Annem sen beni düşünmüyorsun.

Ben tamamen farklı dusunuyorum acıkcası sizede saygı duyuyorum

Iyi de bu annenizin degil sizin ve eşinizin sorumluluğu. Bir şekilde ayarlayacaksınız yorulsanız da.Ya da yardımcı bulun. Hem ben tabiki yaşamadan tam da bilemem ama anneme bağımlı olsam çocuğumun sorumluluğu ona vermek istesem utanırdım kendimden. Benim annem de zaten ben bakamam sana baktım yeter istemiyorum der. Normal yani.
Keisnlikle alınmayın annenize, yazık kadına zaten yardım etmiş.

Çocuk yaptığım için pişman değilim ikisine de ben bakacağım zaten istediğim küçük yardımdı ya bu kadar. Annem nasıl düşünceli olduğumu bilir. Kabaydı tavrı Kabaydı haklı ama ağır geldi. Haksız demedim zaten haklı ama içime oturdu. 12 aylık bebeğim ve ikinci bebeğim ikiz gibi büyüyecekler zor olacak ama mutluyum istediğim az da olsa yardımdı. Çocuklarıma ben bakacağım zaten

Neden bu kadar ön yargılısınız.
çünkü konuyu öyle açmadınız. tepki gelince ufak tefek yardım isteyecektim oldu durum. hem ayrıca çalışmaya devam edecek olsanız yine annenizin bakmasını beklemeyecek miydiniz?

Buyutmek zorundalar hanfendi ozmn dogurup sokaaga atsınlar !! Lafınızda yani b garip tabiki bakıcaz mıhtac kmse kmseye olmasın ama bu su mantıga gelıyor cocugumn ıhtıyacı var ama bananee !!!
Çocuğun da ihtiyacı hiç bitmiyor maşallah..doğurduk diye her şeylerine koşmak zorunda değiliz. Zaten eğitim hayati bitene kadar 23-24 yıl, imkanı olan evini de alıyor çocuğuna.
Ama yok bitmez! Doğurduğu çocuğa da bakacağız. Ki hayatımız boyunca asla rahat etmeyelim. Belki yaşlanmadan saglikla çalışmak zorunda olmadan gecirecegimiz 5-10 yila da torun kilitleyin ki, asla gün yüzü görmeyelim.çünkü çocuk sahibiyiz.

Konu sahibine değil size cevabım. Sizin kadar anne-babasını kendine adanmış hizmetcisi olarak görene.

Ya tabiki olagan varsa annesi babası saglıklıysa tabiki alablr bu biz. Toplumuzda ters yada yanlıs bsey deill kimse artık calısmadan ev bark sahibi olamıyor önceden herkes kıt kanaatta olsa gecinirdi ama smdi hayat cok pahalı üstelk kadın calısmıycakmıs artık bakıcı nasıl tutsun !? Cocuk yapm demek kolay olmus bi kere belki ikinci cocuk kazara oldu annesine guvenmemis ufak tefek gelrmisn demis siz de aşırı vicdansız ca kadına yargı yapıyorsunuz

Değişmesin zaten duyduklarım çok ağır geldi. Haklı istemeyebilir ama çok ağırdı. Kim ne derse desin buarada önemli değil. Kendim bakacağım kimseden yardım istemeyeceğim ama keşke bunları duymasaydım

Aile planlamasıni iyi yapamamıssiniz. Madem ilk çocukta bu kadar yoruldunuz ikinci için acele etmeseydiniz. Ben bu yıl izindeyim. İse basladigimda çocuğum 17 aylık olacak. Annem bakacak kendi isteği ile. Hatta ise başlamam konusunda ısrar etti ama ben hayır dedim. Hem kendim düzenini oturtmak istedim hem de derdini anlatacak kadar büyürse annem için de kolay olacağını düşündüm.
Süt konusunda muhtemelen doğru bildiğiniz yanlışlar var. Süt öyle de yorgunluktan falan kesilmez. Facebook ta emzirme sanatı var oraya üye olun bence.

Ben seni anlıyorum şuan hamile olduğun için bu kadar üzülüyosun bağırdıysa onu yapmaması lazımdı ama sen hamilesin hassassın şuan. Küçük yardımlar yapabilir aslında herhangi bir rahatsızlığı yoksa
Benimde 18,5 aylık bir oğlum var ve bende yeni hamile olduğumu öğrendim annem duyunca çok sevindi ama
Lohusalığım yine muhtemelen yalnız geçecek çok zor olacak bizim için evet ama biraz büyüdüklerinde ikisi için çok iyi olacak bizim için de.... Bende düşünüyorum nasıl başederim diye ama orasını düşünme şimdi hamileliğini kendine zehir etme
Bakanlara Allah nasıl yardım ediyorsa bizede eder....sıkma canını

Haklısm canım annen cidden agır soylemlerde bulunmus halandanda etkilenmiş anlasılan o halalarda dostmu dusmanmı belli deil valla

şimdi sen gençsin ve bu duygularınla anneyi yorumluyorsun, belirli yaştan sonra insanlar hayat yorgunu oluyor, çeşitli rahatsızlıklarıda olabiliyor, ayrıca çocuk bakmak okadar zorki...genç anneler bile, kendi çocuklarına bakmakta zorlanıyorlar...birde şu var bakınca iyi, bakmayınca kötü ilan etmeyin insanları...ilerde onun yaşına gelince anlıycaksınız onu...

Öyle yapacağım annemde kendince haklı ben sadece dediğim gibi ağır geldi ben zaten bakarım. Yanımda olsun istedim bu. Yapacak bir şey yok. Elimden gelenin fazlasını yaparım belki zor şeyler yaşarım ama yaparım

Valal ben. Cok farklı dusunuyorum evet ben kendi. Baısma deil ailelerle mutluyum yedi yirmidort ailemle kalmak şsterim cnku hayat kısa mesele bakmasıda diel beraber kalmak zaman gecirmekk ben yaptıgım çocuğun sorunlulugunu ömür boyu alırım ever 20 yaısna gelınce hdi yallah demem !! 50-60 yaş cok gec bi yaş deill hayat eskisi kdr yorucu ve zor deil ben kendi adıma neyim varsa bebegime harcarım brakırım zaman gecirirm nye yapmayayım ?! Yapmayana saygı duyarım ama bana gore yanlış

Ama ağır değil ki benim annem şimdiden hayatta bakamam diyor hiç daha öyle bi durumun alakası bile yokken.Abartmayın ne demiş sanki
Bir de ağır olmasa (size göre)nasıl anlatcak kendini kadın? Nasıl yardım edemeyeceğini söyleyecek? Belki bunaldı sinirlendi. Net işte.

Doğru söze ne denir, haklısınız. Benim annem de bebek doğunca emeğini esirgemez, ilk ve muhtemelen tek torunu olacak, herkesten de iyi bakar ama ben ona bu yükü yüklemek hiç istemem gerçekten. O nedenle de Allah kısmet ederse işten ayrılıp kendim bakmayı düşünüyorum, o olmazsa da bakıcı alıp annemin sadece göz kulak olmasını isteyebilirdim. Büyük konuşmak istemem yine de ama anneanne/babaanne değil mi, bakacak tabi diye yazarken en ufak çekinmesi bile olmaması insanların çok ilginç geldi. Anne-babaların çocuklarını istismar etmesine ne kadar sinirleniyorsak kaç yaşına gelmiş çocukların da onları kullanır gibi yorumları hoş olmamış gerçekten, her neyse herkesin kendi bileceği konular ama sonuçta.

Hayat pahali iste. Ikinci cocuk nasil buyuyecek. Neyse amacim atismak degil benim Annem hayatta olsaydi da iki cocugu art arda yapmazdim. Kadin basta tavrini koymus bana guvenme demis.

Gerçekten anlamıyorum çocuk yapmadan önce şartlarınızi düşünmüyor musunuz ben buna nasıl bakarım nolur diye daha diğeri 12 aylık annen haklı 2 küçüğe nasıl baksın
Artık ananelerin babenelerin olağan görevi olmuş torun bakmak kimse sorma zahmetinde bile bulunmuyor.

Konu sahibi ,sağlıkla kucağınıza alın inşallah .Bende böyle birşey olsa kimseden birşey beklenedigim için oğlum 3,5 yaşında ama 2.yapmiyorum .Tek basima büyüttüm .Eşim çocuklarla çalıştı yıllarca o yüzden o şahit olduğu kötü olaylar yüzünden kimseye bırakmak istemedi ben çalışmadım kendim büyüttüm yalnız ve inanın kendi çocuğum ama yoruluyorum ,bunalıyorum yeri geliyor Dr a bile gidemiyorum eşim evde yoksa ,hava kotuyse .
Ben 4-5 gün için aileme bırakıp sınava gittim ağzıma ettiler yani .Bin pişman oldum .O yüzden yine idare etmiş .Kirilmayin ama zorlanıyodur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…