Annem sen beni düşünmüyorsun.

Haklısn valla ama burası size destek cıkmaz aksine yargılar ne halin varsa gör onamı guvendin diyorlar evet kmse annesine babasına guvenerek cocuk yapmamalı am yarıdm almanız gayet olagan ve evet dnlenmen ıkı cocukla nerdeyse ımkansız yardım cı tutablsen keske ama maddi olarak sen calısmıycakısn calıssan bebene bakamıycaksın ıkı ucu şey yani allah yardımcın olsn annen bu konuda boyle dusunuyorsa degiştremezsn ne yaızkkı

İnsan ana baba hakkı için bunu yapar zaten, torununa bakmadı diye evlatlık vazifesi yapılmayacakmı

Buyutmek zorundalar hanfendi ozmn dogurup sokaaga atsınlar !! Lafınızda yani b garip tabiki bakıcaz mıhtac kmse kmseye olmasın ama bu su mantıga gelıyor cocugumn ıhtıyacı var ama bananee !!!

E siz de kendi çocuğunuzu büyütmek zorundasınız o zaman. Atmayın büyük annelerin başına.

Durusunuzu bozmayin, kirilmissiniz anliyorum. Anne de olsa bazen insanlar lafi guzellikle soyleme kismini es geciyor. Gunumuzde herkes atarli. Kendiniz bakabilirsiniz, elbette zor olacak, destek alabileceginiz komsu arkadas olabilir. Bu konuyu zihninizde uzun sure dondurun. Esinizle de konusun sen ve ben bakacagiz durum bu deyin. Gec gelebilir isten ama yine mi ayni yemek vb. laflarin onune gecersiniz. O ilk cocuga bakarken siz kucukle ilgilenirsiniz. Aile icinde bu konuyu artik konusmayin,hala teyze vd. Annenizle de saygi cercevesinde yurutun iliskinizi. Bazen 40 kat el daha yakindir. Siz ailenize sahip cikin,gucunuz hepsine yeter. Moralinizi bozmayin.

Siz anneleri değilmisiniz , tabiki bakabilirsiniz çocuklarınıza ... annenize güvenipmi yaptınız peki 2. Çocuğu .. vallahi ben bu anneanne babaannelere hak veriyorum , belli bir yaştan sonra zor geliyor çocuk bakmak
Çalışmayacağım çocuklarıma bakacağım. Annemden istediğim şey küçük yardımlar uyuyamadım mesela birkaç saatlik yardım. Anneme güvenmedim tabiki bebeğimi yaparken ama sözleri ağır geldi ben b kızımda çalışmak zorundaydım çalıştım o da biliyor kreşe verecek durum olsa zaten verirdim al ikisine bak demedim küçük yardımlar için konuştum

Ben anlıyorum bu konuda kayınvalide ve anneleri. Ben oğlumu tek başıma büyüttüm çalışmaya ara verdim. Hala tekim. Dört gündür ciğerlerim ağzımdan çıkacak gibi öksürüyorum. Inanılmaz hastayım ilaç da kar etmiyor. Yine sabah erkenden kalkıp oğluma bakıyor okula gönderip alıyor, yemeğimi yapıyorum. Çamaşır ütü de cabası. Annem gelmedi. Kayınvalidem benden beter hasta. Minnet etmedim kimseye.

Ve bugünlerde özellikle düşündüğüm şey şu. Asla ama asla oğlumun çocuklarına bakmayacağım ileride. Zaten oğlum için yeterince fedakarlık yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Elli yaşından sonra bari rahat etmek istiyorum ölmez de yaşarsam. Sırf anne olduğum için ölene dek fedakarlık yapmak zorunda değilim. Ben mümkünse yaşlandığımda huzurla evimde kahve içip oturmak istiyorum. O yaştan sonra tekrar çocuk bakımı sorumluluğunu üstlenmek istemiyorum. Bunu 32 yaşında iken söylüyorum üstelik. Kendine güvenmeyen, bakacak durumu olmayan doğurmasın.

Ben annenizi anlıyorum. Belli ki ilk çocukta çok yorulmuş. Şimdi ikinci çocukta tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyor ve önlem alıyor muhtemelen. Ne güzel anneymiş ki bakmış ilk çocuğunuza.

Bakın benim annem dün bana çok yakın oturan ananemi ziyarete geldi. Hastaymış ananem. İki gün kaldı orada ve bana uğramadı. Uğramasın sorun değil. Bunu size söylüyorum ki Annenizin yapmış olduğu fedakarlığa teşekkür edip daha fazla bir şey beklemeyin. Evet sert çıkmış olabilir ama dediğim gibi korkuyordur. "endişe etme anne bakamayacak olsam neden ikinci çocuğu yapayım." deyin. Doğrusu da bu. Bne ikinciye asla cesaret edemiyorum çünkü şu an bakamayacak olduğumu biliyorum. Yeniden anne olma kararı verdiyseniz, kimseye güvenmeyin.

İlk çocukta çok bunalmış demek ki kadın. Çocuğa tahammülleri kalmıyor yaşlı insanların, ki çok haklılar bence. Ununu elemiş eleğini asmış artık kendi hayatına bakacak tabi ki.

İnsan ana baba hakkı için bunu yapar zaten, torununa bakmadı diye evlatlık vazifesi yapılmayacakmı
Valla benm ktabımda hersey karsılıklı smdi benm bseylere ıhtıyacım varsa yardım beklerm cnku kmse allaha skur hasta deil engelli deil yada durumlarının musaıt olmadıgı b durumda yok belli b ysa getir snra umursama bu olaganmı ?? Cocukluk sizin icin kaç yasa kdr peki ? Yani belli b yastan snra kim kime dum duma olalım ama bseye ozellklede maddi bseye ihtiyac oluncada ilk aranan ben oluyorum ! O neden acaba bence herkes kendine baksın aile icimizi blmıyorusnuz sonucta dısarda. Yorum yapma kolay

Çocuklarıma zaten kendim bakacağım. İstediğim küçük yardımlar. Gel kal al bak ben rahat edeyim değil. Üstüne yük vermedim vermeyeceğim. Küçük yardımlar yapmak çok mu zor

E siz de kendi çocuğunuzu büyütmek zorundasınız o zaman. Atmayın büyük annelerin başına.
Evet buyutucem am belli bi yaşa gelıncede ne halin varsa gor demiycem ahtım var torunumada bakıcam allah saglık versin yeterki cnku benm bebegim buyunce hala benm bebegim olarak kalıcak ki msj sahıbı calısıyor calsmasa zaten bebeglerine oturur bakar bu devirde iyi bakıcı blmakta cok zor kmse bebegine senn gbi annane gbi iyi davranmıyor neler goruyoruz tv lerde

Hamile olduğun için alınmış olabilirsin , belki o seni yanlış anlamıştır .. eğer gerçekten küçük yardımlarsa yardım eder tabiki her anne

Şuan 1 buçuk aylık hamileyim. Daha çok erken zaten ama aklımda sürekli nasıl olacak düşüncesi var sürekli endişe içindeyim. Onu anlıyorum kızıma baktı sağolsun. Şuan zaten ben çalışmayacağım bebeklerime kendim bakacağım. Sadece küçük yardımlar istediğimin haberini verdim. İstediğim ikisine baksın ven çalışayım değil zaten. Onu anlıyorum sıkılıyor ama bilmiyorum şuan resmen ağlamak istiyorum çok ciddi ağır geldi neden böyle oldum bilmiyorum ama çok haketmedim sanki ben bir anda bağırmasını bebeğime bakmak ona işkence olmuş demek hiç böyle düşünmemiştim

Böyle bir durum varsa, kızınıza anneniz bakıyorsa neden tekrar hamile kaldınız? İki çocuğa anneniz nasıl bakacak?
İkinci çocupa annem bakmayacak. Çalışmayacağım zaten. İstediğim küçük gerekli yardımlar bu kadar neden bu kadar garip karşılandı anlamadım al bak dedim ki zaten ikisine ben bakacağım sadece yardım istedim

Buyuk konusmayayim ama asla torunuma bakmam, zaten bir cocuk daha bakmayi gozum yeseydi kendim dogururdum.
Hele de calisan ve cocuklarini aile buyuklerine baktiran anneler 3 gun evde kalinca ay cok yoruldum, ev işten daha yorucu, cocuklar tepemden inmedi diye soylenince tepem atiyor 50-70 yas araliginda, artik dinlenmesi ve eglenmesi gereken insanlara bir de torun yuku veriyorsunuz. Bir laf soylediler diye de aliniyorsunuz, isten ayrilip iki bebekle biraz zaman gecirin bakalim anneniz yorulmakta hakli mi haksiz mi o zaman anlarsiniz.

Siz isterseniz bakarsınız torununuza ben bakmam anneme de baktırmam. İstemeyene bakmak zorundaısn demek saçma, çünkü zorunda değiller. Çocuk sorumluluğu anne babanındır. Konu sahibi işten çıkacakmış, çalışmayacak yani.

Sizin aileniz için yapılmış bir yorum yok , evlatlık vazifesi olarak bu yapılmayacakmı zaten diye sordum sadece .,. Konu sahibinin derdinden bahsediyoruz burda , annesi ilk çocuğa gayette bakmış ikinciye bakmak istemeyebilir ... 60 yaşında insanlardan hiçbir beklentim Yok kendi açımdan

Yardim almasi neden olagan?benim annem hayatta degil cocugumu kendim buyuttum diye ikincisini yapmadim bi tarafim yemedi yani. Simdi konu sahibi annesine guvenmis ki hemen ikinciyi yapmis ama kadin bakamam diyor ne yapacaksin bakamam diyen kadina? Bogazina mi yapisacaksin yaslaninca ben de sana bakmam mi diyeceksin?
Neyse konu sahibi sagaalim bebeginizi kucaginiza alin ilki biraz daha buyur ilk 2sene zor ama sonra kendilerini kurtarirlR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…