Annem sen beni düşünmüyorsun.

Esiniz geceye kadar çalışıyor ve iki küçük çocuk...çalışmasanız bile 2 küçük çocuğa bakmanız cok zor.anneniz neyin ne olduğunun gayet iyi farkında sizin ondan ne beklediginizin de.alınacak birşey yok tavrında.benciliz bazılarımız.cok şey söylerim de susayım de iyisi.

Haklı olabilirsiniz. Geçmiş olsun. Bebeğimin olacağını şans eseri öğrendik neyse oldu sonuçta yapacak bir şey yok. Ben bebeklerime zaten bakacağım. Evet anne çok yoruldu baya yoruldu zaten ona her zaman teşekkürümü bildiririm her zaman ama bir yerde bir şeyler olmadı. Sıkılmış olması, bunalması bana bağırmasını gerektirmezdi. Kızıma baktı sağolsun ama istemiyorsa yorulmuşsa söyleyebilirdi hep dedim yine sağolsun yine baktı ama ben bu kadar ağır sözler bağırma bunu haketmedim. Buna alışkın değilim bizim aile ilişkilerimiz böyle değil

Anneniz hakli. Artik genc değiller, bizim gibi hareketleri rahat yapamazlar. Yasliligin getirisi olan seyler var. Ben tatile ailemin yanina gittiğimde, oglumu 1 saatligine bile anneme birakip carsiya çıkmıyorum. Çünkü annem dizlerinden rahatsiz pesinden kosamiyor oglumun cabuk yoruluyor anneme kiyamiyorum. Annenizi düşünün, kaynananiz yakınsa biraz o baksin. Yoksa krese felan verirsiniz

Yani hem ard arda iki cocuk düşünüyorsunuz hemde annemi de düşünüyorum diyorsunuz..siz bence kendinizi dusunmussunuz daha cok,hazir annem bakiyorken yapayim diye..Hic ama hic dogru bir davranis degil sizin o alinganlik ettginiz seyi annem bana hergun soyluyor cocugunun sorumluluğunu al,ben bakamam bizde 4 cocuk buyuttuk vesaire diye..bunlar hayatin gercekleri

Hamile olduğun için alınmış olabilirsin , belki o seni yanlış anlamıştır .. eğer gerçekten küçük yardımlarsa yardım eder tabiki her anne
Yardım etmese de yapacak bir şey yok zaten artık içim kolay kabul edemeyecek bağırmasını ya da dediğin gibi hamilee olduğum için alındım bu kadar

Belki dolduruşa gelmiştir. Hala demişsiniz bir yerde. Belki o annenize kesin ikinciyi de sana baktıracak. Yolunu yapıyor taviz verme falan demiştir. Her zaman böyle fevri ve kırıcı değilse anneniz bir seferlik çıkışmasını görmezden gelin. Sessiz kalın. Sonra kırıldığınızı anlayınca özür diler muhtemelen.

Aaa olur mu, once kendi dogurduguna bakacak, sonra onun dogurduguna, hatta omru yeterse torununun cocuguna da baksin ki ölüm doseginde bir bardak suyu haketsin (!)
Ben anlamiyorum bu insanları ya, yillarca buyut besle, dun bokunu temizledigin bugun cocuguma bakmadin ben de sana bakmam diye pislik yapsin.
Annem bize Allah size de sizin gibi evlat versin diyor, ne dogruymus simdi anladim, herkese kendisi gibi evlat versin.

Zaten çalışmayacağım ikisine de kendim bakacağım istediğim ve amacım ikisini kucağına atıp çalışmak değil. Annem kızım için kendimi parçaladığımı biliyor nasıl emek verdiğimi asla yoruldum demedim kızımda asla herkes hayret eder hatta bana. Çalışmayacağım ve annem bakmayacak zaten ama bağırması ağır geldi

E peki bir de şu yönden düşünün.kadının 3 çocuğu var. En az 3 torunu olsa. Bunların hepsine en az 3 yaşına kadar baksa etti 9 yıl. Birinin çocuğuna bakıp diğerininkine bakmamak olmaz. E yaşlanıyorlar haliyle ağrıları başlayacak hastalıklar çıkacak. Son 10 yıl da torun baktığına göre ne zaman yaşayacak bu kadın?

Ben kendi çocuğuna kendin bak diyenlerden değilim. Insanın insana ihtiyacı var. Insan yedi yabancıya yardım ediyor yeri gelince. Evladına etmeyecek mi?
Annen patlama yaşamış sadece, yorgunluğuna ver, git özür dile. Onu sevdiğini söyle. Anne kalbi çabuk yumuşar.

Haklı olabilirsiniz. Annemde haklı zaten ama söyleyişi ağır geldi

Size değil ama her sey karsilikli, o da elinize duser diyenlere cok sinirlendim.
Annem hasta oldugu icin belki.
Keske 30 yil yasasa, 30 yil baksam diyorken, cocuguma bakmazsa ben de ona bakmam diyenleri gorunce tepem atti.
Cidden var da bunlar...

çünkü konuyu öyle açmadınız. tepki gelince ufak tefek yardım isteyecektim oldu durum. hem ayrıca çalışmaya devam edecek olsanız yine annenizin bakmasını beklemeyecek miydiniz?
Çalışmaya devam etmeyeceğim ki zaten bu seçenek hiç yok yani konumu tekrar okuyayım ama istediği bakması değil yardımı

Benim annem öyle aşırı fedakar bir anne de değildir. Ancak sırf evde et az ise bize verip "ben sevmiyorum et zaten" dediği için bile ki et sever. Ben bu kadına yaşlılığında bakmakla mükellefim. Hiçbir zaman torununa bakmasını söylemedim. Bakmadı da zaten. Hatta üç saatten fazla baş başa vakit geçirmedi torunuyla. Yahu bu yüzden neden hesap sorayım ya da kırılayım kadına. Ben doğurdum bu çocuğu, sorumluluğu bana ait anneme değil. He ben hastayken gelmeyince sitem ediyorum. Çünkü evladıyım. Ancak oğluma yapmadığı şeyler için neden kırılayım.

Bebeğin doğana kadar öteki 20 aylık oluyor biraz daha kendini kurtarır en azından kendi başına oyun oynama çağında olur sana çok zorluğu olmaz inşallah zaten o çağlarda evde kucağında taşımıyosunki büyürler dert etme üstesinden gelirsin kendine güven
Benimde inşaallah 2.geliyor Allah büyüktür
Eskiden büyüklerimiz çifter çifter çocuk büyütürlerdi hemde elektrik su vs yokken o yokluk zamanında...şimdi herşeyimiz var Allah'a şükür zaman su gibi geçiyor büyürler hiç sıkıntı etme Allah verir kolaylığını

Kadin diyor ki esim gec geliyor ben calsiiyorum cocugum 1 yasinda. Yani devamli annem bakiyor oyle 1 gunluk bisey degil. Demek ki anneye de soz hakki doguyor

Annen hakli. Bebeklerin ikisi de kucukken ucretsiz izin falan al bir iki sene. Pes pese cocuk yapmak iyi cesaret bakacak kimse yokken

Yani aslında çoğu kişi yanlış anladı bebeklerim kucağına atmadım annemin atmayacağım al bak diye kendim bakacağım zaten ama bağırması çok acıttı içimi artık yardım beklemem zaten istemem gel diye şuan resmen ağlamak istiyorum ben daha önce hiç böyle hissetmedim kendimi kırıldığımı anladığı halde tamam kapat deyip telefonu kapattı. Bu daha da ağırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…