- Konu Sahibi Love_your_life
-
Esiniz geceye kadar çalışıyor ve iki küçük çocuk...çalışmasanız bile 2 küçük çocuğa bakmanız cok zor.anneniz neyin ne olduğunun gayet iyi farkında sizin ondan ne beklediginizin de.alınacak birşey yok tavrında.benciliz bazılarımız.cok şey söylerim de susayım de iyisi.Çocuk yaptığım için pişman değilim ikisine de ben bakacağım zaten istediğim küçük yardımdı ya bu kadar. Annem nasıl düşünceli olduğumu bilir. Kabaydı tavrı Kabaydı haklı ama ağır geldi. Haksız demedim zaten haklı ama içime oturdu. 12 aylık bebeğim ve ikinci bebeğim ikiz gibi büyüyecekler zor olacak ama mutluyum istediğim az da olsa yardımdı. Çocuklarıma ben bakacağım zaten
Haklı olabilirsiniz. Geçmiş olsun. Bebeğimin olacağını şans eseri öğrendik neyse oldu sonuçta yapacak bir şey yok. Ben bebeklerime zaten bakacağım. Evet anne çok yoruldu baya yoruldu zaten ona her zaman teşekkürümü bildiririm her zaman ama bir yerde bir şeyler olmadı. Sıkılmış olması, bunalması bana bağırmasını gerektirmezdi. Kızıma baktı sağolsun ama istemiyorsa yorulmuşsa söyleyebilirdi hep dedim yine sağolsun yine baktı ama ben bu kadar ağır sözler bağırma bunu haketmedim. Buna alışkın değilim bizim aile ilişkilerimiz böyle değilBen anlıyorum bu konuda kayınvalide ve anneleri. Ben oğlumu tek başıma büyüttüm çalışmaya ara verdim. Hala tekim. Dört gündür ciğerlerim ağzımdan çıkacak gibi öksürüyorum. Inanılmaz hastayım ilaç da kar etmiyor. Yine sabah erkenden kalkıp oğluma bakıyor okula gönderip alıyor, yemeğimi yapıyorum. Çamaşır ütü de cabası. Annem gelmedi. Kayınvalidem benden beter hasta. Minnet etmedim kimseye.
Ve bugünlerde özellikle düşündüğüm şey şu. Asla ama asla oğlumun çocuklarına bakmayacağım ileride. Zaten oğlum için yeterince fedakarlık yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Elli yaşından sonra bari rahat etmek istiyorum ölmez de yaşarsam. Sırf anne olduğum için ölene dek fedakarlık yapmak zorunda değilim. Ben mümkünse yaşlandığımda huzurla evimde kahve içip oturmak istiyorum. O yaştan sonra tekrar çocuk bakımı sorumluluğunu üstlenmek istemiyorum. Bunu 32 yaşında iken söylüyorum üstelik. Kendine güvenmeyen, bakacak durumu olmayan doğurmasın.
Ben annenizi anlıyorum. Belli ki ilk çocukta çok yorulmuş. Şimdi ikinci çocukta tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyor ve önlem alıyor muhtemelen. Ne güzel anneymiş ki bakmış ilk çocuğunuza.
Bakın benim annem dün bana çok yakın oturan ananemi ziyarete geldi. Hastaymış ananem. İki gün kaldı orada ve bana uğramadı. Uğramasın sorun değil. Bunu size söylüyorum ki Annenizin yapmış olduğu fedakarlığa teşekkür edip daha fazla bir şey beklemeyin. Evet sert çıkmış olabilir ama dediğim gibi korkuyordur. "endişe etme anne bakamayacak olsam neden ikinci çocuğu yapayım." deyin. Doğrusu da bu. Bne ikinciye asla cesaret edemiyorum çünkü şu an bakamayacak olduğumu biliyorum. Yeniden anne olma kararı verdiyseniz, kimseye güvenmeyin.
Yardım etmese de yapacak bir şey yok zaten artık içim kolay kabul edemeyecek bağırmasını ya da dediğin gibi hamilee olduğum için alındım bu kadarHamile olduğun için alınmış olabilirsin , belki o seni yanlış anlamıştır .. eğer gerçekten küçük yardımlarsa yardım eder tabiki her anne
Haklı olabilirsiniz. Geçmiş olsun. Bebeğimin olacağını şans eseri öğrendik neyse oldu sonuçta yapacak bir şey yok. Ben bebeklerime zaten bakacağım. Evet anne çok yoruldu baya yoruldu zaten ona her zaman teşekkürümü bildiririm her zaman ama bir yerde bir şeyler olmadı. Sıkılmış olması, bunalması bana bağırmasını gerektirmezdi. Kızıma baktı sağolsun ama istemiyorsa yorulmuşsa söyleyebilirdi hep dedim yine sağolsun yine baktı ama ben bu kadar ağır sözler bağırma bunu haketmedim. Buna alışkın değilim bizim aile ilişkilerimiz böyle değil
Bakin ama yaşlanınca siz ona bakmayacaksiniz diyenler icin toplu açıklama:
Hiç bakmayan anne-baba çocuğuna 15-16 yıl bakıyor.
Genelde de 23-24 yıl bu süre.
Siz bu geri ödemeyi bir yapin bakalım.
Ondan sonra torunu kilitlersiniz.
Zaten çalışmayacağım ikisine de kendim bakacağım istediğim ve amacım ikisini kucağına atıp çalışmak değil. Annem kızım için kendimi parçaladığımı biliyor nasıl emek verdiğimi asla yoruldum demedim kızımda asla herkes hayret eder hatta bana. Çalışmayacağım ve annem bakmayacak zaten ama bağırması ağır geldiBuyuk konusmayayim ama asla torunuma bakmam, zaten bir cocuk daha bakmayi gozum yeseydi kendim dogururdum.
Hele de calisan ve cocuklarini aile buyuklerine baktiran anneler 3 gun evde kalinca ay cok yoruldum, ev işten daha yorucu, cocuklar tepemden inmedi diye soylenince tepem atiyor 50-70 yas araliginda, artik dinlenmesi ve eglenmesi gereken insanlara bir de torun yuku veriyorsunuz. Bir laf soylediler diye de aliniyorsunuz, isten ayrilip iki bebekle biraz zaman gecirin bakalim anneniz yorulmakta hakli mi haksiz mi o zaman anlarsiniz.
Bilmiyorum ki biliyor çalışmayacağım zaten ikisini zate bırakamam ki birinden zor ayrıldım of bilmiyorumAnneniz demek ki çok yorulmuş. Bir de çalışmayacağım demenize rağmen size güvenmemiş bence.
Valal ben. Cok farklı dusunuyorum evet ben kendi. Baısma deil ailelerle mutluyum yedi yirmidort ailemle kalmak şsterim cnku hayat kısa mesele bakmasıda diel beraber kalmak zaman gecirmekk ben yaptıgım çocuğun sorunlulugunu ömür boyu alırım ever 20 yaısna gelınce hdi yallah demem !! 50-60 yaş cok gec bi yaş deill hayat eskisi kdr yorucu ve zor deil ben kendi adıma neyim varsa bebegime harcarım brakırım zaman gecirirm nye yapmayayım ?! Yapmayana saygı duyarım ama bana gore yanlış
Haklı olabilirsiniz. Annemde haklı zaten ama söyleyişi ağır geldiIyi de bu annenizin degil sizin ve eşinizin sorumluluğu. Bir şekilde ayarlayacaksınız yorulsanız da.Ya da yardımcı bulun. Hem ben tabiki yaşamadan tam da bilemem ama anneme bağımlı olsam çocuğumun sorumluluğu ona vermek istesem utanırdım kendimden. Benim annem de zaten ben bakamam sana baktım yeter istemiyorum der. Normal yani.
Keisnlikle alınmayın annenize, yazık kadına zaten yardım etmiş.
Zaten çalışmayacağım ikisine de kendim bakacağım istediğim ve amacım ikisini kucağına atıp çalışmak değil. Annem kızım için kendimi parçaladığımı biliyor nasıl emek verdiğimi asla yoruldum demedim kızımda asla herkes hayret eder hatta bana. Çalışmayacağım ve annem bakmayacak zaten ama bağırması ağır geldi
Çalışmaya devam etmeyeceğim ki zaten bu seçenek hiç yok yani konumu tekrar okuyayım ama istediği bakması değil yardımıçünkü konuyu öyle açmadınız. tepki gelince ufak tefek yardım isteyecektim oldu durum. hem ayrıca çalışmaya devam edecek olsanız yine annenizin bakmasını beklemeyecek miydiniz?
Aaa olur mu, once kendi dogurduguna bakacak, sonra onun dogurduguna, hatta omru yeterse torununun cocuguna da baksin ki ölüm doseginde bir bardak suyu haketsin (!)
Ben anlamiyorum bu insanları ya, yillarca buyut besle, dun bokunu temizledigin bugun cocuguma bakmadin ben de sana bakmam diye pislik yapsin.
Annem bize Allah size de sizin gibi evlat versin diyor, ne dogruymus simdi anladim, herkese kendisi gibi evlat versin.
Kadin diyor ki esim gec geliyor ben calsiiyorum cocugum 1 yasinda. Yani devamli annem bakiyor oyle 1 gunluk bisey degil. Demek ki anneye de soz hakki doguyorBen kendi çocuğuna kendin bak diyenlerden değilim. Insanın insana ihtiyacı var. Insan yedi yabancıya yardım ediyor yeri gelince. Evladına etmeyecek mi?
Annen patlama yaşamış sadece, yorgunluğuna ver, git özür dile. Onu sevdiğini söyle. Anne kalbi çabuk yumuşar.
Yani aslında çoğu kişi yanlış anladı bebeklerim kucağına atmadım annemin atmayacağım al bak diye kendim bakacağım zaten ama bağırması çok acıttı içimi artık yardım beklemem zaten istemem gel diye şuan resmen ağlamak istiyorum ben daha önce hiç böyle hissetmedim kendimi kırıldığımı anladığı halde tamam kapat deyip telefonu kapattı. Bu daha da ağırdıBen seni anlıyorum şuan hamile olduğun için bu kadar üzülüyosun bağırdıysa onu yapmaması lazımdı ama sen hamilesin hassassın şuan. Küçük yardımlar yapabilir aslında herhangi bir rahatsızlığı yoksa
Benimde 18,5 aylık bir oğlum var ve bende yeni hamile olduğumu öğrendim annem duyunca çok sevindi ama
Lohusalığım yine muhtemelen yalnız geçecek çok zor olacak bizim için evet ama biraz büyüdüklerinde ikisi için çok iyi olacak bizim için de.... Bende düşünüyorum nasıl başederim diye ama orasını düşünme şimdi hamileliğini kendine zehir etme
Bakanlara Allah nasıl yardım ediyorsa bizede eder....sıkma canını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?