Annem sen beni düşünmüyorsun.

Niye insanları “zorunda” olsun Zaten sizleri büyütmüşler. Torununa bakmak zorunda değil insanlar hayatlarını sürekli bi çocuk bakmayla geçirsin o zaman. Ayrıca torununa bakmayan ailelere yaşlanınca bakılmayacak mı? Niye sizi büyütmüş olmaları yetmiyor mu?
Bakıcı tutacak imkanı olmayan 2 şer üçer çocuk yapmasın o zaman herkes kendi ayağını kendi yorganına göre uzatsın. Bencilce düşünmek kolay olanı.

Bakmak zorunda değil evet ama annenize güvenerek mi çocuk yaptınız gibi yorumlar da çok acımasız bence.

Kişiden kişiye, aileden aileye değişir tabi de yani benim annem de kayınvalidem de çocuğuma bakmak için can atıyor. Burda bazen bu konuları okuyunca çok şaşırıyorum.

Torun canının canıdır, elin çocuğu değil ki.

Bir kızın da annelik konusunda annesinden yardım beklemesi çok doğal bence. Bu anneme güvenip çocuk yapıyorum anlamına da gelmiyor.

Konu sahibi, sanırım zaten işten ayrılacakmışsınız. Mutlaka başa çıkarsınız, niye çıkamayasınız? Anneniz de en azından haftada bir iki gün gelebilir herhalde, siz de nefes alırsınız. Ama bence siz haklısınız, zaten hassas bi dönemde olduğunuzdan da çanınız ekstra sıkılmış. Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi

Sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum fakat bazı insanların üslubu ve yazım şeklinden bile yorumlarınızı anlamayacağını düşünüyorum. Okuyup bi ah çekip beğen butonuna basıyorum.

Sözüm herkeze değil ama bazı memur kesim bayanlar çocuğu doğuruyor süt izni bitti mi atıyolar analarının üstüne cebine girecek maaş daha tatlı geliyor. Nasıl olsa annem bakar! Yaw bu anneler zaten bizi büyütüyor evlendiriyolar sorumlulukları tam rahatlıyor seyahate çıkıp keyif yapıp gezip tozacakları dönemde pat bide torun yapıyolar ona da bak o bitiyor 2. Çocuk bu insanların ömürlerini tüketmeye ne hakkınız var zaten o kuşağın çoğu gençliğinde hep geçim derdiyle uğraşmış hiç kendi hobileri için bişey yapamamış bırakın bu yaştan sonra rahat etsinler. Çocuk doğuruyosanız bir zahmet ücretsiz izine ayrılacaksınız çocuğunuza 3 yaşına kadar gerekli özeni gösterip kreşe vereceksiniz kendi cebinizi değil annenizin rahatını düşüneceksiniz. Anne bu tabiki 40 ı çıkana kadar gelir sık sık yardımcı olur işin olur anne koş dersin yetişir ama sürekli bi bakım emanet etmek bencillik. Çocuğu başkasının bakımına güvenip doğurmayın sonra böyle oluyor işte

Anneniz kendine göre haklı. Sizi büyütmüş evlendirmiş, ilk torunda da elinden geleni yapmış. Daha fazlasını yapmak zorunda değil. Biz genç olduğumuz halde bile bazen çocukları kafamız götürmüyor, zorlanıyoruz. Yaşlılara da hak vermek lazım. Ani çıkışı ve söylemek istediklerini bağırarak söylemesi biraz kötü olmuş ama demekki baya zorlanmış kadın ilk çocuğunuza bakarken. Sizde zaten işten ayrılacakmışsınız ilk zamanlar illaki zorlanırsınız ama bakarsınız çocuklarınıza merak etmeyin. Eşinizde bazı konularda yardımcı olursa daha kolay atlatırsınız inşallah.

Anneniz kesinlikle haklı bakmak zorunda değiller benim de küçük bebeğim var şu an çalışmıyorum ama bazı günler 2-3 saatlik işim olabiliyor tez yazdığım için hocamın yanına gitmem gerekiyor ve yakında tekrar çalışmaya başlayacağım. Haftada 1 gün 2-3 saatliğine bırakmam gerektiğinde bile ben acayip rahatsız oluyorum çekiniyorum. Saolsun bakıyor bir şey demiyor ama ben yorulduğunu görüyorum bakıcı şu an tutamayız maddi olarak işe başlayınca zaten mecbur tutacağız. Demem o ki ben hafta 2-3 saat bırakırken çok gerilip rahatsız olıyrkem sizin çocuğunuza her gün baktığına dua edin

Sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum fakat bazı insanların üslubu ve yazım şeklinden bile yorumlarınızı anlamayacağını düşünüyorum. Okuyup bi ah çekip beğen butonuna basıyorum.

Teşekkür ederim. Malesef bir anlaşılma sorunu yaşıyorum sanırım. Anlayan beğeniyor anlayamayan şikayet et butonuna yükleniyor.

Daha küçüğü bir yaşında imis onu buyutmeden eline ikincisini vereceğini düşünmüş olabilir anneniz. Zaten burada bakmalı torun sonucta diyenleri de anlayamıyorum çünkü art arda olacak bebekleriniz ve iki çocuğa bakmak zor olur.

Anneniz haklı ama ifadeleri çok yanlış. İnsan kızına bu durumu böyle izah etmez. Ayıp etmiş. Fakat anlatmak istediği şey konusunda haklı. Sürekli sizin çocuklarınıza bakamaz kadında.

O yaşa geldiginizde 2 tane bebege bakin o zaman anlarsiniz annenizin yorgunlugunu
Ben 40 yasindayim da canim cikiyor , hayattan sogudum resmen , o kadar zor ki bebek bakmak , bu kadar kisa araliklarla cocuk yapiyorsaniz mecbur bakacaksiniz , anneniz hakli kesinlikle

Arkadaşların çoğu zaten yazmış Ben çok zor büyüttüm tek çocuğum var gözüm o kadar korktuki 2.ye cesaret bile edemedim Kayınvalidem uzaktı annemde
Annem zaten bizi ne zorluklarla büyütmüş bide başına çocuk sarmadım annem ilerde bana ihtiyacı olursa da karşılıksız bakarım ❤
bende ilerde Allah muhtaç etmesin ama asla torunuma bakmam bana ne tutsunlar bakıcı baktırsınlar çocuk büyütmenin zorluğunun ne demek olduğunu anlasınlar öyle bedava baktırmak kolay tabiki

Anneniz haklı.
Kadın kimbilir neler yaşıyor da gözü korkmuş 2.yi duyunca. Gerçekten kabus gibi. Kadının birden kanı kaynamıştır da çıkışmıştır. Haklı.

Genel olarak konuşuyorum. Herkes hamile kalmadan önce aklını kullanıp hesabını yapsın bir zahmet. Hayat şartları, bakım problemleri nedense hep aklınıza hamile kaldıktan sonra geliyor. Kaza diyeceksiniz, korunduğu halde oluyor diyeceksiniz şimdi. Ona da cevabım var. Doğru düzgün korunmayı öğrenin. Korunmayı bilmiyorsunuz, korunmuyorsunuz, sonra "korunduğumuz halde oldu" diyorsunuz. Düzgün korunan insanların çok büyük yüzdesi hamile falan kalmıyor.

2 senedir korunuyorum. Bi sıkıntı çıkmadı :)

Hamile kalsam, eşimin borcu var diye düşünüyorum. Ha bebek olsa bakarız ama olsun. Borc biraz kolaylansın . Ben mi korkak bir insanım. Insanlar mi cesur. Bunu bilemiyorum.

Ayrıca konu sahibi icin demiyorum ama korunurken hamile kalanların yöntemi geri çekilme,takvim vb oluyor. Onlar da korunma yöntemi sayilmaz zaten .

Çocuk bakmaktan aciz insanlar çocuk yapıp “çalışıyorum ben yeaa” diyip sorumluluğu başkasına yükleyince evlat büyüttüğünü sanıyor bir de.
Bir de üstüne ikinci çocuk ve anne yeter benim de hayatım var diyince suçlu oluyor, pes valla yüzsüzlükte nirvana.

Tekrar söylüyorum, çok acımasız yorumlar yapıyorsunuz, hem de hamile bir kadına.
Olsun onlar kendi istediklerini yazsınlar. Düşündüğünü zannetmek onların yaptığı. Sadece zannediyorlar ki içindeki kötülüğü kusunca rahatlatacak ama bitmeyecek rahatsız olacaklar. Ben annemle arayı düzelttim. Birbirimizi yanlış anladık konuştuk ve bitti. Buarada anne anneliğimi bıraktılar ve vicdansılzığımı ama ben iyi bir anneyim. Ben her şeyden önce iyi bir insanım. Karşımdaki insanlara asla ve asla düşünmeden yorum yapmadım yapmıyorum.

Düzeltmenize sevindim. Yorumlar çok acımasızdı.

Alınmanız normal. Anneniz haklı.
Annedir söyler, yine zor zamanınızda yardımcı olur elini çekmez
ama siz de bu durumu önceden planlayıp, kritik etmeniz gerekirdi.

Çocuk bakmak büyütmek, dünyanın en özveri ve sorumluluk gerektiren işlerinden biri..

elinizden geleni yaparak başlayın, fazlasını yaptığınızı göreceksiniz

İsterseniz 1 yardımcı tutun 2 haftada 1 gelsin inçe temizlik yapsın arada yemek yapsın böylece çok daha rahat edersiniz bana güvenin. Anneni de takma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…