum daha ılımlı söyleyebilirdi ama muhtemelen o da doldu bişeylerden. Arada bir Kendi isterse yardıma gelebilir ama şimdiden söylemeniz hoş olmamış madem kendine güvenmiyorsun neden dikkatli olmadınız diye kızmış olabilir. Ama çokta üstünde durmayın annedir emin olun yine ilk yardıma o gelir.
He bu arada büyüklerin bakıcı gibi görülmesine karşıyım 10 aylık oğlum var 7-24 onlayım (gece de oğlumla yatıyorum) kaynanam ev hanımı çok deli gibi artık sabrımın sınandığı bir iki zaman dışında bakması için asla çağırmadım ilk bebeğim ve yaşım 23 istemem de ben kendi bebeğimi kendim büyütürüm kimseye minnet duymak istemem zaten oğlum çok ama çok zor bir bebek benden başkası da bakamaz görüyorum benle birlikte onunla durdukları zaman bile. Hani bu anneanne babaanne yapmak zorunda diye bişey yok onlar bakacaklarına bakmışlar yeter. Kaynanamın dediği gibi herkes ettiği uşağa bakacak

Valla ben de bakmazdım 2 tane bebeğe bebeğe
Bakacak olsam kendim bi tane daha yaparım
Torun bence çocuğum eşiyle arada gezmeye falan gideceğinde, yardıma ihtiyacı olduğunda kısa süreli bakılacak biR şey.

3-4 saat icin bakabilir belki bilemedim.. ama istemiyorsa yapacak birsey var mi? Cocuk bakmak cok zor gercekten.. buyuk olunca 3 yasindan buyuk bakilir birlikte gezilir yenilir icilir ama bebek cok daha zor.

Bebeğim 5 aylık olacak kayınvalidem iki sokak ötemde oturuyor ve çılgınca bakmak istiyor buna rağmen işime dönmüyorum ücretsiz izindeyim çok mu rahatız maddi acıdan hayır çalışmaya başlasam rahatlarız biraz ama eşim de ben de ise dönmem yerine bebeğimize vakit ayırmam gerektiğini, onun bana ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bebek bakarken zorlanmıyor muyum bazen cidden dönsem mi işe dediğim bunaldığım oluyor ama bu sorumluluğu bile isteye aldığımı biliyorum ve kimsenin de bebeğime bakma mecburiyeti olmadığının farkındayım. Diyeceğim o ki anneniz gayet doğru bir sey yapmış bakmak zorunda değil birinciye yetemiyorken ikinciyi ne demeye yaptınız ben onu da anlamadım

Maddi durumunuz nasıl ?
Bende devlet memuruyum. Aynı durumdayız. İkinciye hamileyim kızıma annem baktı sağolsun. Ama eşim evdeyken gece nöbetinden çıksa bile baktı kızıma. Haftada 1 bıraktım anneme. Sizin eşiniz izinli olduğu zamanlar bakamaz mı? Maddi durum çok sıkıntılı değilse ikinci doğduktan sonra işe ara verin derim. Ben öyle yapacağım.

Ben ikinci çocuğumda bu yardımları eşimden bekleyeceğim annemden değil. Büyük ihtimalle sezaryen olacağım ilk bi kaç gün eşim yardımcı olsun istiyorum. Annem koşa koşa gelir ama İlk çocukta çok yordum annemi ikincide mümkün olduğunca yardım istemeyi düşünmüyorum.

Şan sorun yok maddi olarak şükür toparladık borçlarımız vardı bitti eşimin kendi iş yeri var. Evimiz var şükür. Bende çalışmayı düşünmüyorum kesinlikle zor olacak çünkü biliyorum o yüzden çalışmam kızımı bırakmak çok zor oldu zaten şuanda bırakmayacağım hatta 3 4 ay sonra bırakırım büyük ihtimalle işi

Hayatı boyunca sizinçocuklarınıza bakamaz.Anneniz haklı.Biraz da siz sorumluluklarınızı yerine getirin.Kafın ne yapsın daha.

Herkes neden yaptınız diyor neden? Şuan bunu sorgulamak rahmimde canlanan bebeğime saygısızlık. Bebeğimi şans eseri öğrendik bile isteye olmadı herkes öyle bir tablo çiziyor ki sanki ben kızımı anneme zorla baktırdım bunuda baktıracağım böyle bir şey yok ben sadece yardım istedim çünkü korktum bu kadar basit korktum bunu anlamak çok mu güç yargılamak ne kadar kolay ben anneyim hanımefendi siz çalışmadınız baktınız ama benim borçlarım vardı çalışmasam her şey kötüye gidebilirdi çalışmak zorunda olduğum için bebeğimi bıraktım bebeğim zor geldiği için değil çalışmaya başladığımda kızım 7 aylıktı zordu ama onun iyiliği için bıraktım zor geldiği için değil. Günlük 5 saat çalışıyorum sadece sırf biraz daha bir şeyler iyi olsun diye. Öyle güzel yargılıyorsunuz ki insanları öyle güzel anlıyorsunuz ki şaşıyorum ben her şekilde anneyim annee

Anlayışınız için teşekkür ederim. Ben bu şekilde anlaşılacağını düşünmedim ve çok gerildim. Keşke daha açık yazsaydım. 9 da gidiyorum. Kızı 7 de uyanıyor 10 da uyuyor 2 de uyanıyor ben 1 buçukta geliyorum. Durum bu şekilde aslında. Anneme kesinlikle hak veriyorum istemeyebilir ama ben şuan cidden korkuyorum. Bu korkudan dolayı anneme sığındım belki bebek doğduğunda bu yardımı istemeyeceğim şuan sadece annem bana kendimi iyi hissettirsin istedim amacım asla suçlamak değil. Kızmak değil sadece bağırınca üzüldüm kırıldım çünkü bu tepkiyi haketmedim istemiyorsa bakmayacağım diyebilecek bir kadın annem açık söyleyebilir zaten ama yük olmuş olduğumu hissetmek çok üzdü

Benim annem doğum yaptığım gece hastanede yanimda kaldı, 1 gün sadece. Sonra hep kendim baktım. Bence şükretmelisin. Ben kimse bakmıyor diye çalışamıyorum bile

Evet evet konu bakmam demesi değil bakayabilir bana bağırması beni üzdü kırdı. Sonunda anlayan birileri oldu teşekkür ederim. Yine diyorum istemiyor yardım etmesin ama söyleyiş tarzı çok üzdü bu kadar mı yüküm dedim bir an

Yok anneme dargınlık besleyemem zaten belli edemem kırgın olsada ona minnet duyuyorum o olmasa bugünlerde olamazdım asla. Bebeklerime ben bakacağım zaten kesinlikle ben sizinde anladığınız gibi yanımda hissetmek istedim ve haklı ona bırakıp gitmeyeceğim bırakmayacağım ama yoruldu haklı sadece bağırmasa daha güzel olabilirdi

L Love_your_life işi bırakacakmışsın. O zaman korkmana gerek yok. Aslanlar gibi de bakarsın. Belki cok uslu bir bebeğin olur, hiç üzmez seni. Su akaar yolunu bulur hamilesin strese sokma kendini.
Belki her şey yolunda gider. Doğru belki zorlamaz beni ikinci bebeğim. Sanırım ben şua sadece korkuyorum birileri yanımda olsun istedim sanırım

Benim annem doğum yaptığım gece hastanede yanimda kaldı, 1 gün sadece. Sonra hep kendim baktım. Bence şükretmelisin. Ben kimse bakmıyor diye çalışamıyorum bile
Peki kırılmadınız mı? Şok şükür zaten anneme minnettarım asla ona kötü bir şey demiyorum ama kırıcı oldu bağırması bunu dile getirdim sadece.

Peki kırılmadınız mı? Şok şükür zaten anneme minnettarım asla ona kötü bir şey demiyorum ama kırıcı oldu bağırması bunu dile getirdim sadece.
Çok haklısın canım. Bende çok kirildim ama unuttum bisey demedim.
Belki çok sabretti kendi kendine. Ondan patladı. Bide yeni bebek düşündüğünü söylemediysen ona da kızmıştır ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…